Megjött a Lumin L2 próbára, bár csak ne kértem volna kölcsön... Azt hittem a Lumin X1 a végállomás és nem kell más, DEfireman74 írta: ↑2026.03.25., szer. 11:57Sziaistvan01 írta: ↑2026.03.25., szer. 10:56SM üvegkábelemen, SFP+, nem hallható. Ha mégis, az a Switchen múlik.MrCollector írta: ↑2026.03.25., szer. 10:21Sziasztok!
LAN kábelek ügyében is elég megosztott a vélekedés hifis körökben.
Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem hozzátok:
1. Nektek milyen GYAKORLATI tapasztalataitok vannak, nálatok mennyire szól bele a hangzásba a LAN kábel?
2. Az általuk okozott változás szerintetek milyen mértékű lehet más kábelekhez képest?
Én a saját rendszeremben próbáltam ki 5 gyártó termékét. Emlékein szerin 40-600e-ig. Sosem gondoltam volna, hogy itt is ekkora lesz a változás. Sajnos igaz, pedig a villanyszerelőmtől a szolgáltató (T-home) emberéig mindenki humbugnak vélte.
A feleségem rá a legjobb bizonyíték, mivel Ő sosem tudja melyik kábel van bedugva Tőle kérek visszajelzést a változással kapcsolatba. Az alsó kábelek elvéreztek nála és nálam is. A Nordost Heimdall 2 3m hosszban közel olyan jól teljesített mint a Siltech kábelem (lásd az aláírásomban). Szerintem itt sem lehet megúszni a jó kábelezést.
Tudom vannak kábel tagadók és csak a kábel hangját hallom, DE NEKIK üzenem nekem így JÓ.
A legjobb kábel a Limar audio szerint, ha optikai kábelt használsz. Én most kértem kölcsön Lumin Switch-et és optikai kábelt, ezért erről még nem tudok nyilatkozni, ki kell próbáljam.
Mind ezt egy jól kimaxolt, instalált rendszerben hallottuk vissza.
Remélem tudtam segíteni.
Több "hifissel" beszélgetve a saját streamer és Dac kombóra esküdtek, mert kis pénzből is ki lehet hozni a Tutit. Szerintük a digitális vonal egy egyszerű műsorforrás és felesleges nagy pénzeket költeni rá mert ugyan azt csinálják, mint a „Nagyok”. Tudjátok 1-esek és 0-lák.
Én ezt most cáfolom.
Az X1 már egy nagyon jó streamer dackal. Nem gondoltam, hogy egy switch (L2) még nyitottabbá és természetesebbé teszi a zenét. Tehát van hová fokozni és fejlődni.
Ez is olyan, mint az LP vonal.
Mindig van jobb futómű és hangszedő és trafó csak itt stremer-nek dac-nak és switch-nek hívják és itt is igaz, hogy az áruk a fejlődéssel többszörösére nő.
És minden kábel egyformán fontos, nem lehet megúszni.