Én ezt nem javasolnám.
Néhány oldallal ezelőtt írtam, hogy teszteltük a Wiimet, meg egy Topping DAC-ot a Rose-zal szemben. Ennek részeként hallgattuk őket úgy is, hogy a Wiim és a Rose is digit futóműként, coaxon küldte a hangot a Toppingra. Próbáltuk a Wiim-et a Rose DAC-jával, a Rose belső lejátszója helyett is. Nagyon erős eltérés volt köztük.
Azt feltételeztük előtte, hogy inkább a DAC-oknál lesz észrevehető eltérés, futóműként meg szinte nem is fogjuk hallani melyik szól. Ennél nagyobbat nem is tévedhettünk volna: a forrás volt a legnagyobb eltérés. Mindegy, hogy a Topping, vagy a Rose saját konverterét használtuk, a Wiim kellemetlenül elmaradt a Rose-tól, mint futómű.
Ismétlem, nem egy fair összehasonlítás, de tanulságnak számomra kiemelkedő volt, ugyanis sok éve nem teszteltem már digitális forrásokat - mert kicsit kezdtem olyan kényelmesen hozzáállni, hogy a digitális jelben nem lehet különbség.. Korábban rengetegszer bebizonyosodott, hogy de, lehet, viszont ahogy teltek az évek, nőtt a felkapottsága, a sztárolása néhány olcsó eszköznek és hajlamos voltam elhinni, hogy fejlődött annyit a technika, hogy ez a kérdéskör árnyalódjon. Hát, sajna nem feltétlenül :) Részemről jó láncot nem kezdenék ezzel a lejátszóval, még ha most nagy divat is. Furcsállom, hogy ezt nem mondja ki más is
Pedig, ha forgalmazó, vagy párhuzamosan komolyabb lejátszóval is rendelkező fórumtárs hallgatta őket összevetve, egyértelműnek gondolnám az eredményt az általam tapasztaltak alapján (mert tényleg szignifikáns különbség volt).
/Ha ennyire jó lenne a Wiim, nem lenne minden hétre egy eladó darab akár itt a fórumon is. Olykor tuning táppal együtt. Totál jó szándékból írom ezt, semmi bajom a Wiimmel, de a hangon sokat fogsz nyerni, ha ellépsz róla./
frankoo írta: ↑2026.02.27., pén. 09:29
Köszi, ma reggel pont erre (is) gondoltam!