A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Nekem nincs meg az eredeti, így nincs összehasonlítási alapom, de a hangzás nekem sem tetszik, valahogy művi lett, nem jók az arányok.
A zene legalább jó, ha már ilyen drága volt.
nah,akkor csak jók a sejtéseim...vlmi nem kerek...a fúvósok túl "finomak",az orgona hangjai is le vannak kerekitve,zongora szintén,a hangszerek tranziéns átvitele vissza van fogva...a régi példányomban van lendület,egy nagyon közvetlen hangú felvétel,semmi pepecselés,ami a csövön kifér...az AS kedvtelen,nem igazán tudja mit is szeretne,pisilni,vagy kakilni ..lehet hogy javitottak a "térlekpzésben",de tonálisan qrvára elcsesztek egy szuper zenei anyagot,sztem...
sajnos,csak egy bizonyiték,hogy nem minden arany ami fénylik...
Nekem nincs meg az eredeti, így nincs összehasonlítási alapom, de a hangzás nekem sem tetszik, valahogy művi lett, nem jók az arányok.
nah,akkor csak jók a sejtéseim...vlmi nem kerek...a fúvósok túl "finomak",az orgona hangjai is le vannak kerekitve,zongora szintén,a hangszerek tranziéns átvitele vissza van fogva...a régi példányomban van lendület,egy nagyon közvetlen hangú felvétel,semmi pepecselés,ami a csövön kifér...az AS kedvtelen,nem igazán tudja mit is szeretne,pisilni,vagy kakilni ..lehet hogy javitottak a "térlekpzésben",de tonálisan qrvára elcsesztek egy szuper zenei anyagot,sztem...
sajnos,csak egy bizonyiték,hogy nem minden arany ami fénylik...
ha már igy felhoztad,kedvenc Muddy felvételeim közé sorolom,több Acoustic Sound (újra)kiadványom van,de nekem nem gyere be,egyáltalán... a tévedés jogát fenntartom,ha egyszerű magyarázatot kéne adnom akkor azt mondanám,hogy olyan mint Jack Nicholson a "Száll a kakukk fészekre"filmben műtét előtt,és utánna ,vagy mint a túlfőtt tészta...pont a felvétel lényege,Muddy+rezesek vesztek el....egy (másik)Folk singer-t csináltak ...biztos van aki pont ez végett fogja imádni,de ha választanom kell,maradok a '80 Chess//USA példányomnál..
ez most nekem,nem nyert..
Csatolmányok
IMG_6133.JPG (148.69 KiB) Megtekintve 94 alkalommal
IMG_6134.JPG (123.59 KiB) Megtekintve 94 alkalommal
és ők (is) meghatározhatatlan forrásból készítik a lemezeiket ( már kiadott forrásokból pl. CD - az esetleges bónusz számok, amik nem szerepeltek az eredeti lp. kiadáson azt mutathatják), digitális fájlok, archivált nagyfelbontású digitális masterek - ez még talán a jobbik eset), az én véleményem az, de lehet rosszul gondolom (ettől a kiadástól függetlenül), hogy minek vegyek meg egy cd-t lp-n, főleg akkor ha forrás bizonytalan...
2x Rolling Stones...a "Black&Blue" Steven Wilson remix...Wilson bebizonyitotta,hogy érdemes foglalkozni a régi felvételekkel,még rengeteg tartalék van az anyagokban....az utolsó "Foreign tongues" meg piszkos rock 'n'roll Stones formában,amit még ma is jó csinálnak..
Csatolmányok
IMG_6115.JPG (132.73 KiB) Megtekintve 418 alkalommal
Vannak még csodák, 25 08 05.-én rendeltem meg a Grooverspin.hu oldalon ma meg jött.
kiadótól tartottam egy kissé de kellemes a csalódás, régóta kedvenc felvétel(megvan japán CD-n)
LP:VPI HW 19-Jelco TK950S-vdH Frog Gold - ORSO AUDIO MC1 - CJ PV7- CD/SACD/Bluray:OPPO 93 NF Edition Reel: Tandberg TD20a - DAC:M2TECH Two plus/clock/ps Erősítő:Conrad Johnson PV7 / Cary 300B SEi Hangfal: AN J/LX - Hifi rack:Pisti80
Na most ez 2025 év végi kiadás elvileg, tartalmazza az eredeti és a korrigált felvételt is, de valamilyen oknál fogva az én borítómon 2024 szerepel és a Discogs oldalán se találtam erre utalást, hogy lett volna egy évvel korábbi.
Valszeg viszem vissza a lemezt a boltba (de lemezekhez jobban értő fórumtárshoz elviszem előtte, mit mond azért, szerinte is ), mert a 4. oldalon, ahol a kifutó barázda van, van egy szép hosszú karc, a a Flamenco Sketches (45 rpm) alatt, meg máshol némi ujjlenyomat is, ami mondjuk mosással eltávolítható valszeg.
Na most ez 2025 év végi kiadás elvileg, tartalmazza az eredeti és a korrigált felvételt is, de valamilyen oknál fogva az én borítómon 2024 szerepel és a Discogs oldalán se találtam erre utalást, hogy lett volna egy évvel korábbi.
Valszeg viszem vissza a lemezt a boltba (de lemezekhez jobban értő fórumtárshoz elviszem előtte, mit mond azért, szerinte is ), mert a 4. oldalon, ahol a kifutó barázda van, van egy szép hosszú karc, a a Flamenco Sketches (45 rpm) alatt, meg máshol némi ujjlenyomat is, ami mondjuk mosással eltávolítható valszeg.
az AP kiadvány,olyan szinten kenterbe vágta az első kiadást,hogy csak pislogtam tiszta dinamikai csúcsok,jól szeparált hangszerek,és alacsony lemezzaj...aki szereti ezt a felvételt,azt mondom kötelező olvasmány..
Csatolmányok
IMG_6068.JPG (86 KiB) Megtekintve 1090 alkalommal
IMG_6069.JPG (76.24 KiB) Megtekintve 1090 alkalommal
IMG_6070.JPG (78.39 KiB) Megtekintve 1090 alkalommal
Pharoah Sanders "Elevation"...nem egyszerű zenei anyag,re-issue,még ezt is nehéz beszerezni,nemrég jelent meg,az eredeti példányok eszméletlen árakon voltak már..
Csatolmányok
IMG_6065[1].JPG (103.79 KiB) Megtekintve 1153 alkalommal