Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4281

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

GTomi írta:
Tegnap, 12:36
Vinkler írta:
Tegnap, 11:01
kaef2 írta:
Tegnap, 10:35
A belga Barco megvásárolta a Naim és Focal brandeket tulajdonló francia VerVent Audio Holdingot.
Ezt nem láttam jönni.
Az alábbi sajtóközlemény szerint 135 millió Euro nagyságrendjében van az üzlet nagysága, a Holding éves bevételei 110 millió Euro körül voltak. 2028-ra tervezik befejezni az integrációt.

https://www.barco.com/en/about/press-re ... its-integr
Ez tényleg érdekes. Mérget vettem volna rá, hogy kínai kézbe kerül.
Belgákat még megvehetik :)
A Barco nem kicsi cég és elég mélyen kell a zsebébe nyúlnia annnak aki meg akarná venni. :)
Kb évi egy milliárd euró bevétele van, így valószínűleg csak efölött lehetne ajánlatot tenni.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 717

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Vinkler írta:
Tegnap, 11:01
kaef2 írta:
A belga Barco megvásárolta a Naim és Focal brandeket tulajdonló francia VerVent Audio Holdingot.
Ezt nem láttam jönni.
Az alábbi sajtóközlemény szerint 135 millió Euro nagyságrendjében van az üzlet nagysága, a Holding éves bevételei 110 millió Euro körül voltak. 2028-ra tervezik befejezni az integrációt.

Belgákat még megvehetik :)
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9864

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

kaef2 írta:
Ezt nem láttam jönni.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4281

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Ezt nem láttam jönni.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3441
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

31_1_21.gif
644626950_1359034789597943_2159577356941620229_n.jpg
644626950_1359034789597943_2159577356941620229_n.jpg (93.51 KiB) Megtekintve 530 alkalommal
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 660

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Snipi »

revox írta:
2026.02.27., pén. 17:52
Snipi írta:
2026.02.27., pén. 13:41
revox írta:
2026.02.27., pén. 09:54

aztán lehet találgatni :D

én a régi levelet csak betettem, hogy volt már ilyen a hazai hifitörténelemben, vagyis volt már ez téma és messzire eljutott az akkor még egyetlen zughififórumunk híre :rolleyes:
Lehet, hogy hülye vagyok, de nem vágom, hogy egy USA állampolgárnak mi köze a magyar hifihez, de még a szocializmushoz se ... (1909-ben még erről szó sem volt sehol ... )
Ez olyan mintha én elkezdenék keseregni a 80-as évek beli Lengyelországi események miatt, mert hogy a családomat Sziléziából üldözték el a 30 éves háború idején reformátussági okokból kifolyólag ... :D
Olvasd el az első mondatokat. Egy (akkor az egyetlen) magyar hififórumon kitémázták, hogy Kessler bértollnok, ami a fülébe jutott. Erre reflektált a topictagoknak :rolleyes:
AHa! Ezt nem tudtam. Akkor most én is félinformációk (illetve nulla információk) alapján hőzöngtem. :D
Mondjuk én a helyében lesz&rtam volna az egészet ...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4626
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

istvan01 írta:
2026.02.27., pén. 19:21
Ahogy olvasom az új poszokat itt, kábelhez semmi közük, lehet takarítani.
Az irigység bedzél belőled :D

Kapcsolófik kaef felvetéséhez,mennyire megbízható egy-egy teszt.
Másodsorban kivágni a kukába egy ilyen kortörténeti levelet elég utópisztikus lenne. A kábelekről úgyse bexzélgettek, csak évek óta mantráztok, akkor nem mindegy? :D

De abból az időből van még egy-két érdekes, elrakott bejegyzés,aminek akár ma is lenne aktualitása, de azokat majd máskor, amikor a legaktuálisabb :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ahogy olvasom az új poszokat itt, kábelhez semmi közük, lehet takarítani.

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2942

Hozzászólás Szerző: trane »

Rock60 írta:
2026.02.27., pén. 17:53
Leírta Kessler - magyarázatot keresve a rágalmazására - hogy mi motiválhatta a rosszindulatú beszólást valamelyik hazánkfiától.
Feltételezte, hogy a kommunizmus bűze mérgezhette az agyakat.
Szerintem igaza van.
Az irigység, az áskálódás, a bizalmatlanság, a besúgás, az árulás építőelemei annak a rendszernek, ez a '90-es évekre nem tűnt el hirtelen nyomtalan. :angry:
A mai napig sem. sad.gif
akkor most kommunizmus van :quetionmark:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: merida »

"Olvasd el az első mondatokat. Egy (akkor az egyetlen) magyar hififórumon kitémázták, hogy Kessler bértollnok, ami a fülébe jutott. Erre reflektált a topictagoknak :rolleyes:"

És kiderült, hogy az-e ?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1520

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Rákeresve Ken Kessler-re, érdekes blogokat találni.
Hogy kezdte, hol kezdte, milyenek voltak az első készülékei és érinti a most feszegetett témát is...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Snipi írta:
revox írta:
MrCollector írta:
2026.02.27., pén. 07:10
Sajnos amíg egy tesz írójának anyagi előnye származik ebből, addig mindig lesznek olyanok akik megkérdőjelezik az ő objektivitását illetve szavahihetőségét.

én a régi levelet csak betettem, hogy volt már ilyen a hazai hifitörténelemben, vagyis volt már ez téma és messzire eljutott az akkor még egyetlen zughififórumunk híre :rolleyes:
Lehet, hogy hülye vagyok, de nem vágom, hogy egy USA állampolgárnak mi köze a magyar hifihez, de még a szocializmushoz se ... (1909-ben még erről szó sem volt sehol ... )
Leírta Kessler - magyarázatot keresve a rágalmazására - hogy mi motiválhatta a rosszindulatú beszólást valamelyik hazánkfiától.
Feltételezte, hogy a kommunizmus bűze mérgezhette az agyakat.
Szerintem igaza van.
Az irigység, az áskálódás, a bizalmatlanság, a besúgás, az árulás építőelemei annak a rendszernek, ez a '90-es évekre nem tűnt el hirtelen nyomtalan. :angry:
A mai napig sem. sad.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
revox írta:
MrCollector írta:
Sajnos amíg egy tesz írójának anyagi előnye származik ebből, addig mindig lesznek olyanok akik megkérdőjelezik az ő objektivitását illetve szavahihetőségét.

Ez olyan mintha én elkezdenék keseregni a 80-as évek beli Lengyelországi események miatt, mert hogy a családomat Sziléziából üldözték el a 30 éves háború idején reformátussági okokból kifolyólag ... :D
Olvasd el az első mondatokat. Egy (akkor az egyetlen) magyar hififórumon kitémázták, hogy Kessler bértollnok, ami a fülébe jutott. Erre reflektált a topictagoknak :rolleyes:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

revox írta:
MrCollector írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

MrCollector írta:

halfnote.hu

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 541

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Ha kérdésed van: 20/3383456

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

Rock60 írta:
2026.02.26., csüt. 16:14
fülelek írta:
2026.02.25., szer. 21:05
Azért ha ideadná (nem adja persze), akkor elég hamar kideríteném, mit csinál és miért.
Szerintem akciós áron megkaphatnád és aztán deríthetnéd is... :D
Akár már féláron :hahaha: (~1,15 mFt)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

fülelek írta:
2026.02.25., szer. 21:05
Azért ha ideadná (nem adja persze), akkor elég hamar kideríteném, mit csinál és miért.
Szerintem akciós áron megkaphatnád és aztán deríthetnéd is... :D

Japók is így csinálták anno.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

2001.

"Némi megrázkódtatást jelentett számomra, amikor a budapesti showra érkezve megtudtam, hogy a becsületembe gázoltak. Világos, hogy itt szerepet játszanak a kulturális különbségeknek, talán egy félreértés is, talán csak neheztelésről vagy féltékenységről van szó. De bármi legyen is az ok, a védekező pozíció nem kényelmes helyzet, hiszen ha valaki a védelmét adja elő, az úgy hangzik, mintha csak kifogásokat keresne.
Minthogy olyan újságíró vagyok, aki az utóbbi 27 esztendőben 18 ország 120 magazinjában háromezernél is több cikket publikált, nyilvánvalónak kellene tűnnie, hogy elég becsületes vagyok – különben nem létezhetnék tartósan egy olyan kis közösségben, amilyen a high-end audióval foglalkozóké. De mások biztosan nem így látják, s az, hogy ilyen hosszú életű vagyok az audió világában, számukra csak arra utal, hogy lefizetnek vagy ajándékokat fogadok el.
Vannak olyan realitások, amelyeket a nyugati világban megértenek, olyan viselkedési formák, melyek csupán a modern kereskedelem részét képezik. Bírálóm nyilván nem érti ezeket. Ha például egy újságíró meglátogatja a gyártó léte-sítményeit, az egyszerű hírgyűjtés. Nem megvesztegetés, nem a korrupció egy formája. Pusztán módszer, melynek révén az újságíró tudósíthatja olvasóit arról, hogy az adott cég hogy működik. Saját elveim világosak, és a gyártók ezzel tisztában is vannak: ha elmegyek egy útra és nem találok egy történetet, egyetlen szót sem írok róla. Az időm értékes és én nem turistaként utazom. Azért megyek, mert a munkám ezt kívánja. Nem az a fajta újságíró vagyok, aki azért utazik, mert az utak uszodázást, golfozást vagy iddogálást is jelentenek. Ha bírálóm bárkit megkérdezett volna, tudhatná, hogy ez az igazság.
Ha a jogos utakat korrupciónak tekintenénk, hol volnának a gyárlátogatásokról szóló cikkek? Ilyeneket egy újságíró sem merészelne írni. A lényegre térve: egy gyár meglátogatása például Japánban mindig hoz egy kis ajándékot, legyen szó egy üveg szakéról vagy egy hordozható fejhallgatóról. Aki ezt nem fogadja el, megsérti a japán házigazdákat, akiknek egyébként igen különös fölfogása van az „arcról”. Korrupció ez? Nem, nem az. Ez egyszerűen a japán kultúra gya-korlati megnyilvánulása, hasonlatos ahhoz, minthogy a németek szeretnek kezet rázni, az ola-szok nagyokat enni, az amerikaiak pedig a reggeliző asztalnál dolgozni. Nyilvánvaló hát, hogy egy gyártóval együtt enni nem tekinthető korrupciónak. Ez egyszerűen az a mód, ahogy a nyugati emberek kényelmes, stressz-mentes lég-körben intézik ügyeiket. Az, ha valaki fizet nekem egy csésze teát, nem jelenti, hogy birtokolna engem.
Ami a berendezéseket illeti, amelyekkel ellátnak minket a teszteléshez: ezeket a cikkek megírása után visszaküldjük. Majdnem mindegyikünk kölcsönöz készülékeket, többségünk ugyanis nem engedheti meg magának még azt a berendezést sem, amivel más komponenseket tesztelhet. Nem adják tehát nekünk ezeket a készülékeket – csak kölcsönbe. Korrupció ez? Nem, hiszen egy tesztelő sem kölcsönözne olyan felszerelést, amelyről nem úgy gondolja, hogy típusában a legjobb. Vagyis bármi, amit leír, az az igazi véleményét képviseli, nem valamiféle „megvásárolt véleményt”.
És hogy a saját zsebemben is turkáljak egy kicsit: nekem életem megtakarításaiba, illetve egyéves jövedelmemmel azonos nagyságú kölcsönbe került egy méltó hallgatószoba felépítése. Nem a hifi-ipar fizette. Nem a magazinok fizették, akiknek dolgozom. Én fizettem és még mindig fizetek érte, azért, hogy garantálhassam: bármely tesztet, amiről írok, a lehető legfinomabb körülmények közt folytathassak le.
Engem és más nyugati újságírókat kövér, korrupt és elkényeztetett lényekként látják a kevésbé nyílt, kevésbé prosperáló társadalmakban élők. Ha ez úgy hangzik, mint a tálibok gondolatai, senki ne lepődjék meg azon, hogy megvetem magyar bírálómat. Amikor azért támadnak, mert olyan társadalomban élek, ahol a kemény munkát megfelelően díjazzák, az egy olyan kultúrának a jele, amely nem fogja föl, mit értünk „munkaetika” alatt. Olyan társadalomnak a jele, amely az államtól függ. Olyan társadalomé, amely nyomorúságossá változik amikor rájön, hogy az állam még a civilizált életszínvonal minimumát sem képes megadni a számára, nemhogy azokat a luxuscikkeket, amiket nyugaton élvezünk.
Ha ez úgy hangzik, mint a kapitalizmus és a demokrácia védelme, hát legyen. Láttam, hogy a szocializmus, a kommunizmus és a többi alternatíva mit tesznek, nekem mindenesetre úgy tűnik, hogy nyomoron és nincstelenségen kívül semmi mást nem alkotnak. Ami a volt kommunistákat illeti, akik csodálkoznak, hogy a nyugatiaknak miért megy olyan jól a sora, miközben, akik most szabadultak fel a kommunizmus igája alól, azoknak jócskán van mit behozniuk, hát ez nem az én hibám. Ha engem korruptnak neveznek, az nem teszi jóvá a kommunizmus évszázadát, s azt, amit az a magyar gazdasággal tett.
A kib@szott kozák söpredék 92 éve elüldözte családomat Litvániából. Hálás vagyok ezért, mert a nagyszüleim az USA-ba menekültek, és én egy olyan társadalomban nőhettem föl, amelyben megtanultam: ha akarok valamit, meg kell dolgoznom érte. Számomra ez kiváltság. Más társadalmak, sajnálatos módon, nem így működnek, és erre nem is tudok megoldást.
Ken Kessler"

[OFF - katt ide ha látni akarod]
"It was with some shock I learned, upon arriving at the Budapest show, that
I was the subject of a smear about my integrity. Clearly, there are
cultural differences at work here, perhaps a misunderstanding, perhaps it
was simply sheer resentment or jealousy. Wahtever the cause, it's never
comfortable being placed on the defensive, because it sounds like one is
making excuses when one presents one's defense.

As I am a journalist who has published over 3000 articles, written for over
120 magazines in 18 countries, during the past 27 years, it should seem
obvious that I must be reasonably honest or I would not be able to survive
in such a small community as that of high-end audio. Quite obviously,
others don't see it this way, my longevity in audio implying to them that I
must be on the take or the recipient of gifts.

There are certain realities which one understands in the West, certain
modes of behaviour which are merely a part of modern commerce. My critic
clearly does not understand them. If, for example, a journalist visits a
manufacturer's facilities, that is simple newsgathering. It is not a
pay-off, nor a form of corruption. It is merely the method by which
journalists can report to their readers how a company operates. My own
policy is clear, and manufacturers know this: if I go on a trip, there had
better be a story at the other end or I will not write a word. My time is
valuable, and I do not go on trips for toursim. I go because my job calls
for it. I am not one of the journalists who takes trips because they
include swimming, golfing or drinking. If my critic had bothered to ask
anyone, he'd know that this is the truth.

If the legitimate trips were regarded as corruption, then there would be no
articles about factory visits because no journalists would dare to take
them. More to the point, visiting a factory in, for example, Japan always
results in a small gift, be it a bottle of sake or a pair of pocket
headphones. To not accept these would be to insult the Japanese hosts, who
have very specific ideas about 'face'. Is this corruption? No, it is not.
It is simply Japanese culture in practice, just as Germans shake hands a
lot and Italians eat long meals and Americans work over breakfast. So,
obviously, going out for a meal with a manufacturer is not considered
corrupt. It is how people in the west undertake business in a comfortable,
stress-free atmosphere. And just because someone bought me a cup of coffee,
it doesn't mean they own me.

As for equipment, it is supplied to us for review; it is sent back when the
review has been written. Nearly all of us borrow equipment, because most of
us cannot afford the very equipment we need to review other components. We
are not given this equipment - it is on loan. Is this corrupt? No, because
no reviewer would borrow equipment which he didn't believe was the best of
its type, so anything he writes would be a true opinion, not a 'bought'
opinion.

As for reaching into my own pocket, I took my life savings as well as loans
equal to a year's income to build a worthy listening room. The hi-fi
industry did not pay for it. The magazines I work for did not pay for it. I
paid for it and am still paying for it, to guarantee that any review I
write would be undertaken in the finest conditions available.

I and other Western journalists are seen by those who live in less open,
prosperous societies as fat, spoiled, corrupt, and amoral. If that sounds
like the thoughts of the Taliban, then don't be surprised at my contempt
for my Hungarian critic. To be attacked because I live in a society where
hard work is rewarded realistically is a symptom of a culture which doesn't
understand what is called 'the work ethic'. It is a symptom of a society
dependent on the state. And it is a society which then turns miserable when
it realises that the state can't provide even the barest minimum of
civilised living standards, let alone the luxuries you see us enjoying in
the west.

If this sounds like a defense of capitalism and democracy, so be it. I've
seen what socialism, communism and the other alternatives do, and they seem
to me to create nothing but misery and deprivation. And for former
communists who are wondering why westerners have it so good and why those
only just freed of the yoke of communism have a lot of catching up to do
wit the west, it is not my fault. Calling me corrupt is not going to undo a
century of communism, and what it did to the Hungarian economy.

The fucking Cossack scum drove my family out of Lithuania 92 years ago. For
that, I'm grateful, because my grandparents fled to the USA, and I grew up
in a society where I learned that if I wanted something, I had to work for
it. To me, that's a privilege. Sadly, other societies are not like that,
and I have no solution for it.

Ken Kessler"
halfnote.hu

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Hozzászólás Szerző: pantera »

Elnézést, ha nagyon off töröljétek.
A 90-es években -még mindig a Stereophile-nál- az adás-vétel rovatban volt ilyen, hogy: "reviewer cleans his closet". Ahol érdekes módon kótyavetyére került az illető tesztelő által a korábbi években nála járt -és maradt- holmik nagy része. Vajon miért (maradt nála), lehet gondolkodni. Igen, abban a szakmában is "van az a pénz".....

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

pantera írta:
2026.02.26., csüt. 13:46
Nevek nélkül.
Egykoron egy termékünket elküldtük a Stereophile-nak tesztelésre. A (neves) "szakíró" közölte, hogy jó-jó, nagyszerű a termék, olyannyira hogy akár venne is egyet, de vannak kisebb problémák vele, amiket a korrekt zsurnalisztika miatt meg kell majd jegyeznie a cikkben. Nosza, akkori társam megnyugtatta hogy nó problémó, megtarthatja a holmit, nem kell visszaküldenie. Érdekes módon a publikált tesztben aztán a jelzett kisebb hibák hibák nem kerültek említésre sem.... gondolkodik.gif
Nevek nélkül : egyszer egy gyártó felkérte (felajánlotta? mindegy) egy "szakírónak", hogy ad neki egy hifi terméket (még mindig név és konkrétumok nélkül) és próbálja ki, húzza-vonja, csináljon vele amit akar, de írja meg a véleményét. (Legyen az bármilyen is.) Válasz : nem kérek semmit, fizetsz X összeget, és az írok amit akarsz (mondasz) ... Most akkor hogyan van ez?

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Hozzászólás Szerző: pantera »

Nevek nélkül.
Egykoron egy termékünket elküldtük a Stereophile-nak tesztelésre. A (neves) "szakíró" közölte, hogy jó-jó, nagyszerű a termék, olyannyira hogy akár venne is egyet, de vannak kisebb problémák vele, amiket a korrekt zsurnalisztika miatt meg kell majd jegyeznie a cikkben. Nosza, akkori társam megnyugtatta hogy nó problémó, megtarthatja a holmit, nem kell visszaküldenie. Érdekes módon a publikált tesztben aztán a jelzett kisebb hibák hibák nem kerültek említésre sem.... gondolkodik.gif

janesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 457

Hozzászólás Szerző: janesz »

Nálam a Verity gyári leírás szerint 400 óra a bejáratási idő. Erre szükség is volt, több mint egy évig tartott, de türelmes voltam. Megérte kivárni.
tottyi írta:
2026.01.27., kedd 13:45
Nekem az ATC tobb mint egy evig jaratodott be ugy, hogy napi 3 ora es hetvegen 10-10 ora zenehallgatassal jott meg a basszus. A kozepsugarzok allitolag meg tovabb jaratodnak be az ATC-ken. :) Irtam a gyartonak is es azt mondtak, hogy eleg csak par nap. Lehet, hogy igaz bar az talan studioban max hangeron ahol 24 oraban szol. :D
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 259

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Alex_Aston írta:
2026.02.01., vas. 13:03
wasiliy888 írta:
2026.02.01., vas. 12:26
...Az egyetlen negatívum ezeknél a berendezéseknél, hogy kevés olyan van közöttük, ami fejleszthető, akár több lépcsőben, modulárisan....
Na de miért kellene folyton fejleszteni? Tessék már végre leülni zenét hallgatni ;)

Amúgy Eversolo esetén ott a lehetőség A6-A8-A10 lépcsőkkel. Rose esetén is van több modell. Ettől több minek? Inkább örülni kellene szerintem, hogy nem kell a streamert-DAC-ot-előerősítőt külön tárolni, meg össze kábelezni.
Végfok és hangdoboz meg cserélhető, ha kell, vagy költözik az ember.
Inkább áthoztam ide, mert ennek már nem sok köze van a hálózati lejátszókhoz.

Fejleszteni mindig kell, és lehet. De aki nem fejleszt, az miért gondolja, hogy az aki igen, az viszont nem hallgat zenét. Az nem csak folytonosan hasonlítgat, tesztelget, stb.
Én személy szerint betege leszek, ha nincs egy héten időm leülni zenét hallgatni. Hét nap. Rengeteg idő akkor, mikor zene nélkül telik. De ha van időm, hallom azt is miben lehetne fejleszteni az otthoni rendszert. Aztán más kérdés, hogy költök rá, vagy sem. De mindig kicsit jobb lesz.
Amúgy meg te is nemrég fejlesztettél tápkábelek terén, és nem bántad meg, ha jól tudom, pedig nem is volt olcsó.
DIY Cu-R(DAC), Cu-Rv2(PWR)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

tottyi írta:
2026.01.27., kedd 13:45
Nekem az ATC tobb mint egy evig jaratodott be ugy, hogy napi 3 ora es hetvegen 10-10 ora zenehallgatassal jott meg a basszus. A kozepsugarzok allitolag meg tovabb jaratodnak be az ATC-ken. :) Irtam a gyartonak is es azt mondtak, hogy eleg csak par nap. Lehet, hogy igaz bar az talan studioban max hangeron ahol 24 oraban szol. :D
Tiszta sor. Az ilyen brutális méretű driverek bejáratása egy örökkévalóságig tart.
De ha bejáródott megéri a vesződség ...
Van egy ismerősöm (doki) neki is 38 centis mélye van a "dobozkájában" és sokáig tartott bejáródni, de amikor ez megtörtént (és jó erősítővel volt meghajtva) mondtam neki, ha nem lenne ilyen dögnehéz és böszme nagy a hangfalad már bugáznám is meg haza ...

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”