revox írta: ↑2026.02.25., szer. 12:57
kaef2 írta: ↑2026.02.25., szer. 12:36
revox írta: ↑2026.02.25., szer. 12:06
szerinted.
neked meséljek, hogy alakul ki a párhuzamos gondolat a fejekben a marketing minősítése után magáról a termékről?
"felecsdel"
Szöveget értelmezni nem tudok mások helyett.
bedobtál egy tök felesleges posztot...
Ugye nem baj, ha nem érdekel, hogy szerinted melyik posztom tök felesleges.
Amúgy szerintem, az alábbiak jogos kérdések:
" Mi van akkor ha teszek az előfok elé is egy párat és utána a végfokok elé is? Vagy ha kettőt egymásba csatlakoztatok és úgy duplázok? Akkor megduplázódik a hatás? Mi van akkor ha az eszközből az egyiket mondjuk a jobb csatornán az előfok elé teszem, a másikat a bal csatornán meg az előfok után? Ugyanaz lesz hatás mintha ugyanoda tenném mindkettőt? Mi történik akkor ha van egy full szimmetrikus kimenetű forrásom és egy szintén full szimmetrikus bemenetű végfokom a láncban?
Ez a kütyü felborítja-e a szimmetrikusságot? Felborítja-e akkor a rendszeremben a hangzás egyensúlyát, amennyiben full ezüst szimmetrikus kábelezést használok és ebben meg feltételezhetően réz a drót?"
Az interneten egy posztot találtam, amiben maga a gyártó próbálja megmagyarázni mit csinál a kütyü. Ebből nem tudok a kérdéseimre választ kapni. Úgy tűnik nemcsak én vagyok kiváncsi arra, hogy mit csinál az eszköz, de az idézett fórum tulajdonosa is, és hát nem úgy tűnik, hogy kapott rá választ.
https://www.whatsbestforum.com/threads/ ... st-1100523
Akik nem beszélnek angolul, azoknak itt a hevenyészett AI-al készített fordítás:
"A rövid válasz az, hogy a Time Corrector valóban módosítja a jel időbeli viselkedését, de nem a klasszikus értelemben vett késleltetés, fázisforgatás vagy bármilyen hagyományos időmanipuláció formájában, és nem oly módon, ahogy egy digitális vagy jelfeldolgozási modell sugallná.
Sokáig volt egy személyes gyanúm – ismételt hallgatási tapasztalatok alapján, nem pedig elméletből kiindulva –, miszerint a hallás és a pszichoakusztika bizonyos időtartománybeli mechanizmusai sokkal érzékenyebbek, mint amit a hagyományos audio mérések általában tükröznek. Az évek során ezt az intuíciómat számos független kutatási eredmény is megerősítette, különösen az időkoherencia és az észlelt természetesség közötti kapcsolat vonatkozásában.
Ezen megértés alapján terveztem meg egy teljesen passzív eszközt, egyedi, célra szabott alkatrészek felhasználásával, azzal a céllal, hogy helyreállítsa azokat az időbeli kapcsolatokat, amelyek a valós rendszerekben az alkatrészek kölcsönhatása miatt hajlamosak elcsúszni. A szándék nem az volt, hogy „megváltoztassa” a hangot, hanem hogy visszaállítsa azt az időbeli rendet, amely a gyakorlati jelláncokban részben elveszik.
Fontos megjegyezni, hogy a hagyományos alapmérésekkel – frekvencia átvitel, torzítás, jelút – az eszköz nem mutat mérhető beavatkozást. Nem alkalmaz EQ-t, DSP-t vagy klasszikus fáziskorrekciót.
A hatása abban nyilvánul meg, ahogy az egész rendszer időbeli viselkedése átrendeződik, és ahogy ezt az átrendeződést a hallgató észleli.
Szándékosan nem megyek bele részletekbe a „hogyan” kapcsán. Nem titkolózásból, hanem mert bármilyen leegyszerűsített magyarázat valószínűleg félrevezető lenne. Ezen a ponton őszintébbnek tartom, ha hagyom, hogy a valódi felhasználói tapasztalatok beszéljenek – ahogy Emperyan már tette itt.
Audio Precision mérés a Time Correctorral a jelfolyamban
A mérés azt mutatja, hogy a Time Corrector nem változtatja meg a frekvencia átvitelt és nem hoz be mérhető torzítást.
Ez szándékos: nem EQ, nem DSP, és nem hagyományos fázis- vagy késleltetés-korrekció, ezért a hatása nem tükröződik a standard alapmérésekben."