marconi írta: ↑2026.02.22., vas. 20:45
Magyarázatot én sem tudok erre az utolsó 1-2-3 méterre. Ha tudnék, akkor tudnék a legjobbakkal összemérhető kábeleket is csinálni már. (és/mert nem gondolom, hogy annak aki ezt tudná, vagy azt állítja, hogy tudja, csak legfeljebb középszerű kábeleket kell tudnia csinálni!)
A másik, hogy ha már a tudäs nincs is a birtokomban, a tapasztalat azt mutatja, hogy az itt emlegetett olcsó ösvénykábelek (villanyvezetékek) azért nagyon szarul szólnak még egy Acrolink mellett is és mindegy hogy sodrott vagy nem. És nem akartam 5x vagy 6x, vagy 11x szarabb hangzásút. Inkább a készülékek kábelét cseréltem mind a bevált Acrolink-re. Igaz az sem lett 6x jobb, de az első 3-nál még lett 3x jobb. A következő 3 csak nagyon-nagyon stabilizálta ezt a mértéket valamivel kevesebb javulás mellett. ( vagyis mivel egy analóg meg egy digit szakasza van a rendszernek, ez nem is összeadható....) Vagyis valószínűleg a 11x ösvény sem 11x szarabb csak úgy 8x.... De mindegy is, mert 1x-es sem kellett volna belőle, mert annyira nem tetszett az Acro után, ennél jobbra meg nem szántam rá pénzt, mert inkább az utolsó 1-2 méterbe fektetném ha fejleszteni kell. És újra ezt tenném... Inkább 1, de jobb ösvény mint bármennyi nemjó.... Aki ezt még mindig nem érti a kábelezésben annak továbbra is csak azt tudom javasolni hallgasson meg alaposan egy Vz-t! Ha akkor sem érzi/érti, akkor neki bőven elég az olcsó kábel is. Annyi ott is meg van, hogy máshogyan szól vele....
Szia, én a javaslatodra vennék Acrolinket, hirdetnek pár félét, segítenél esetleg privátban hogy melyiket érdemes megvenni?
Azért írok ide, - bár ez jobban érinti a kábelezés topikot talán - mert nálam mindenhol a Neotech teflonos UP-OCC drótokból vannak a tápok Furu 38 as dugókkal, ezt még az óbudai lakásomban teszteltem be, ott jobb volt mint az addig használt Volex Pencon (TJ kedvence, és igaza van), meg már párféle diy és gyári kábelnél is jobbnak hallottam. De pilisborosjenőre költözve sem éreztem másnak a helyzetet egész mostanáig, nálam van kölcsön egy Mark Levinson 23.5 végfok, 2x200 watt, ez konkrétan szar a Neotechel (Pedig más hasonló korabeli nagyvas egyáltalán nem csinálta ezt) és drasztikusan jobb a Volex Penconnal, és majdnem olyan jó egy Hirakawával. Szóval kipróbálnék egy hozzáillő tápkábelt, az általad javasolt Acrolinket, meg ha valakinek van jó tippje a Mark Levinsonokhoz jól passzoló kábelre akkor azt.
[/quote]
Sajnos ezeket egyiket sem ismerem. Neotechről sem tudta senki megmondani milyen az Acrolinkhez képest. Egy ismerősöm próbált valami Neotechet (3001?) , de nem sokáig volt a rendszerében. Azt hiszem most is csak egy Acrolinkje van és a Neotechel tudtommal nem voltak egy szobában. :)
Saját tapasztalatom szerint azonban az Acrolink is mindenhol ugyanazt csinálta és kb ugyanannyira, szóval stabilnak tartom. Ezért van esélye hogy beválhat. Szerintem eléggé kiegyenlített is és dinamikában sem rossz. A saját ársávjában, vagy kb dupla árig.
Nem tudom milyen diy-eket hallottál, de amiket próbáltunk, mindegyik rosszabb volt. Legtöbbje sokkal. De ha tudsz drágábbat venni, érdemes feljebb lépni is akár. 3x-os áron már lehet jókra találni, amik nagyon más dimenziót tudnak csinálni.