Próbáld meg itt.Ha rozsdamentes csavart veszel mindenképpen vigyél mágnest magaddal.
https://www.felkacsavar.hu/

Próbáld meg itt.Ha rozsdamentes csavart veszel mindenképpen vigyél mágnest magaddal.
Mi a véleményetek a nylon pickup csavarról?
https://www.nagycsavar.hu/
Ja, jogos...
Ebből nem derül ki - szerintem - hogy milyen hosszúak, és reméljük, nem M8 - as...lacy írta: ↑2026.02.23., hétf. 19:08
nem túl occo de szerintem jó lesz :)
https://lemezjatszok.hu/termek/pro-ject ... o-keszlet/
Acustic Centerben vettem ilyet

Szia!csövi írta: ↑2026.02.24., kedd 09:02Én is itthon készítettem teljes tetőt.IMG_20251227_082746061_HDR.jpgHifimad írta: ↑2026.02.16., hétf. 10:22Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni Manticore Mantra tulajdonosoktól.
Van egy ritka brit lemezjátszóm, amiről nagyon kevés infót találtam a neten és magazinokban. Sajnos a segédtányérja elkeveredett egy költözés során, ezt szeretném pótolni, de eredetit teljességgel lehetetlen beszerezni. A netes képek alapján úgy tűnik, hogy a Mantra lemezjátszók csapágy kialakítása nagyon hasonló, esetleg (szerencsés esetben) meg is egyezhetnek, a motorja a korabeli tipikus szinkron motor, amit más lejátszók is előszeretettel használtak, ill. legtöbbször Manticore Magician karral párosították a futóművet.
Ha valaki el tudná küldeni a Mantra lemezjátszója segédtányérjának méreteit (csapágytengely átmérője, hossza; segédtányér átmérője, vastagsága), nagyon megköszönném!![]()
Köszi a segítséget!
Norbert
Na ezzel kisegítettedcsövi írta: ↑2026.02.24., kedd 09:02Én is itthon készítettem teljes tetőt.IMG_20251227_082746061_HDR.jpgHifimad írta: ↑2026.02.16., hétf. 10:22Üdv mindenkinek!
Van egy ritka brit lemezjátszóm, amiről nagyon kevés infót találtam a neten és magazinokban. Sajnos a segédtányérja elkeveredett egy költözés során, ezt szeretném pótolni, de eredetit teljességgel lehetetlen beszerezni. A netes képek alapján úgy tűnik, hogy a Mantra lemezjátszók csapágy kialakítása nagyon hasonló, esetleg (szerencsés esetben) meg is egyezhetnek, a motorja a korabeli tipikus szinkron motor, amit más lejátszók is előszeretettel használtak, ill. legtöbbször Manticore Magician karral párosították a futóművet.
Ha valaki el tudná küldeni a Mantra lemezjátszója segédtányérjának méreteit (csapágytengely átmérője, hossza; segédtányér átmérője, vastagsága), nagyon megköszönném!![]()
Köszi a segítséget!
Norbert
Én is itthon készítettem teljes tetőt.Hifimad írta: ↑2026.02.16., hétf. 10:22Üdv mindenkinek!
Köszi a segítséget!
Norbert
Hát ez elég szomorú. Még alumíniumból lehet talán könnyebben szerezni, bár ilyen kicsit biztos nem annyira egyszerű. Én is ebay-ről vettem jó sok évvel ezelőtt, egyszerűbb volt onnan.
Nekem döbbenet volt, hogy neves MM és MC(!) gyártók hangszedőhöz mellékelt cvsavarjai mágnesezhető anyagból készülnek.
Köszönöm!lacy írta: ↑2026.02.23., hétf. 19:08nem túl occo de szerintem jó lesz :)
https://lemezjatszok.hu/termek/pro-ject ... o-keszlet/
Nem figyeltél, ez vasból van, az meg nem az igazi ide!

Ok,
jajjj, nagyon fáradt lehetsz

Akkor nem értem... a link amit küldtél: "M8x20 jelölés egy 8 mm névleges átmérőjű és 20 mm hosszúságú metrikus csavart jelent"

M8/M6, valamit benéztél, nem??trane írta: ↑2026.02.23., hétf. 19:14ez pont 20-as, jó árban van, több hangszedőre is elég, és ajándékként kapsz még hozzá plussz alátéteket is> https://www.szerszamkell.hu/sb_hatlapfe ... oPXhTZRn7Z
![]()
![]()
![]()
ez pont 20-as, jó árban van, több hangszedőre is elég, és ajándékként kapsz még hozzá plussz alátéteket is
Na, erre facebook feldobta eztRock60 írta: ↑2026.02.22., vas. 21:02Erre, persze.
Nekem semmilyen plexi nincsen a mosón, csak egy hímzett terítő...![]()
De egy szép és drága lemezjátszón nem olyan nagy baj, ha a plexi is profin néz ki.
Ezt még a magyar gyártóknak sajna egy kicsit gyakorolni kell még, de attól függetlenül az enyém is hazai...![]()
( És két nagy fekete fogantyúja is van...)
Egyébként már arra is gondoltam, hogy a nem a leggyönyörűbbre sikeredett ragasztást egy 5-6 mm-es fekete L profillal lehetne eltakarni.![]()
TúlgondolodRock60 írta: ↑2026.02.22., vas. 21:02Erre, persze.
Nekem semmilyen plexi nincsen a mosón, csak egy hímzett terítő...![]()
De egy szép és drága lemezjátszón nem olyan nagy baj, ha a plexi is profin néz ki.
Ezt még a magyar gyártóknak sajna egy kicsit gyakorolni kell még, de attól függetlenül az enyém is hazai...![]()
( És két nagy fekete fogantyúja is van...)
Egyébként már arra is gondoltam, hogy a nem a leggyönyörűbbre sikeredett ragasztást egy 5-6 mm-es fekete L profillal lehetne eltakarni.![]()