Bármiféle Windows akkor fog jól működni audió PC-n, haGTomi írta: ↑2026.02.15., vas. 21:25GTomi írta: ↑2026.02.15., vas. 20:39Újraindítom, semmi, lefagy, ha PP-t kiiktatom, betölt...ezzel eddig a mai frissítésig semmi bajom nem volt vele.GTomi írta: ↑2026.02.15., vas. 20:08Ma frissített a win10, azon a pc-én amit csak zenei lejátszónak használok Audirvanával.
Többször újra kellett indítanom, valamiért nyammogott, lefagyott, kiírta, hogy rendszerfrissítés stb, tökölt, majd mikor gondoltam, akkor végre helyreállt minden is, többedszerre (soha nem csinált ilyet), akkor zenéljünk egyet, meg se nyikkan, nézem nem látja a dac-ot, mi a frász van, áttettem egy másik usb-be azzal meg szólt.
De a lényeg, hogy PP v2 az usb kártya a zenére, aztán próbaképpen betettem a tartalék PP v1-et, hogy lehet ott lett a gond de azzal se nyikkant meg...
egyelőre tanácstalan vagyok
Copilot aszongya ez a frissítés okoz ilyen problémákat egyes (régebbi) gépeken:
"A gond az, hogy a KB5075912 frissítés (2026. február) mélyen belenyúl a Windows 10 kernelébe és a Secure Boot / PCI inicializációs folyamatba. Ez a frissítés több gépen is boot‑fagyást okoz régebbi, alacsony fogyasztású Intel platformokon – köztük a Bay Trail / J1900 rendszereken."
Szóval fejlesztenem kell :)
1. a Windows-t (Windows Server 2012 R2 erősen ajánlott) kipucolod, de úgy istenigazából (nem lehetetlen feladat senki számára sem);
ebből következően az adott PC-t csak a legalapvetőbb feladatokra lehet használni a zenehallgatáson kívül
(pl. Office)
2. ethernet kábelt kitépni a gépből, meg minden egyéb "okos" kártyát, a streamelést pedig felejtsd el
3. és eljön a nirvána
Úgysem fogsz a fentiek szerint eljárni, de ez már a te dolgod.