Könyveket.
De tényleg,ha nem találsz ilyen nagy választékből olyan sorozatot ami tetszik,akkor bocsi,de lehet benned van a hiba.
Térj át az olvasásra,rengeteg jó könyvet találsz.
Könyveket.

Nem nekem szólt, de van itt néhány, amelyet jónak találtam:
Mi most fejeztük be a Skyshowtime-on az All Her Fault-ot. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Izgalmas, fordulatos.

Sokszor megfogadtam, de most ismét le kell szögeznem, hogy távol tartom magam a túlrajongott tartalmaktól. Az 1. epizód első 3 perce (elhantolós jelenet) alapján már éreztem, hogy nem fog hozzátenni az életemhez. A fényképezés, beállítások, színészi játék, szöveg, dramaturgia... minden röhejes, talán csak a gyönyörű lovakat nem lehet kritizálni. Bennem is felmerült, hogy paródiának szánták az egész bulit, ám annak nem elég hatásos, viszont drága. Mivel ezrek lelkendeztek az 5. rész csatajelenete miatt, annak még adtam egy esélyt, hátha legalább vizuálisan lenyűgöz, de a várt élmény helyett komikus jelenet jutott, ahol a 99 élettel rendelkező szereplők felnégyelésüket és ledarálásásukat követően saját lábukon hagyják el a csatateret, hogy néhány perccel később nyílt koponyával és lógó belekkel elmélkedjenek a világ fontos dolgairól.

"művészzene, vagy a művészfestmény"Luxor Audio írta: ↑2026.02.12., csüt. 10:16Milyen szempontok alapján döntöd el egy film alkotóiról, mennyire tehetségesek?
Sose bánd, hogy nincs jelen. Biztosan boldogabb, hogy nem megy bele értelmetlen vitákba.

Milyen szempontok alapján döntöd el egy film alkotóiról, mennyire tehetségesek?
"művészzene, vagy a művészfestmény"Luxor Audio írta: ↑2026.02.11., szer. 12:41
Mikor meglátom ezt a "művészfilm" címkét, arra gondolok, milyen lehet a művészzene, vagy a művészfestmény, illetve ezeknek hol a határa, mi lehet az ellenkezőjük...

Én nem is propagáltam ilyen. megkülönböztetést.Scaurus írta:Nem hiszek a komoly/könnyű megkülönböztetésben.
Pl. Nem hiszem, hogy The Alan Parsons Project más értéket képviselne, mint Bach.
Annyit pontosítanék, hogy nem konkrétan Tarr Bélára és Antonionira gondoltam.Aszpirin írta: ↑2026.02.11., szer. 11:44...
Továbbá, mint minden művészeti ágban, itt is van olyan, amivel nem rezonál a közönség nagy része, de ezeket nagy mellel hulladékoknak nevezni azért sok esetben nem a filmet jellemzi.
Megint előjövök a kedvenc példámmal. Ha valaki tényleg kíváncsi a művészetre a mozgófilmben, sőt játékfilmben, ha meg akarja érteni, milyen, amikor minden másodperce tudatos üzenetközvetítés, és egyben mit is jelent a fillművészet, aakkor erre nincs jobb példám, mint Tarr Béla Werckmeister harmóniák c. filmjének első 10 perce (a kocsmajelenet).
...
Ez valószínűleg minden képzőművészeti ágra igaz."Megvallom, vállalkozásom engem is nem csekély szorongással töltött el; főképen munkám elején. De amint előrehaladtam, fokozatosan valami megnyugvásféle fogott el.
Írás közben jöttem rá ugyanis egy különös felfedezésre: arra, hogy a világirodalom nem is olyan nagy. Ha szigorúan csak azokat az alkotókat és alkotásokat vesszük számításba, akik és amelyek igazán világirodalmi jelentőségűek, a végtelennek látszó anyag megdöbbentően összezsugorodik. Az igazi világirodalom, azt lehetne mondani, elfér egy jól megválogatott magánkönyvtárban, kötetei elhelyezhetők egy nagyobb terjedelmű dolgozószoba falai mentén."

Persze. Nem a kategória létezését firtatom, hanem az elnevezést érzem problémásnak, leginkább azért, mert szerintem nem létezik olyan film, amiben ne lenne művészeti megnyilatkozás és olyan sincs, amiben minden a művészetről szól.
Fontos meglátás. Hajlamosak vagyunk azt hinni, a világ olyan, amilyennek éppen látjuk. Amit manapság komolyzenének, magasművészetnek mondunk, a maga korában simán lehetett kommersz. Az ellenkezőjére most kevés példa jut eszembe.

Lehet így játszadozni a szavakkal, de ez a filesztétikai a fogalom és a besorolás ettől függetlenül létezik, elég csak rákeresni a neten.Luxor Audio írta: ↑2026.02.11., szer. 12:41Mikor meglátom ezt a "művészfilm" címkét, arra gondolok, milyen lehet a művészzene, vagy a művészfestmény, illetve ezeknek hol a határa, mi lehet az ellenkezőjük...
Ez nem is vitás.Aszpirin írta: ↑2026.02.11., szer. 11:44...
Én hiszem, hogy van olyan, hogy fillmművészet. Ami a mozgóképet művészeti eszköznek tekinti (akér a festő a vászont), nem szórakoztatáson keresztüli pénzszerző eszköznek. Ahol a motiváció az alkotó(k)ból belülről jön, nem a haszonszerzés indítja, mindenképpen ki akar fejezni valamit, és talán akad is néző, akinél rezonál.
...

Mikor meglátom ezt a "művészfilm" címkét, arra gondolok, milyen lehet a művészzene, vagy a művészfestmény, illetve ezeknek hol a határa, mi lehet az ellenkezőjük...Aszpirin írta: ↑2026.02.11., szer. 11:44Ha van olyan, hogy "művészfilm", akkor szerintem ebbe a kategóriába azok a filmek tartoznak, amelyek a filmművészet jegyében, nem szórakoztatóipari termékként készültek. Lehet, hogy totál rosszul fogom meg és fogalmazom meg a dolgot, de én úgy látom, hogy a "művészfilm" mint kategória mostanában az átlagemberek tudatában elcsúszott, és manapság olyan "józanparaszti" értelmezéseket kap, hogy művészfilm az, ami semmiképp sem Hollywood-ban készült, lassú, unalmas, stb. Egyáltlán nem ez kell legyen a művészfilm definíciója...

Sokunk kedvence ez a film, ami egyébként jónéhány szakmai díjat is kapott és rengeteg szakmai beszélgetés tárgya volt.A_capella írta: ↑2026.02.11., szer. 10:48Luxor Audio írta: ↑2026.02.11., szer. 10:07a valódi minőséghez, ami kizárólag szakmai szempontok alapján határozható meg. Végtelenszer megtapasztalhattuk a szórakoztató iparban, hogy a tetszési index (népszerűség) és szakmai minőség közötti kapcsolat meglehetősen laza, ha egyáltalán létezik.
youtu.be/8x0COtH4Vrw

Isten bizony nagyjából ugyanezt akartam reagálni erre a "vannak jó filmek és vannak rossz filmek" kijelemtésre, de megelőztés.Luxor Audio írta: ↑2026.02.11., szer. 10:07Mint a zenei kiadványoknál (és minden művészeti produktumnál), a filmeknél is zavart okoz beszélgetések során, ha azon alkotásokat tekintjük JÓnak, amik nekünk tetszenek és ROSSZnak (hulladéknak) tartjuk azokat, amiket nem szeretünk, vagy érdektelenek számunkra. Ennek nincs sok köze a valódi minőséghez, ami kizárólag szakmai szempontok alapján határozható meg. Végtelenszer megtapasztalhattuk a szórakoztató iparban, hogy a tetszési index (népszerűség) és szakmai minőség közötti kapcsolat meglehetősen laza, ha egyáltalán létezik.
Én biztosan nem állok neki egy Karatekölyök, gimnáziumi szerelmi, infantilis szuperhősös filmeknek, mert nem érdekelnek, számomra nevetségesek, ettől függetlenül lehetnek szakmailag magas minőségűek, azaz JÓk, pl. hangzás, vagy fényképezés szempontjából, de nézhetjük akár jövedelmezőség irányából is (jó üzlet).
Ezzel egyetértek.Luxor Audio írta: ↑2026.02.11., szer. 10:07
Mint a zenei kiadványoknál (és minden művészeti produktumnál), a filmeknél is zavart okoz beszélgetések során, ha azon alkotásokat tekintjük JÓnak, amik nekünk tetszenek és ROSSZnak (hulladéknak) tartjuk azokat, amiket nem szeretünk, vagy érdektelenek számunkra. Ennek nincs sok köze a valódi minőséghez, ami kizárólag szakmai szempontok alapján határozható meg.
...