Nem vele beszéltem ezekről.wasiliy888 írta: ↑2026.02.10., kedd 18:00Nem selyem, hanem semmilyen. Revi, kérlek, hogy, legalább Te ne terjessz ilyen veszett dolgokat. Én tudok magánbeszélgetésből olyat idézni, aki szintén hozzáértő(bb), legalábbis sokkal jobban, mint RR, és konkrétan megmondta, hogy az említett úr folyton zagyvál, és megpróbálja elméleteit tudományos tényként előadni, miközben öt perc alatt megdönthető hülyeségek. És mindemelett a kábelei, jó ha közepesnek mondhatók.revox írta: ↑2026.02.10., kedd 17:33csak gyorsan.... a vezetők szigetelése hat a vezetékre. A haver a pamutot említette,mint szigetelő,ami nem és a teflon kevésbé. Bemondtam neki,hogy az én kábeleimnek selyemszigetelése van. "ja,meg a selyem"
biztos van még, ami nem,vagy kevésbé, de ezekről nyilatkozott.
De nemrég vele is. Az érdekelt, a karkábel elbír e a nagyobb jelekkel. Mindta bőven. Mivel most készül egy DAC és full ezüst rendszerbe,nem tudtam eldönteni, mi kerüljön bele mint kábel. Ezért is tettem próbát a madzagokkal, mert nekem is nehéz beemelni, hogy a normáltól véknyab AN Ai elbírna egy értelmes line szintű jellel, de elbírt. Első körben a Kondo KSL AI fog bekerülni, aztán kiderül. Direkt az Avantgardeal néutem, amivel falat is lehet bontani. Finom zenékkel kezdtem, majd Leaether Strippel zártam. Mindent lezenélt és nagy hangerőn se volt tolakodó.
De az ötlet nem feltétlenül innen jött,hanem már phonokat is drótoztunk át ilyen madzaggal és működött, a phono értékét kb megháromszorozta 5 centi drót. A másik löket a Frank Schröder által tervezett Art Lab hangkat, aminek a karkábele megdzakítás nélkül jön ki a karból és jó méter hosszan, árnyékolás nélkül, csak egy neccharisnyába van behúzva,valami könnyű dugókkal szerelve (nem én, Schroder). De az max egy MM jele, de a phonoban a line (out) oldalon is ilyen van. Ez adott egy lökezet és Cables biztatása, hogy próbáljam ki. Így 2 verzió maradt, az SPz belső szálai,ming szerelőkábel,vagy a KSL Ai. Az Ai finomabb, az SPz tökösebb. Majd kiderül a DA-ba melyik lesz jobb megoldás.
Egyébkéng ez egy régi téma, sokszor, többen megállapították már, hogy vékony drót az ideális,pucéron. Én egyelőrenem tidom,de egy próbág megér. De KSL Ai karkábelből se olcsó móka egy IC. Jelenleg a 2 méteres szál kb 200ezer Ft, de inkább nem beszerezhető. Abból kell 2szál, 4 jó dugó, ami nem szaggatja darabokra, egy kis necc nem árt rá,már túl vagyunk az 500ezren.
De a lényeg nem ez. Aki dogmákat követ és nem nyitott, 40-50 év alatt is csak egy helyben topog.
Nem kábel, de a TakeT WHDPure jelen ismereteink alapján egy értelmezhetetlen dolog. Minden próba nélkül rendeltem egyet, mert a gyártó már bizonyított más termékével. Most azt mondom, köszi, nélküle inkább ne. Dugdoshatom át, ha rendszert váltok, mert nélküle a tölcsérek szibtartománya is vérzik, hiába 15Hz.
Mindegy