Az a peremes. A szingó nem robbantja le a peremet. A Tufonak volt 14 baros gumija is. Ezek általában 10-12, de van, ami 14-15 baros volt. A Vittoria Corsa Evo emlékeim szerint 15ös volt. De ez érdekes volt,mert egy kiskaliberü Tufo, 8 baron jobban felütött, mint egy felsőpolcos 12-n.Vinkler írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:37Nekem szerencsére nincs bowdenem, a rugót meg nem kímélem…revox írta: ↑2026.02.12., csüt. 22:27Na, agumi fordítva. Az oldalfala leeresztve törik be. 7-8 bar alá tároláskor se kell lenrebb engedi a 12 baros gumit. Márha, lábon tartjuk. Felakasztva biztos máspärt írta: ↑2026.02.12., csüt. 21:30Nagy kedvencem ez a rugókímélős műszaki babona, csak a hívői következetlenek: érdemes még két tekerés között a fékbowdeneket is kioldani a fékpatkón, a nyeregcső, kormányszár csavarjait is kilazítani, hogy ne terhelődjenek az alkatrészek feleslegesen, a gumikat leereszteni 1 barra, hogy ne fáradjon ki az oldalfaluk, a láncot lemelni a hajtóműről, hogy a váltókanál feszítőrugója is fellélegezzen...![]()
![]()
![]()
Akkor én bajban vagyok, mert 5,5 baron használom, szóval minden tekerés után felfújom és tekerés előtt leengedem. Logikus.![]()
Mondjuk 12 bar az a golden era-ban is sokk volt, ha jól emelékszem a karbon kerekemet max 8-ig lehet terhelni.
Az 5,5-es gumi oldalfala jobban ki van téve a repedésnek, de szerintem hamarabb lekopik, mint kirepedne