Sziasztok.
Ma "jó" kis napom volt autós szempontból, de persze lehetett volna rosszabb is.
1. A Mustangot meg akartam mozgatni úgy 2 és fél hét (fűtetlen garázsvban) állás után, de a majdnem teljesen lemerült akksi az indítási próbálkozás után teljesen lemerült... Van benne egy utólagos beépítésü agyrém paranoid indításgátló, hallottam, ahogy lereteszeli a motorteret, minek eredményeknént nem férek hozzá az akksihoz, hogy feltöltsem (amúgy gyerekjáték lett volna, nem lett volna "hírértéke"). Az indításgátló mellesleg szerviz módban van már hónapok órta, szóval nem kellett volna ilyent tegyen, de úgy látszik nem komálta az akkufeszültség-esést. A lényeg bár az ajtókat nyitni tudom, a sebváltó reteszelve (ezt az autó csinálja), és sem a motorháztetőt, dem a csomagtér-tedelet nem tudom kinyitni. A Mustang egy elég kicsi egyautós garázsban áll orral befelé, körben kb nincs hely, szóval ki kellene vinni onnan, bármit is akarok csinálni vele. Ha az indításgátlónak nincs külön retesze, akkor a sebváltó vészhelyzeti kioldását a középkonzol megbontásával meg tudom oldani, erre találtam leírást meg videót is.
A kérdésem: szerintetk van valami non-invazív alternatív módja a Mustang akksija feltöltésének, mittomén szivargyújtón vagy egyéb okosságon keresztül? Az sem baj, ha lassú, ha három nap kell a feltöltéshez, az is teljesen okés.
2. Na, akkor egy kicsi bosszankodás után beültem a Volvóba, és irány Budapest, be az irodába. Erre bmeg az 1-ess főúton egy nagy pattanás, és látom, hogy beszoptam egy kavicsot. A szélvédőre. Előttem egy papucs-suzuki ment, deszemből is jöttek, csak szgk-k, sehol egy teherautó, fogalmam sincs honnan érkezhetett a meteor. A sebességem nem volt több 70 km/h-nál, sűrű volt a forgalom. Na itt egy kicsit sok volt.a jóból, amint tudtam megfordultam, és hazamentem home-office-ba. Szerintetek a képen látható szélvédő-seb javítható még, vagy cascós-szélvédőcserés ügy lesz ebből? Kb 1 cm az egész...