Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2928

Re: Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

Hozzászólás Szerző: trane »

mikor javában ment a Pirelli őrület, vettem én is egy 12m hosszú, már falból-kiépített (tehát alaposan bejáratott) darabot. hetekig próbálkoztam megbarátkozni vele, de annyira sz@r lett a hang a sima 1.5mm2-es tömör fali rézvezeték mellett (szó szerint, mivel a falon kívül futtattam a Pirelli-t), hogy el kellett adjam :smile33: . azóta 4mm2-es sima bolti tömör rézvezeték fut a falban, és nem izgat a csere :ohnoohnoohno:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2783

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

ClintEastwood írta:
2026.01.30., pén. 20:30
Sziasztok!

Dedikált ösvényt szeretnék behúzni az óraládától. Napok óta nyálazom a topikot és a Kábelezzünk topikot is, mégis kérdéssel fordulnék hozzátok, mert nem lettem meggyőzve egyik oldalról sem.

NHXMH-J 3x2,5mm2
vs
NYM 3X6mm2 (ebből a halogénmentesre már sajnálnám a lóvét)

szóval a kérdésem elsősorban keresztmetszeti vonatkozású... Roy leírja a 10mm2 méretet, Long meg megmagyarázza, hogy jó nagy szar az úgy. Nem tudom, hogy az a pár hozzászólás a fárasztó mélyekről, sötétedő tónusokról saját tapasztalat-e vagy többen is hivatkoznak mástól való hallomásra, vagy valakinek a cikkére.

Gondolom 4mm2 pártoló nincs a fórumon, mert halogénmentesben arra a keresztmetszetre még rászánnám a pénzt, ha van pozitív hozadéka a 2,5mm2-hez képest.

Supravoxon kívül van itt valaki, aki jobbnak tartja mondjuk a 6mm2-t? Vagy legtöbben 2,5mm2 pártiak?
ha segit,nagyon jó cimbimnél,6mm2 Pirelli kábelek lettek beépitve...akkortájt épitkezett,amikor a Darvas féle cikk keletkezett...viszonyitási alapom nincs,neki sem volt,de az biztos hogy amig egyszerű rendszere volt,akkor is j szólt valami végett a rendszere,pár éve lépett egy picit felfele,és észméletlen jó lett az egész ár/érték viszonylatokban...

a Pirelli ma a Prysmian Group-hoz tartozik...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3382

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

ClintEastwood írta:
2026.01.30., pén. 20:30
Sziasztok!

Dedikált ösvényt szeretnék behúzni az óraládától. Napok óta nyálazom a topikot és a Kábelezzünk topikot is, mégis kérdéssel fordulnék hozzátok, mert nem lettem meggyőzve egyik oldalról sem.

NHXMH-J 3x2,5mm2
vs

szóval a kérdésem elsősorban keresztmetszeti vonatkozású... Roy leírja a 10mm2 méretet, Long meg megmagyarázza, hogy jó nagy szar az úgy. Nem tudom, hogy az a pár hozzászólás a fárasztó mélyekről, sötétedő tónusokról saját tapasztalat-e vagy többen is hivatkoznak mástól való hallomásra, vagy valakinek a cikkére.

Gondolom 4mm2 pártoló nincs a fórumon, mert halogénmentesben arra a keresztmetszetre még rászánnám a pénzt, ha van pozitív hozadéka a 2,5mm2-hez képest.

Supravoxon kívül van itt valaki, aki jobbnak tartja mondjuk a 6mm2-t? Vagy legtöbben 2,5mm2 pártiak?
Nehéz tanácsot adni, mert ahogy olvastad is, szinte mindenkinek más a tapasztalata, más keresztmetszetet, más típusú kábelt favorizál, de ezzel semmi baj nincs. Az én ösvényem 3x2,5mm²-es, tűzálló kábelből készült. Nem teszteltem vastagabbat, igazábol nem is terveztem, nem akartam ebbe túl sok időt, energiát beletenni. Hoztam egy döntést, és bevált. Tudom, hogy a lehető legjobb döntést szeretnéd meghozni, de hogy nálad pontosan melyik lenne a legjobb, azt nem lehet megmondani. Ami biztos, ha bármelyik kábelt is választod, a ház/lakás hálózatától külön választott megoldás, biztosan előrelépés lesz.
Annyit azért javasolnék, hogy ne csak a kábelre koncentrálj, mert az ösvény nem csak ebből áll.
Az elején a kismegszakitó, de sokkal inkább olvadó biztosíték, és a végén a konnektor, esetleg dugó, ugyanennyire fontos, mert ezek is hatással vannak a hangra. Igaz, ezek utólag is beépíthetők az ösvénybe.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

ClintEastwood
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: ClintEastwood »

Sziasztok!

NHXMH-J 3x2,5mm2
vs

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1067

Re: Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: tonya »

Rock60 írta:
2026.01.27., kedd 18:49
Én arra lennék kíváncsi, hogy amikor éppen MEGFELELŐ a hálózati feszültség - ha van ilyen - akkor ahhoz az állapothoz képest is jobb a hang a lengyel dobozka beiktatásával ?
Az nálam nehéz lenne megállapítani, mivel olyan állapot, 230 volt, az ilyenkor nincsen, délután, este kevés, ha meg süt a nap akkor meg több...(de jóval)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1508

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

tonya írta:
2026.01.27., kedd 09:41
Ezért ha valakit érdekel a szabályzó, szívesen látom egy hallgatózásra, aztán ott el tudja dönteni, hogy ez jó vagy nem jó neki.
Én arra lennék kíváncsi, hogy amikor éppen MEGFELELŐ a hálózati feszültség - ha van ilyen - akkor ahhoz az állapothoz képest is jobb a hang a lengyel dobozka beiktatásával ?

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Kedves István01 !
Nyilvánvaló, hogy amit Te linkeltél az más kategória...árban is...az másfél millió ez meg kb. ötvenezer forint...mindenesetre én nagy megelégedéssel használom, nem melegszik, nem zajong terhelés hatására sem, előtte próbálkoztam egy emg 2884-1 -vel, na az zajos volt, főleg ha növekedett a terhelés, abban is van egy bazi nagy toroid, az egész cucc súlya közelít a 40 kg-hoz, a nagy súly sem garancia mindenre, az tény viszont, hogy az a beállított feszt. nagyon pontosan tartja. Így használatban maradt a régi műszereimhez stabil 220 voltra beállítva. Ezért ha valakit érdekel a szabályzó, szívesen látom egy hallgatózásra, aztán ott el tudja dönteni, hogy ez jó vagy nem jó neki.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
2026.01.27., kedd 07:51
dixie-chicken írta:
2026.01.26., hétf. 15:58
@tonya:ilyet használsz mint ami a képen látható ?...önmagában mennyire "hangos" ? (zúg/búg stb.)...ez lenne az ha jól látom:
https://powerxshop.com/volt-polska-avr- ... tor-2000va
köszi :smile53:
ami nekem furcsa ezeknél az autó trafóknál a készülékek súlya.
2kVA 6,7kg
3kVA 8.0kg
5kVA 12,5kg
Az, hogy itt nincs szekunder tekercs 5-10%-ot jelenthet max össz tömegben. Azonban van benne egy szervomotor, plusz ventilátor. Toroid trafók lemezelésben és tekercselésben csodák sincsenek. Annyi viszont van, hogy pont a lemezelésben spórolás az egyenes út a DC búgáshoz. Az, hogy kötelezően csak egy rétegű lehet a primer-autó trafó tekercselés, az sem sok könnyítés trafó tömegben.
Hasonlításban az én Pio CD játszóm 12kg, amiben persze a trafók 30-30VA-esek kb.
Másik példa, Audes ST-1500 balanszed leválasztó trafó 1,5kVA, 25,5kg. Amihez még külön opció, ha DC blokkolót is kér a vevő.
https://streamaudio.hu/audes-st1500-hal ... ndicionalo
ST-3000, 3kVA és 33kg
köszi az észrevételeket :smile53: ,majd kiderül mit is tud @tonya által használt stabilizátor,ahol én lakom (Kistarcsa) a házam 500m-1km körzetében nem emlékszem hogy kutyasétáltatás közben láttam volna trafó állomást :angry: ,tele vagyok napelemezve a közvetlen környezetemben...vagyonokat nem akarok eltapsikolni,valamilyen "zsebbarát" megoldást keresek,ha egyáltalán létezik ilyen...fontos paraméter még hogy csendes legyen,mivel a nappaliban esti TVézgetés is van,és amit napközben nem veszünk észre,késő este,megjelenhetnek mint "röfögő malackák" filmnézés közben...és hogyan befolyásolja majd a hangot (hifi),az megint egy képletes dolog....

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3668

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

dixie-chicken írta:
2026.01.26., hétf. 15:58
@tonya:ilyet használsz mint ami a képen látható ?...önmagában mennyire "hangos" ? (zúg/búg stb.)...ez lenne az ha jól látom:
ami nekem furcsa ezeknél az autó trafóknál a készülékek súlya.
2kVA 6,7kg
3kVA 8.0kg
5kVA 12,5kg
Az, hogy itt nincs szekunder tekercs 5-10%-ot jelenthet max össz tömegben. Azonban van benne egy szervomotor, plusz ventilátor. Toroid trafók lemezelésben és tekercselésben csodák sincsenek. Annyi viszont van, hogy pont a lemezelésben spórolás az egyenes út a DC búgáshoz. Az, hogy kötelezően csak egy rétegű lehet a primer-autó trafó tekercselés, az sem sok könnyítés trafó tömegben.
Hasonlításban az én Pio CD játszóm 12kg, amiben persze a trafók 30-30VA-esek kb.
Másik példa, Audes ST-1500 balanszed leválasztó trafó 1,5kVA, 25,5kg. Amihez még külön opció, ha DC blokkolót is kér a vevő.
https://streamaudio.hu/audes-st1500-hal ... ndicionalo
ST-3000, 3kVA és 33kg

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez szabályotható autotrafó tulajdonképpen, csak nem Neked kell tekergetni hanem ezt egy szervomotor elvégzi..
STABILIZATOR-NAPIECIA-PRADU-AVR-PRO-1000-VA-3-DOKLADNOSCI-VOLT-POLSKA-GR-Marka-Volt-Polska.jpeg

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 682
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

tonya írta:
2026.01.26., hétf. 18:16
Szia !
Igen ez az, a pro verziót érdemes használni mivel az +- 3%-on belül szabályoz, abszolút nincsen zavaró hangja (tartottam tőle, hogy búgni fog, de nem búg zavaróan, ha odahajolsz akkor pici búgás jön), ez akkora mint bármelyil toroid trafo hangja, hidd el az alacsony illetve túl feszültség igen ártalmas, ha olyan 215 volt alá esik a hálózati feszültség az igen jól hallható a hangban is és nem jó értelemben. De ha érdekel és tartasz tőle, szívesen látlak egy hallgatózásra és ott el tudod dönteni, hogy ez megfelelő-e a számodra.
Ez belül hogy van megcsinálva? Szabályzó és utána leválasztó trafó?
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Szia !
Igen ez az, a pro verziót érdemes használni mivel az +- 3%-on belül szabályoz, abszolút nincsen zavaró hangja (tartottam tőle, hogy búgni fog, de nem búg zavaróan, ha odahajolsz akkor pici búgás jön), ez akkora mint bármelyil toroid trafo hangja, hidd el az alacsony illetve túl feszültség igen ártalmas, ha olyan 215 volt alá esik a hálózati feszültség az igen jól hallható a hangban is és nem jó értelemben. De ha érdekel és tartasz tőle, szívesen látlak egy hallgatózásra és ott el tudod dönteni, hogy ez megfelelő-e a számodra.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

tonya írta:
2026.01.20., kedd 16:41
Üdv !
Gondolom rajtam kívül páran még küzdenek a napelemes rendszerek által okozott hálózati feszültség ingadozásokkal, ilyenkor télen mikor kezd sötétedni és mennek a hőszivattyúk, elektromos sütők, villanyautó töltők az utcában a hálózati feszültség a béka segge alatt, 200 volt alá is képes beesni, nyáron meg pont fordított a helyzet, 252 voltos csúcs feszültség mérhető, azoknak ajánlom ezt a kis eszközt, +-3%-on belül tartja a feszültséget ami a hifire megy, ez egy szervomotor által vezérelt autotrafó és 2 hét hallgatás után kimerem jelenteni, hogy nagyon jó, nálam nem szúrja el a hangot.
20260120_161952.jpg

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Roli80 írta:
2026.01.23., pén. 10:58
Az előttem is ismeretlen.
Veszel egy ilyet, bedugod bele a teljes rendszered és látni fogsz mindent.....
https://www.mentavill.hu/termek/termek- ... nPYTIvLGLP

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

tonya írta:
2026.01.23., pén. 08:42
hodyka írta:
2026.01.23., pén. 08:33
tonya írta:
2026.01.23., pén. 07:26

Ez azért ebben a formában nem igaz....a 2000 VA a látszólagos teljesítmény, a valós teljesítmény pedig amit ebből wattban kapunk meg az függ az áram és feszültség közötti fázis eltolástól, az pedig így hasra ütésre nem tudjuk.
Oda írtam hogy elvileg, függ a cosinus fí-től, de számold ki nyugodtan :rolleyes:

Nem kell hasra ütni, kilehet számolni, tanítják az iskolában is gondolkodik.gif
Bocs de nem láttam, hogy odaírtad a cosϕ-t, rossz a szemem... ;) , mondjuk a kérdező rendszerének cosϕ értéke az ismeretlen egyenlőre .
Az előttem is ismeretlen.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

hodyka írta:
2026.01.23., pén. 08:33
tonya írta:
hodyka írta:
2026.01.23., pén. 04:12
2000VA = elvileg 1600 watt
Ez azért ebben a formában nem igaz....a 2000 VA a látszólagos teljesítmény, a valós teljesítmény pedig amit ebből wattban kapunk meg az függ az áram és feszültség közötti fázis eltolástól, az pedig így hasra ütésre nem tudjuk.
Oda írtam hogy elvileg, függ a cosinus fí-től, de számold ki nyugodtan :rolleyes:

Bocs de nem láttam, hogy odaírtad a cosϕ-t, rossz a szemem... ;) , mondjuk a kérdező rendszerének cosϕ értéke az ismeretlen egyenlőre .

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 453

Hozzászólás Szerző: hodyka »

tonya írta:
hodyka írta:

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Roli80 írta:
2026.01.22., csüt. 23:01
Nekem is ilyen gondom van, de eddig nem találtam megfelelő készüléket. Hozzáértőket kérdeznék, hogy a 2000VA-esre mekkora teljesítményfelvételű készüléket lehet rákötni? A rendszer áramfelvétele kb. 1400 W. Ezt el tudná látni egy ekkora vagy a 3000-es kellene?
Ha valóban ekkora teljesítményt vesz fel folyamatosan a hálózatból (1400 watt), akkor oda a 3000 VA-es lenne a megfelelő.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

hodyka írta:

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 453

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 132

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

tonya írta:
Üdv !
Gondolom rajtam kívül páran még küzdenek a napelemes rendszerek által okozott hálózati feszültség ingadozásokkal, ilyenkor télen mikor kezd sötétedni és mennek a hőszivattyúk, elektromos sütők, villanyautó töltők az utcában a hálózati feszültség a béka segge alatt, 200 volt alá is képes beesni, nyáron meg pont fordított a helyzet, 252 voltos csúcs feszültség mérhető, azoknak ajánlom ezt a kis eszközt, +-3%-on belül tartja a feszültséget ami a hifire megy, ez egy szervomotor által vezérelt autotrafó és 2 hét hallgatás után kimerem jelenteni, hogy nagyon jó, nálam nem szúrja el a hangot.
20260120_161952.jpg
Nekem is ilyen gondom van, de eddig nem találtam megfelelő készüléket. Hozzáértőket kérdeznék, hogy a 2000VA-esre mekkora teljesítményfelvételű készüléket lehet rákötni? A rendszer áramfelvétele kb. 1400 W. Ezt el tudná látni egy ekkora vagy a 3000-es kellene?

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Szia !
Nincsen zavaró hangja,(ha közel hajolsz hozzá akkor pici trafó búgást hallasz, de ez más toroidnál is így van a hálózatra kerülő DC komponens miatt) ezért is kértem a 2000 VA-es verziót mivel abba még nem szereltek a hűtés miatt ventillátort. (a nagyobb teljesítményűekben már van.) Nagyon észrevehető egyébként ha leesik a hálózati fesz. zavarossá és morgossá válik a rendszer hangja, meg a csöveknek sem tesz túl jót az alá illetve fölé fűtés. (Csak csövest hallgatok) Ha eljössz, meg tudod hallgatni és tudsz dönteni. Volt egy EMG 2884-1 stabilizátorom, na annak zavaró volt a hangja, pláne ha terhelést is kapott.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2245

Hozzászólás Szerző: Shimano »

tonya írta:
Üdv !

Én nem mértem még,de szinte biztos hogy nálam sem stabil a hálózat.Érezhető hogy időnként másképp viselkedik a rendszer,kell majd valami kütyüt szereznem amivel ezt mérni lehet,kíváncsi vagyok rá.
Antal ez egyébként csendesen teszi a dolgát,nincs zavaró hangja?
Jó ötletnek tűnik egyébként. :smile32:
Bocsi az elrontott idézetért.

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

killer:)
snubway.jpg
"...I would say save your money, sit back, put some music on and enjoy." /BrimarBob/

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Szia !
Ez nem, mivel egy fázisra van tervezve, de láttam olyat amiben 3 db autótrafó van és külön, külön szabályozza a bejövő fázisokat, Neked mihez kellene a 400 volt ?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”