Nana, csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel. Én ismerek olyat, aki sövényeket tesztelget, nem is egyet!

Nana, csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel. Én ismerek olyat, aki sövényeket tesztelget, nem is egyet!

Nagyon egyszerűen eldöntheted. Veszel 2 méternyit mindegyikből és csinálsz belőle powerkábelt. Amelyik jobban tetszik, azt használd ösvénynek. Így addig jó lesz, amíg bármit nem cserélsz a rendszeredben. :)ClintEastwood írta: ↑2026.01.30., pén. 20:30Sziasztok!
Dedikált ösvényt szeretnék behúzni az óraládától. Napok óta nyálazom a topikot és a Kábelezzünk topikot is, mégis kérdéssel fordulnék hozzátok, mert nem lettem meggyőzve egyik oldalról sem.
NHXMH-J 3x2,5mm2
vs
NYM 3X6mm2 (ebből a halogénmentesre már sajnálnám a lóvét)
szóval a kérdésem elsősorban keresztmetszeti vonatkozású... Roy leírja a 10mm2 méretet, Long meg megmagyarázza, hogy jó nagy szar az úgy. Nem tudom, hogy az a pár hozzászólás a fárasztó mélyekről, sötétedő tónusokról saját tapasztalat-e vagy többen is hivatkoznak mástól való hallomásra, vagy valakinek a cikkére.
Gondolom 4mm2 pártoló nincs a fórumon, mert halogénmentesben arra a keresztmetszetre még rászánnám a pénzt, ha van pozitív hozadéka a 2,5mm2-hez képest.
Supravoxon kívül van itt valaki, aki jobbnak tartja mondjuk a 6mm2-t? Vagy legtöbben 2,5mm2 pártiak?

ha segit,nagyon jó cimbimnél,6mm2 Pirelli kábelek lettek beépitve...akkortájt épitkezett,amikor a Darvas féle cikk keletkezett...viszonyitási alapom nincs,neki sem volt,de az biztos hogy amig egyszerű rendszere volt,akkor is j szólt valami végett a rendszere,pár éve lépett egy picit felfele,és észméletlen jó lett az egész ár/érték viszonylatokban...ClintEastwood írta: ↑2026.01.30., pén. 20:30Sziasztok!
Dedikált ösvényt szeretnék behúzni az óraládától. Napok óta nyálazom a topikot és a Kábelezzünk topikot is, mégis kérdéssel fordulnék hozzátok, mert nem lettem meggyőzve egyik oldalról sem.
NHXMH-J 3x2,5mm2
vs
szóval a kérdésem elsősorban keresztmetszeti vonatkozású... Roy leírja a 10mm2 méretet, Long meg megmagyarázza, hogy jó nagy szar az úgy. Nem tudom, hogy az a pár hozzászólás a fárasztó mélyekről, sötétedő tónusokról saját tapasztalat-e vagy többen is hivatkoznak mástól való hallomásra, vagy valakinek a cikkére.
Gondolom 4mm2 pártoló nincs a fórumon, mert halogénmentesben arra a keresztmetszetre még rászánnám a pénzt, ha van pozitív hozadéka a 2,5mm2-hez képest.
Supravoxon kívül van itt valaki, aki jobbnak tartja mondjuk a 6mm2-t? Vagy legtöbben 2,5mm2 pártiak?

Nehéz tanácsot adni, mert ahogy olvastad is, szinte mindenkinek más a tapasztalata, más keresztmetszetet, más típusú kábelt favorizál, de ezzel semmi baj nincs. Az én ösvényem 3x2,5mm²-es, tűzálló kábelből készült. Nem teszteltem vastagabbat, igazábol nem is terveztem, nem akartam ebbe túl sok időt, energiát beletenni. Hoztam egy döntést, és bevált. Tudom, hogy a lehető legjobb döntést szeretnéd meghozni, de hogy nálad pontosan melyik lenne a legjobb, azt nem lehet megmondani. Ami biztos, ha bármelyik kábelt is választod, a ház/lakás hálózatától külön választott megoldás, biztosan előrelépés lesz.ClintEastwood írta: ↑2026.01.30., pén. 20:30Sziasztok!
NHXMH-J 3x2,5mm2
vs

Az nálam nehéz lenne megállapítani, mivel olyan állapot, 230 volt, az ilyenkor nincsen, délután, este kevés, ha meg süt a nap akkor meg több...(de jóval)
Én arra lennék kíváncsi, hogy amikor éppen MEGFELELŐ a hálózati feszültség - ha van ilyen - akkor ahhoz az állapothoz képest is jobb a hang a lengyel dobozka beiktatásával ?

köszi az észrevételeketistvan01 írta: ↑2026.01.27., kedd 07:51ami nekem furcsa ezeknél az autó trafóknál a készülékek súlya.dixie-chicken írta: ↑2026.01.26., hétf. 15:58@tonya:ilyet használsz mint ami a képen látható ?...önmagában mennyire "hangos" ? (zúg/búg stb.)...ez lenne az ha jól látom:
https://powerxshop.com/volt-polska-avr- ... tor-2000va
köszi![]()
2kVA 6,7kg
3kVA 8.0kg
5kVA 12,5kg
Az, hogy itt nincs szekunder tekercs 5-10%-ot jelenthet max össz tömegben. Azonban van benne egy szervomotor, plusz ventilátor. Toroid trafók lemezelésben és tekercselésben csodák sincsenek. Annyi viszont van, hogy pont a lemezelésben spórolás az egyenes út a DC búgáshoz. Az, hogy kötelezően csak egy rétegű lehet a primer-autó trafó tekercselés, az sem sok könnyítés trafó tömegben.
Hasonlításban az én Pio CD játszóm 12kg, amiben persze a trafók 30-30VA-esek kb.
Másik példa, Audes ST-1500 balanszed leválasztó trafó 1,5kVA, 25,5kg. Amihez még külön opció, ha DC blokkolót is kér a vevő.
https://streamaudio.hu/audes-st1500-hal ... ndicionalo
ST-3000, 3kVA és 33kg
ami nekem furcsa ezeknél az autó trafóknál a készülékek súlya.dixie-chicken írta: ↑2026.01.26., hétf. 15:58@tonya:ilyet használsz mint ami a képen látható ?...önmagában mennyire "hangos" ? (zúg/búg stb.)...ez lenne az ha jól látom:
https://powerxshop.com/volt-polska-avr- ... tor-2000va
köszi![]()

Ez belül hogy van megcsinálva? Szabályzó és utána leválasztó trafó?tonya írta: ↑2026.01.26., hétf. 18:16Szia !
Igen ez az, a pro verziót érdemes használni mivel az +- 3%-on belül szabályoz, abszolút nincsen zavaró hangja (tartottam tőle, hogy búgni fog, de nem búg zavaróan, ha odahajolsz akkor pici búgás jön), ez akkora mint bármelyil toroid trafo hangja, hidd el az alacsony illetve túl feszültség igen ártalmas, ha olyan 215 volt alá esik a hálózati feszültség az igen jól hallható a hangban is és nem jó értelemben. De ha érdekel és tartasz tőle, szívesen látlak egy hallgatózásra és ott el tudod dönteni, hogy ez megfelelő-e a számodra.

@tonya:ilyet használsz mint ami a képen látható ?...önmagában mennyire "hangos" ? (zúg/búg stb.)...ez lenne az ha jól látom:tonya írta: ↑2026.01.20., kedd 16:41Üdv !
Gondolom rajtam kívül páran még küzdenek a napelemes rendszerek által okozott hálózati feszültség ingadozásokkal, ilyenkor télen mikor kezd sötétedni és mennek a hőszivattyúk, elektromos sütők, villanyautó töltők az utcában a hálózati feszültség a béka segge alatt, 200 volt alá is képes beesni, nyáron meg pont fordított a helyzet, 252 voltos csúcs feszültség mérhető, azoknak ajánlom ezt a kis eszközt, +-3%-on belül tartja a feszültséget ami a hifire megy, ez egy szervomotor által vezérelt autotrafó és 2 hét hallgatás után kimerem jelenteni, hogy nagyon jó, nálam nem szúrja el a hangot.
20260120_161952.jpg
Veszel egy ilyet, bedugod bele a teljes rendszered és látni fogsz mindent.....
Az előttem is ismeretlen.tonya írta: ↑2026.01.23., pén. 08:42Bocs de nem láttam, hogy odaírtad a cosϕ-t, rossz a szemem..., mondjuk a kérdező rendszerének cosϕ értéke az ismeretlen egyenlőre .
Bocs de nem láttam, hogy odaírtad a cosϕ-t, rossz a szemem...hodyka írta: ↑2026.01.23., pén. 08:33Oda írtam hogy elvileg, függ a cosinus fí-től, de számold ki nyugodtan
Nem kell hasra ütni, kilehet számolni, tanítják az iskolában is![]()
Oda írtam hogy elvileg, függ a cosinus fí-től, de számold ki nyugodtan
Ha valóban ekkora teljesítményt vesz fel folyamatosan a hálózatból (1400 watt), akkor oda a 3000 VA-es lenne a megfelelő.
Ez azért ebben a formában nem igaz....a 2000 VA a látszólagos teljesítmény, a valós teljesítmény pedig amit ebből wattban kapunk meg az függ az áram és feszültség közötti fázis eltolástól, az pedig így hasra ütésre nem tudjuk.
Nekem is ilyen gondom van, de eddig nem találtam megfelelő készüléket. Hozzáértőket kérdeznék, hogy a 2000VA-esre mekkora teljesítményfelvételű készüléket lehet rákötni? A rendszer áramfelvétele kb. 1400 W. Ezt el tudná látni egy ekkora vagy a 3000-es kellene?tonya írta: ↑2026.01.20., kedd 16:41Üdv !
Gondolom rajtam kívül páran még küzdenek a napelemes rendszerek által okozott hálózati feszültség ingadozásokkal, ilyenkor télen mikor kezd sötétedni és mennek a hőszivattyúk, elektromos sütők, villanyautó töltők az utcában a hálózati feszültség a béka segge alatt, 200 volt alá is képes beesni, nyáron meg pont fordított a helyzet, 252 voltos csúcs feszültség mérhető, azoknak ajánlom ezt a kis eszközt, +-3%-on belül tartja a feszültséget ami a hifire megy, ez egy szervomotor által vezérelt autotrafó és 2 hét hallgatás után kimerem jelenteni, hogy nagyon jó, nálam nem szúrja el a hangot.
20260120_161952.jpg