Snipi írta: ↑2026.01.26., hétf. 12:57
Bár azért azt meg kell jegyzeni - ezt előbb elfelejtettem, és lehet itt van a kutya elásva - hogy a jobbik, általam "A"-nak nevezett rendszeremben egy zsír új hangdoboz van, így feltehetőleg arra még ráfér jó pár hónap járatgatás.
Bármennyire is tagadják, sokan fel is háborodnak tőle, szerintem a bejáratás igencsak létező jelenség, főleg hangsugárzóknál. Mivel volt/van szerencsém sok, frissen összerakott példánnyal együtt élni, saját káromon tanulva minden vásárlónak elmondom, hogy az első 50-100 óra szenvedés tud lenni, legyenek türelemmel, hagyják magára a cuccot, pár napig hadd zümmögjön magában, aztán üljenek le elé!
Pont ezért nem szeretem a gyorscserélős, pár perces összehasonlító teszteket. Egy hobbitársunk köztudottan nem hisz a bejáratásban, mindig is a változások gyors detektálását hangoztatta, mondván, amit azonnal nem hallunk, az a különbség nem is létezik. Pár nappal ezelőtt nálam viszont elismerte, hogy nem hall eltérést, mikor cseréltünk néhány elemet az ő, máshol állítólag hatalmas különbségeket okozó példányaira. Ugyanebben a rendszerben pár hete switch és LAN kábel cseréket kértek tőlem és akkor mindannyian magabiztosan detektáltuk a változást. Lehet merengeni rajta, mitől lehet ez.
Kiállításokon, koncerteken, bemutatókon évtizedeken át mindig azt tapasztaltam, hogy a frissen összeállított rendszer másnap kiegyensúlyozottabban, szerethetőbben szólal meg. A folyamatban nyilván benne vagyunk mi magunk, hallgatók is, a szerelés napján fáradtak, stresszesek vagyunk, ami másnapra elmúlhat, de a készülékek is meg tudnak nyugodni.