Köszi a választ!Rock60 írta: ↑2026.01.26., hétf. 20:21Ha eltekintenénk a zenei műfajoktól, akkor azt mondanám, hogy a Wharfedale jobb hangszóró, mint a Canton és az Unison is jobb erősítő, mint a Yamaha.furyaaan írta: ↑2026.01.20., kedd 20:22Sziasztok!
Wharfedale Jade 5 hangfalaimhoz keresek megfelelő erősítőt, és szeretnék egy kis iránymutatást kérni.
Jelenleg egy Yamaha A-720 hajtja a Jade 5-öket, de őszintén szólva elég más karaktert kaptam, mint amit korábban megszoktam.
Előtte Canton Ergo 670 volt ugyanezzel a Yamaha erősítővel, és ahhoz képest a Jade 5 hangját sokkal puhábbnak, kevésbé feszesnek érzem. Mivel alapvetően elektronikus zenét (techno, elektronika, vegyes műfajok) hallgatok, ezért kicsit tanácstalan lettem, hogy jó irányba tapogatózom-e.
Erősítőként kinéztem magamnak egy Unison Research Unico Nuovo-t, sok jót olvastam róla, nagyon szimpatikus, és valószínűleg meg is venném. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mennyire javítana ez a Jade 5 feszességén, kontrollján, főleg basszus oldalon?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
Az Unison nagyon muzikális, folyékony hangú erősítőket gyárt, de az átlagosnál kissé renyhébb és maszatolósabb basszusa és lágy magasai nem biztos, hogy passzolnának az elvárásaidhoz, különösképpen pont feszesség és kontroll tekintetében.
Ezek a jellemzők - a preferált zenék ismeretében - a lágyabb hangú Jade - el együtt szerintem elkámpicsorítanának.![]()
Aztán egy próba meglepetéseket is okozhat ami rám cáfol, a hifiben az egy meg egy sokszor nem kettő...
Úgy döntöttem, hogy elengedem a Unison erősítőt. Rendbehozattam a Yamaha AX-900 erősítőmet, amelynek LINE IN bemenetére rá tudom kötni a Rythmiket. Inkább veszek még egy mikrofont, mert valószínű többre megyek egy méréssel.
Az RME-n pedig a mérések alapján finomítok a hangon, és szerintem így meg is leszek.