Szerintem nem árt néha, vagy inkább időről-időre tiszta vizet önteni a pohárba, mert már így is el van terjedve jónéhány tévhit, városi legenda.Snipi írta: ↑2026.01.20., kedd 14:47Én nem akadok ki azon, ha valaki úgy mond véleményt az ezüst kábelekről, hogy nincs velük semmi tapasztalata.
Én már láttam olyat is, hogy valaki a csöves erősítőkről mondott lesújtó véleményt anélkül, hogy életében egy csöves erősítőt is birtokolt volna hosszabb-rövidebb ideig. (A kiállításokon hallott csöves cucc nem ér.)
De olyat is láttam/hallottam/olvastam már, hogy valaki a földbe döngölte az földön (padlón) álló hangsugárzókat, anélkül hogy akár egy darab is lett volna neki valaha állványos hangsugárzón kívül.
Nem értem mi ezzel a baj. Ez nálunk egy nemzeti sport (nem az újságra gondolok.) Valamiről úgy véleményt mondani, hogy halovány lila fogalma nincs az illetőnek a véleményezett dologról.
De ezt nyugodtan elvonatkoztathatjuk a hifitől. Én pl. a múltkor egy illetőtől (nem "szakember", tök hülye a témához : tapasztaltam, 35 éve ismerem) programozási tanácsokat kaptam, hogy hogyan kell (nem kéne! kell!) megírni egy programot. Természetesen a kapott utasításokat az utolsó betűig betartottam, és örültem, hogy nekem már nincs vele dolgom.![]()
Sajnos kishazánkban már jónéhány marhaság eltejedt csak azért, mert annyiszor elmondták, leirták, hogy már sokan el is hiszik.
Nem véletlenül terjedt el az a mondás sem, hogy Mi vagyunk a 10 millió futballedző országa! Sajnos nálunk nagy hagyománya van annak, hogy emberek szent meggyőződéssel állitanak tényeket olyasmiről, amiről semmilyen tapasztalatuk sincs. A szakmám(épületgépészet) révén is sok ilyen megnyilvánulással találkozom, laikus emberek részéről.