Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Minden ami Roon
Re: Minden ami Roon
Valtozni fognak a Roon minimum hardver kovetelmenyei a .NET 10-re valo atallasuk miatt, es ez tobbek kozott negativan fogja erinteni a Roon Server-t NAS-on futtatok egy reszet.
https://community.roonlabs.com/t/import ... 026/317954
https://community.roonlabs.com/t/import ... 026/317954
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 964
Elnezest, hogy nem pontositottam. En is igy hasznalom a Tidal-t es ott, ott van.andarson írta: ↑2026.04.06., hétf. 08:55Illetve, még egy pontosítás, mert a browse » tidal alatt valóban nincs ilyen opció, de a my library » Albums » Focus szűrések alatt be tudod állítani milyen forrásból (storage locations » TIDAL libray) listázza a lemezeket, és itt már az előzőek szerint, lehet hozzáadás szerint sorrendbe rakni.
Képernyőfotó 2026-04-06 - 8.48.45.png
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 640
Illetve, még egy pontosítás, mert a browse » tidal alatt valóban nincs ilyen opció, de a my library » Albums » Focus szűrések alatt be tudod állítani milyen forrásból (storage locations » TIDAL libray) listázza a lemezeket, és itt már az előzőek szerint, lehet hozzáadás szerint sorrendbe rakni.
Linn Majik DS, Philips CD 204, Dual 1219 (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333
- andarson
- V.I.P.

Szia, én készítettem az előzőek alapján pár képernyőképet. Nekem Mac-alatt, angol nyelven fut a roon, ez alapján a pirossal jelöltekkel lehet elérni amit szeretnél, ha jól értem.
Albumokra Számokra
Linn Majik DS, Philips CD 204, Dual 1219 (Sumiko Blue point no.3 Lo), Musical Fidelity M6x Vinyl, Forté Audio Model 40, Forté Audio Model 4, JBL 4333
Valami nem kerek. Szóval, Tidal - Tidal gyűjteményem, azon belül: kedvenc számok. Na itt semelyik sarokban sincs ilyen opció !
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
- tottyi
- Hazajáró lélek

By date adedded a jobb felso sarokban.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Árulja el valaki nekem, hogy lehet Roon/ Tidal alól elérni azt hogy a kedvenc zenéim a hozzáadás sorrendjében (hozzáadás dátuma szerint) jelenjelenek meg. Köszönöm !
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
- tottyi
- Hazajáró lélek

Amikor meg csak 500 dollar volt a Lifetime Roon akkor hezitaltam rajta de aztan mikor 800 lett akkor megvettem.
Ez mar par eve, kb 5,3 ev utan lesz nullan, onnet ingyen van. Meg hatra van 2,5fel ev.
Nekem Február végén járt le a 3 hónapos próba időszak 9$. A lifetime licencet választottam és használtan vettem egy Roon Nucleus One-t. A felhasználói élmény a sok új zene miatt döntöttem így. Nagyon tetszik.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Roon Nucleus One - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson EH-TW 9400
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Roon Nucleus One - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson EH-TW 9400
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 334
Lemondani érdemes?
Minap jártam egy kedves ismerősömnél, aki szintén megszállottja hobbinknak. A kábelezés volt a fő téma, azon belül is a tápkábelek.
A digitális forrás, konkrétan a streamelés, kapcsán került szóba a dolog, mert ezt akarja most fejleszteni, többek közt minőségi tápkábellel.
Ezen kívül van nála CD, illetve még egy analóg lemezjátszót is hallgat. És ez utóbbiak szintjéhez szeretné közelíteni a streamerét.
A jobb fajta digitális futóműve képes közvetlenül Tidal, Deezer, Spotify, Apple Music és ki tudja még mi mindenhez közvetlenül kapcsolódni. Épp ezért a Roon nála a közelmúltig alkalmi vendég volt csupán többször is csak a kipróbálás erejéig. Nem trükközött vele soha, mindig ugyanazt az
e-mail címet, kártyaadatokat begépelve regisztrált újra, és mindig megkapta a 14 napos ingyenes próba lehetőségét. Aztán többnyire valami hiányosság, vagy nehézség a kezelésben néhány hónapot követően eltántorította az előfizetéstől. Mivel jómagam évek óta havi díjas Roon felhasználó vagyok kevesebb igénnyel a kényelmi funkciókat illetően, időről időre tájékoztattam barátomat, ha épp volt egy frissítés, update. Ezt követte az újabb próbaidőszak részéről.
Ezúttal viszont arról számolt be, hogy előfizetett megint a Roonra, méghozzá egy egész évre. Mit mondjak, meg voltam lepve. Érdeklődtem is hogyan került ebbe a “csapdába”. A titok nyitja az, hogy legutóbbi lemondása alkalmával, szinte már teljesen elégedett volt a Roon képességeivel, az általa nyújtott kényelmi funkciókkal. Így a lemondás indokaként a túl magas árát jelölte meg.
Hogy kinek, mennyi a túl sok, az relatív. A 15 dolláros havi díj szerintem, nem eget verő kiadás. A jelenlegi árfolyamok mellett kb 5500 Ft. Persze egy Tidal, Deezer, vagy Spotify előfizetés önmagában már kettő ezresből is kijön. Viszont a Roon sok olyat képes nyújtani, ami megérheti ezt a kis plusz költséget.
De hogy kibökjem már végre a lényeget: azután, hogy utolsó alkalommal az ár miatt került lemondásra a Roon, barátom kapott egy e-mailt, amiben felajánlottak neki egy teljes éves előfizetést, méghozzá, a havi díjnál amúgy is kedvezőbb éves összegből még 40 százalék engedménnyel. Így hónapokra lebontva kb 2500 forintra jött ki neki az az ár, amire már nem tudott nemet mondani. A Roon jelenleg kétgépes módban fut nála, egy átlagos notebook szolgál szerverként, az Auralic S1 pedig a végpont, és még a Roon ARC-ot is használja elégedetten.
Minap jártam egy kedves ismerősömnél, aki szintén megszállottja hobbinknak. A kábelezés volt a fő téma, azon belül is a tápkábelek.
A digitális forrás, konkrétan a streamelés, kapcsán került szóba a dolog, mert ezt akarja most fejleszteni, többek közt minőségi tápkábellel.
Ezen kívül van nála CD, illetve még egy analóg lemezjátszót is hallgat. És ez utóbbiak szintjéhez szeretné közelíteni a streamerét.
A jobb fajta digitális futóműve képes közvetlenül Tidal, Deezer, Spotify, Apple Music és ki tudja még mi mindenhez közvetlenül kapcsolódni. Épp ezért a Roon nála a közelmúltig alkalmi vendég volt csupán többször is csak a kipróbálás erejéig. Nem trükközött vele soha, mindig ugyanazt az
e-mail címet, kártyaadatokat begépelve regisztrált újra, és mindig megkapta a 14 napos ingyenes próba lehetőségét. Aztán többnyire valami hiányosság, vagy nehézség a kezelésben néhány hónapot követően eltántorította az előfizetéstől. Mivel jómagam évek óta havi díjas Roon felhasználó vagyok kevesebb igénnyel a kényelmi funkciókat illetően, időről időre tájékoztattam barátomat, ha épp volt egy frissítés, update. Ezt követte az újabb próbaidőszak részéről.
Ezúttal viszont arról számolt be, hogy előfizetett megint a Roonra, méghozzá egy egész évre. Mit mondjak, meg voltam lepve. Érdeklődtem is hogyan került ebbe a “csapdába”. A titok nyitja az, hogy legutóbbi lemondása alkalmával, szinte már teljesen elégedett volt a Roon képességeivel, az általa nyújtott kényelmi funkciókkal. Így a lemondás indokaként a túl magas árát jelölte meg.
Hogy kinek, mennyi a túl sok, az relatív. A 15 dolláros havi díj szerintem, nem eget verő kiadás. A jelenlegi árfolyamok mellett kb 5500 Ft. Persze egy Tidal, Deezer, vagy Spotify előfizetés önmagában már kettő ezresből is kijön. Viszont a Roon sok olyat képes nyújtani, ami megérheti ezt a kis plusz költséget.
De hogy kibökjem már végre a lényeget: azután, hogy utolsó alkalommal az ár miatt került lemondásra a Roon, barátom kapott egy e-mailt, amiben felajánlottak neki egy teljes éves előfizetést, méghozzá, a havi díjnál amúgy is kedvezőbb éves összegből még 40 százalék engedménnyel. Így hónapokra lebontva kb 2500 forintra jött ki neki az az ár, amire már nem tudott nemet mondani. A Roon jelenleg kétgépes módban fut nála, egy átlagos notebook szolgál szerverként, az Auralic S1 pedig a végpont, és még a Roon ARC-ot is használja elégedetten.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR, SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-DIY usbAg-AudioGD Master11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed SignatureRev.-DIY 2WVB20Lmk4
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-DIY usbAg-AudioGD Master11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed SignatureRev.-DIY 2WVB20Lmk4
A hangminőség nem fog változni attól, hogy a NAS helyett a NUC-hoz USB-n kapcsolt háttértáron tartod a zenéidet. A Roon viszont gyorsabban fogja feltérképezni a zenegyűjteményed, cserében elveszted a NAS által biztosított redundáns tárolás előnyeit.
Ha a NUC-hoz csatolt DAC-ot használsz, akkor számít a NUC tápegysége, ha egy Roon képes streamert használsz, akkor nem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Rendszer - és elvárás függő az eredmény. Jó esély van rá, hogy igen.
- PgSpa
- Fórumlakó

- Értékelés: 462
Köszönöm a válaszokat! Gondoltam, hogy lehet, de van értelme, főleg hangminőség szempontjából?
Még egy kérés: a NUC tápegység cserével, fejlesztéssel lehet hangminőség javulást elérni?
Még egy kérés: a NUC tápegység cserével, fejlesztéssel lehet hangminőség javulást elérni?
Igen, működni fog. A Beállítás - Tárhely menűben lehet megadni a meghajtót.PgSpa írta: ↑2026.01.17., szomb. 20:13Tisztelt Roon használók!
Az ünnepekben sikerült telepíteni egy ASUS NUC-on a Roon Rock-ot. Minden működik, kiválóan.
Csak annyit tévesztettem el, hogy a NUC-ból olyat szerettem volna, amibe még egy SSD is kerülhet, és majd arra teszem a zenéket, de a slim verziót sikerült választanom.... Most egy egy DS 216j NAS-ról megy a lejátszás. Járható út, és van-e értelme, hogy USB-n a NUC-ra csatlakoztatok egy meghajtót, és arról negy a zene?
- wasiliy888
- Fórumlakó

- Értékelés: 334
A Roonnak meg tudsz adni elérési utat, ahol a helye van a letöltött zenéidnek, és akkor azokat is látod a roon-könyvtáradban. Szerintem akkor is működik, ha külső meghajtón vannak a serveredhez csatlakoztatva, bár ezt még nem próbáltam. Nekem a serveren vannak egy mappában, ugyanazon a meghajtón amin az oprendszer is.PgSpa írta: ↑2026.01.17., szomb. 20:13Tisztelt Roon használók!
Az ünnepekben sikerült telepíteni egy ASUS NUC-on a Roon Rock-ot. Minden működik, kiválóan.
Csak annyit tévesztettem el, hogy a NUC-ból olyat szerettem volna, amibe még egy SSD is kerülhet, és majd arra teszem a zenéket, de a slim verziót sikerült választanom.... Most egy egy DS 216j NAS-ról megy a lejátszás. Járható út, és van-e értelme, hogy USB-n a NUC-ra csatlakoztatok egy meghajtót, és arról negy a zene?
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR, SRC), ValhallA Raindrops
- PgSpa
- Fórumlakó

Tisztelt Roon használók!
- andarson
- V.I.P.

Valóban, ma már lejátszható.Luxor Audio írta: ↑2025.12.26., pén. 14:57
A Roon saját adatbázisból dolgozik, amit pár naponta szinkronizálnak a streaming szolgáltatók adataival, így bizonyára hamarosan megjelenik ez a lemez is.
- andarson
- V.I.P.

Ez esetben csak idő kérdése, türelem Vad Fruttik lemezt terem, köszi a választ. 
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11470
- Kapcsolat:
A Tidalon alig 2 napja jelent meg és már le is játszható. A Roon saját adatbázisból dolgozik, amit pár naponta szinkronizálnak a streaming szolgáltatók adataival, így bizonyára hamarosan megjelenik ez a lemez is a másik 8 albumukkal együtt.
- Bodnapet
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 113
Na ez érdekes, valóban nem látszik Roon alatt ez az album nálam sem. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a megoldás…andarson írta: ↑2025.12.26., pén. 13:12Sziasztok,
Kis segítséget kérnék a közösségtől. Ha meg tudnátok nézni, hogy Roonnal, Tidal forrásról elérhető-e Nálatok a Vad Fruttik - Mély lemeze, mert én sehogy sem tudom előcsalogatni, pedig Tidal applikációban elérhető, de a Roon alatt nem találom sehogy.
Különösen furcsa, hogy Tidal applikációban beraktam egy saját playlistbe a lemezt, Roon alatt látom a playlistet, viszont teljesen üresen, nincs benne a lemez, csak a playlist nevét és címét látom számok nélkül.![]()
Előre is köszi a visszajelzést.
- andarson
- V.I.P.

Sziasztok,
Kis segítséget kérnék a közösségtől. Ha meg tudnátok nézni, hogy Roonnal, Tidal forrásról elérhető-e Nálatok a Vad Fruttik - Mély lemeze, mert én sehogy sem tudom előcsalogatni, pedig Tidal applikációban elérhető, de a Roon alatt nem találom sehogy.
Különösen furcsa, hogy Tidal applikációban beraktam egy saját playlistbe a lemezt, Roon alatt látom a playlistet, viszont teljesen üresen, nincs benne a lemez, csak a playlist nevét és címét látom számok nélkül.
Különösen furcsa, hogy Tidal applikációban beraktam egy saját playlistbe a lemezt, Roon alatt látom a playlistet, viszont teljesen üresen, nincs benne a lemez, csak a playlist nevét és címét látom számok nélkül.
Igen. Sot Roon Server-t lehet tobb NAS tipusra is telepiteni ha a hardver birja.PgSpa írta: ↑2025.12.08., hétf. 16:31A zenék NAS-on vannak, vezetékes hálózaton érné el a Roon. Így jó lehet?kakaox írta: ↑2025.12.08., hétf. 07:58Szia!PgSpa írta: ↑2025.12.07., vas. 21:00....Szeretnék egy Roon szervert, ha jól értem ROCK szoftvert kell rá telepíteni. A nem túl friss
honlapon az Intel NUC, illetve most már Asus NUC PC-ket ajánlják kizárólagosan.
Az lenne kérdésem, hogy más konfigurációt, más márkát is lehet-e használni erre a célra?
....
Persze, fel tudod telepíteni olyan gépre is, ami nem olyan típus mint a honlapon említett NUC.
Szélsőségeket említve, régi (kb 13 éves) AMD-s gépre és vadi új erős Intel processzoros gépre is telepítettem már.
Van egy fontos megjegyzés, ha szeretnél lokális háttértárról is zenét hallgatni, akkor annak a formázását
csak a ROCK rendszeren tudod megtenni, tehát kell egy üres háttértár, amit formázás után tudsz csak feltölteni zenével.
Ezt a háttértárat, ha szeretnéd később használni más rendszeren (Windows, Linux) sajnos csak a
Windows-os "Diskpart" parancssoros szerszámmal lehet újra működésre bírni, természetesen minden adat törlődik ilyenkor.
Remélem tudtam segíteni!
- PgSpa
- Fórumlakó

A zenék NAS-on vannak, vezetékes hálózaton érné el a Roon. Így jó lehet?kakaox írta: ↑2025.12.08., hétf. 07:58Szia!PgSpa írta: ↑2025.12.07., vas. 21:00....Szeretnék egy Roon szervert, ha jól értem ROCK szoftvert kell rá telepíteni. A nem túl friss
Az lenne kérdésem, hogy más konfigurációt, más márkát is lehet-e használni erre a célra?
....
Persze, fel tudod telepíteni olyan gépre is, ami nem olyan típus mint a honlapon említett NUC.
Szélsőségeket említve, régi (kb 13 éves) AMD-s gépre és vadi új erős Intel processzoros gépre is telepítettem már.
Van egy fontos megjegyzés, ha szeretnél lokális háttértárról is zenét hallgatni, akkor annak a formázását
csak a ROCK rendszeren tudod megtenni, tehát kell egy üres háttértár, amit formázás után tudsz csak feltölteni zenével.
Ezt a háttértárat, ha szeretnéd később használni más rendszeren (Windows, Linux) sajnos csak a
Windows-os "Diskpart" parancssoros szerszámmal lehet újra működésre bírni, természetesen minden adat törlődik ilyenkor.
Remélem tudtam segíteni!
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 389
Szia!PgSpa írta: ↑2025.12.07., vas. 21:00....Szeretnék egy Roon szervert, ha jól értem ROCK szoftvert kell rá telepíteni. A nem túl friss
....
Remélem tudtam segíteni!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel