Hozz létre sikeres HiFi terméket és utána érteni fogod!
És akkor mi történt?Alex_Aston írta: ↑2026.01.15., csüt. 19:30Mégis mi baja lehet bárkinek, ha ide ír? Valakinek nem tetszik? És akkor mi történik?
Esszencia.

Hozz létre sikeres HiFi terméket és utána érteni fogod!
És akkor mi történt?Alex_Aston írta: ↑2026.01.15., csüt. 19:30Mégis mi baja lehet bárkinek, ha ide ír? Valakinek nem tetszik? És akkor mi történik?
Esszencia.
nem tudom téves-e, de a tény ami tény, cables erre sem akart válaszolni, és helyretenni a feltéteéezéseket.

A topikban, aminemk a neve "Vélemények, kérdések Calbles fejlesztésekkel kapcsolatban", feltettünk teljesen jogos kérdéseket, amik olyan kínosak voltak, hogy inkább kérte a regje törlését. Még arra sem válaszolt, hogy a képen a saját terméke látható-e. Akik ezeket a kínos kérdéseket feltették, azok most off-oló trolloknak, sakáloknak, kivégzőosztagnakm, szaktatagoknak vannak kikiáltva (kíváncsi vagyok, még hány jelzőt sikerült kitalálni), és burkoltan de félreérthetetlenül megfenyegetve, ami úgy tűnik, itt teljesen okés.Tctronic írta: ↑2026.01.15., csüt. 18:40A Cables jelenségről.
...
De nem baj, most már eljött a Kánaán. Még a nap is másként kelt fel ma reggel egyeseknek itt az AVX bolygón. Hogy mit nyertünk és mit vesztettünk? Mindenki tegye fel magának a kérdést. Jómagam azt nyertem, hogy megismertem sok fórumtárs igazi arcát![]()
A magyarázat-kísérlet téves.lacy írta: ↑2026.01.15., csüt. 19:41Erre írtam én, hogy érdekes mód, hogy a beidézett (cables által persze) levelek elkövetői, személyesen kb soha nem jelentek meg itt a fórumonAlex_Aston írta: ↑2026.01.15., csüt. 17:47
Ezek a tömegek hol voltak, miért nem kontráztak, amikor látták, hogy számukra kedves embert támadnak? Miért utólag, a bajszuk alatt morognak?
ok, máshol is lehetett felület, ahol rátaláltak a termékeire, de ide - pedig azt is gondolom hogy nem volt talán számukra sem ismeretlen ez a felület - nem írtak, és azt se hinném, hogy cables esetleg ne kérhette volna erre őket. Főleg, ha olyan jónak tartották a termékeit, és itt is megerősíthették volna ezt a véleményüket személyes "jelenlétükkel".
Tehát valahol arra kell gondolni, hogy ezek nem mindegyike élő ember (esetleg az AI is dolgozott :) )
És amit szintén írtam - és vállalom - hogy ezek mind nyelvezetben stílusban eléggé hasonlóan voltak megfogalmazva.
Ami azért elgondolkodtató.
szóval ez nem válasz akar lenni a kérdésre, inkább némi magyarázat.

Erre írtam én, hogy érdekes mód, hogy a beidézett (cables által persze) levelek elkövetői, személyesen kb soha nem jelentek meg itt a fórumonAlex_Aston írta: ↑2026.01.15., csüt. 17:47
Ezek a tömegek hol voltak, miért nem kontráztak, amikor látták, hogy számukra kedves embert támadnak? Miért utólag, a bajszuk alatt morognak?

Egy fórumot nem az olvasók, hanem az oda beírók formálnak.

A sakálok között volt házmester is...chord_ írta: ↑2026.01.15., csüt. 18:46Ezek az emberek zeneszerető kicsit/közepesen hifisták, a blogot olvassák, nagyon messzi-földi magyar is akad nem egy és nem kettő, az avx-et ugyanúgy böngészik, mint nagyon sokan még, leginkább, úgy látom, 'vendég' státuszban. Eszükbe sem jut ide beírni, a trollok közé, hogy szétszedjék őket, nekik erre hidd el, semmi szükségük nincs, így semmiféle kommunikációra veled vagy az avx semelyik tagjával ezen a felületen nem lesznek hajlandók, ezt én borítékolom, tényleg semmi kedvem írni arról, hogy miért, hogy miket kérdeztek tőlem, rólatok, milyen felhanggal.Alex_Aston írta: ↑2026.01.15., csüt. 17:47Nekem egy kérdésem lenne, a nélkül, hogy bármelyik oldalon is állást foglalnék.
Vagyis akkor kettő kérdés lett![]()
Ha valaki nem vállalja fel magát, az később se sunnyogjon, és zúgolódjon. Vagy álljon ki amikor kell, és vállalja a véleményét, vagy maradjon csendben mindörökre, mert bizony akkor kell szólni, amikor lett volna lehetőség, és akár segíthetett volna az adott dologban.
Ez szerintem úgy általában igaz mindenre az élet területén.
Igen, tényleg kell ide bátorság valamennyi, beírni...
Még annyi, hogy a blog kapcsán megtanultam, hogy a leírt szövegek, vélemények, reagálások, viselkedések húznak maguk mögött egy jó vastag uszályt, amelyet a névtelen "megfigyelők' hada alkot, a csak-olvasók, a legtöbbjét én sem ismerem, de ők is emberek, van véleményük nekik is, vannak barátaik, tovább mesélik a sztorikat, el nem hinnétek, hogy ez a viselkedésetek mekkora hullámverést csapott, énszerintem, ha a Holdról nem is látszott, de Indonéziából biztosan.
Hát... nem vagyok különösebben woodoo-hívő, de a fentebb találóan nevezett 'sakálok' helyében nem lennék most...
Ezek az emberek zeneszerető kicsit/közepesen hifisták, a blogot olvassák, nagyon messzi-földi magyar is akad nem egy és nem kettő, az avx-et ugyanúgy böngészik, mint nagyon sokan még, leginkább, úgy látom, 'vendég' státuszban. Eszükbe sem jut ide beírni, a trollok közé, hogy szétszedjék őket, nekik erre hidd el, semmi szükségük nincs, így semmiféle kommunikációra veled vagy az avx semelyik tagjával ezen a felületen nem lesznek hajlandók, ezt én borítékolom, tényleg semmi kedvem írni arról, hogy miért, hogy miket kérdeztek tőlem, rólatok, milyen felhanggal.Alex_Aston írta: ↑2026.01.15., csüt. 17:47Nekem egy kérdésem lenne, a nélkül, hogy bármelyik oldalon is állást foglalnék.
Vagyis akkor kettő kérdés lett![]()
Ha valaki nem vállalja fel magát, az később se sunnyogjon, és zúgolódjon. Vagy álljon ki amikor kell, és vállalja a véleményét, vagy maradjon csendben mindörökre, mert bizony akkor kell szólni, amikor lett volna lehetőség, és akár segíthetett volna az adott dologban.
Ez szerintem úgy általában igaz mindenre az élet területén.

Nekem egy kérdésem lenne, a nélkül, hogy bármelyik oldalon is állást foglalnék.

Ez az ember 12 évvel ezelött is ugyanúgy viselkedett mint tegnap,de 30 évvel ezelött sem viselkedett volna másként,mert ő ilyen,és pont.

"tartozunk"?a.gabriel írta: ↑2026.01.15., csüt. 07:58Minden bizonnyal tegnapi napon fellélegzett a fórum, és egy új korszak indul PowerR nélkül.
Miután már nem tagja és nem "támogatója" a közösségi felületnek, illő lenne az egész hozzátartozó beírásokat törölni, beleértve az alatta futott """gyártói""" részeket is. Ezzel már el tud indulni a fórum a megújulás útján, amire nagy szüksége van. Köszönettel tartozunk mindenkinek ezzel a tagoknak, és az üzemeltetőknek is.
Minden bizonnyal a tegnapi napon elszörnyedt a fórum, hogy itt mi ment végbe, és hogyan.a.gabriel írta: ↑2026.01.15., csüt. 07:58Minden bizonnyal tegnapi napon fellélegzett a fórum, és egy új korszak indul PowerR nélkül.
Miután már nem tagja és nem "támogatója" a közösségi felületnek, illő lenne az egész hozzátartozó beírásokat törölni, beleértve az alatta futott """gyártói""" részeket is. Ezzel már el tud indulni a fórum a megújulás útján, amire nagy szüksége van. Köszönettel tartozunk mindenkinek ezzel a tagoknak, és az üzemeltetőknek is.
Van egy csomó webshop, ahol csak regisztráció után látod az árakat. Sőt, olyan is van, ahol kell adószám a regisztrációhoz, mégis kiszolgálnak magánszemélyeket is - legalábbis a fizikailag létező boltban. Szóval biztosan van jogszabály, és van a gyakorlat.
A CE megfelelőség sajnos ennél sokkal összetettebb rendszer, külön szakma ezt jól csinálni és jelentős költség. Egy fajta bizalom, garancia, minőség, tartósság és felelősséget jelöl a felhasználó számára ha betartja a termék használati feltételeit, utasításait. De arra is kell utalni számos esetben, hogy avatatlan, tehát használatban nem jártas, tanulatlan embernek, gyereknek se okozzon veszélyt.huszti-zsolt írta: ↑2026.01.14., szer. 18:20
"A CE-jelölés egy kötelező jelölés az Európai Gazdasági Térségben (EGT) forgalmazott bizonyos termékeken, amely igazolja, hogy a gyártó szerint a termék megfelel az EU-s biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak, így szabadon forgalmazható az EU belső piacán; ez a gyártó felelőssége, melyet megfelelőségértékeléssel, műszaki dokumentációval és megfelelőségi nyilatkozat elkészítésével szerez meg a termékre. "

A tények és a jogszabályok ismertek, a felelősség pedig az üzemeltetőé. Részemről a tájékoztatás megtörtént.Vinkler írta: ↑2026.01.14., szer. 18:05És ez így is marad részemről.Szalon írta: ↑2026.01.14., szer. 17:41Feltettem egy jópár kérdést hozzád, de megválaszolatlanul maradt az összes...![]()
![]()

Teljesen igazad van. Az erősáramú kábel a hálózat része, így a biztonsági előírások rá is kötelezőek.Luxor Audio írta: ↑2026.01.14., szer. 16:42Szerintem egy erősáramú tápkábelnek is ki kell állnia a műszaki előírások próbáját, ez nem tekinthető marketing kérdésnek.
Nem a kereskedelmi topikok megszüntetése a cél, hanem a minimális belépési küszöb felállítása lenne szerintem. Ha valaki „Gyártó/Kereskedő” státuszt kap, minimum egy adószám alapfeltétel kellene, hogy legyen. Ez nem boszorkányüldözés, hanem a legális piaci szereplők védelme.Luxor Audio írta: ↑2026.01.14., szer. 16:42Értem a jogi indoklásod, de akkor hogyan tovább? A fórum tulajdonosának meg kellene azonnal szüntetnie az összes kereskedelmi topikot? Hiszen bármikor bárkire rá lehet sütni, hogy törvény/szabálysértő tevékenységet folytat. Van bennem bizonytalanság, hogy ehhez tényleg elégséges-e bekiabálni egy álnév alól, hogy XY (adó)csaló. Itt tud megjelenni a részemről korábban említett személyes indíttatású bosszú.
Azt gondolom, Rudolf ügye csak a jéghegy csúcsa, ami rávilágított a rendszer hibáira. A cél nem egy ember ellehetetlenítése, hanem az, hogy a fórum ne legyen a jogszabályokat megkerülő „szürkezóna” támogatója.Luxor Audio írta: ↑2026.01.14., szer. 16:42Köszönöm az információkat! Az én álláspontom továbbra is az, hogy legyenek tiszta szabályok és azok mindenkire azonos módon vonatkozzanak, ne szimpátia/ellenszenv alapján szúrjunk ki valakit, miközben mások tettei felett szemet hunyunk. Vegyük észre, ha Rudolf kommunikációs stílusa nem verte volna le a biztosítékot jó néhányszor, a vele kapcsolatos kemény jogi kérdések sem kerültek volna terítékre. Azt is látjuk, hogy akik most felszólaltak ellene, néhányan korábban elégedett vásárlói voltak, pedig a termékei vélhetően nem múlt héten lettek aggályosak. Ezért is problémás számomra a helyzet és hasonlít inkább boszorkányüldözésre, mint korrekt eljárásra.