Akkor legalább csitt a TV - nek és a családnak és foroghat a lemez...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
Re: Lemezjátszó
Amikor lekapcsoljàk az internetet,ùgyis ez lesz.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3093
mishow írta: ↑2026.01.13., kedd 08:59Mivel sem a Kaspersky, sem más tűzfalak nem kedvelik a régi HFM feltöltését tartalmazó oldalt, így a témában egy másik blogbejegyzés linkjét javaslom, amit Szekeres István írt, és amiben szintén a Degrell-féle könyvre, mint lemezjátszós alapvetésre hivatkozik:
https://lemezjatszok.blog.hu/2020/09/05 ... _korcsolya
Ennek utolsó bekezdése (És hogyan ne állítsuk?) foglalkozik azzal a megoldással, amiről itt több bejegyzésben szó volt. A cím egyben válasz arra a kérdésre, mennyiben lehet jó módszer az antiskating beállítására (semennyire), és megerősíti amit itt többen leírtak: valós barázda skating-hatás nélkül nem lehet beállítani az antiskatinget sem. A többi ott van a cikkben, egyébként a témára keresve gyakorlatilag ugyanezt találtam minden lemezjátszós fórumon.
DE! Az a furcsa, hogy ennek ellenére számos helyen - pl egyes ismert és elfogadott magyar kereskedők weboldalán - lehet kapni ilyen barázda nélküli "tükörlemezeket", és több videó van róla a YT-n (OK, tudom ...)
A légcsapágyas lineárkarokhoz (pl. Air Tangent) mellékelnek sima felűletű lemezt, hogy a kar vizszintezését el tudjuk végezni.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2623
Mivel sem a Kaspersky, sem más tűzfalak nem kedvelik a régi HFM feltöltését tartalmazó oldalt, így a témában egy másik blogbejegyzés linkjét javaslom, amit Szekeres István írt, és amiben szintén a Degrell-féle könyvre, mint lemezjátszós alapvetésre hivatkozik:
Ennek utolsó bekezdése (És hogyan ne állítsuk?) foglalkozik azzal a megoldással, amiről itt több bejegyzésben szó volt. A cím egyben válasz arra a kérdésre, mennyiben lehet jó módszer az antiskating beállítására (semennyire), és megerősíti amit itt többen leírtak: valós barázda skating-hatás nélkül nem lehet beállítani az antiskatinget sem. A többi ott van a cikkben, egyébként a témára keresve gyakorlatilag ugyanezt találtam minden lemezjátszós fórumon.
DE! Az a furcsa, hogy ennek ellenére számos helyen - pl egyes ismert és elfogadott magyar kereskedők weboldalán - lehet kapni ilyen barázda nélküli "tükörlemezeket", és több videó van róla a YT-n (OK, tudom ...)
Gratula !
Én nem ismerem, de SM mondta párszor - százszor
És, baromi jól néz ki.
Lecseréltem a hangszedőt a lemezjátszóban, ez egy Rega Ania. Előtte egy Roksan volt, ami sokak véleménye szerint az egyik legjobb MM egy ilyen egyszerű karba, de ez az MC egészen más világ.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Most már a Kaspersky semmit nem enged...
Na, mindegy, felállok és leveszem a polcról azt a számot...

Na, mindegy, felállok és leveszem a polcról azt a számot...
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 152
Gondolva a jövőre, még 1981-ben megvettem 29 forintért.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Uraim,
Akiknek nem nyílik meg a közvetlen linken az oldal, mert pl. a böngésző biztonsági beállításai letiltják. Azok az alábbi képen látható "s" betűt töröljék a linkből amikor az betöltődik.
Akiknek nem nyílik meg a közvetlen linken az oldal, mert pl. a böngésző biztonsági beállításai letiltják. Azok az alábbi képen látható "s" betűt töröljék a linkből amikor az betöltődik.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2778
..és jelezem,simán megy másik gépen is,már idehaza (meg a @Big féle link is)dixie-chicken írta: ↑2026.01.12., hétf. 14:45megnyitom a linket,látok egy LP12-estRock60 írta: ↑2026.01.12., hétf. 13:54A 4 - esre kattintva bejön az a rózsaszín szerű oldal, aminek a bal felső sarkában ott van, hogy " hangkar ".dixie-chicken írta: ↑2026.01.12., hétf. 12:57
nekem megy...igaz a 4.2-sen semmi,de ha folytatom hogy 4.2.1 stb már van...![]()
Ott hiába kattintanék bármire, vagy görgetném föl, vagy le, nem történik semmi.![]()
Próbáltam kicsinyíteni is, hátha előbukkan valami plusz felület, de nem...
Te mit csinálsz vele ?,látom bal felső sarokban a tartományt 0-8,kiválasztom a 4-est,és alatta soraköznak a többiek,4.2.1,4.2.2...
(lehetséges hogy böngésző gondod van,edge vagy chrome amit használok...esetleg töröld ki az előzményeket)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Ezzel nálam tökéletesen megy
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- dixie-chicken
- V.I.P.

megnyitom a linket,látok egy LP12-estRock60 írta: ↑2026.01.12., hétf. 13:54A 4 - esre kattintva bejön az a rózsaszín szerű oldal, aminek a bal felső sarkában ott van, hogy " hangkar ".dixie-chicken írta: ↑2026.01.12., hétf. 12:57nekem megy...igaz a 4.2-sen semmi,de ha folytatom hogy 4.2.1 stb már van...![]()
Ott hiába kattintanék bármire, vagy görgetném föl, vagy le, nem történik semmi.![]()
Te mit csinálsz vele ?
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
A 4 - esre kattintva bejön az a rózsaszín szerű oldal, aminek a bal felső sarkában ott van, hogy " hangkar ".dixie-chicken írta: ↑2026.01.12., hétf. 12:57nekem megy...igaz a 4.2-sen semmi,de ha folytatom hogy 4.2.1 stb már van...![]()
Ott hiába kattintanék bármire, vagy görgetném föl, vagy le, nem történik semmi.
Te mit csinálsz vele ?
- dixie-chicken
- V.I.P.

nekem megy...igaz a 4.2-sen semmi,de ha folytatom hogy 4.2.1 stb már van...Rock60 írta: ↑2026.01.12., hétf. 12:33Big írta: ↑2026.01.11., vas. 22:27
Itt: http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/DEGRELL/INDEX.HTM elolvashatod pontosan miről is van szó. Menüben a 4.1.3 alatt találod![]()
Ha rákattintok a 4 - es pontra, hogy hangkar, onnan már sem előre, sem hátra...![]()
Aztán olvasom, hogy Zolinak megvan ez a könyv, és abban szó nincsen ilyen sima vacakról.
Szóval, sosem tudjuk meg, mire gondolt a költő...![]()
Olyan vagy...
Lehet, hogy a kezünkben lehetne a világ legjobb lemez-alátátje, csak még nem is tudunk róla.
Csak Zoli olyan szerencsés, hogy neki már van.
Big írta: ↑2026.01.11., vas. 22:27
Itt: http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/DEGRELL/INDEX.HTM elolvashatod pontosan miről is van szó. Menüben a 4.1.3 alatt találod
Ha rákattintok a 4 - es pontra, hogy hangkar, onnan már sem előre, sem hátra...
Aztán olvasom, hogy Zolinak megvan ez a könyv, és abban szó nincsen ilyen sima vacakról.
Szóval, sosem tudjuk meg, mire gondolt a költő...
Szerintem azokhoz a Lidl-ben kapható usb-s lemezjátszókhoz tökéletes, sőt azokhoz találták ki.
Hadházi Lászlónak van egy dumája valamilyen ezoterikus orvosi vizsgálatról. Megmutatta az eredményt egy orvosnak, aki mondta, hogy a vizsgálat elérte célját. - Hogyhogy? - Kifizetted, nem?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Csupasz, de akár modulálatlan barázdájú "lemezzel" nem lehet antiskatinget beállítani.
Minimum mérőlemez, és műszer.
Én a tapasztalati úton beállított "antiskatinget" Ortofon lemezekkel és a fülemmel ellenőrzöm, műszer hiányában.
Bízom, hogy a rendszer mk. csatornája egyforma.
Minimum mérőlemez, és műszer.
Én a tapasztalati úton beállított "antiskatinget" Ortofon lemezekkel és a fülemmel ellenőrzöm, műszer hiányában.
Bízom, hogy a rendszer mk. csatornája egyforma.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Feltételezem, hogy ezt valami önjelölt lemezjátszó guru találta ki, és a kínaiak ráugrottak, gyártanak ilyet, ha már van rá igén. Őket nem érdekli, hogy ez korrekt eszköz-e, de eladható. Alapból idegenkedtem tőle, de ezt az oldalát nem is fogom használni.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3380
Ez a könyv nekem is megvan, de abban ilyen sík felületen korcsolyáztatást nem említ, mert ez valószínüleg nem lehet korrekt.Big írta: ↑2026.01.11., vas. 22:27Itt: http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/DEGRELL/INDEX.HTM elolvashatod pontosan miről is van szó. Menüben a 4.1.3 alatt találodzoli73 írta: ↑2026.01.11., vas. 20:44Szép estét mindenkinek!
A napokban rendeltem egy, a képeken látható beállító sablont.
Mikor megrendeltem, csak az egyik oldaláról láttam képet, és mikor megérkezett, szembesültem vele, hogy a másik oldalán van egy "Anti skating" felirat. Mivel semmiféle leírást nem mellékeltek hozzá hiába töprengtem, mit akat jelenteni itt ez a felirat, mi a teendő.
Google a barátod elvet követve rákerestem, és egy eddig számomra ismeretlen funkció/módszer rajzolódott ki.
A beállító sablon "csupasz", anti skating feliratú oldalával felfelé a tányérra kell helyezni, elindítani a lemezjátszót, ráengedni a tűt, majd addig szabályozgatni az anti skating skálát, amíg a tű egyvonalban fut, és nem indul el sem befelé, sem kifelé.
Nos, bevallom én eddig erről a technikáról még nem hallottam, de nem igazán vonz, hogy kipróbáljam.
Nem látom túl szakszerűnek, biztonságosnak ezen a bár tükörfényes felületen, "korcsolyáztatni" a tűt, jónéhány fordulaton keresztül. Meg aztán az is aggaszt, hogy én eddig úgy tudtam, forgás közben a barázdában futó tű befelé húzza a kart, és ezt az erőt kell ellentételezni, de nem mérlegszerűen kiegyenlíteni(egyenes vonalban fusson a tű a síma felületen), hanem egy picivel több erővel kell az ati skatingnek kifelé húznia a kart, mint amekkora erővel a tű húzza befelé.
Használt már valaki ilyen anti skating beállítót? Biztonságos ez a tűre nézve? Valóban szakszerű beállitást eredményez?
Bevallom, nekem vannak kétségeim.![]()
Köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Feltételezem, hogy ezt valami önjelölt lemezjátszó guru találta ki, és a kínaiak ráugrottak, gyártanak ilyet, ha már van rá igén. Őket nem érdekli, hogy ez korrekt eszköz-e, de eladható. Alapból idegenkedtem tőle, de ezt az oldalát nem is fogom használni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nekem ez a sablon még nem jött szembe, arról hallottam, hogy hanglemez sima felületén gépészkednek ilyesmivel, de az korrekt eredményt nem ad.
Ezt a sablont az Aliexpress-ről rendelte a párom, több más vacakkal együtt. Véletlenűl feldobta neki, mutatta, hogy érdekel-e. Mivel csak egy papír alapú beállitó sablonom van, így rábólintottam rendelje meg, mi baj lehet belőle.
Nem tudom melyik szisztémát használja, nincs megnevezve, ránézésre nem ismerem fel.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3380
Akkor megnyugodtam, mert én is így tudom, hogy korrekt módon csak mérőlemezzel lehet beállitani.DeProtector írta: ↑2026.01.11., vas. 21:53Csodálom, hogy még csak most futottál bele ilyen antiskating "beállító" lemezbe. Sajnos sok ilyen van.zoli73 írta: ↑2026.01.11., vas. 20:44Szép estét mindenkinek!
Mikor megrendeltem, csak az egyik oldaláról láttam képet, és mikor megérkezett, szembesültem vele, hogy a másik oldalán van egy "Anti skating" felirat. Mivel semmiféle leírást nem mellékeltek hozzá hiába töprengtem, mit akat jelenteni itt ez a felirat, mi a teendő.
Google a barátod elvet követve rákerestem, és egy eddig számomra ismeretlen funkció/módszer rajzolódott ki.
A beállító sablon "csupasz", anti skating feliratú oldalával felfelé a tányérra kell helyezni, elindítani a lemezjátszót, ráengedni a tűt, majd addig szabályozgatni az anti skating skálát, amíg a tű egyvonalban fut, és nem indul el sem befelé, sem kifelé.
Nos, bevallom én eddig erről a technikáról még nem hallottam, de nem igazán vonz, hogy kipróbáljam.
Nem látom túl szakszerűnek, biztonságosnak ezen a bár tükörfényes felületen, "korcsolyáztatni" a tűt, jónéhány fordulaton keresztül. Meg aztán az is aggaszt, hogy én eddig úgy tudtam, forgás közben a barázdában futó tű befelé húzza a kart, és ezt az erőt kell ellentételezni, de nem mérlegszerűen kiegyenlíteni(egyenes vonalban fusson a tű a síma felületen), hanem egy picivel több erővel kell az ati skatingnek kifelé húznia a kart, mint amekkora erővel a tű húzza befelé.
Használt már valaki ilyen anti skating beállítót? Biztonságos ez a tűre nézve? Valóban szakszerű beállitást eredményez?
Amúgy jól tudod, skating erő a barázdában fog csak ébredni, anélkül annak ellentételezését sem lehet korrektül beállítani.
A normális beállítólemezeken nem véletlenül valódi barázda van ennek beállítására és nem egy üres oldal.
Egyébként honnan rendelted ezt a cuccot? Illetve a kétnullpontos értékek Berwald-hoz vannak berajzolva, vagy valami más?
Nekem ez a sablon még nem jött szembe, arról hallottam, hogy hanglemez sima felületén gépészkednek ilyesmivel, de az korrekt eredményt nem ad.
Ezt a sablont az Aliexpress-ről rendelte a párom, több más vacakkal együtt. Véletlenűl feldobta neki, mutatta, hogy érdekel-e. Mivel csak egy papír alapú beállitó sablonom van, így rábólintottam rendelje meg, mi baj lehet belőle.
Nem tudom melyik szisztémát használja, nincs megnevezve, ránézésre nem ismerem fel.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Big
- V.I.P.

Itt: http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/DEGRELL/INDEX.HTM elolvashatod pontosan miről is van szó. Menüben a 4.1.3 alatt találodzoli73 írta: ↑2026.01.11., vas. 20:44Szép estét mindenkinek!
Szerintem az antiskating-nek pontosan ki kell egyenlíteni a tűre ható skating erőt.zoli73 írta: ↑2026.01.11., vas. 20:44
Ha viszont a tűre nem hat skating erő, mert sima felületen fut, akkor az antiskating kifelé húzza a kart.
Ha meg úgy van, ahogy Te mondod, hogy az antiskating erő nagyobb, akkor meg pláne.
Pl. ha véletlenül túl kis tűerőt állítasz be, és kiugrik a tű a barázdából, akkor is kikorcsolyázik a kar az antiskating hatására.
Nem látom, hogy avval a sima fehér koronggal hogy lehetne bármit is beállítani...
Ismert módszer, vannak olyan lemezek is amelyeknek az utolsó oldalára már nem került hanganyag, ezeket is szokták erre használni. Nagyon óvatosnak kell lenni, mert rossz AS beállítással leszaladhat a kar a lemezről - bármelyik irányba és nagyon gyorsan… Ráadásul azt mondják a barázdában futó hangszedőre egész más erők hatnak, mint a sík felületen szabadon futóra. Szóval még csak nem is igazán hoz megfelelő eredményt, ahogy azt sejtetted is.
Amúgy jól tudod, skating erő a barázdában fog csak ébredni, anélkül annak ellentételezését sem lehet korrektül beállítani.
A normális beállítólemezeken nem véletlenül valódi barázda van ennek beállítására és nem egy üres oldal.
Egyébként honnan rendelted ezt a cuccot? Illetve a kétnullpontos értékek Berwald-hoz vannak berajzolva, vagy valami más?
- DeProtector
- Fórumlakó

- Értékelés: 264
Csodálom, hogy még csak most futottál bele ilyen antiskating "beállító" lemezbe. Sajnos sok ilyen van.zoli73 írta: ↑2026.01.11., vas. 20:44Szép estét mindenkinek!
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2