Nem TX 1000 lesz az?
Itt a manualja:

Nem TX 1000 lesz az?
Igaz,mea villa!mishow írta: ↑2026.01.02., pén. 21:52Szerintem te a bécsi újévi koncertről beszélsz, mi meg a budapesti (Zeneakadémia / Rádiózenekar) újévi koncertről.vidor2009 írta: ↑2026.01.02., pén. 20:56Én pont másképpen éreztem! Számomra az utóbbi évek legjobb újévi koncertje volt,minden szempontból! Először is nagyon tetszett a műsor! Sok nagynevű karmester próbálkozott új számokat betenni a műsorba,szerintem kevés sikerrel! Nem úgy most! Számomra mindegyik először játszott mű bejött! A karmester.: Nekem ő az utóbbi idők legjobbja! A keze abszolút jó,(Ellentétben pl. Fisher Ádám kezével,aki ettől még csodálatos karmester!). A tempói,a dinamikái,a kiszélesítései mind mind kitünőek,kiemelkedően érzi a keringők hangulatait!Végre a hangulatemelő eszközök (sípok,hangkeltő eszközök,együtt éneklés is kitünően emelték a hangulatot! Láthatóan élvezték az együtt zenélést a karmester és a zenekar!akvapark írta: ↑2026.01.02., pén. 08:20Ezt az újévi koncertet a Bartókon hallgatva: Rutin zenék, rutinos előadásban.
TV-n nézve, nem éreztem a karmester és a zenekar közti együtt "lélegzést", sokszor nem voltak számomra a karmester mozdulatai egyértelműek, nem álltak összefüggésben a zenével, és a zenekar előadásával. Nem szeretem a hadonászó karmestereket.
Ha a fentieket tényleg a bécsiről írtad, abban teljesen egyetértek!![]()

Ízlés dolga … én eleve nem hifis füllel hallgattam, tv-n néztem kihangosítva.
aha ... én a bécsiről írtam ...mishow írta: ↑2026.01.02., pén. 21:52Szerintem te a bécsi újévi koncertről beszélsz, mi meg a budapesti (Zeneakadémia / Rádiózenekar) újévi koncertről.vidor2009 írta: ↑2026.01.02., pén. 20:56Én pont másképpen éreztem! Számomra az utóbbi évek legjobb újévi koncertje volt,minden szempontból! Először is nagyon tetszett a műsor! Sok nagynevű karmester próbálkozott új számokat betenni a műsorba,szerintem kevés sikerrel! Nem úgy most! Számomra mindegyik először játszott mű bejött! A karmester.: Nekem ő az utóbbi idők legjobbja! A keze abszolút jó,(Ellentétben pl. Fisher Ádám kezével,aki ettől még csodálatos karmester!). A tempói,a dinamikái,a kiszélesítései mind mind kitünőek,kiemelkedően érzi a keringők hangulatait!Végre a hangulatemelő eszközök (sípok,hangkeltő eszközök,együtt éneklés is kitünően emelték a hangulatot! Láthatóan élvezték az együtt zenélést a karmester és a zenekar!akvapark írta: ↑2026.01.02., pén. 08:20Ezt az újévi koncertet a Bartókon hallgatva: Rutin zenék, rutinos előadásban.
TV-n nézve, nem éreztem a karmester és a zenekar közti együtt "lélegzést", sokszor nem voltak számomra a karmester mozdulatai egyértelműek, nem álltak összefüggésben a zenével, és a zenekar előadásával. Nem szeretem a hadonászó karmestereket.
Ha a fentieket tényleg a bécsiről írtad, abban teljesen egyetértek!![]()

Szerintem te a bécsi újévi koncertről beszélsz, mi meg a budapesti (Zeneakadémia / Rádiózenekar) újévi koncertről.vidor2009 írta: ↑2026.01.02., pén. 20:56Én pont másképpen éreztem! Számomra az utóbbi évek legjobb újévi koncertje volt,minden szempontból! Először is nagyon tetszett a műsor! Sok nagynevű karmester próbálkozott új számokat betenni a műsorba,szerintem kevés sikerrel! Nem úgy most! Számomra mindegyik először játszott mű bejött! A karmester.: Nekem ő az utóbbi idők legjobbja! A keze abszolút jó,(Ellentétben pl. Fisher Ádám kezével,aki ettől még csodálatos karmester!). A tempói,a dinamikái,a kiszélesítései mind mind kitünőek,kiemelkedően érzi a keringők hangulatait!Végre a hangulatemelő eszközök (sípok,hangkeltő eszközök,együtt éneklés is kitünően emelték a hangulatot! Láthatóan élvezték az együtt zenélést a karmester és a zenekar!akvapark írta: ↑2026.01.02., pén. 08:20Ezt az újévi koncertet a Bartókon hallgatva: Rutin zenék, rutinos előadásban.
Én pont másképpen éreztem! Számomra az utóbbi évek legjobb újévi koncertje volt,minden szempontból! Először is nagyon tetszett a műsor! Sok nagynevű karmester próbálkozott új számokat betenni a műsorba,szerintem kevés sikerrel! Nem úgy most! Számomra mindegyik először játszott mű bejött! A karmester.: Nekem ő az utóbbi idők legjobbja! A keze abszolút jó,(Ellentétben pl. Fisher Ádám kezével,aki ettől még csodálatos karmester!). A tempói,a dinamikái,a kiszélesítései mind mind kitünőek,kiemelkedően érzi a keringők hangulatait!Végre a hangulatemelő eszközök (sípok,hangkeltő eszközök,együtt éneklés is kitünően emelték a hangulatot! Láthatóan élvezték az együtt zenélést a karmester és a zenekar!akvapark írta: ↑2026.01.02., pén. 08:20Ezt az újévi koncertet a Bartókon hallgatva: Rutin zenék, rutinos előadásban.
Én lemaradtam ez elejéről alvásból kifolyólag, pedig Szilveszterkor direkt nem ittam, így nem tudtam felvenni, a második részét hallgat(gat)tam, de valahogy nekem sem tetszett most annyira. Meg nem tudom, valahogy a hangminőség sem volt olyan mint mondjuk tavaly. 2022-2025 között kazettára vettem eddig mindet, és visszahallgatva azok jobban szóltak mint ez most. Pedig a tuner ugyanaz volt mindnél.akvapark írta: ↑2026.01.02., pén. 08:20Ezt az újévi koncertet a Bartókon hallgatva: Rutin zenék, rutinos előadásban.

Ne felejtsük el, hogy a szólisták mesterszakos hallgatók, ők még nem “kész” pódium művészek, így különösen nagy dicséret jár nekik.

Ez zseniális!

Elképesztő minőségű felvételeket lehet készíteni, én anno Vass András Gyuri bácsitól vettem ehhez az ihletet.
Én is kedvet kaptam, a 15:55-től 19:50-ig tartó részt rögzítettem. Még csak felületesen hallgattam bele, de eddig nem tapasztaltam FM zajt, vagy hasonlót. A teremzaj vagy közönség zajongása sokkal nagyobb.

Bartók Rádió / Wagner: Parsifal - 15:55-22:10

OK. A Bartók Rádió mai műsorismertetője szerint végig adják...