tamagaba írta: ↑2026.01.07., szer. 17:16
Ez aztán a magyar virtus.
Egyébként magyar patrióta vagyok, tényleg drukkolok magunknak
Nem hozom ki, hogy jobbak vagyunk, de Dél-Koreában már igen komoly demográfiai problémát okoz a chaebolok által mesterségesen gerjesztett "munkamorál". Nézz egy kicsit utána, mielőtt ezekkel az országokkal példálózol. Nagyot mennek gazdaságilag, gazdagítják a milliárdosaikat, és az emberek nagyon boldogtalanok, mert napi 14-16 óra munka után nem marad semmi jó az életükben. Tényleg nézz utána, mondjuk kezdd a Tízes Lista Koreáról szóló epizódjával.
Mondom, ezek nyugat-európai szemmel is nagyon beteges munkatempók már, mire a nagy gazdasági jólét, ha csak nyugdíjas korukban tudják kiélvezni... ha megérik.
Én speciel még mindig az "azért dolgozok hogy éljek, nem azért élek hogy dolgozzak" híve vagyok, nevezz nyugodtan lustának akkor. Felvállalom.
Egyébként 4000 mit "termelnek" a friccek, amiből mi 20-szor kevesebbet? És tényleg, ha annyival jobb ott, miért nem költözöl oda, ez az EU egyik nagy előnye. Tán nem a munkamorálod tart vissza tőle?
Volt itt még egy srác, akinek minden nagyon szar volt ebben az országban, pont ezt kérdeztem tőle is.... sajnos teljesen eltűnt a fórumról, és privát e-mailen sem értem el, rosszat sejtek nagyon. Palm volt a regneve, talán emlékszel rá, már cikiztük, annyit panaszkodott az üzenőfalon.