Ugyi-ugyi...
Szerintem valami nem OK.
De úgy próbáltad, hogy fújsz a belsőbe? Montigumival jártam már így, hogy leenegdve nem lehetett beakasztani. Fújtam a belsőbe keveset és úgy megállt. Ezen +2-3mm szélesség szrrintem nem segít
Ugyi-ugyi...
Nem,mint írtam is többször a felni kicsi a gumihoz,bele sem tudtam nyomkodni a felnibe mert meg sem áll benne mivel nagyobb a gumi. Ha szűken menne fel azt megoldanám ,Pärt értette félre.
Eladom,majd vagy veszek egy 40-est valami jobb gumit vagy boltban próbálok egy 45-öst…pärt írta: ↑2026.01.04., vas. 19:55Hiába cserélnéd le a felnit, a felrakással valószínűleg akkor is vért izzadnál, talán kicsit könnyebb lenne. Kisebb-nagyobb szórással ez a tubess sajátja. Ha szerencséd van, akkor az adott külső könnyen felmegy az adott felnire, ha kevésbé, akkor csak komoly kínlódással, ha peched van, akkor szinte a lehetetlennel határos. Az ezzel kapcsolatos eltérő vélemények oka, hogy akinek az első csoportot "sorsolták", az értetlenül áll a pechesek tapasztalatával szemben, mondván, hogy neki könnyen ment, másnak is sikerülnie kéne. Aki egy rossz kombinációba nyúl bele, az meg nem érti a szerencsésebbek lelkesedését. A gyári ajánlás itt nem sokat jelent, ha a gyakorlatban elvérzik. Hiába fér bele a szabvány tűrési tartományába a felni/külső páros egyike, ha a a másik 1-2 ezrelékkel eltér, akkor úgy jártál.
Habosíthatjuk ezt tovább, de sok értelme nincs. Az én véleményem, hogy ha ragaszkodsz a 45-öshöz, ereszd el ezt a gumit, vegyél egy nem tubeless verziót. Egy újrafűzés más felnivel nem csak bizonytalan kimenetelű, de egyenesen felesleges is.

Hiába cserélnéd le a felnit, a felrakással valószínűleg akkor is vért izzadnál, talán kicsit könnyebb lenne. Kisebb-nagyobb szórással ez a tubess sajátja. Ha szerencséd van, akkor az adott külső könnyen felmegy az adott felnire, ha kevésbé, akkor csak komoly kínlódással, ha peched van, akkor szinte a lehetetlennel határos. Az ezzel kapcsolatos eltérő vélemények oka, hogy akinek az első csoportot "sorsolták", az értetlenül áll a pechesek tapasztalatával szemben, mondván, hogy neki könnyen ment, másnak is sikerülnie kéne. Aki egy rossz kombinációba nyúl bele, az meg nem érti a szerencsésebbek lelkesedését. A gyári ajánlás itt nem sokat jelent, ha a gyakorlatban elvérzik. Hiába fér bele a szabvány tűrési tartományába a felni/külső páros egyike, ha a a másik 1-2 ezrelékkel eltér, akkor úgy jártál.

Nézd meg a CX versenyeket, elég gyorsan mennek a srácok minden szutyokban (hó, latyak, sár, mély homok) 33mm széles (UCI max) gumikon. Az enyémben 40mm-es van, még épp befér, a láncvillánál marad 2 oldalt pár mm a sárnak, több mint elég mindenhova.

Pedig fel kéne menjen rá...lacee írta: ↑2026.01.04., vas. 18:17Igen,használtan vettem,szinte új, belsővel akartam használni.De mint írtam leszedtem a régit ezt meg föl sem tudtam rakni a felnire mert nagy hozzá a gumi, a perem tészét nem tudom a felnibe helyezni mert nagy rá a gumi.pärt írta: ↑2026.01.04., vas. 18:01Ez egy normál felni + tubeless ready külső kombó, szóval a szülési fájdalom a felrakásnál megúszhatatlan. Mivel a felni miatt úgyis csak belsővel használható, felesleges szenvedést veszel a nyakadba, ha kitartassz mellettük. Válassz helyettük nem TL vagy TR jelölésű, tehát normál külsőket.
Az kicsit szélesebb felnire is nagy lesz akkor szerintem.lacee írta: ↑2026.01.04., vas. 18:17Igen,használtan vettem,szinte új, belsővel akartam használni.De mint írtam leszedtem a régit ezt meg föl sem tudtam rakni a felnire mert nagy hozzá a gumi, a perem tészét nem tudom a felnibe helyezni mert nagy rá a gumi.pärt írta: ↑2026.01.04., vas. 18:01Ez egy normál felni + tubeless ready külső kombó, szóval a szülési fájdalom a felrakásnál megúszhatatlan. Mivel a felni miatt úgyis csak belsővel használható, felesleges szenvedést veszel a nyakadba, ha kitartassz mellettük. Válassz helyettük nem TL vagy TR jelölésű, tehát normál külsőket.
Igen,használtan vettem,szinte új, belsővel akartam használni.De mint írtam leszedtem a régit ezt meg föl sem tudtam rakni a felnire mert nagy hozzá a gumi, a perem tészét nem tudom a felnibe helyezni mert nagy rá a gumi.pärt írta: ↑2026.01.04., vas. 18:01Ez egy normál felni + tubeless ready külső kombó, szóval a szülési fájdalom a felrakásnál megúszhatatlan. Mivel a felni miatt úgyis csak belsővel használható, felesleges szenvedést veszel a nyakadba, ha kitartassz mellettük. Válassz helyettük nem TL vagy TR jelölésű, tehát normál külsőket.

Kizártnak tartom.lacee írta: ↑2026.01.04., vas. 16:21Most 40-es van fent a 45-ös bő rá bele sem lehet pattintani.Vinkler írta: ↑2026.01.04., vas. 16:14Én simán feltenném a 19-es felnire a 40-es gummát. Az én trekkingemen a 17mm-esen van 40-es Schwalbe Maraton Plus Tour.pärt írta: ↑2026.01.04., vas. 12:29Kb. 6-7 évig használtam a városi patkányon 15mm belső szélességű felnit 47-es külsővel, ami "némileg"kívül esik az optimumon. Használtam télen, nyáron, hóban, fagyban, küldtem meg rendesen lejtőn is; tette a dolgát, és a felrakás is szerszám nélkül ment. Nyilván nem volt ideális, mindenesetre ezek fényében, nem rettegnék egy 19-es felnire széles gumit rakni. Ha nem megy fel, akkor lehet hogy túl feszesre sikerült az adott külső, más márkával valószínűleg rendben lenne.
Most 40-es van fent a 45-ös bő rá bele sem lehet pattintani.Vinkler írta: ↑2026.01.04., vas. 16:14Én simán feltenném a 19-es felnire a 40-es gummát. Az én trekkingemen a 17mm-esen van 40-es Schwalbe Maraton Plus Tour.pärt írta: ↑2026.01.04., vas. 12:29Kb. 6-7 évig használtam a városi patkányon 15mm belső szélességű felnit 47-es külsővel, ami "némileg"kívül esik az optimumon. Használtam télen, nyáron, hóban, fagyban, küldtem meg rendesen lejtőn is; tette a dolgát, és a felrakás is szerszám nélkül ment. Nyilván nem volt ideális, mindenesetre ezek fényében, nem rettegnék egy 19-es felnire széles gumit rakni. Ha nem megy fel, akkor lehet hogy túl feszesre sikerült az adott külső, más márkával valószínűleg rendben lenne.

Én simán feltenném a 19-es felnire a 40-es gummát. Az én trekkingemen a 17mm-esen van 40-es Schwalbe Maraton Plus Tour.pärt írta: ↑2026.01.04., vas. 12:29Kb. 6-7 évig használtam a városi patkányon 15mm belső szélességű felnit 47-es külsővel, ami "némileg"kívül esik az optimumon. Használtam télen, nyáron, hóban, fagyban, küldtem meg rendesen lejtőn is; tette a dolgát, és a felrakás is szerszám nélkül ment. Nyilván nem volt ideális, mindenesetre ezek fényében, nem rettegnék egy 19-es felnire széles gumit rakni. Ha nem megy fel, akkor lehet hogy túl feszesre sikerült az adott külső, más márkával valószínűleg rendben lenne.
Az a baj, hogy a 19-es felnin a gumiperem meg sem állt nem lehetett bepattintani mert nagyobb volt, amúgy simán használnám ha fel tudtam volna rakni.pärt írta: ↑2026.01.04., vas. 12:29Kb. 6-7 évig használtam a városi patkányon 15mm belső szélességű felnit 47-es külsővel, ami "némileg"kívül esik az optimumon. Használtam télen, nyáron, hóban, fagyban, küldtem meg rendesen lejtőn is; tette a dolgát, és a felrakás is szerszám nélkül ment. Nyilván nem volt ideális, mindenesetre ezek fényében, nem rettegnék egy 19-es felnire széles gumit rakni. Ha nem megy fel, akkor lehet hogy túl feszesre sikerült az adott külső, más márkával valószínűleg rendben lenne.

Ha a felni jó, simán így van. A jó felnit nehéz megtalálni, de ha megvan...

Én pl egy Lengyel cégtől vettem a karbon kereket az outiba. Ők fűzték DT agyra. Szerintem simán jobb, mint egy hasonló árú “gyári”.

Lassan azokon is 40-es van már…
revox írta: ↑2026.01.04., vas. 11:41Ujat is lehet fűzni. Nem lesz rosszabb, mint egy olcsóbb gyári szett.
rágd meg, megoldjuk![]()