Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3850

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Block írta:
2026.01.02., pén. 12:17
... Az nevezhető "szerencsésnek",aki kevesebb pénzből megtalálja,...és utána már csak élvezi az otthoni zenehallgatást.... :) Van ilyen?... :)
Én 17 évig nem nyúltam a rendszeremhez, csak élvezettel hallgattam a zenéket.
Majd jött az AVX, és a többi már történelem.... :smile29:
Csak a Marantz! :-D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1328

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Tctronic írta:
2026.01.02., pén. 12:20
trane írta:
2026.01.02., pén. 12:00
.....
szvsz meg a(z akusztikus) koncerteket kellene látogatni először, azt' utána rendszert építeni :yingyang: gondolkodik.gif leborulok.gif
De hát azért építünk rendszert, hogy ne kelljen koncertre járni :D ;) Sokszor nekifutottunk ennek a témának, hogy élő zene vs. konzerv zene. Szerintem az emberek nagy része nem studiot akar építeni csak minél nagyobb örömét akarja lelni az otthoni zenehallgatásban. Nagyon drága TAD rendszeren éreztem egyszer, hogy ez nagyon hiteles, de valamiért unalmas is volt.. Jöhetnek a kövek :D
Az utolsó 5 koncertem rémálom volt a körülöttem/előttem/mellettem beszélgető, videózó, zabáló, izzadtság, és/vagy büdös parfüm szagú, zörgő cukrot bontogató, fejhallgatón másik zenét hallgató (!), viselkedni képtelen emberek miatt. Volt egy 6. Is, ahol a hangosítás volt kritikán aluli...
Szóval én is inkább itthon koncertezek...

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2846

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

trane írta:
2026.01.02., pén. 12:00
.....
szvsz meg a(z akusztikus) koncerteket kellene látogatni először, azt' utána rendszert építeni :yingyang: gondolkodik.gif leborulok.gif
De hát azért építünk rendszert, hogy ne kelljen koncertre járni :D ;) Sokszor nekifutottunk ennek a témának, hogy élő zene vs. konzerv zene. Szerintem az emberek nagy része nem studiot akar építeni csak minél nagyobb örömét akarja lelni az otthoni zenehallgatásban. A kettő nem mindig ugyanaz. Nagyon drága TAD rendszeren éreztem egyszer, hogy ez nagyon hiteles, de valamiért unalmas is volt.. Jöhetnek a kövek :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: Block »

Szerintem a koncertek látogatása és a rendszer építése nagyban összefüggő ,mégis elkülönülő párhuzamos folyamat. Hiába hallott egy kezdő 100 akusztikus koncertet,mégis vakon vág neki az építésnek,ha nem hall neki tetsző rendszert,nem tudja hogy miből rakja össze,hogy HASONLÓ legyen és azt "érezze" otthon zenéi hallgatása közben ,mint a koncerten. Kell egy olyan hang egy hifis társnál,amikor azt érzi,hogy ez kiváltja ezt az emóciót. És,ha kiváltja,az nagyon jó,mert mint tudjuk olyan SOHA nem lesz mint a koncert. Bármennyi pénzt öl bele az ember.... Az nevezhető "szerencsésnek",aki kevesebb pénzből megtalálja,...és utána már csak élvezi az otthoni zenehallgatást.... :) Van ilyen?... :)

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2922

Hozzászólás Szerző: trane »

Block írta:
2026.01.02., pén. 11:48
...Először is venni kellene a fáradtságot,...elmenni meghallgatni 5-6 különböző jónak gondolt rendszert,akár bemutató teremben ,akár "már megérkezett" fórumtársnál,...hogy el tudja dönteni,melyik az az irány,melyik az a hang,ami megszólítja őt,és bevonja a zenébe...

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

kaef2 írta:
2026.01.02., pén. 11:37
Tctronic írta:
2026.01.02., pén. 11:03

Igen van egyfajta még jobbra vágyás, vagy új megtapasztalása iránti igény.
Sokszor ez inkább egyfajta csodavárás. Úgy, hogy istenigazából nem is tudjuk milyen csodát szeretnénk.
Nekem a hifis pályám elején volt hasonló. Amikor még túl-sok rendszert nem volt szerencsém meghallhatnom, de már olvastam az akkori Hifi piac és Stereo magazinokat. Akkor szinte valami meseszerű nirvanának képzeltem el az ott bemutatott rendszereket. Nagyon sok rendszert kell meghallgatni (sok Highend-et), hogy az ember érezze hogy kb "hol van vége" a dolognak, és tudni kell kiválogatni hogy nekünk, az ízlésünknek zenei beállítottságunknak melyik csapás irány lehet kedvező.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: Block »

Szerintem nincs olyan,hogy valaki nem hisz a saját fülének. Aki zenét hallgat az mind hisz a fülének,...hisz csak a saját fülével tud zenét hallgatni,...máséval nem.
Inkább az a baj,hogy kezdő lévén nem tudja ,hogy amit hall,az jó vagy nem igazán jó,...ezért tudják befolyásolni.
Először is venni kellene a fáradtságot,...elmenni meghallgatni 5-6 különböző jónak gondolt rendszert,akár bemutató teremben ,akár "már megérkezett" fórumtársnál,...hogy el tudja dönteni,melyik az az irány,melyik az a hang,ami megszólítja őt,és bevonja a zenébe.Vagy ha ez nem elég,akkor addig amíg talál ilyet. Ha meg van a hang a fülében,akkor már senkire sem szabad hallgatni,aki ezen kívülálló,legfeljebb a hallott hang tulajdonosára. Talán így elkerülhető egy kezdő össze.vissza kapkodása.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4197

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Tctronic írta:
2026.01.02., pén. 11:03

Igen van egyfajta még jobbra vágyás, vagy új megtapasztalása iránti igény.
Sokszor ez inkább egyfajta csodavárás. Úgy, hogy istenigazából nem is tudjuk milyen csodát szeretnénk.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Luxor Audio írta:
2026.01.02., pén. 09:41
.....

Kedves barátom különleges és drága DIY hangsugárzóját 3 éven át építette, csiszolta, fejlesztette, némi segítséget nyújtottam hozzá mérésekkel, számításokkal. Legutóbb nyáron úgy jöttem el tőle, hogy kellemes zenehallgatást kívántam neki, mert minden felmerült problémát megoldottunk és nagyon jól is szólt már a cucc, mondhatni elkészült. Most karácsonykor jött tőle egy levél, amiben új terveiről számolt be, egy teljesen másféle hangdoboz építésébe vág bele tisztelendő lelkesedéssel.....
Talán a hifistákra is igaz: A cél a versenyző halála. Vagy: Nem a cél fontos hanem az oda vezető út.

Igen van egyfajta még jobbra vágyás, vagy új megtapasztalása iránti igény. Ez egy egészséges dolog, kb ez a hifi highend mozgatórugója. A gond ott van ha átesünk a ló túloldalára és már csak tesztelésre használjuk a rendszert... :napsut:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3850

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

audioline írta:
2026.01.01., csüt. 15:53
...? Mennyi idő szükségeltetik a "saját útunk" megtalálásához?....
Mi az a saját út? Először ezt kéne tisztázni, mert lehet erről is oldalakat lehetne tele írni :rolleyes:

Van aki nem is keres, itt is látni sokszor, hogy véleményt kér, mit vegyen, mert meghallgatni nem tudja (vagy inkabb lusta hozzá, csak nem akarja magának sem bevallani). Ez saját út lenne? Akár ez is lehet, hogy mindig más véleménye alapjan, aztán az biztos jó, hisz a neten olvasta.
Ez látható mindenhol, ahol egyes embereket ezrek, vagy milliók követnek. És persze mindig mást mondanak. Azoknak a követőknek lesz valaha saját útjuk? gondolkodik.gif

Nekem van: a zenehallgtás.
Ja, hogy ehhez kellett valami eszköz is? Igen. Cseréltem is? Igen. Keresgélek? Nem. Csak ha van valami lehetőség, nem ugrok félre. De amúgy nem vakarózok zenehallgatás közben, hanem élvezem.

Érdekes módon itt is sok olyan fórum tag van, aki mar rendszer váltás előtt is hifizett, de még most sem zenét hallgat, mert mindenhol még most is azt olvasni, hogy keresgél, variál. Vajon zenet mikor hallgatott utoljára, mármint ugy rendesen, es nem animálva?
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11235
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

audioline írta:
Az áhított HiFiről alkotott online közétett ítéletek, jónak minősített és "az a jobb" érzületű tesztek, valamint a fórumokon fellelhető dominás kommentek mennyire befolyásolják a hobbit űzők döntéseit, vásárlási voksait? Mennyi idő szükségeltetik a "saját útunk" megtalálásához? Mit gondoltok?
Tudom, hogy tudod.

Én is szoktam pampogni amiatt, hogy mennyire problémás, mikor valaki nem hisz a saját fülének, inkább mások véleménye alapján hoz döntéseket. Sokaknál valamiért biztonságosabb és kényelmesebb folyamat a hálózatot böngészni a kiszemelt kütyüről, amire jellemzően szintén valamilyen beszámolóban bukkantak. Erről szól az a gyakran olvasható érv is, hogy "nincs lehetőségem meghallgatni", ami egy ilyen aprócska országban nehezen érthető (leszámítva a ritkán fennálló valódi akadályoztatást). Ilyen az ember, sőt egyre inkább ilyen.

A fórumok szerepe számomra kissé más. Itt is vannak győzködések, "domináns" személyek és írások, de ezek hiányában szerintem sokkal kevesebben űznék a hobbit. (Van is erős kapcsolat a fórumok és a hobbi népszerűségének változása között.) A zenehallgatás magányos műfaj, de a hifizés közösségi élmény is tud lenni és mint látjuk, sokan több időt töltenek vele, mint magával a zenehallgatással, ami általában az eredeti cél volt. Ezért is tekinthetők ezek különböző hobbinak.

Elcsépelt duma, mégis igaz, hogy maga az út sokszor érdekesebb, mint a célba érkezés. Csak hát mindenki rohan, tanulságos lépcsőfokokat akarnak átugrani és a startkockából tripla hatost dobva rögtön a célba ugrani. Nincs ezzel feltétlenül baj, hiszen aki (a nép) kizárólag zenehallgatási céllal akar valamit vásárolni, az beszélgetni róla nem, csak használni akarja a cuccot. Én is használom a vízvezetéket, de nem érdekel a vízszerelő szakma, nem is látogatok ilyen fórumokat. Viszont akinek a hifizés a hobbija, az szerintem nem tud/akar igazán célba érkezni, mert jól szórakozik utazás közben.

Kedves barátom különleges és drága DIY hangsugárzóját 3 éven át építette, csiszolta, fejlesztette, némi segítséget nyújtottam hozzá mérésekkel, számításokkal. Legutóbb nyáron úgy jöttem el tőle, hogy kellemes zenehallgatást kívántam neki, mert minden felmerült problémát megoldottunk és nagyon jól is szólt már a cucc, mondhatni elkészült. Most karácsonykor jött tőle egy levél, amiben új terveiről számolt be, egy teljesen másféle hangdoboz építésébe vág bele tisztelendő lelkesedéssel. Ez szerintem egy tipikus hifista sztori, ami számomra kedves. Akkor keseredik meg a történet, ha hősünk az audio nirvanába akar mindenáron megérkezni és emiatt tekeri a mókuskereket, amíg csak erővel és pénzzel győzi.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
2026.01.01., csüt. 17:28
Sajnos a mai, online világban nagyon sok az önjelölt, magát szakértőnek láttatni akaró megmondóember.
Az utóbbi 1-2 évben több olyan, jellemzően fiatalabb fórumtárssal találkoztam, akik számára az ilyen oldalak hivatkozási alapok, és jóformán csak ezek intelmeire tánaszkodnak. Volt szerencsém olyas valakihez is, aki az egyik ilyen "hifi influenszer" okitása alapján építette a rendszerét, jóformán saját tapasztalat nélkül. A végeredmény borítékolható volt, nem igazán azt kapta, amit elképzelt. Valóságos zsákutcában érezte magát, mert a korlátozott saját tapasztalat miatt, teljesen tanácstalan volt, és az "istenített" hifiguru intemei is csak tévutra vitték.
Úgy tapasztalom, hogy vannak akik a rendszerépítést is meg akarják oldani az internet adta kényelem segítségével, de szerintem ez az út, csak részben járható. Ennél sokkal több "melót", fáradságot kell beletenni, ha jó megoldást akarunk, jó döntéseket akarunk hozni.
Számomra az ilyen források maximum figyelem felkeltésnek felelnek meg, a végső döntést az én fülem hozza meg, lehetőség szerint egy saját rendszeres próba után.
A kettő között vannak a megbízható, hasonló ízléssel rendelkező barátok, fórumtársak, ill. a "népítélet", a használati tapasztalatok. Ezek százszor többet mondanak/segítenek, mint a reklámszagú, szponzorált "tesztek", bemutatók.
Kb erről írtam az előző hsz-ben.
Sokan egyszerűen nem elég kitartóak, türelmesek, ahhoz, hogy megértsék saját magukat, és környezetüket - és itt jönnek az influenszerek...

Tanulni sem szégyen (inkább élvezet), hogy ez minél jobban megvalósuljon. Kiérlelni egy életre szólónak szánt döntést ritkán megy hamar, nem kizárt, hogy évtizedes távlatú türelem kell hozzá.

Legyetek bátorak, hogy egy klasszikust idézzek, és hozzatok hosszú távú, lassú, türelmes döntéseket. :smile53:

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1100

Hozzászólás Szerző: chord_ »

audioline írta:
Az áhított HiFiről alkotott online közétett ítéletek, jónak minősített és "az a jobb" érzületű tesztek, valamint a fórumokon fellelhető dominás kommentek mennyire befolyásolják a hobbit űzők döntéseit, vásárlási voksait? Mennyi idő szükségeltetik a "saját útunk" megtalálásához? Mit gondoltok?
Értelmetlen tagadni, hogy nagyon erős a kívülről / kommentekből / review-kből érkező hatás.
Ki az, aki nem túrja fel tesztekért a netet, amikor készül megvenni valamit?
Jómagam sem vagyok kivétel. Sajnos, az, hogy a 'sorok között lehet olvasni', mint régen, az ma már nem működik. pl. a dac-ok piaca olyan elképesztően kiszélesedett, és akkora kínálat van jelen, hogy pár alap-hifis-igazság, az kb. mehet a kukába.
Példa?, hát, itt van pár,

'a kínai dac az mind sz@r'
'az r2r megoldás szép hangteret, nagy színpadot, élethűséget hoz'
'a multibites / chip-alapú megoldás inkább analitikus, a részlet-visszaadásra összpontosít'
'a belső létrás / relés hangerőszabályzó mindig jobb, mint a digitális'
'a LPSu mindig jobb, mint a SMPSU'
'a sokkal drágább kábel mindig jobb hang'
stb...

A fizetett tesztek helyett, okosan, próbálunk a kommentekben nézelődni, ahol hifis kollégák egymással társalognak - nem az avx-re gondolok most - az adott berendezésről. Igen nehéz valamit is kiszűrni, ami előre vihet. Itt egyetlen segítség pl. nekem, ha valaki, elég csak egy valaki, beszól, hogy ez neki nem volt jó, tul.képpen egy sz@r..:) - ez ritka.

Az alapkérdés teljesen jogos. Mert olyan nem létezik, hogy ülünk a fotelben, kicsit zizzen a hifibogár, és hopp, hajszálra tudjuk, mi az, amit akarunk, és megyünk, és megvesszük.
Nem.
Napokig lógunk a neten, keresve a teszteket, meg önmagunk megtámasztását, hogy majd az x berendezés / kábel az nagyon jó lesz itthon, és fog tetszeni nagyon. Mert OK, saját út kell, de valaki/valami mindig súg, valamelyik híradóban mindig becsillan valami, amiről aztán továbbhaladási-ideológiát gyártunk.

A cables-verzió a kezdetekben tévedhetetlen. Igen, valamit hallunk valakinél, ami q.vajó, és addig nyomulunk, míg nekünk is lesz olyan. De később, a ki-finnyásodott ízlésünkkel, ez már nem megy, mert nem nagyon van pont olyan hang, ami kellene, hangilag túlságosan széthúzó már a társaság.
Ilyenkor el kell képzelni, hogy majd jobb lesz a valamivel.
Saccolni kell.
Játszani kell.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3355

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

-CB- írta:
2026.01.01., csüt. 17:00
Nekem mostanában az AI sokat segített.
Hifi témában nekem még nem merült fel, hogy kikérjem az AI véleményét, viszont másban igen.
A másik hobbim a horgászat, eddig háromszor próbáltam rá, hogy segítséget kérjek az AI-tól, de eddig nem tudott használható infoval szolgálni. Sőt, szinte laikusnak hatott a válasza, csak közhelyes, megmosolyogtató dolgokat hordott össze. Ebben még bőven van mit fejlődnie...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Még annyi, hogy egy számunkra (ami azért egy idő után azért már más, mások számára is) jó rendszer felépítése nem kis idő, nem kis utánajárás, és nem kevés pénz szerintem. Hifisták számára kész rendszer amúgy sincs csak abbahagyott :D Hányszor mondtuk azt hogy ez már a végleges, aztán meg mégse. :D Egy hifista rendszere akkor van kész, ha bármit lecserélsz benne csak rosszabb lesz, vagy akkora összeget kellene beletolni a pozitív irányú változásba ami már nincs otthon ;)
SZVZS. :smile53:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3355

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Sajnos a mai, online világban nagyon sok az önjelölt, magát szakértőnek láttatni akaró megmondóember.
Az utóbbi 1-2 évben több olyan, jellemzően fiatalabb fórumtárssal találkoztam, akik számára az ilyen oldalak hivatkozási alapok, és jóformán csak ezek intelmeire tánaszkodnak. Volt szerencsém olyas valakihez is, aki az egyik ilyen "hifi influenszer" okitása alapján építette a rendszerét, jóformán saját tapasztalat nélkül. A végeredmény borítékolható volt, nem igazán azt kapta, amit elképzelt. Valóságos zsákutcában érezte magát, mert a korlátozott saját tapasztalat miatt, teljesen tanácstalan volt, és az "istenített" hifiguru intemei is csak tévutra vitték.
Úgy tapasztalom, hogy vannak akik a rendszerépítést is meg akarják oldani az internet adta kényelem segítségével, de szerintem ez az út, csak részben járható. Ennél sokkal több "melót", fáradságot kell beletenni, ha jó megoldást akarunk, jó döntéseket akarunk hozni.
Számomra az ilyen források maximum figyelem felkeltésnek felelnek meg, a végső döntést az én fülem hozza meg, lehetőség szerint egy saját rendszeres próba után.
A kettő között vannak a megbízható, hasonló ízléssel rendelkező barátok, fórumtársak, ill. a "népítélet", a használati tapasztalatok. Ezek százszor többet mondanak/segítenek, mint a reklámszagú, szponzorált "tesztek", bemutatók.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Tctronic írta:
2026.01.01., csüt. 17:04
-CB- írta:
.....

Hifiben még nem kértem a segítségét, de másban már nekem is segített. Valóban, ezt is egyre inkább figyelembe lehet(-kell?) venni. :smile32:
Ennek a kis diy doboznak az átalakitásához is adott támpontot. AI kép, elkészült munka, Eredeti állapot.
Csatolmányok
IMG-6cee33870b3b614eacd0dd53f0337463-V.jpg
20251205_120707.jpg
20250621_191929.jpg
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára -CB- 2026.01.01., csüt. 17:30-kor.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

-CB- írta:
.....

Hifiben még nem kértem a segítségét, de másban már nekem is segített. Valóban, ezt is egyre inkább figyelembe lehet(-kell?) venni. :smile32:

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Tctronic írta:
2026.01.01., csüt. 16:40
Az online tér hasznos is tud lenni, csak körültekintően kell használni. Arra jó, hogy felkeltse, felhívja a figyelmünket valamire. Ha már a figyelem felkeltés megtörtént én először online utána járok, "review"-ket olvasok olyanoktól akiknek már van vagy volt ilyen terméke. Ez elég hasznos tud lenni, de a gerilla marketing itt is működik, nem mindent és minden oldalnak szabad elhinni amit írnak. Ezután ha további pozitív megerősítés van, akkor ha van rá lehetőség saját rendszerben próbálom meghallgatni. Ez időigényes, de sokszor kifizetődő. Hazudnék ha nem vettem volna olyan dolgot amit előtte nem tudtam letesztelni, ezek közül volt ami így is bevált, volt ami nem. Ezt sajnos tudomásul kell venni, el kell fogadni.
Nagyon hasznos tud lenni egy-vagy több nagyobb tapasztalattal rendelkező "érdektől mentes" mentor, aki már végigjárta a szamárlétrát, és tapasztalata alapján nekünk lehetőségünk van nem megfutni azokat a köröket amit ő már megtett.
(Nem árt azért ha a közös ízlés, zenei vonal megvan mert azért ebből is lehetnek félreértések.)

Nekem itt a fórumos is van pár ember akiknek a véleményére jobban adok mint máséra. A rendszeremben közvetve vagy közvetlenül de több dolgot is köszönhetek nekik. :smile53:

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

cables írta:
2026.01.01., csüt. 16:16
audioline írta:

Az áhított HiFiről alkotott online közétett ítéletek, jónak minősített és "az a jobb" érzületű tesztek, valamint a fórumokon fellelhető dominás kommentek mennyire befolyásolják a hobbit űzők döntéseit, vásárlási voksait
? ...
Semennyire. Az ismerősöknél hallott, jó, vagy sokkal jobb hang inkább számít. SZVSZ
Szvsz. Megfigyelhető adott ismerősi körön belüli istenhívés is. Értem ezalatt, hogy csöves, félvezetős, 1 vagy többutas, sodrott, vagy egyeres kábel, A, AB, D osztály, stb. Ja, meg milyen zenét hallgatsz. Ha megpróbálsz az adott csoportban elfogadott szokásokból kitörni, hát lesz némi meggyőző beszélgetés😄

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Az online tér hasznos is tud lenni, csak körültekintően kell használni. Arra jó, hogy felkeltse, felhívja a figyelmünket valamire. Ha már a figyelem felkeltés megtörtént én először online utána járok, "review"-ket olvasok olyanoktól akiknek már van vagy volt ilyen terméke. Ez elég hasznos tud lenni, de a gerilla marketing itt is működik, nem mindent és minden oldalnak szabad elhinni amit írnak. Ezután ha további pozitív megerősítés van, akkor ha van rá lehetőség saját rendszerben próbálom meghallgatni. Ez időigényes, de sokszor kifizetődő. Hazudnék ha nem vettem volna olyan dolgot amit előtte nem tudtam letesztelni, ezek közül volt ami így is bevált, volt ami nem. Ezt sajnos tudomásul kell venni, el kell fogadni.
Nagyon hasznos tud lenni egy-vagy több nagyobb tapasztalattal rendelkező "érdektől mentes" mentor, aki már végigjárta a szamárlétrát, és tapasztalata alapján nekünk lehetőségünk van nem megfutni azokat a köröket amit ő már megtett.
(Nem árt azért ha a közös ízlés, zenei vonal megvan mert azért ebből is lehetnek félreértések.)

Nekem itt a fórumos is van pár ember akiknek a véleményére jobban adok mint máséra. A rendszeremben közvetve vagy közvetlenül de több dolgot is köszönhetek nekik. :smile53:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2394

Hozzászólás Szerző: cables »

audioline írta:

Az áhított HiFiről alkotott online közétett ítéletek, jónak minősített és "az a jobb" érzületű tesztek, valamint a fórumokon fellelhető dominás kommentek mennyire befolyásolják a hobbit űzők döntéseit, vásárlási voksait
? ...
Semennyire. Az ismerősöknél hallott, jó, vagy sokkal jobb hang inkább számít. SZVSZ

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

audioline írta:
Jobban befolyásolják az embert a külső, közösségi médiás hatások, mint ideális lenne. Túl sok döntés születik mások véleménye alapján.
Arra nincs szabály, hogy kinek mennyi idő szükséges. Lehet hogy soha nem lesz meg, száz milliók elköltését követően sem.

A türelem a legfontosabb hifista erény. Szerintem. És röviden. Amiből sokszor még a pénznél is kevesebb van.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3208

Hozzászólás Szerző: audioline »

.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

GTomi írta:
2025.12.28., vas. 13:41
Ma megnéztem a Tsuyoshi Yamamoto Trio: Live in Montreux (3vakegér) nemrég megérkezett cd-je bookletét
[OFF - katt ide ha látni akarod]
hogy kellene írni :D ?
és találtam egy ilyen rajzot a végén. Ha jól értelmezem, akkor a felvétel körülményeit rögzíti.
Olyannal találkoztam pl. Telarc lemezeknél, hogy a felvételhez használt technikát sorolják fel, de ilyennel még nem.
Vicces, hogy elírták a hangkeverő gyártóját, nem Neeve, hanem Neve. :smile53:
De legalább ennyit meg kellene adni az élő és audiofileknek szánt felvételek körülményeiről szerintem.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”