Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2390

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Rock60 írta:
2025.12.30., kedd 20:26
...
Akkor már inkább egy Legrand, bár azt tényleg rossz szerelni...
Egy apró ellenvélemény: a Legrand a legkönnyebben szerelhető hálózati dugó.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: pjm »

nemtomm írta:
2025.12.30., kedd 22:41
Jó pár évvel ezelőtt vettem két pár Nordost shivát (2m) mert gondoltam fejlesztek egy kicsit és csak úgy kicseréltem az egyiken a gyári csatlakozót Furutech fi-11 re és kb 10 nap múlva mire bejárodott a csati sokkal jobb lett a kép és a hang…pedig volt ez a legolcsobb Furu csati….aztán vettem szintén két db nordost vishnut (2m ) ami szinten eredeti csatival volt szerelve de amikor át szereltem mind a két kábelt szinten Furutech fi-11-re na akkor pislogtam nagyokat, hogy mennyit számít a csatlakozó….aztán eladtam őket és vettem két Nordost Brahmát az egyik gyári csatis volt a másik Furu fi-11 szerelve (2m) na itt már lehetett erősen látni a különbséget a két kabel között…aztán gondoltam egyet és vettem a kácsában fi-e38r és g is csatit hozzá na az nagyon sokat dobott a képen és a hangon….ma már csak Furutech és oyaide ( lessloss) csatlakozót használok és tudom, hogy a csatlakozó nagyon is sokat számít. :tutiok:
Bocsi tavaly vettem egy neotech tápkábelt is a saját akkor 30 pár ezerft csatlakozójával amit nem bántam meg….csatlakozot a kácsában veszek csak vagy igen megbízható forumtárstól aki a kácsában vásáról…
Ez mind saját tapasztalat … ;peace;
Jó mozizást es zene hallgatást mindenkinek…. 36_1_11.gif
Igaz. Pont annyit számít a csati mint a kábel. Azon is megy a della.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2025.12.30., kedd 20:40
Shimano írta:
2025.12.30., kedd 20:16

Oyaide,furutech csati volt akkor is mikor még a sitechnek jó volt a bals villa is,tehát itt nem elötte,meg utána dologról van szó,máshol kapirgálj megoldás ügyben.
Szerintem ez színtiszta marketing,mármint az ok.És ez azzal is járt,hogy most már a kutyának sem kellene bals schurter dugó a megvásárolni szándékolt siltech kábelre,mert ugye ami sokszor szembejön,az előbb utóbb meg is csap.
Nem tudom, mi a "megoldás", igaz azt sem tudtam, hogy meg kell oldani valamit. :D Lassú víz partot mos, lehet, hogy a Siltech-nél még lassabban folyt, nem tudom.

Valószínűleg, mikor feltalálták a radiál gumit, nem állt át azonnal az összes autógyártó, voltak, akik még kitartottak a diagonál mellett pár évig...
Aztán szembe jött a marketing és egy reggel a homlokukra csapott mind, hogy most már ide a radiállal. :D
Még szerencse. :smile49:
Belépő szint volt, vették, olcsón kapták drágáb adhatták, az üzlet ment. Gondolom. gondolkodik.gif

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
Ilyen felirat nélküli Viborggal volt szerelve a VdH tápkábelem és ugyanilyen kábelt szereltem Legranddal is.
Szerelni jobb a Viborgot, a hangja viszont semmivel nem volt jobb, mint a filléres Legrand...
Semmi különbség köztük, csak az eredeti vörösréz, a felirat nélküli OEM amit sok felirattal is megkaphatsz az sárgaréz. ;)
Amúgy meg azzal a Legranddal vigyázni kell, mert tényleg jó. És olcsó.
Rock60 írta:
Márkás dugók klónjaival csak egy tapasztalatom van, az viszont kb. egybevág a másoktól hallottakkal.
Van két AN Isis tápkábelem, nagyon szép Oyaide klón dugókkal vásároltam, nyilván nem gyári szerelés.
Két hete felszabadult két garnitúra Oyaide 046 dugószettem, gondoltam, véget vetek a klón-korszaknak, átszereltem a dugókat. Ha már a lehetőség adott volt, az egyik elkészülte után bármiféle járatás nélkül össze is eresztettem őket.
Egyik Isis a klónokkal, a másik az Oyaidevel.
Nem kellett sokat fülelni hozzá, hogy kétséget kizáróan bebizonyosodjon, hogy köze nincsen a kettőnek egymáshoz.
A klón úgy fakó és bágyadt hangú az eredetihez képest, hogy közben még karcos és színez is. A különbség először nem egetverő, de mindig hallható és minél tovább hallod, annál idegesítőbb.
Akkor már inkább egy Legrand, bár azt tényleg rossz szerelni... :smile49:
Ugyanezt írtam le. az az Oyaide klón olyan, ha nem fontos a hengeres hifis kinézet, inkább egy Legrand vagy bármi más. Ettől még biztos van akinek tetszik és talán olyan hely is van ahová illik.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:
Rock60 írta:
2025.12.30., kedd 19:42
Shimano írta:
2025.12.30., kedd 18:17

Ez a csatimánia régebben nem volt ennyire kihegyezve,a siltech,vdh,stb is jó volt sok éven keresztül a gyártók szerint a filléres csatikkal is,de ma már nem így van,ki tudja miért is. gondolkodik.gifi
Az igaz, viszont a Siltech, Vdh, Cardas, stb. korszak előtt volt vala a mezei villanydrót, AKKOR az volt a jó.
Viszont sok mindenről kiderült az évtizedek alatt, hogy mennyi minden számít a hifiben, amire korábban nem gondolt senki, vagy egyszerűen a kor technológiai színvonala miatt nem is létezett...
Az is igaz, hogy sokan, még ha lehetőségük is lenne rá, nem akarnak tudomást venni a fejlesztésnek ezen lehetőségéről, szabad a választás... :smile49:
Oyaide,furutech csati volt akkor is mikor még a sitechnek jó volt a bals villa is,tehát itt nem elötte,meg utána dologról van szó,máshol kapirgálj megoldás ügyben.
Szerintem ez színtiszta marketing,mármint az ok.És ez azzal is járt,hogy most már a kutyának sem kellene bals schurter dugó a megvásárolni szándékolt siltech kábelre,mert ugye ami sokszor szembejön,az előbb utóbb meg is csap.
De lehet az is hogy egyik reggel arra ébredtek a siltechnél,hogy basszus!,azt álmodtuk hogy baromi sz@r lett az a bals ami eddig jó volt,tegyünk már fel furutechet inkább. :D
Ób@zmeg, annak a Schurternek az a legnagyobb előnye, hogy átvisz (asszem) 15 ampert. Egy Viborg, egy Marinco, Wattgate vagy bármi értelmes dugó megeszi reggelire. Hallottam ugyanolyan kábelen, vettem a fáradtságot. Az, hogy a Siltech rátette az alap kábelére, ami az SPX 20 volt, egy dolog. Fentebb ők sem azt rakták, tudtommal.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

wasiliy888 írta:
2025.12.30., kedd 18:28
Rock60 írta:
2025.12.30., kedd 18:09
dixie-chicken írta:
2025.12.30., kedd 17:38

Ezt a meccset neked kell lefociznod,puding próbája az evés alapján,vagyis meghallgatás(ok) alapján..fel kell keresned egy pár kereskedőt,ahol letét ellenében,el tudsz hozni kábeleket,és ezeket odahaza meg tudod hallgatni,a saját rendszeredben...
50 ezres/ kábel esetében semmiképpen nem hagynám ki a számításból a DIY megoldásokat.
Lerágott csont már - elnézést azoktól, akik már unják - de a Neotech SOCP 14 vagy 16 szerintem verhetetlen ennyiért.
Egy 1.6 - os fonat Legrand villás és Kácsás IEC dugóval kijön ennyíből.
Kizártnak tartom, hogy egy gyári 50 ezres drót meg is közelítené...

Még csak le sem kell gyártanod a bizonytalanra .
Szívesen adok kölcsön két garnitúrát próbára, ha eljössz érte.
És olyat nem próbált valaki, hogy az 5-6 ezres/db olcsó dugók helyett, milyen egy távol-keleti klón, aminek a szett ára ennyi postával együtt? Vagy az mind gagyi, csak jobbnak néz ki?
Oyaide klón, na az egy ipari hulladék. Döglött, színezett, sávhatárolt, dinamikátlan. Furutech NCF klón. Gyönyörű, de sima, kissé szürke hang. Az áráért jó, de az eredeti NCF teljesen más liga. És persze 10* annyi.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:
Rock60 írta:
2025.12.30., kedd 17:52
wasiliy888 írta:
2025.12.30., kedd 17:09

Mondjuk, ha lenne egy szett 50e/db áras dugóm, biztosan nem egy 20e/m árú kábelt tennék a kettő közé, hanem valami jóval drágábbat.
Jogos a felvetés első ránézésre, de a helyzet az, hogy egy 70 - 80 ezres középkategóriás Oy dugó szett - 079, 046 - rengeteget hoz egy 40 ezres két méteres kábel hangján is.
Persze, nehéz eltalálni a jól indokolható arányokat, és ez a kombó talán túlzásnak tűnhet, de sajnos minden számít. sad.gif
De mondok, egy létező gyári példát. :napsut:
Van egy szép szál 1.6 méteres Oyaide tunami tápkanócom, ami gyárilag 046 - ossal volt szerelve.
Az enyémhez dugó nélkül jutottam hozzá, és másfelől szereztem be a dugókat.
De. Ha most körülnézel a piacon, egy ilyen kábel dugó nélkül 25 ezer ft körül mozog, egy garnitúra Oyaide 046 meg kb.40 - 50 ezres.
Most, akkor mi van ?
Szerintem a cég okkal rakta össze ezt a kombinációt. gondolkodik.gif
Azon okkal,miszerint furutechet,vagy akármit is csak nem tehet rá,ha van saját dugó is,ez teljesen érthető.
Ez a csatimánia régebben nem volt ennyire kihegyezve,a siltech,vdh,stb is jó volt sok éven keresztül a gyártók szerint a filléres csatikkal is,de ma már nem így van,ki tudja miért is. gondolkodik.gifi
Meghalgatták.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

MrCollector írta:
2025.12.30., kedd 17:04
Shimano írta:
2025.12.30., kedd 16:37
Srácok,a lényeget nem fogtátok.Ami az,hogy a viszonylag olcsó méterre is kapható drótokból miért és hogyan lesznek 200-300 ezres szerelt árak.
A viablue ezen a téren élen jár,és ezek szerint ők fontosabbnak tartják a körítést,(csatikat,ilyen olyan bizbaszt,stb),mint magának a kábelnek a minőségét.Utoljára a 4 eres hs kábele volt nálam,7900ft volt métere,és abból is sikerült nekik gyári szerelten kihozni a 2-300 ezres árat gyári,vagy azzal megegyező forgalmazói szereléssel.
Ez azért elgondolkodtató. gondolkodik.gif
Miért egy erősítőben lévő alkatrészek összege mennyi? :rolleyes:
Mert a kábelven lévő összetevők ára mennyi? :rolleyes:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1502

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

nemtomm írta:
2025.12.30., kedd 22:41
Jó pár évvel ezelőtt vettem két pár Nordost shivát (2m) mert gondoltam fejlesztek egy kicsit és csak úgy kicseréltem az egyiken a gyári csatlakozót Furutech fi-11 re és kb 10 nap múlva mire bejárodott a csati sokkal jobb lett a kép és a hang…pedig volt ez a legolcsobb Furu csati….aztán vettem szintén két db nordost vishnut (2m ) ami szinten eredeti csatival volt szerelve de amikor át szereltem mind a két kábelt szinten Furutech fi-11-re na akkor pislogtam nagyokat, hogy mennyit számít a csatlakozó….aztán eladtam őket és vettem két Nordost Brahmát az egyik gyári csatis volt a másik Furu fi-11 szerelve (2m) na itt már lehetett erősen látni a különbséget a két kabel között…
Látom, a Nordost becsípődött... :napsut:
Mindenesetre a Te példád is bizonyítja, hogy a jobb dugók jobb hangúak, de ami még fontos tanulság, hogy a házi szerelés sem tudott annyit rontani a végeredményen, hogy ne jöjjön ki a jobb dugók előnye.
Pedig gyárilag sem Tesco gazdaságos dugót szereltek a Nordost-ra - gondolom. gondolkodik.gif :D )

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Köszönöm Mindenkinek!

Nagyon jók vagytok, tényleg. A csatlakozók témakört szépen leírtátok, most már van némi elképzelésem ezekről is.

Kösz még 1x
:tutiok:

leborulok.gif
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 972

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Jó pár évvel ezelőtt vettem két pár Nordost shivát (2m) mert gondoltam fejlesztek egy kicsit és csak úgy kicseréltem az egyiken a gyári csatlakozót Furutech fi-11 re és kb 10 nap múlva mire bejárodott a csati sokkal jobb lett a kép és a hang…pedig volt ez a legolcsobb Furu csati….aztán vettem szintén két db nordost vishnut (2m ) ami szinten eredeti csatival volt szerelve de amikor át szereltem mind a két kábelt szinten Furutech fi-11-re na akkor pislogtam nagyokat, hogy mennyit számít a csatlakozó….aztán eladtam őket és vettem két Nordost Brahmát az egyik gyári csatis volt a másik Furu fi-11 szerelve (2m) na itt már lehetett erősen látni a különbséget a két kabel között…aztán gondoltam egyet és vettem a kácsában fi-e38r és g is csatit hozzá na az nagyon sokat dobott a képen és a hangon….ma már csak Furutech és oyaide ( lessloss) csatlakozót használok és tudom, hogy a csatlakozó nagyon is sokat számít. :tutiok:
Bocsi tavaly vettem egy neotech tápkábelt is a saját akkor 30 pár ezerft csatlakozójával amit nem bántam meg….csatlakozot a kácsában veszek csak vagy igen megbízható forumtárstól aki a kácsában vásáról…
Ez mind saját tapasztalat … ;peace;
Jó mozizást es zene hallgatást mindenkinek…. 36_1_11.gif
"Az igazi barát szemből támad."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2842

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Eredeti csati Vs. Klón.

Egy bizonyos teljes lánc szint alatt kb mindegy milyen csatlakozó van, a klón is megteszi. Mert egyszerűen nem biztos hogy kijön az eltérés. Sajnos egy bizonyos szint felett egyszerűen nem tudsz feljebb lépni normális csatlakozók nélkül. Amik általában a nagynevű gyártók közül kerülnek ki. (Bár néha már ők is kezdenek elk...lni). Szinte biztos van olyan klón ami megközelíti (esetleg ugyanolyan) mint a gyári, de nagyon nem ez a jellemző. Ingyen ebéd nem létezik itt sem.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3345

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2025.12.30., kedd 20:40
Shimano írta:

Nem tudom, mi a "megoldás", igaz azt sem tudtam, hogy meg kell oldani valamit. :D Lassú víz partot mos, lehet, hogy a Siltech-nél még lassabban folyt, nem tudom.

Valószínűleg, mikor feltalálták a radiál gumit, nem állt át azonnal az összes autógyártó, voltak, akik még kitartottak a diagonál mellett pár évig...
Aztán szembe jött a marketing és egy reggel a homlokukra csapott mind, hogy most már ide a radiállal. :D
Valamelyik hifi Piacban, vagy talán Sztereó Magagzinban olvastam olyat a Siltech-ről, hogy azért használtak a kábeleiken olcsó, pl. Bals dugókat, mert ezzel azt akarták demonstrálni a konkurencia felé, hogy az Ő kábelük még ezzel a dugóval is jobban teljesít. Aztán nézzük meg, ma melyik nagynevű kábelgyártó szerel a kábeleire olcsó, noname dugókat.
A dugókról.
Már sokszor említettem, hogy a hálózati kábelekre sokáig nagyon sajnáltam a pénzt, olcsóbb(50e alatt), ill. saját készítésű kábelekkel oldottam meg a kérdést, több-kevesebb sikerrel. Így volt dolgom sokfél olcsó tápdugóval, pl. többféle KáCsás, Fapacitól származó AudioCrast(Oyaide koppintás), Viborgnak kinéző noname, Bals, és egyéb villamossági boltban kaphatók, stb.
Azt kell mondjam, hogy ezek a hifi célra készült csilli-villi, ám olcsó kínai dugók hangra egy cseppet sem jobbak, mint a hasonló árú, villamossági boltokban kaphatók. Egy nagy előnyük van, hogy nagyon jól szerelhetők, akár még vastagabb kábelekre is.
Furutech Fi-25R - Fh-35R páros ellenében teszteltem őket saját készítésű kábeleken, Neotech hármas fonaton, és Siltech SPX30-on. Ha a hangminőség a szempont(mi más), akkor felejtősek, nagyon nem egy kávéház.
Jó szívvel egyiket sem tudom ajálani.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Shimano írta:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

wasiliy888 írta:
2025.12.30., kedd 18:28

És olyat nem próbált valaki, hogy az 5-6 ezres/db olcsó dugók helyett, milyen egy távol-keleti klón, aminek a szett ára ennyi postával együtt? Vagy az mind gagyi, csak jobbnak néz ki?
Volt origin Viborg dugószettem, aztán mielőtt kipróbáltam volna, túladtam rajtuk...
( Mikor szívességből elvittem a vevőnek, beletolattam egy bazi nagy tuskóba. Nagy üzlet volt... :smile51: )
Van viszont annak a klónja, pontosabban tök ugyanaz, csak a felirat hiányzik róla.
Akik jobban belevájták magukat a témába, azok szerint semmi különbség nincsen a két kivitel között, a feliratosnak van doboza, és többe kerül...
Ilyen felirat nélküli Viborggal volt szerelve a VdH tápkábelem és ugyanilyen kábelt szereltem Legranddal is.
Szerelni jobb a Viborgot, a hangja viszont semmivel nem volt jobb, mint a filléres Legrand...

Márkás dugók klónjaival csak egy tapasztalatom van, az viszont kb. egybevág a másoktól hallottakkal.
Van két AN Isis tápkábelem, nagyon szép Oyaide klón dugókkal vásároltam, nyilván nem gyári szerelés.
Két hete felszabadult két garnitúra Oyaide 046 dugószettem, gondoltam, véget vetek a klón-korszaknak, átszereltem a dugókat. Ha már a lehetőség adott volt, az egyik elkészülte után bármiféle járatás nélkül össze is eresztettem őket.
Egyik Isis a klónokkal, a másik az Oyaidevel.
Nem kellett sokat fülelni hozzá, hogy kétséget kizáróan bebizonyosodjon, hogy köze nincsen a kettőnek egymáshoz.
A klón úgy fakó és bágyadt hangú az eredetihez képest, hogy közben még karcos és színez is. A különbség először nem egetverő, de mindig hallható és minél tovább hallod, annál idegesítőbb.
Akkor már inkább egy Legrand, bár azt tényleg rossz szerelni... :smile49:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2217

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Rock60 írta:
2025.12.30., kedd 19:42
Shimano írta:

Az igaz, viszont a Siltech, Vdh, Cardas, stb. korszak előtt volt vala a mezei villanydrót, AKKOR az volt a jó.
Viszont sok mindenről kiderült az évtizedek alatt, hogy mennyi minden számít a hifiben, amire korábban nem gondolt senki, vagy egyszerűen a kor technológiai színvonala miatt nem is létezett...
Az is igaz, hogy sokan, még ha lehetőségük is lenne rá, nem akarnak tudomást venni a fejlesztésnek ezen lehetőségéről, szabad a választás... :smile49:
De lehet az is hogy egyik reggel arra ébredtek a siltechnél,hogy basszus!,azt álmodtuk hogy baromi sz@r lett az a bals ami eddig jó volt,tegyünk már fel furutechet inkább. :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Shimano írta:

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2025.12.30., kedd 18:09
dixie-chicken írta:
József1960 írta:
2025.12.30., kedd 13:28

100-nál többet egyelőre nem szeretnék kiadni a két kábelért.
Ezt a meccset neked kell lefociznod,puding próbája az evés alapján,vagyis meghallgatás(ok) alapján..fel kell keresned egy pár kereskedőt,ahol letét ellenében,el tudsz hozni kábeleket,és ezeket odahaza meg tudod hallgatni,a saját rendszeredben...
50 ezres/ kábel esetében semmiképpen nem hagynám ki a számításból a DIY megoldásokat.
Lerágott csont már - elnézést azoktól, akik már unják - de a Neotech SOCP 14 vagy 16 szerintem verhetetlen ennyiért.

DIY Cu-R(DAC)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.12.30., kedd 17:52
wasiliy888 írta:

Mondjuk, ha lenne egy szett 50e/db áras dugóm, biztosan nem egy 20e/m árú kábelt tennék a kettő közé, hanem valami jóval drágábbat.
Jogos a felvetés első ránézésre, de a helyzet az, hogy egy 70 - 80 ezres középkategóriás Oy dugó szett - 079, 046 - rengeteget hoz egy 40 ezres két méteres kábel hangján is.
Persze, nehéz eltalálni a jól indokolható arányokat, és ez a kombó talán túlzásnak tűnhet, de sajnos minden számít. sad.gif
Van egy szép szál 1.6 méteres Oyaide tunami tápkanócom, ami gyárilag 046 - ossal volt szerelve.
De. Ha most körülnézel a piacon, egy ilyen kábel dugó nélkül 25 ezer ft körül mozog, egy garnitúra Oyaide 046 meg kb.40 - 50 ezres.
Most, akkor mi van ?
Azon okkal,miszerint furutechet,vagy akármit is csak nem tehet rá,ha van saját dugó is,ez teljesen érthető.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

dixie-chicken írta:
József1960 írta:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

wasiliy888 írta:

Most, akkor mi van ?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2758

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

József1960 írta:
wasiliy888 írta:
2025.12.30., kedd 13:24
József1960 írta:
2025.12.30., kedd 13:17
Ha már hálózati kábelekről van szó, megkérdezném, hogy a MF M6SCD, és M6Si készülékekhez milyen kábelt javasoltok?
Jófej vagy! Mégis mennyiért?
Én a M6SCDhez forrásba valót, a M6Si-hez pedig nagyáramú változatot javaslok. Bár vannak mérnökök, akik szerint ez teljes ostobaság, nincs az áramnak ilyen óhaja felénk, hogy dedikáljuk számára a kábelt. 🙂
Ezt a meccset neked kell lefociznod,puding próbája az evés alapján,vagyis meghallgatás(ok) alapján..fel kell keresned egy pár kereskedőt,ahol letét ellenében,el tudsz hozni kábeleket,és ezeket odahaza meg tudod hallgatni,a saját rendszeredben...decemberben sok helyen leározások voltak,ki lehetett fogni "jóárasitva" ,egész jó kábeleket,lehet hogy még akcióznak egy jó pár helyen az év elején is majd...a hirdetéseket is nézegetheted,ki lehet ott is fogni jóárasitva egy pár kábelt...első körben,azt tisztázd le magadban,mit szeretnél,milyen irányba terelnéd a dolgokat,milyen zenékhez,mi a rendszered többi eleme ?

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:
Shimano írta:
Srácok,a lényeget nem fogtátok.Ami az,hogy a viszonylag olcsó méterre is kapható drótokból miért és hogyan lesznek 200-300 ezres szerelt árak.
A viablue ezen a téren élen jár,és ezek szerint ők fontosabbnak tartják a körítést,(csatikat,ilyen olyan bizbaszt,stb),mint magának a kábelnek a minőségét.Utoljára a 4 eres hs kábele volt nálam,7900ft volt métere,és abból is sikerült nekik gyári szerelten kihozni a 2-300 ezres árat gyári,vagy azzal megegyező forgalmazói szereléssel.
Nem tudom,de az erősítőkben lévő legkisebb alkatrész is jobban befolyásolja annak a hangzását,mint egy akármilyen rákötött drót is.Egy erősítőnél kisakkozni azt hogy mit és hogyan is,nagyobb és komplexebb feladat mint egy vacak drótra csili vili csatikat tenni,és azt így huszonszorozva adni,kínálni,szerintem. ;)

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

MrCollector írta:

Jobb lenne egy hangsugárzos hasonlat, mondjuk kb mintha egy kétutas állványos doboz csatlakozó termináljaira költenél 200e forintot, a hangszórókészletét meg kihoznád egy százasból. Azt se csinálja meg senki. De majd a via, amikor elkezdenek hangsugárzót gyártani. 😃
DIY Cu-R(DAC)

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:
DIY Cu-R(DAC)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”