Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2846

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Tctronic írta:
2025.12.30., kedd 10:03
.....

Jelenlegi felállás:

Beltéri egység+router egyben (ONE szolgáltató által) >> Lan kábel >>Tuning intel NUC Roon (core unit)>> Lan kábel>> Holo audio RED (Roon endpoint)>>HDMI kábel>>>Holo audio Spring DAC
......
Oh elrontottam a pontos jelfolyam jelenleg ez:

Beltéri egység+router egyben (ONE szolgáltató által) >>> Lan kábel 1. >>>Tuning intel NUC Roon (core unit)>>> Lan kábel1. >>>Beltéri egység+router egyben (ONE szolgáltató által)>>>> Lan kábel2.>>>Holo audio RED (Roon endpoint)>>>HDMI kábel>>>Holo audio Spring DAC
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

wasiliy888 írta:
2025.12.30., kedd 09:03
Tctronic írta:
2025.12.29., hétf. 21:48

...
Most már HDMI-n keresztül etetem a DAC-ot. Oda más gyártó kábele jött be....
Érdekes amiket eddigiekben írtál, engem viszont az is érdekelne, hogy mit tapasztaltál az I2S csatlakozásra váltásnál, a hangzásban hozott ez valami pluszt? A kábel lényegesen drágább-e, mint a korábbi usb kábeleid voltak, vagy hasonló árkategória? Illetve, hogy a dac ugyanaz, vagy lecserélted azt is?
A válasz nem egyszerű, és egyértelmű. Előzőleg ez volt a felállás:

Beltéri egység+router egyben (ONE szolgáltató által) >> Lan kábel>> Tuning intel NUC (Roon core+endpoint egybe) >> USB kábel>>> Holo audio Spring DAC

Jelenlegi felállás:

Beltéri egység+router egyben (ONE szolgáltató által) >> Lan kábel >>Tuning intel NUC Roon (core unit)>> Lan kábel>> Holo audio RED (Roon endpoint)>>HDMI kábel>>>Holo audio Spring DAC

A két felállás nagyon nem ugyanaz. A Holo Red és Holo spring között lehetőség van HDMI, AES/EBU, Coax és USB kapcsoltara is . Végigpróbáltam mindet, természetesen nem tudtam ugyanolyan gyártó ugyanolyan szintű kábelével, de arra jutottam hogy egy sima alap HDMI-vel is jobb eredményt értem el itt mint a többi kapcsolattal. Ezért mozdultam el HDMI irányba. Ez nem feltétlenül csak a kábel miatt van véleményem szerint így, hanem az adatkezelési protokol és egyéb belső elektronikai dolgok miatt is.
Annak ellenére hogy plusz két kábel (+1 lan, +1HDMI) + Holo red bekerült a láncba (viszont kikerült az USB kábel) és a jel tovább utazik, több dolgon halad át egyértelműen jobb lett a hang. A befektetett költséghez képest nem ég és föld, de jobb.

Véleményem szerint ez a javulást nem lehetett volna megugrani semmilyen USB kábel cserével. (Próbáltam párat) A leírtak alapján látható, hogy nem önmagától a kábeltől lett jobb a hang. Viszont több HDMI kábelt kipróbálva a külömbségek itt is jól érzékelhetőek. Jelenleg itt egy Audioquest diamond teljesít szolgálatot.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 356

Hozzászólás Szerző: pjm »

wasiliy888 írta:
2025.12.29., hétf. 15:22
Az említett tápkábeles teszt NGP blogjában:

https://audioworld.blog.hu/2024/07/10/k ... kabelteszt
Egyszer volt dolgom Viablue kábellel. Az úgy szerepelt a meghallgatáson, hogy azóta sem néztem meg belőle semmit. Pedig állítólag a lan kábele jó. Mindenesetre akkor a Van Damme visszament a helyére, pedig az a Levinson rendszer nem belépő szintű. Akkor, ott, nekünk.
( azóta bekerült a helyére egy Acrolink)

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

ANDS írta:
2025.12.29., hétf. 15:32
tonee73 írta:
2025.12.29., hétf. 12:20
pjm írta:
2025.12.29., hétf. 11:40

Meg a topicnak.
phew.jpg
Pont az járt az eszemben a napokban, hogy kár volt újranyitni ezt a topicot.
Szerintem régiek is vagyunk páran, aki menekülünk innen.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Komolyan mondom, egy ai géppel jobbat es hasznosabbat beszélgetek mint itt a fórumon. És még több infót is kapsz, hasznosat.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 213

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Tctronic írta:
2025.12.29., hétf. 21:48

...
Érdekes amiket eddigiekben írtál, engem viszont az is érdekelne, hogy mit tapasztaltál az I2S csatlakozásra váltásnál, a hangzásban hozott ez valami pluszt? A kábel lényegesen drágább-e, mint a korábbi usb kábeleid voltak, vagy hasonló árkategória? Illetve, hogy a dac ugyanaz, vagy lecserélted azt is?
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

wasiliy888 írta:
2025.12.29., hétf. 21:37
Tctronic írta:
Az USB kábel esetében egyértelműen hiányoztak a részletek, lecsengések. Fedett, mosott hangú volt. Hasonlított a Neotech NEUB-3020 USB kábelre csak drágább kiadásban.
A tápkábel esetében (ez már régebben volt) már nem emlékszem a részletekre pontosan, de azt tudom hogy egy Luxor NRG tápkábel olcsóbban jobban teljesített, mert utána az maradt.

Azt tudni kell, hogy én alapvetően a részletgazdag, nagy felbontású rendszereket kedvelem.

Nekem, nálam :napsut: :smile53:
Személy szerint nekem nagyon tetszik, és örülök, hogy neked viszont nem, mert az a kábel most az enyém.
Ez egy jó példa, hogy miért nem szeretek megemlíteni olyan dolgokat amik nekem-nálam nem váltak be. Mert lehet másnál, másnak pont ez lehet jó. :napsut: Amíg USB kábelt használtam nálam ez a három ami a legjobban tetszett:

1. Hydra Next Silver-Ceramia USB
2. Hydra Black Hole Singularity USB 2.0 (kicsit elmaradva az elsőtől, inkább csak ízlés kérdése valakinek lehet ez a jobb)
3. Sutemenyx Ezüst USB (Ez egy régebbi verzió, az újat nem próbáltam)

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Tctronic írta:
Az USB kábel esetében egyértelműen hiányoztak a részletek, lecsengések. Fedett, mosott hangú volt. Hasonlított a Neotech NEUB-3020 USB kábelre csak drágább kiadásban.
A tápkábel esetében (ez már régebben volt) már nem emlékszem a részletekre pontosan, de azt tudom hogy egy Luxor NRG tápkábel olcsóbban jobban teljesített, mert utána az maradt.

Azt tudni kell, hogy én alapvetően a részletgazdag, nagy felbontású rendszereket kedvelem.

Személy szerint nekem nagyon tetszik, és örülök, hogy neked viszont nem, mert az a kábel most az enyém.
DIY Cu-R(DAC)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Rock60 írta:
2025.12.29., hétf. 20:29
Tctronic írta:
2025.12.29., hétf. 19:16
Nem akartam ennyire belemenni, de ValhallA tápkábelből az alábbi volt nálam: AgIVMKII ami szerintem egy olcsóbb tápkábel, sajnos nekem nem jött be. Továbbá volt nálam egy Ákos USB AgPt RXF kábele ami szintén nem tetszett.
Hm... Ez érdekes.
Mi volt az, ami nem tetszett bennük ? ( Pl. a Neotechez képest.)
Komolyan érdekelne. :smile53:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1504

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Tctronic írta:
2025.12.29., hétf. 19:16
Nem akartam ennyire belemenni, de ValhallA tápkábelből az alábbi volt nálam: AgIVMKII ami szerintem egy olcsóbb tápkábel, sajnos nekem nem jött be. Továbbá volt nálam egy Ákos USB AgPt RXF kábele ami szintén nem tetszett.
Hm... Ez érdekes.
Mi volt az, ami nem tetszett bennük ? ( Pl. a Neotechez képest.)
Komolyan érdekelne. :smile53:

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Rock60 írta:
2025.12.29., hétf. 19:04
Tctronic írta:
2025.12.29., hétf. 17:34
Ahogy fenn leírtam a Luxor aranyozott réz betáp kábel jól kiegészíti a Neotech tömör réz kábelét.
Szóval biztosan lenne jobb, na de amíg az ember megtalálja annyi utánajárást igényelne, hogy egyszerűen nincs már késztetésem rá.
Na, hogy ne kelljen annyit utánajárnod, ha mégis késztetésed lenne rá... :D

A Neotech SOCP 14 és 16 hangját jól ismerve azt mondom, hogy alig drágábban mindenképpen jobb nála a Duelund DCA 12/16 GA, azoknál is egyértelműen jobb - háromszoros áron - a korábban is említett VahallA Agpt RXF.
Köszönöm az ajánlást. Nem akartam ennyire belemenni, de ValhallA tápkábelből az alábbi volt nálam: AgIVMKII ami szerintem egy olcsóbb tápkábel, sajnos nekem nem jött be. Továbbá volt nálam egy Ákos USB AgPt RXF kábele ami szintén nem tetszett. Így sajnos nem is kísérleteztem tovább ezen a vonalon.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Tctronic írta:
Ahogy fenn leírtam a Luxor aranyozott réz betáp kábel jól kiegészíti a Neotech tömör réz kábelét.
Szóval biztosan lenne jobb, na de amíg az ember megtalálja annyi utánajárást igényelne, hogy egyszerűen nincs már késztetésem rá.
Na, hogy ne kelljen annyit utánajárnod, ha mégis késztetésed lenne rá... :D

A Neotech SOCP 14 és 16 hangját jól ismerve azt mondom, hogy alig drágábban mindenképpen jobb nála a Duelund DCA 12/16 GA, azoknál is egyértelműen jobb - háromszoros áron - a korábban is említett VahallA Agpt RXF.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Tctronic írta:
2025.12.29., hétf. 18:15
ANDS írta:
2025.12.29., hétf. 18:08
Tctronic írta:

…..ösvényt nem csináltam, nem éreztem rá késztetést, …..

a jelenlegi tápolással is boldog vagyok….
A tápösvény a legolcsóbb fejlesztés, amivel a legnagyobb előrelépések egyikét tudtam elérni. Szinte fillérekből. A kábel métere 1000-2500 forint, 20 méterre az 50 ezer forint…+ villanyszerelő munkadíja.
Igen, de milyen kábelből? Ahogy írtam a kábelek "összhangja" szerintem lényeges. Ha most még egy kábelt (ösvény kábele) bedobok a képletbe szerintem könnyen elképzelhető hogy az eddig kikísérletezett "hangminőség" még rosszabb is lehet mint a jelenlegi felállás. Szóval jól van ez így nekem. :rolleyes:
ANDS az ösvényes topikban néhány hónapja jócskán körüljárta ezt az ösvény dolgot, érdemes visszakeresni. Persze, csak annak akit ez érdekel. Minden esetre bármilyen kábelezésről legyen is szó, hagyni kell időt a "bejáratásra". Ami inkább összeszokás legalábbis szerintem, mert az a tapasztalatom, hogy nem annyira a hallgatási órák számítanak, ami belement, hanem ahogy mondom, az idő. Még egy-két hónap elteltével is van apróbb, de észlelhető változás. De amit te mondasz az is igaz, hogy a kábelezést is együtt kell nézni.
DIY Cu-R(DAC)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

wasiliy888 írta:
2025.12.29., hétf. 13:43
Nemrégiben sikerült vennem egy tápkábelt 55e plusz futárdíj áráért, a fent említett réz-ezüst kábel HC változatát, ami nem tudom pontosan mit takar, csak annyit tudok, hogy leginkább erősítőkhöz és elosztókhoz ajánlott.
Valszeg ugyanazt takarja, mint az RXF V2 "HC" esetében.
Az alapváltozat vékonyabb vezetőből készül mint a HC, forráskészülékhez, dachoz, lemezjátsző tápegységhez, stb szánja a konstruktőr. Elméletileg azokhoz van optimalizálva, ebből nekem úgy adja ki a matek, hogy ezek a készülékek jobban is szólnak velük, mint a HC - vel. gondolkodik.gif
Nekem "csak" HC - hez sikerült hozzájutnom, egyik az erősítőt hajtja, a másik kettő - a la tottyi - a Quad ESL - ek fenekébe lett dugva.
Kérdeztem erről Ákost, hogy akkor a kis áramigényű sztatikhoz nem lenne-e jobb az alapváltozat, azt mondta, ne törődjek vele, oda is jobb lesz a HC...
Végül is nem tudom, milyen lenne a sztatikushoz a nem HC változat - lehet, hogy mégiscsak szofisztikáltabb lenne gondolkodik.gif - mindenesetre sokat lendítettek a hangon a korábbi setuphoz képest :smile53:

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

ANDS írta:
2025.12.29., hétf. 18:08
Tctronic írta:

A tápösvény a legolcsóbb fejlesztés, amivel a legnagyobb előrelépések egyikét tudtam elérni. Szinte fillérekből. A kábel métere 1000-2500 forint, 20 méterre az 50 ezer forint…+ villanyszerelő munkadíja.
Igen, de milyen kábelből? Ahogy írtam a kábelek "összhangja" szerintem lényeges. Ha most még egy kábelt (ösvény kábele) bedobok a képletbe szerintem könnyen elképzelhető hogy az eddig kikísérletezett "hangminőség" még rosszabb is lehet mint a jelenlegi felállás. Szóval jól van ez így nekem. :rolleyes:

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Tctronic írta:

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

A tápkábel problémakör azért nem olyan egyszerű. Önmagában egy tápkábel nem csinál csodát. (Általában) Mert a tápkábel(ek) + elosztó + betáp kábel (elosztó előtti tápkábel ami a fali konnektorba megy) + esetlegesen ösvény + kismegszakítók minősége+ hálózati áram minősége határozza meg a "tápolás" hangra gyakorolt hatását. Itt a csatlakozók minősége nagyobb részt a felbontásra míg a kábelek anyaga inkább a tonalitásra van hatással tapasztalatom szerint.

Nálam egy "viszonylag olcsó" táp rendszer hozott ezen a ponton megoldást. A hálózati áram viszonylag rendben van (tápszűrők, kondicionálók stb csak rontottak a hangon) ösvényt nem csináltam, nem éreztem rá késztetést, a jelenlegi tápolással is boldog vagyok. A fali konnektor is átlagos. Ami ezután jön sorjába: Furutech FIE-50R villásdugó, Luxor aranyozott réz kábel direktbe bekötve egy Kontaset 6-os elosztóba. Ezután az összes tápkábel DIY készítésű : Furutech FI28G+FI E38G csatlakozók Neotech Socp-14 kábellel. Ezt még anno Sütemenyx javasolta ami nálam bevált, azóta ő már jócskán továbblépett ezüst irányba, de szerintem ez még mindig egy jó alternatíva főleg ár-minőségben szerintem. Egyedül az erősítőnél van még Furutech FI50R dugó. Ezek a drága Furutech FI50 csatlakozók léteznek kínai klón változatban. Ránézésre ugyanazok, csak a hangjuk nagyon nem az. Szóval nálam ez a tápolás, amitől még jobbat nem találtam. Voltak próbálkozások elosztó, betáp kábel, tápkábel oldalon de nem hoztak áttörést. Az nem írom le hogy mik voltak próbából nálam, nem akarok nagy hullámokat verni. :D Ahogy fenn leírtam a Luxor aranyozott réz betáp kábel jól kiegészíti a Neotech tömör réz kábelét.

Szóval biztosan lenne jobb, na de amíg az ember megtalálja annyi utánajárást igényelne, hogy egyszerűen nincs már késztetésem rá. Megöregedtem? A nagyon drága egzotikus kábeleket alapból kerülöm, mert szerintem nagy részük kamu, a maradék ami jó lenne az is túlmutat az én értékrendemen. Világbéke! :smile53: :napsut:

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

tonee73 írta:
2025.12.29., hétf. 12:20
pjm írta:

Meg a topicnak.
phew.jpg
Pont az járt az eszemben a napokban, hogy kár volt újranyitni ezt a topicot.
Szerintem régiek is vagyunk páran, aki menekülünk innen.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Az említett tápkábeles teszt NGP blogjában:

https://audioworld.blog.hu/2024/07/10/k ... kabelteszt
DIY Cu-R(DAC)

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: Block »

zoli73 írta:
2025.12.29., hétf. 09:42
Alex_Aston írta:
2025.12.29., hétf. 09:29
fülelek írta:
2025.12.28., vas. 20:57
...aki nem hiszi, járjon utána :smile29: vagy legyintsen, és rója tovább köreit az erdőben :D
Azert ez így szerintem eléggé ledegradáló kijelentés a fórumtársakkal szemben.
Tehát aki nem ilyet használ, az bizonyára tudatlan, és biztos folyamatosan vakarózik zenehallgatás kozben?

És amúgy milyen céllal volt ez az egész beírás? Reklám? Annak eléggé ellenszenves, mert amolyan legjobban tisztító mosópor, vagy legillatosabb öblítő stílusú.

Jószándekú ajánlás valaki más termékével kapcsolatban? Akkor miért nem írsz.konkrétumot? Így lenne igazi segítség az eltévedt bárányok számára.

Ha ez tényleg ennyire jó (fillérekért), engem érdekelne. Milyen módon lehet kipróbálni?
Szó se róla! De gondolj bele, ha megnevezi, az milyen lavinát indithat el. Csak olaj a tűzre ebben a topikban, de ezzel együtt engem is kiváncsivá tett. Meglátjuk hajlandó-e lerántani a leplet.
Milyen érdekes,...én meg nem vagyok rá kíváncsi. De saccolásom szerint a tagság (nem azok,akik aktívan írogatnak,hanem azokkal együtt,akik SOHA nem írnak a fórumba) 70%-a sem kíváncsi rá.
Azt most nem írom le,hogy miért,.....mert ha leírnám nagyon éles reakciót váltana ki a 30%-ban lévők némelyikéből.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó

Előre is bocsánatot kérek, hogy az irományommal rombolom a magasröptű eszmecsere színvonalát, de most már annyit vacakoltam vele, hogy beteszem ide.

K-belezzünk!

A háromszor, ötször és a többi, egész, vagy épp tört számú többszörös mértékű “jobbság” és egyéb tápkábeles kalandok.

Nagyjából négy-öt évvel ezelőtt lehetett, hogy hosszú hifis - ha úgy tetszik, zenehallgató megszállott - pályafutásom során először, úgy gondoltam, hogy be kellene ruháznom valamiféle tápkábelre. Mert azzal ugye mindenki tisztába kerül több évtized hallgatózás során (vagy épp nem, de ők ne is olvassanak tovább), hogy az összekötő (legyen az RCA vagy XLR), a hangsugárzó, a coax stb. kábelek hatással bírnak a rendszerünk lesugárzott hangjára. De hogy a tápkábelek is, micsoda hülyeség már ez?! Mégis lépten nyomon ilyesmiket lehet olvasni, főleg egy szakmai fórumon, mint az AVX.

Így az lett a vége, hogy vettem itt két DIY jellegű tápkábelt, amiknek akkor volt darabja 20e forint (mostanság 40-45e körül van inkább). Talán mások is találkoztak már ezen jellegzetes vastag, hármasfonattal, ami egy neves külföldi gyártó termékére hajaz, de csak messziről, és csupán a megjelenésében. Boldogan vittem haza, bedugtam az egyiket a végfokba, másikat a dac/előfokba mindkettőnél a pc tápkábel helyett, és vártam a csodát.
Hát nem történt semmi. Egy fikarcnyival sem hallottam jobbnak a hangzást, de igazából más jellegűnek sem. Elkönyveltem magamban, hogy ez egy átverés, vagy az én cuccaim túlságosan alapszintűek ahhoz, hogy halljam a különbséget, vagy az a baj, hogy olcsón akartam megúszni a dolgot, és ennél jóval többet kellene erre áldozni. De ekkorra már elengedtem a témát. A lan kábelek cserélgetésére fókuszáltam, mert nálam a streaming az egyetlen forrás, és töredék áron változást tudtam eszközölni a kapott hangon, csupán néhány ezresért. Később kicsit többért még jobb lett - WW Starlight8 lan (40e használt áron).

Viszont 2023 őszén megváltoztak a dolgok, amikor először hallottam a ValhallAról, Ákosról és a kábeleiről. Addig valahogy elkerültem őt. Korábbi usb kábeles tapasztalataim miatt azonban bátrabban vágtam bele, és vettem egy ValhallA ezüst (AgVII) usb kábelt 70e forintért. Ez drasztikus változást hozott a hifimbe. Az addig élettelen, lapos, kétdimenziós hangzás egyszerre varázsütésszerűen, azonnal, jól hallhatóan, élettel telivé, térbelivé (három dimenziós) változott. Teljesen megdöbbentett a dolog.
Fejlesztések ezután is történtek a rendszeremben pl. a lan hálózat galvanikus leválasztása optikával, és más egyebek még, nem kábeles jellegűek, ezért itt nem is részletezném ezeket.
Egy huszáros vágással most visszakanyarodok a tápkábelekhez. Még ‘23 végén privát levelezés utján megismertem egy fórumtársat, aki meghívott egy rövid hallgatózásra, ráadásul kölcsönadta ValhallA CuAgSS8/3 tápkábelét egy hétre. Ez a legolcsóbb kábel Ákos gyártmányai közül, ami manapság is viszonylag gyakran felbukkan az ő turkálójában, vagy az adás-vétel rovatban kb. 30-40e Ft, a hossz függvényében, mondjuk postadíjjal együtt. Jutányos ár, a pc tápkábelnél lényegesen jobb, igaz annak 1-2 ezer forintos árát kb. 20x meghaladja, és vélhetőleg a stúdió kábeleknél is jobb, pl. Titanex (erre még visszatérek), bár nem volt közvetlen összehasonlításban nálam, igaz itt már “csak” 3-5x árkülönbség van, de hangzásban biztosan nincs ennyi. Úgy sem, hogy senki sem tudja az mit jelent, vagy mennyit pontosan. 😉
Akkor most megéri?
Szerintem igen, annak, aki nem akar sokat áldozni ilyesmire, de hallható eredményt, változást szeretne pozitív irányba. Azért titkon sejthetik ezt azok is, akik csak és kizárólag a stúdió kábelekre esküsznek, mert valamicskét csak költenek ők is tápkábelre, de csak annyit, ami szerintük racionális. Valahol értem az érvelésüket. De mégis…

Tavaly nyáron Nagy Gábor Pál - akinek a véleményére sokat adok - beszámolt a blogjában egy tápkábeles csoporttesztről. Mindenkinek ajánlom ezt az olvasmányt, még ha a hosszas elméleti fejtegetős része sokaknak itt megfeküdné a gyomrát, akkor is. Olvassátok az “Eredmények” résztől! Főként hazai gyártókra fókuszál Hydra, Sirius, Darsana és még akinek a nevét itt nem ejtjük ki, nem beszélünk róla, mint akasztott ember házában a kötélről, tudjátok kire gondolok, igen, a low-budget marketingpápa az. Rajtuk kívül még szerepelt egy olcsóbb Viablue és egy stúdió kábel a Titanex, meg régi X2 tápkábel, ami ma már talán nem is szerepel a cég kínálatában.
Meglepetésre ez utóbbi hármas volt a leggyengébb, pedig Gábor szerette volna a Viablue-t jónak hallani, nem sikerült. Itt sem működött a pozitív elvárás, előre megfontolt szándékú önámítás, bebeszélés, amit néhányan szeretnek mindösszesen magyarázatként emlegetni tápkábelek közötti különbségek okaként.

Az egész teszt tanulsága számomra, hogy nem csak a 300-500e forintos kategóriában, vagy afölött van élet, hanem alatta is. Sőt, az ötszámjegyűek között is ki lehet fogni kivételes darabokat. Persze, másfél év távlata ez már, tehát az árakat érdemes kicsit feljebb korrigálni, és erre készülni vásárlás előtt. Nemrégiben sikerült vennem egy tápkábelt 55e plusz futárdíj áráért, a fent említett réz-ezüst kábel HC változatát, ami nem tudom pontosan mit takar, csak annyit tudok, hogy leginkább erősítőkhöz és elosztókhoz ajánlott. Bármennyire hajmeresztő ez a mérnökök számára, van ilyen, és működik, baromi jól. Természetesen nem a végső szó, de a 3x, 5x, 10x drágább kábelek nem biztos, hogy annyival jobbak is, csak valamivel. 😉

Zárszóként annyit, hogy az otthoni hifim elegendően jó már, és ismerem annyira ahhoz, hogy egészen kis változásokat észlelni tudjak a hangján. Viszont igaz, hogy idegen rendszerben, általam nem ismert zenékkel, már kevésbé magabiztosan hallom.
DIY Cu-R(DAC)

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Mondjuk az a moderátoroknak nagy könnyítés lenne :D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6547

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

pjm írta:

Meg a topicnak.
phew.jpg
phew.jpg (30.46 KiB) Megtekintve 864 alkalommal
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

supravox írta:
2025.12.29., hétf. 10:57
fülelek írta:
Hálózati lejátszóhoz, dachoz, előfokhoz én tudom a tuti tápkábelt, messze nem horribilis áron (csak öt számjegyű, az se kimaxolva) -úgy majdnem könnyű-, aki nem hiszi, járjon utána :smile29: vagy legyintsen, és rója tovább köreit az erdőben :D
Összekötőnek Vz.
Meg a titkos tápkábel.
Már csak erősítőbe kell valami Szent Grál és mindenki révbe ér.
Végre vége lenne a nyomorúságnak 31_1_21.gif
Meg a topicnak.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

fülelek írta:
2025.12.28., vas. 21:41
Vinkler írta:
2025.12.28., vas. 21:00
fülelek írta:
Hálózati lejátszóhoz, dachoz, előfokhoz én tudom a tuti tápkábelt, messze nem horribilis áron (csak öt számjegyű, az se kimaxolva) -úgy majdnem könnyű-, aki nem hiszi, járjon utána :smile29: vagy legyintsen, és rója tovább köreit az erdőben :D
Nincs olyan, hogy tuti kábel. Ez el kell fogadni. Vannak általánosan jók, de tuti nincs. ;)
Csak azért nincs, mert mindenkinek joga van azt mondani következmények nélkül, hogy valami ilyen vagy olyan, csakazértsetetszik, meg nekem nemondjamegsenkimiatutiaztsenkisetudjamiértpontő stb.
;peace;
Meg azért, mert más ízlés, más illik a rendszerbe stb. Mondom ezt úgy, hogy sejtem, miről van szó (96K, gondolom)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pjm 2025.12.29., hétf. 11:42-kor.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 706

Hozzászólás Szerző: GTomi »

supravox írta:
2025.12.29., hétf. 10:57
fülelek írta:
Összekötőnek Vz.
Meg a titkos tápkábel.
Már csak erősítőbe kell valami Szent Grál és mindenki révbe ér.
Végre vége lenne a nyomorúságnak 31_1_21.gif
Na de csak akkor, ha mindenki ugyanazokat a perifériákat hallgatná hozzá :)
de persze ez sem igaz, (mert ugye :D tudni lehet, hogy a szerdán készült autók a legmegbízhatóbbak), így valszeg ugyanez vonatkozik a kábelekre, erősítőkre, hangfalakra, és ebből egyenesen az következik, hogy a szerdán született egyének hallása a legmegbízhatóbb és még hosszan lehetne folytatni, bár tudni lehet, hogy van az az ember aki csütörtök volt.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”