Akkor ez most losslessben köszön vissza pl. a rutrackeren, vagy máshogy érdemes rákeresni?
UI: egyébként azért külön pikáns, hogy most épp kultúrát lopnak.

Akkor ez most losslessben köszön vissza pl. a rutrackeren, vagy máshogy érdemes rákeresni?

Android, IOS, Lumin saját appjába integrált eléréssel hibátlan.kargidje írta: ↑2025.12.21., vas. 12:19Lehet inkább a Luminnal lesz valami, nálam folyamat kilépett a Lumin android app ha Tidalról hallgattam zenét U1 Mini-vel.Mézga Aladár írta: ↑2025.12.18., csüt. 23:10Bocs srácok, nem voltam elég "pontos"?![]()
A Lumin-t Tidal Connect-en keresztül hallgatom.
A Windows Tidal app az csak egy távirányító.
Itt is írtam anno a problémáról.
Saját hálózatról/NAS/, spotify, tunein semmi gondja nem volt.
Pl. Win10Pro + Tidal app => Lindemann tökéletes minden.
Lehet inkább a Luminnal lesz valami, nálam folyamat kilépett a Lumin android app ha Tidalról hallgattam zenét U1 Mini-vel.Mézga Aladár írta: ↑2025.12.18., csüt. 23:10Bocs srácok, nem voltam elég "pontos"?![]()
A Lumin-t Tidal Connect-en keresztül hallgatom.
A Windows Tidal app az csak egy távirányító.

Tudtommal bitperfect lejátszást Androidon másképp nem lehet megoldani, én is ezt használom régóta, nagyon jó kis app, szerintem érdemes megvenni.Krisztián91 írta: ↑2025.12.16., kedd 20:10Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e megvásárolnom az UAPP alkalmazást a telefonomra?
Több információval találkoztam ebben a kérdésben, de szívesen fogadnék tőletek konkrét javaslatokat!
Egy közönséges android készülékkel (Nokia G10) rendelkezem, ami össze van kötve a DAC-ommal (SMSL DO100 Pro) egy Audioquest Cinnamon USB kábellel.
Ebben a formában használom a Tidal-t jelenleg.

Ide akartam írni az előző hozzászólásomat.

Egy Windows-alapú audió PC esetén nem elég az alkalmazás- és driveroldali beállítás. Sok mindent finomhangolni kell már BIOS-szinten is, hogy a rendszer valóban stabilan és szórakoztatóan, kellemesen szóljon.Mézga Aladár írta: ↑2025.12.17., szer. 17:16Sziasztok!
Beneveztem a Tidal-re. Nagyon jó a hangja de a Windows-app egy tragédia.
Ledobja vagy nem találja a Lumint.
A Spotify ebben messze előrébb van.
Gépről Windows alapon a Tidal sokak szerint nem igazán jó.Szerintem sem.Én pc-ről Audirvana-n keresztül szoktam Tidal-t hallgatni.Mások a Roon-ra esküsznek.Igaz,ezek nem ingyenes megoldások.Mézga Aladár írta: ↑2025.12.18., csüt. 09:55A hangminőségben egyetértünk.mishow írta: ↑2025.12.18., csüt. 08:29Ahogy sokan sokszor megírtuk, a Spotify piaci előnyének az egyik alapja a stabil elérhetőség. Lassan tényleg ott tartunk, hogy nagyobb háztartási gépekben is lesz jól működő Spotify ConnectMézga Aladár írta: ↑2025.12.17., szer. 17:16Beneveztem a Tidal-re. Nagyon jó a hangja de a Windows-app egy tragédia.
Ledobja vagy nem találja a Lumint. A Spotify ebben messze előrébb van.![]()
Ezzel együtt, az elmúlt napok tesztelései alapján sajnos ki merem jelenteni, hogy a Luminod nem fogja igazán megmutatni magát Spotify-jal, csak a Tidal-lel, ezért javaslom, hogy Lumin ügyben jártas fórumtársak segítségével próbáld stabilabbá tenni a Win alapú elérést, vagy egyszerűen irányítsd a zenehallgatást telefonról, vagy tabletről.
Az Win app-al meg sok mindent nem lehet csinálni, hibás.
Az Android, Ios app-ok rendben működnek.
Viszont ha gép elött vagyok, akkor nem a telefonon akarom nyomkodni a Tidal alkalmazást.

A hangminőségben egyetértünk.mishow írta: ↑2025.12.18., csüt. 08:29Ahogy sokan sokszor megírtuk, a Spotify piaci előnyének az egyik alapja a stabil elérhetőség. Lassan tényleg ott tartunk, hogy nagyobb háztartási gépekben is lesz jól működő Spotify ConnectMézga Aladár írta: ↑2025.12.17., szer. 17:16Beneveztem a Tidal-re. Nagyon jó a hangja de a Windows-app egy tragédia.
Ledobja vagy nem találja a Lumint. A Spotify ebben messze előrébb van.![]()
Ezzel együtt, az elmúlt napok tesztelései alapján sajnos ki merem jelenteni, hogy a Luminod nem fogja igazán megmutatni magát Spotify-jal, csak a Tidal-lel, ezért javaslom, hogy Lumin ügyben jártas fórumtársak segítségével próbáld stabilabbá tenni a Win alapú elérést, vagy egyszerűen irányítsd a zenehallgatást telefonról, vagy tabletről.

Ahogy sokan sokszor megírtuk, a Spotify piaci előnyének az egyik alapja a stabil elérhetőség. Lassan tényleg ott tartunk, hogy nagyobb háztartási gépekben is lesz jól működő Spotify ConnectMézga Aladár írta: ↑2025.12.17., szer. 17:16Beneveztem a Tidal-re. Nagyon jó a hangja de a Windows-app egy tragédia.
Ledobja vagy nem találja a Lumint. A Spotify ebben messze előrébb van.

Itt van alant a statisztika. A Spotinak van 281M előfizetője, a 3 "nagyobb" (Tidal, Q, Deezer) hifis társaságnak összesen 18M, ráadásul ebben van egy csomó átfedés is biztosan. Az én szerény marketinges ismereteim szerint maximum ez a kb. 10milla lehet a célközönség a Spotinak. Nem tudom, ők mit gondolnak arról, hogy ezekért azt emberekért mekkora befektetést érdemes eszközölni, de az is lehet, hogy éppen annyit gondolnak áldozni erre, mint amit eddig megtettek.

Igen, itt van lényeg a dologban!robi20064 írta: ↑2025.12.16., kedd 08:11A tarsadalom nem audiofil reszet pont nem fogja erdekelni a bitperfect lejatszas Windows-on es Androidon. Ok kaptak kvazi ingyen lossless forrasanyagot, de valoszinuleg a nelkul is pont annyire elegedettek lennenek a Spotify-al mint elotte voltak. Az elhanyagolhato audiofil retegnek (es a koztesnek is) ott van kismillionyi Spotify Connect eszkoz (lassan lesz Connect kepes beepitett BT-s huto is) ahol csak a gyarton mulik hogy normalisan implementalja e a lossless/bitperfect kombinaciot vagy sem. Az igenyesebb streamer gyartok mar vagy megtettek vagy folyamatban van naluk.
Mekkora problema ez valojaban? A tarsadalom nem audiofil reszet pont nem fogja erdekelni a bitperfect lejatszas Windows-on es Androidon. Ok kaptak kvazi ingyen lossless forrasanyagot, de valoszinuleg a nelkul is pont annyire elegedettek lennenek a Spotify-al mint elotte voltak. Az elhanyagolhato audiofil retegnek (es a koztesnek is) ott van kismillionyi Spotify Connect eszkoz (lassan lesz Connect kepes beepitett BT-s huto is) ahol csak a gyarton mulik hogy normalisan implementalja e a lossless/bitperfect kombinaciot vagy sem. Az igenyesebb streamer gyartok mar vagy megtettek vagy folyamatban van naluk.wittao írta: ↑2025.12.16., kedd 01:33Ez teljesen OK lenne, ha a Spotify is alkalmazna exkluzív lejátszási módot, vagy olyan lejátszóba integrálna, ami használ. Ilyen viszont a Spotify esetében egyik ismert platformon sincsen (Android 48kHz-re skáláz, Win pedig éppen arra, amire be van állítva).Aszpirin írta: ↑2025.12.15., hétf. 21:36Ez azért nem ennyire egyszerű.wittao írta: ↑2025.12.15., hétf. 11:47Kerdes volt, inkabb ide valaszolnek: miert nem lossless?
Ha jol emlekszem ide is be volt linkelve, amikor vegigneztek a spotify bitfolyamat.
Sajnos a Windows kevero belenyul a bitfolyamba, igy a lejatszorendszer altal kezel adatcsomag nem bitperfekt (szemben mondjuk egy Tidal 16/44.1 bitperfekt lejatszasi opciojaval).
Ha a nem bitperfekt lejatszast elfogadnank losslessnek, akkor peldaul a 24/96 eredeti felvetelbol 16/44.1-re “downsample” felveteleket is losslessnek kellene kezelnunk, ami azert belathato h. egyertelmuen nem az…
Tudomásom szerint a lossless mint fogalom a tömörítésekre definiált, ergo ha veszteségmentes tömörítési algoritmust használ a Spotify, és az így tömörített anyagot kapja meg a kliens lejátszó, akkor az bizony lossless-nek számít.
Az, hogy bitperfekt, a lejátszókra szokták mondani, amennyiben a DAC-ra bitre pontosan ugyanaz a stream megy ki, mint amit a kitömörítés után kap. A minták 0 bitekkel való való kiegészítése az alacsony helyiértéken (hogy pl. egy 16 bites anyagot a 24 bites DAC-ra küldjön) még belefér a bitperfektségbe, és én ezt logikusnak érzem/gondolom. De minden egyéb belenyúlás, akkor is, ha az oprendszer mixerét használja ÉS az resamplingot csinál, már ne lesz bitperfekt.
Csakhogy itt van egy bibim, a nagybetűvel írt "ÉS" az előző mondatomban... ugyanis pl Mac-en, ha a mixer kimenetét pontosan az anyag mintavételezési frekvenciájára és bitmélységére állítod, a mixerben a volume-ot pedig 100%-ra, és más hangot adó programot nem indítasz, ÉS nem használsz hangeffekteket... és ... és... akkor NEM fog az oprendszer mixere hozzányúlni az eredeti bitekhez, és a lejátszás bitperfekt lesz.
Szóval szerintem a lossless és bitperfekt fogalmakat nem jó keverni. A Spoty lossless anyagot ad, de a lejátszója jelenleg nem bitperfekt. Így helyes a megfogalmazás.
Mellesleg ez az Apple Music-ra is igaz...
Az utolsó mondatodban nem látom az általad feltételezett okozati összefüggést. Miért kellene akkor a downsamplinget lossless-nek tekinteni? De mint mondtam, keveredik a két fogalom, és ez szerintem nem okés.
Ami a Spotify Connect-et illeti: mivel a Spotify veszteségmentes (lossless) anyagot küld, a Spotify Connect-et implementáló készülékben az implementációtól függ, hogy bitperfekt lesz-e a lejátszás. Ezt maga a Spotify nem akadályozza meg, tudtommal. Az hogy az ő lejátszója miért nem az, más kérdés.
Ennek köszönhetően hiába csomagolja ki a lejátszó veszteségmentesen a bitfolyamot, ha utána a Win/Android mixere megadja neki a kegyelemdöfést. Ugyanis annyira belenyúl, hogy az eredeti bitfolyamot nyomokban sem tartalmazó bitfolyam fog a dac-hoz érkezni.
Igen, Apple Musicra igaz, ráadásul mac-en a fantasztikus Apple programozók 15 éve nem tudják megoldani azt, amit az iOS már megoldott zenelejátszásnál. Win-es Apple alkalmazás pedig egyenesen mindkét cég szégyene.
Viszont ha olyan szolgáltatót nézünk, amelyik ROON, Audirvana lejátszókba integrálva van, ott biztosított a veszteségmentes + bitperfekt adatfolyam.
Ezért írtam, hogy nagyjából az ember a hajára kenheti a lossless jelzőt, ha nincs platform, amin ezt ki lehetne élvezni. Szóval újabb pofont adtak annak a bizonyosnak.

Android alapú asztali lejátszóknál egyre gyakoribb, hogy kiküszöbölik az operációs rendszer korlátait, pl. az Eversolo készülékek is eredeti felbontásban dolgozzák fel a lejátszott anyagot. Mindegyiknél van Spotify (Tidal, Qobuz) Connect és az Eversolo Original Sampling-rate Audio Engine aktiválásával elkerülhető a mintavételi konverzió (SRC). Éppen egy podcastet hallgatok a Spotify kínálatából és a DMP-A10 az eredeti 44 kHz/16bit felbontással küldi ki a jelet.wittao írta: ↑2025.12.16., kedd 01:33Ez teljesen OK lenne, ha a Spotify is alkalmazna exkluzív lejátszási módot, vagy olyan lejátszóba integrálna, ami használ. Ilyen viszont a Spotify esetében egyik ismert platformon sincsen (Android 48kHz-re skáláz, Win pedig éppen arra, amire be van állítva). Ennek köszönhetően hiába csomagolja ki a lejátszó veszteségmentesen a bitfolyamot, ha utána a Win/Android mixere megadja neki a kegyelemdöfést. Ugyanis annyira belenyúl, hogy az eredeti bitfolyamot nyomokban sem tartalmazó bitfolyam fog a dac-hoz érkezni.
Ez teljesen OK lenne, ha a Spotify is alkalmazna exkluzív lejátszási módot, vagy olyan lejátszóba integrálna, ami használ. Ilyen viszont a Spotify esetében egyik ismert platformon sincsen (Android 48kHz-re skáláz, Win pedig éppen arra, amire be van állítva).Aszpirin írta: ↑2025.12.15., hétf. 21:36Ez azért nem ennyire egyszerű.wittao írta: ↑2025.12.15., hétf. 11:47Kerdes volt, inkabb ide valaszolnek: miert nem lossless?
Ha jol emlekszem ide is be volt linkelve, amikor vegigneztek a spotify bitfolyamat.
Sajnos a Windows kevero belenyul a bitfolyamba, igy a lejatszorendszer altal kezel adatcsomag nem bitperfekt (szemben mondjuk egy Tidal 16/44.1 bitperfekt lejatszasi opciojaval).
Ha a nem bitperfekt lejatszast elfogadnank losslessnek, akkor peldaul a 24/96 eredeti felvetelbol 16/44.1-re “downsample” felveteleket is losslessnek kellene kezelnunk, ami azert belathato h. egyertelmuen nem az…
Tudomásom szerint a lossless mint fogalom a tömörítésekre definiált, ergo ha veszteségmentes tömörítési algoritmust használ a Spotify, és az így tömörített anyagot kapja meg a kliens lejátszó, akkor az bizony lossless-nek számít.
Az, hogy bitperfekt, a lejátszókra szokták mondani, amennyiben a DAC-ra bitre pontosan ugyanaz a stream megy ki, mint amit a kitömörítés után kap. A minták 0 bitekkel való való kiegészítése az alacsony helyiértéken (hogy pl. egy 16 bites anyagot a 24 bites DAC-ra küldjön) még belefér a bitperfektségbe, és én ezt logikusnak érzem/gondolom. De minden egyéb belenyúlás, akkor is, ha az oprendszer mixerét használja ÉS az resamplingot csinál, már ne lesz bitperfekt.
Csakhogy itt van egy bibim, a nagybetűvel írt "ÉS" az előző mondatomban... ugyanis pl Mac-en, ha a mixer kimenetét pontosan az anyag mintavételezési frekvenciájára és bitmélységére állítod, a mixerben a volume-ot pedig 100%-ra, és más hangot adó programot nem indítasz, ÉS nem használsz hangeffekteket... és ... és... akkor NEM fog az oprendszer mixere hozzányúlni az eredeti bitekhez, és a lejátszás bitperfekt lesz.
Szóval szerintem a lossless és bitperfekt fogalmakat nem jó keverni. A Spoty lossless anyagot ad, de a lejátszója jelenleg nem bitperfekt. Így helyes a megfogalmazás.
Mellesleg ez az Apple Music-ra is igaz...
Az utolsó mondatodban nem látom az általad feltételezett okozati összefüggést. Miért kellene akkor a downsamplinget lossless-nek tekinteni? De mint mondtam, keveredik a két fogalom, és ez szerintem nem okés.
Ami a Spotify Connect-et illeti: mivel a Spotify veszteségmentes (lossless) anyagot küld, a Spotify Connect-et implementáló készülékben az implementációtól függ, hogy bitperfekt lesz-e a lejátszás. Ezt maga a Spotify nem akadályozza meg, tudtommal. Az hogy az ő lejátszója miért nem az, más kérdés.

Ez azért nem ennyire egyszerű.wittao írta: ↑2025.12.15., hétf. 11:47Kerdes volt, inkabb ide valaszolnek: miert nem lossless?

Ugyanezt írtam a két hosszabb postomban, csak te sarkosabban fogalmaztál.wittao írta: ↑2025.12.15., hétf. 00:43Valojaban nem is lossless, meg nem is sikerult annyira jol…
Amennyire vartam a Spotify Connect miatt (Win11 alkalmazasuk es iOS app kozott hibatlan, es ez nagy szegyene a Tidalnak, Qobuznak), annyira csalodtam az egeszben, inkabb hagytak volna a fenebe.eljutottunk oda, hogy egy Tidal jobb ajanlat, mikt egy Spotify, ha nem csak a buszon fulhallgatozom.