Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7982
Re: Kerékpározás
Nah, menjünk tekerni. 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Abus Airbreaker
Az enyém nincs is rajtaVinkler írta: ↑2025.12.13., szomb. 10:03Jah.pärt írta: ↑2025.12.12., pén. 23:43De régi vágyam már, hogy tekerés közben egy jót társalogjak a szemüvegemmel. Ha megoldják, hogy egy KOM megszerzése után azonnal elkezdje az örömódát, akkor azonnal veszek egyet.AAttila írta: ↑2025.12.12., pén. 17:16Na ezt lessétek meg:
https://www.facebook.com/share/r/14SxQYWXpkX/![]()
Más. Ezt a sort érdemes végigböngészni. Nem gondoltam, hogy ekkora különbségek vannak. Az külön gyász, mennyi nagy nevű, méregdrága sisak van a sereghajtók közt.![]()
https://www.helmet.beam.vt.edu/bicycle- ... jxr50d_oPQ
Az enyém 12,9-el a 140.
Az enyém 12,9-el a 140.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9752
Jah.pärt írta: ↑2025.12.12., pén. 23:43De régi vágyam már, hogy tekerés közben egy jót társalogjak a szemüvegemmel. Ha megoldják, hogy egy KOM megszerzése után azonnal elkezdje az örömódát, akkor azonnal veszek egyet.AAttila írta: ↑2025.12.12., pén. 17:16Na ezt lessétek meg:
https://www.facebook.com/share/r/14SxQYWXpkX/![]()
Más. Ezt a sort érdemes végigböngészni. Nem gondoltam, hogy ekkora különbségek vannak. Az külön gyász, mennyi nagy nevű, méregdrága sisak van a sereghajtók közt.![]()
Az enyém 12,9-el a 140.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5260
De régi vágyam már, hogy tekerés közben egy jót társalogjak a szemüvegemmel. Ha megoldják, hogy egy KOM megszerzése után azonnal elkezdje az örömódát, akkor azonnal veszek egyet.AAttila írta: ↑2025.12.12., pén. 17:16Na ezt lessétek meg:
https://www.facebook.com/share/r/14SxQYWXpkX/
Más. Ezt a sort érdemes végigböngészni. Nem gondoltam, hogy ekkora különbségek vannak. Az külön gyász, mennyi nagy nevű, méregdrága sisak van a sereghajtók közt.
Na ezt lessétek meg:
- pärt
- Őslakos

Könnyű szívvel viselem, harminc éve is lassú voltam.asebestyen írta: ↑2025.12.12., pén. 11:41
Gyakorlatilag bármilyen szempontból nézzük, a fő, de talán az egyetlen probléma nem is a bicajjal van, hanem azzal, hogy megöregedtünk.
Ha ért hozzá, akkor csak azt látja, hogy egy idiótáé.
- asebestyen
- V.I.P.

Még csinálnom kell egy komoly árcédulát rá, hogy ha közelről nézi valaki, lássa hogy mocsok drága egy ilyen.
- asebestyen
- V.I.P.

Gyakorlatilag bármilyen szempontból nézzük, a fő, de talán az egyetlen probléma nem is a bicajjal van, hanem azzal, hogy megöregedtünk.pärt írta: ↑2025.12.12., pén. 11:09Nem írtam olyat, hogy nem működik és hogy hibás a technológia (bár hogy a végső eredményben mekkora a súlyuk ezeknek a forradalmi újításoknak, azzal kapcsolatban vannak fenntartásaim). A hobbisták, amatőrök harmatos teljesítményét illetően természetesen egyetértek, épp ezért is gondolom, hogy halandóknak felesleges ilyen szörnyszülötteket venni, mert az égvilágon semmi előnyt nem jelent számukra, viszont hátránya bőven van, az agyonintegrált, bonyolult, semmi korábbival nem kompatibilis, szervizesek megőrjítő megoldásoknak. A legfőbb hátrányt pedig, amit egy kutyaütő kocabringás elszenvedhet, közvetve Te magad is említed. Történetesen a kávészünetekben páváskodva begyűjtött, bringára vonatkozó bókok nem lesznek őszinték, amikor meg nélküled tekernek, meg fogják beszélni, hogy bűnronda a géped.asebestyen írta: ↑2025.12.12., pén. 10:31Ezzel az aeroval az van, hogy működik, csak mi nagyon kevesek vagyunk az előnyei kiaknázásához, mert ahhoz gyorsan kell tudni menni, amit mi nem tudunk. És már nem is fogunk tudni. Az nem a technológia hibája, hogy gyengék vagyunk és nem tudunk normális aero pozíciót sem felvenni.
Mi majd veszünk kényelmes endurance bicajt, ha oda kerül a sor, amin tudunk órákat tekerni anélkül, hogy szétmennénk rajta.![]()
- Vinkler
- Adminisztrátor

Dehát a multkor is úgy értünk oda!asebestyen írta: ↑2025.12.12., pén. 10:46Igen és a kávézók előtt majd úgy támasztjuk le őket, hogy a legnagyobb áttételen legyen.Vinkler írta: ↑2025.12.12., pén. 10:35Cserében a mi bringáink szépek!asebestyen írta: ↑2025.12.12., pén. 10:31Ezzel az aeroval az van, hogy működik, csak mi nagyon kevesek vagyunk az előnyei kiaknázásához, mert ahhoz gyorsan kell tudni menni, amit mi nem tudunk. És már nem is fogunk tudni. Az nem a technológia hibája, hogy gyengék vagyunk és nem tudunk normális aero pozíciót sem felvenni.
Mi majd veszünk kényelmes endurance bicajt, ha oda kerül a sor, amin tudunk órákat tekerni anélkül, hogy szétmennénk rajta.![]()
![]()
- pärt
- Őslakos

Nem írtam olyat, hogy nem működik és hogy hibás a technológia (bár hogy a végső eredményben mekkora a súlyuk ezeknek a forradalmi újításoknak, azzal kapcsolatban vannak fenntartásaim). A hobbisták, amatőrök harmatos teljesítményét illetően természetesen egyetértek, épp ezért is gondolom, hogy halandóknak felesleges ilyen szörnyszülötteket venni, mert az égvilágon semmi előnyt nem jelent számukra, viszont hátránya bőven van, az agyonintegrált, bonyolult, semmi korábbival nem kompatibilis, szervizesek megőrjítő megoldásoknak. A legfőbb hátrányt pedig, amit egy kutyaütő kocabringás elszenvedhet, közvetve Te magad is említed. Történetesen a kávészünetekben páváskodva begyűjtött, bringára vonatkozó bókok nem lesznek őszinték, amikor meg nélküled tekernek, meg fogják beszélni, hogy bűnronda a géped.asebestyen írta: ↑2025.12.12., pén. 10:31Ezzel az aeroval az van, hogy működik, csak mi nagyon kevesek vagyunk az előnyei kiaknázásához, mert ahhoz gyorsan kell tudni menni, amit mi nem tudunk. És már nem is fogunk tudni. Az nem a technológia hibája, hogy gyengék vagyunk és nem tudunk normális aero pozíciót sem felvenni.
Mi majd veszünk kényelmes endurance bicajt, ha oda kerül a sor, amin tudunk órákat tekerni anélkül, hogy szétmennénk rajta.
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1383
Hát igen - végülis nincs új a nap alatt.asebestyen írta: ↑2025.12.12., pén. 10:31... gyengék vagyunk és nem tudunk normális aero pozíciót sem felvenni.
Mi majd veszünk kényelmes endurance bicajt, ha oda kerül a sor, amin tudunk órákat tekerni anélkül, hogy szétmennénk rajta.
- asebestyen
- V.I.P.

Igen és a kávézók előtt majd úgy támasztjuk le őket, hogy a legnagyobb áttételen legyen.Vinkler írta: ↑2025.12.12., pén. 10:35Cserében a mi bringáink szépek!asebestyen írta: ↑2025.12.12., pén. 10:31Ezzel az aeroval az van, hogy működik, csak mi nagyon kevesek vagyunk az előnyei kiaknázásához, mert ahhoz gyorsan kell tudni menni, amit mi nem tudunk. És már nem is fogunk tudni. Az nem a technológia hibája, hogy gyengék vagyunk és nem tudunk normális aero pozíciót sem felvenni.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Cserében a mi bringáink szépek!asebestyen írta: ↑2025.12.12., pén. 10:31Ezzel az aeroval az van, hogy működik, csak mi nagyon kevesek vagyunk az előnyei kiaknázásához, mert ahhoz gyorsan kell tudni menni, amit mi nem tudunk. És már nem is fogunk tudni. Az nem a technológia hibája, hogy gyengék vagyunk és nem tudunk normális aero pozíciót sem felvenni.pärt írta: ↑2025.12.12., pén. 09:44Ránézve a gépre, tényleg nem sokat lehetne kezdeni a régebben mérvadó paraméterekkel - egy púpos ember sem a konfekció osztályon keresgél öltönyt.
Izgatottan várom, hová fejleszthetők még a gépek légellenállás terén. Nem tudom maradt-e még olyan UCI megkötés, ami nagyon béklyózná a tervezők kezét. Mindenesetre egy repülős analógia ugrik be: USA-ban nagy divatja volt - és még talán mindig van - a légcsavaros gépek gyorsasági versenyének. Ezeket rendre a némileg megreszelt második világháborús típusok fennmaradt és nagy becsben tartott példányai nyerik, pedig azóta eltelt gyenge nyolcvanpár év, ki lehetett volna fejleszteni hatékonyabb formákat, de mégsem sikerült. Lesz-e vége az aero boom-nak, vagy jön majd valami újabb színes, érdekes csoda?
- asebestyen
- V.I.P.

Ezzel az aeroval az van, hogy működik, csak mi nagyon kevesek vagyunk az előnyei kiaknázásához, mert ahhoz gyorsan kell tudni menni, amit mi nem tudunk. És már nem is fogunk tudni. Az nem a technológia hibája, hogy gyengék vagyunk és nem tudunk normális aero pozíciót sem felvenni.pärt írta: ↑2025.12.12., pén. 09:44Ránézve a gépre, tényleg nem sokat lehetne kezdeni a régebben mérvadó paraméterekkel - egy púpos ember sem a konfekció osztályon keresgél öltönyt.
Izgatottan várom, hová fejleszthetők még a gépek légellenállás terén. Nem tudom maradt-e még olyan UCI megkötés, ami nagyon béklyózná a tervezők kezét. Mindenesetre egy repülős analógia ugrik be: USA-ban nagy divatja volt - és még talán mindig van - a légcsavaros gépek gyorsasági versenyének. Ezeket rendre a némileg megreszelt második világháborús típusok fennmaradt és nagy becsben tartott példányai nyerik, pedig azóta eltelt gyenge nyolcvanpár év, ki lehetett volna fejleszteni hatékonyabb formákat, de mégsem sikerült. Lesz-e vége az aero boom-nak, vagy jön majd valami újabb színes, érdekes csoda?
- pärt
- Őslakos

Ránézve a gépre, tényleg nem sokat lehetne kezdeni a régebben mérvadó paraméterekkel - egy púpos ember sem a konfekció osztályon keresgél öltönyt.Rotox írta: ↑2025.12.12., pén. 07:45
Azér' az vicces lesz versenyen, amikor a hatalmas csinnadrattával beharangozott, ennyi, meg annyi %-al gyorsabb, hatékonyabb, stb., "világ leggyorsabb" gépével bejönnek majd mondjuk a 38., meg 52. helyen.
Egyébként a "forradalmat"a marketing részleg a geotábla megadásával is jelzi (egyébként szvsz. logikusan); sem vízszintes felsőcső hossz, sem nyeregcső hossz nincs megadva, Reach, Stack, stb. "minden mást visz", mint régen az autós kártyában a Wankel motor:
https://factorbikes.com/bikes/one
- Rotox
- Beköltözött

Azér' az vicces lesz versenyen, amikor a hatalmas csinnadrattával beharangozott, ennyi, meg annyi %-al gyorsabb, hatékonyabb, stb., "világ leggyorsabb" gépével bejönnek majd mondjuk a 38., meg 52. helyen.

Egyébként a "forradalmat"
https://factorbikes.com/bikes/one
-
NéderDom
- Nincs visszaút

- Értékelés: 31
Nekem ezek az időfutam-cyber bike fazonok a kedvenceim. Mondjuk Én elég “elb@szott” ízléssel vagyok megáldva
Electrocompaniet EC 4.8 MKII,electrocompaniet AW 800 M,Rockna wavelight dac,rockna wavelight server, Focal sopra no2, audioquest Niagara 7000, Audioquest Dragon hdmi és tápkábelek és hangfalkábel, silent angel nx/gx/fx
- Rotox
- Beköltözött

Akkor itt egy "csudaszíp".

- pärt
- Őslakos

Ránéztem: összetéveszthetetlenül karakteres, egyedi formavilága van mindháromnak.
(Persze nem véletlen hasonlítanak egymásra annyira ezek a modern vázak, mostanra eléggé letisztult, hogy mi működik, és mi volt vakvágány. Van pár egyedi formajegyeket felmutató típus, de a legtöbb eléggé beolvad a nagy masszába.)
Ezek a kínai gépek már saját jogukon is jók lehetnek, nem csak "ahhoz képest". Meg ezek csak nekünk semmitmondó márkanevek. Ránéztem pl. a Pardusra, 2010-ben alapították, később OEM óriás lett, egy sor nagy név mögött álló szürke eminenciás. Elég komoly dolgaik vannak, én például nagy duzzogva elfogadnám ezt itt. Ahhoz láma vagyok, hogy mik állnak egy-egy csapatnál a váltás hátterében, de hogy technológiában nem kerülnek emiatt hátrányba, abban biztos vagyok.
(Persze nem véletlen hasonlítanak egymásra annyira ezek a modern vázak, mostanra eléggé letisztult, hogy mi működik, és mi volt vakvágány. Van pár egyedi formajegyeket felmutató típus, de a legtöbb eléggé beolvad a nagy masszába.)
Ezek a kínai gépek már saját jogukon is jók lehetnek, nem csak "ahhoz képest". Meg ezek csak nekünk semmitmondó márkanevek. Ránéztem pl. a Pardusra, 2010-ben alapították, később OEM óriás lett, egy sor nagy név mögött álló szürke eminenciás. Elég komoly dolgaik vannak, én például nagy duzzogva elfogadnám ezt itt. Ahhoz láma vagyok, hogy mik állnak egy-egy csapatnál a váltás hátterében, de hogy technológiában nem kerülnek emiatt hátrányba, abban biztos vagyok.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Mondjuk kb 30 év után kukázta a Spanyol csapat a Spanyol bringát, az kemény. Mennyi pénzt tolhatott a bringák mellé a kínai gyártó, h ezt megtegyék. 
- Vinkler
- Adminisztrátor

Kik, mikkel?
.....és mindeközben már a 3. csapat jelenti be, hogy kínai vázzal megy a következő szezonban..