Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: diagnet »

dbrnsk írta:
2025.12.06., szomb. 19:00
A tény az tény. Az ószeres bácsi tett a legtöbbet az AVX hanyatlásáért, csak ti nem akarjátok ezt látni.
Épp ellenkezőleg. Az ószeres bácsi mutatta meg a figyelmes kívülállóknak, hogy miről is szól valójában a kábeles mizéria.
A hifi szanatórium egyik tősgyökeres lakójaként kiismerve a többiek gyermeteg vágyait és rejtett frusztrációit, saját maga által kotyvasztott elixírt kezdett el becsempészni a hivatalos orvoslátogatók által támogatott márkás számlás kedélyjavítók mellé. Aztán mikor elterjedt, hogy a háztartási kekszel töltött kapszulák is ugyanazt a dopamin/szerotonin szint emelkedést okozzák mint az ezüstoldatot tartalmazó vényköteles példányok, egy újabb kellemetlen tünet lépett fel: a kognitív disszonancia.
A kezeltek igazságtalannak érzik, bántja az egójuk és "szenvednek" miatta, hogy a nyugdíjuk többszöröse megy el rendszeresen márkás pirulákra miközben mások a drága hatóanyagok nélkül is gyógyulnak. Az ellátók meg kapják a kellemetlen kérdéseket, hogy az ószeres cuccának teljes más az állaga de sokak szerint mégis hozza ugyanazt a hatást, hogy lehet?... Vagy tán félre lettek diagnosztizálva és nem is szorulnak kezelésre? Akkor most ki is a sarlatán?

Hűséges előfizetőink a következő teleregény epizódból azt is megtudhatják milyen tömeges merénylet készül főhősünk ellen. Tartsanak velünk a jövő héten is!
GNon_-_XgAAeJWT.jpg
GNon_-_XgAAeJWT.jpg (100.85 KiB) Megtekintve 1512 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11199
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

chord_ írta:
2025.12.06., szomb. 21:02
Na, visszakanyarodva KF 'orto' felvetéséhez, értem én az indíttatást, de nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy objektíve működjön.
...
Meg ez az mp3 vs. losless dolog, én már hallottam nagyon-nagyon becsapós dolgokat.
Az orto, mint mértékegység bevezetése logikus és indokolt lenne. Eredeti definíciója szerintem teljesen rendben volt, miszerint 1 orto különbség az, amit a sarki rendőr is meghall. Az MP3 tömörítés pont nem ilyen, mert azt a legtöbb ember egyáltalán nem detektálja, de még az itteni csapat nagy része is megbukna egy ilyen vakteszten, tehát az ortot ehhez nem kötném. Mint minden mértékegységnek, ennek is akkor van értelme, ha túlnyomó része objektív. Mert ha egy bizonyos mértéket valaki 1, más meg 100 ortónak tekint, akkor pont ott vagyunk, ahol a part szakad.

A rosszul becsípődött kifejezések kivezetése klassz irány, de erre nem az orto lesz a megoldás, hanem az igényes nyelvhasználat, ami a többségnél elvárásként és képességként is hiányzik.

Vinkler írta:
2025.12.06., szomb. 20:38
Köszönjük László az ismételten megtisztelő “támogatásodat”. Szerencsére vannak akik másként gondolják. Kívánok neked további sikereket.
Igen, az ilyen kritikákból általában személyes sértettség szokott generálódni, amiből rögtön jön egy publikus, vagy privát személyeskedő riposzt. Hogy most éppen Te tulajdonlod és üzemelteted a fórumot, attól még nem minden miattad és tőled történik itt. Lehetne, de nehezen tudsz tenni a káros folyamatok ellen, széttekert fórumszabályzat ide, pedellusi hozzáállás oda. A fórum kereskedelmi értéke egzakt adat, amit mérhető számokkal is alá lehet támasztani. Pl. hogy hányan jelentkeznek egy fórumtalálkozóra, meg hogy egy üzleti bejelentésre hányan reagálnak itt és más felületeken.

A témát csak azért hoztam fel, hogy a Rudibá ellen felhozott vádak kapjanak némi realitási vizsgálatot is. Javaslom, ne húzd magadra!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4152

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

chord_ írta:
2025.12.06., szomb. 21:02
Na, visszakanyarodva KF 'orto' felvetéséhez, értem én az indíttatást, de nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy objektíve működjön.
Elég csak a fentieket olvasni... pl. a csupasz kábel ekkora pszichikai nyomás mellett egyszerűen képtelen lenne valamiféle közmegegyezés-szerű minősülésre, sem ide, sem oda.
És vannak nagy legendák, ahol meg a noblesse oblige torzítaná az orto skálát.
Meg hamar oda jutnánk, hogy x rendszerében az y kábel szerinte 2 orto javulást hozott, de ez ugyanúgy csekély információ lenne z-nek, aki egy teljesen más rendszerrel / zenékkel nyomul.

Darvas 'orto'-ja egy metrológiailag kb. hiteles rendszer skálázása volt, etalonnal, eljárásrenddel, egy adott koordináta-rendszerben. Most nincs ilyen rendszer.

Meg ez az mp3 vs. losless dolog, én már hallottam nagyon-nagyon becsapós dolgokat. Ha te vagy a rendszergazda, és te mutatod a két fájlt, az tuti, hogy másképp hallod, és ott lesz az 1 orto. A hallgató, hogy mindebből mit észlel, az igen komplikált dolog.

De érteni vélem az objektivizálási kísérlet értelmét.
Nincs objektivitási kísérlet. Ezt írtam a bevezetőben itt:

"Az “új Orto” nem akar valamiféle objektív mérőszám lenni, csupán egy a szubjektivitást némileg keretek közé szorító jelzőrendszer. "

A blog poszt második fele arról szól (ha nem olvastad volna), hogy a Hifi Magazin szakértői paneljének véleménye nélkül, hogyan lehetne egy a ma divatos "leverte" vélemény mellett valami picit megismételhetőbbet megpróbálni használni. Referencia trackekkel, és megismételhető hangerő beállításokkal.
Már persze ha valakinek az a szándéka, hogy a "jobb" meg "rosszabb" helyett valami használhatót is mondjon.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9654

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

chord_ írta:
2025.12.06., szomb. 20:59
Vinkler írta:
Luxor Audio írta:
2025.12.06., szomb. 16:24

A Rudi bácsiról folytatott személyeskedő perlekedésbe nem szeretnék bekapcsolódni, tőle függetlenül írom a továbbiakat.

Nem hiszem, hogy létezik olyan magyar vállalkozó, aki az AVX fórumon reklám céljából, vagy üzleti szándékból lenne jelen. Még az amúgy sem nagy hazai piacon belül is nagyon kicsi már ez a közösség, akik itt beszélgetnek. Ráadásul sok éve ;) "ismerjük" egymást, marketing szöveggel itt bárkit is meggyőzni... Irreális elképzelés. A csendes olvasókról persze nem sokat tudunk, ők bizonyára többen vannak, de nem hiszem (illetve nem akarom hinni), hogy az éveken át ismételgetett mantra bárkire is hat. Vagy ha mégis, akkor nem pozitív irányba.
Köszönjük László az ismételten megtisztelő “támogatásodat”.
Szerencsére vannak akik másként gondolják. Kívánok neked további sikereket.
Én pl. egyetértek vele.
Ha lehet persze.:)
Természetesen lehet egyet is érteni, pont úgy mint nem.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1093

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Elég csak a fentieket olvasni... pl. a csupasz kábel ekkora pszichikai nyomás mellett egyszerűen képtelen lenne valamiféle közmegegyezés-szerű minősülésre, sem ide, sem oda.
És vannak nagy legendák, ahol meg a noblesse oblige torzítaná az orto skálát.
Meg hamar oda jutnánk, hogy x rendszerében az y kábel szerinte 2 orto javulást hozott, de ez ugyanúgy csekély információ lenne z-nek, aki egy teljesen más rendszerrel / zenékkel nyomul.

Darvas 'orto'-ja egy metrológiailag kb. hiteles rendszer skálázása volt, etalonnal, eljárásrenddel, egy adott koordináta-rendszerben. Most nincs ilyen rendszer.

Meg ez az mp3 vs. losless dolog, én már hallottam nagyon-nagyon becsapós dolgokat. Ha te vagy a rendszergazda, és te mutatod a két fájlt, az tuti, hogy másképp hallod, és ott lesz az 1 orto. A hallgató, hogy mindebből mit észlel, az igen komplikált dolog.

De érteni vélem az objektivizálási kísérlet értelmét.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1093

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Vinkler írta:
Luxor Audio írta:
a.gabriel írta:
2025.12.06., szomb. 13:17
Némi információ, hogy miért van még (sajnos) itt
A Rudi bácsiról folytatott személyeskedő perlekedésbe nem szeretnék bekapcsolódni, tőle függetlenül írom a továbbiakat.

Nem hiszem, hogy létezik olyan magyar vállalkozó, aki az AVX fórumon reklám céljából, vagy üzleti szándékból lenne jelen. Még az amúgy sem nagy hazai piacon belül is nagyon kicsi már ez a közösség, akik itt beszélgetnek. Ráadásul sok éve ;) "ismerjük" egymást, marketing szöveggel itt bárkit is meggyőzni... Irreális elképzelés. A csendes olvasókról persze nem sokat tudunk, ők bizonyára többen vannak, de nem hiszem (illetve nem akarom hinni), hogy az éveken át ismételgetett mantra bárkire is hat. Vagy ha mégis, akkor nem pozitív irányba.
Én pl. egyetértek vele.
Ha lehet persze.:)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9654

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Luxor Audio írta:
a.gabriel írta:

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6247

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

trane írta:
2025.12.06., szomb. 18:57
Aszpirin írta:
2025.12.06., szomb. 18:54
"köszi" hogy kiforgatod a szavaimat, de előled speciel nem veszem fel többé a kesztyűt. Jelentkezz Te is moderátornak.
semmilyen kiforgatás nem volt :ohnoohnoohno: , csak értelmeztem, amikre hivatkoztál leborulok.gif
Abból, hogy "De ez a magánvéleményem." milyen szövegértelmezési gondolatmerenettel hoztad ki azt, mit leírtál, különös tekintettel arra, hogy "kívánatos tagja leszek az AVX-nek"?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6539

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

cables írta:
2025.12.06., szomb. 12:06

Az ő igazi zsenialitása az alábbi megállapításaiban érhető tetten:

Darvas László Az ideális kábel ismérvei.jpg
A te "üzleti" érdekeidnek megfelelően, természetesen. :smile51: :smile30:
🤮
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 912

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Aszpirin írta:
2025.12.06., szomb. 19:09
dbrnsk írta:
Aszpirin írta:

"köszi" hogy kiforgatod a szavaimat, de előled speciel nem veszem fel többé a kesztyűt. Jelentkezz Te is moderátornak.
A tény az tény. Az ószeres bácsi tett a legtöbbet az AVX hanyatlásáért, csak ti nem akarjátok ezt látni.
Hát én már ezt nem fogom megjavítani. Már kértem, hogy fosszanak meg a moderátori rangtól. Elegem lett a "jóból".
Szuksegunk van rad mert Te meg partatlan vagy de mindig van egy de. Mindig ő okozza a feszultseget egy ember es nehogymar mindenki ezert szenvedjen foleg az adminok. Minden honapban eljatsza ezt ha nem gyakrabban, es lasd megint vegette megy a felesleges irogatas ami reklam neki. Szerintem inkabb ő ne irhasson ide mint, hogy Te foszd meg magad az admin jogtol. Mindenki felaldozza magat vegette, pedig milyen jo beszelgetesek kerekedhettek volna ha nem trolkodta volna szet a topikot.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Aszpirin írta:
2025.12.06., szomb. 19:09

Hát én már ezt nem fogom megjavítani. Már kértem, hogy fosszanak meg a moderátori rangtól. Elegem lett a "jóból".
Megértelek... Viszont ez nem újkeletű dolog, évekkel ezelőtt is jeleztük már a fórum üzemeltetőinek. Változás nem volt, így sokan elcsendültünk...

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

dbrnsk írta:
Aszpirin írta:

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: fererencz »

trane írta:
2025.12.06., szomb. 18:49

ha tehát mint nyugdíjas elektromérnök - számlát nem adva, merthogy csak meg kell élnem azért valamiből - kereskedő/gyártőként beregisztrálok ide, a célközönség felé a fórum minden arra lehetőséget kínáló felületén s a közösség jórészét kiakasztva alá nem támasztott 'mérnöki' marketing-okosságokat (sic.!) irkálok a vörösdiplomámra hivatkozva, de egyébként szabályt nem szegve, kívánatos tagja leszek az AVX-nek :quetionmark: gondolkodik.gif
Mindenek előtt fizessél pár KV-t. :smile28:
Nem szotkam hibázni.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Aszpirin írta:

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2917

Hozzászólás Szerző: trane »

Aszpirin írta:
semmilyen kiforgatás nem volt :ohnoohnoohno: , csak értelmeztem, amikre hivatkoztál leborulok.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2025.12.06., szomb. 18:49
Aszpirin írta:
2025.12.06., szomb. 15:59
Mert a bújtstött önreklámmal és a hülyeségei ismételgetésével nem követ el szabálysértést, ráadásul egy idős ember kiegészítő megélhetési forrásáról beszélünk, ebből a nézőpontból én némi empátiát várnék el a tisztelt fórumtagságtól - de ez a magánvéleményem.
A kitiltásokat tudomásom és emlékeim szerint mindig vagy flame-mé fajult esetleg politikai vitaindítások miatt, vagy durva személyeskedés okán kapta, nem a bújtatott önreklámozásért és főleg nem a nézeteiért - bocs, de ezen a fórumon a vélemény szabad, amíg nem ütközik törvénybe vagy nem politikai, ideológiai, világnézeti, mert ez utóbbiakat a fórumszabályzat - okkal - tiltja.
Javaslom mindenkinek, akit zavar a tevékenysége, használja a "haragos" funkciót.
ha tehát mint nyugdíjas elektromérnök - számlát nem adva, merthogy csak meg kell élnem azért valamiből - kereskedő/gyártőként beregisztrálok ide, a célközönség felé a fórum minden arra lehetőséget kínáló felületén s a közösség jórészét kiakasztva alá nem támasztott 'mérnöki' marketing-okosságokat (sic.!) irkálok a vörösdiplomámra hivatkozva, de egyébként szabályt nem szegve, kívánatos tagja leszek az AVX-nek :quetionmark: gondolkodik.gif

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2917

Hozzászólás Szerző: trane »

Aszpirin írta:
Mert a bújtstött önreklámmal és a hülyeségei ismételgetésével nem követ el szabálysértést, ráadásul egy idős ember kiegészítő megélhetési forrásáról beszélünk, ebből a nézőpontból én némi empátiát várnék el a tisztelt fórumtagságtól - de ez a magánvéleményem.
A kitiltásokat tudomásom és emlékeim szerint mindig vagy flame-mé fajult esetleg politikai vitaindítások miatt, vagy durva személyeskedés okán kapta, nem a bújtatott önreklámozásért és főleg nem a nézeteiért - bocs, de ezen a fórumon a vélemény szabad, amíg nem ütközik törvénybe vagy nem politikai, ideológiai, világnézeti, mert ez utóbbiakat a fórumszabályzat - okkal - tiltja.
Javaslom mindenkinek, akit zavar a tevékenysége, használja a "haragos" funkciót.

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2217

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Aszpirin írta:

Kiegészítő megélhetési forrás!!?,ne b@szki.Nézd már meg hogy milyen áron vannak fent a használt fillérekből összetákolt nyomoronc drótjai itt.Ha hetente csak kettőt hármat farag ezekből,már az is jóval több mint kiegészítés,és akkor még empátiát is vársz tőlünk?,nem már ember!.
Basszus!,nem elég hogy még a csapból is ez az ember folyik itt,öntre ránk a sz@rságait,és nem hogy a hosszászólásokhoz,de még az olvasástól is elvéve ezzel a kedvet még legyen empátia is vele szemben?,besz@rás!. :smile51:
Én már rég kivágtam volna innét,és nem azért mert bunkó és tiszteletlen vagyok,ha nem azért mert hülyének néz itt mindenkit,és szétcsesz minden témát A szerinted megengedett "kártyái" keverésével.
Nem hiszem el hogy nem látjátok azt hogy ennek véget kellene vetni,mert baromi unalmas mindig ugyanarra a pontra jutni hogy megjelenik ez a f@szi,aki köp kettőt jobbra és kettőt ballra,aztán eltűnik,de ezen megy a téma még napokon keresztül.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Szalon írta:
2025.12.06., szomb. 17:56
Aszpirin írta:
Mert a bújtstött önreklámmal és a hülyeségei ismételgetésével nem követ el szabálysértést
Úgy gondolom, hogy ezt nagyjából egy hónappal ezelőtt az általános kábeles topikban már eljátszotta, jelenleg az általában hifiről topikba újra generálja ismét, ami szerintem amellett, hogy teljesen egyértelműen NEM a témához kapcsolódó hozzászólás, kimeríti a flodolás, vmit flame war fogalmait is.
2.14. Az adott szakmai témához tartozó területeken, így különösen a KVX, Szoftver, Hardver, HiFi, Hangfalak, TV-plazma-LCD-projektor, HD, Csináld magad al-Fórumokban kizárólag csak a meghatározott Témákban lehet hozzászólásokat írni.
Nem értek egyet. Nézd meg a trollkodás, flame war és floodolás fdefinícióit. Trollkodás, floodolás kilőve, flame wart akkor csinálna, ha itt lenne, és szítaná, de Ti ugrotok rá mindig a véleményére, flame war az pl. amit most Te folytatsz ellene :rolleyes:
Az "Általában a hifiről" topikot pont azért csináltuk, hogy ha elkalandoznak a szálak, akkor ne kelljen az offolási szabály szerint átlépni mindig másik topikba, legyen tér a csapongó gondolatoknak. A kábelek nem tartoznának általában a hifiohez? Ami nem tartozik oda, az pont ez a flame itt, offolást pont te és én követünk el, szerintm jó, hogy emiatt sem kapsz tőlem figyelmeztetést vagy kitiltást, vagy inkább ne kivételezzek és offolásért kapjon 3 napot mindenki, aki ezt a "Zárjuk ki Cables"-t elindította és aki részt vett benne itt, és nem a helyémn, a Forummal kapcsolatos kérdések, javaslatok topikban? Ugye-ugye.
Szalon írta:
Aszpirin írta:
ráadásul egy idős ember kiegészítő megélhetési forrásáról beszélünk, ebből a nézőpontból én némi empátiát várnék el a tisztelt fórumtagságtól - de ez a magánvéleményem.
Úgy tudtam a fórúm szabályzata mindenki számára egyformán érvényes, függetlenül életkortól, anyagi helyzettől...
Továbbra is tartom, hogy most nem sértett semmilyen szabályzati pontot. Nekem sem tetszik a véleménye, sőt ez nagyon enyhe ifejezés, de az nem előjog, hogy leírhat valamit, ami nem törvénybe ütköző, hanem mindenki alanyi joga.
Most éppen veled kivételezek egy szabály alól, ami kimondja, hogy a moderátori döntéseket nem vitatjuk, sőt, komoly szankciókat helyez kilátásba, ha jól emlékszem :rolleyes: De ugye nem gond, hogy ezt sem veszem annyira szigorúan...

Vannak gumicsontok, amit moderátorként BÁRKIVEL szemben alkalmazhatunk, ha ki akarjuk valamiért zárni, ezt nem szeretném vele szemben, ennyi. Élni és élni hagyni.
Szalon írta:
Aszpirin írta:
Szomorúnak tartom ezt a fajta kettős mércét, hogy csak adjátok alá a lovat, és gyakorlatilag mindent megengedtek neki, mert jajj szegény... öreg... stb... akinek tényleg a megélhetése függne ettől, annak pont, hogy alázattal kellene a fórum szabályzatát betartania, nem pedig újra és újra visszaélni a moderátorok jóindulatával... éppen elégnek kellene lenni, hogy engeditek itt az erősen kétes eredetű seftelését... szvsz
Nos, én pont azért válaszoltam itt, hogy ne legyen kettős mérce. Cables nem népszerű a nézeteivel, de nem szabályzatellenes a nem népszerű nézeteket hangoztatni.
Másodszor írom le, hogy ez a magánvéleményem, és ha nem tetszik, kérlek jelentkezz moderátornak, hamarosn ürül egy hely - ez a tömény rosszindulat, fotelokoskodás és más kioktatása látatlanban, ami itt - és más fórumokon is, múltkor a Prohardveren tettem szóvá - nagyon megfeküdte a gyomrom, és nem én leszek az első, akinek ebből elege van. "A hülyék paradicsomá"ban a kihaló ágak egyikéhez tartozom (ld. a film felvezető képsorait), és ez ellen nem küzdök már. Szóval hajrá, beszélj Vinklerrel, és csináld, ha jóváhagyja, mert Vinklernek szüksége lesz legalább egy moderátorra. AKKOR majd megérted, miről beszélek. Vagy nem :)

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Egy fórumtárs privátban "kedves" stílusban felhívta a figyelmemet, hogy Cables nem tehető haragos listára - na ezt megpróbálom megoldani.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Aszpirin írta:
Mert a bújtstött önreklámmal és a hülyeségei ismételgetésével nem követ el szabálysértést
Úgy gondolom, hogy ezt nagyjából egy hónappal ezelőtt az általános kábeles topikban már eljátszotta, jelenleg az általában hifiről topikba újra generálja ismét, ami szerintem amellett, hogy teljesen egyértelműen NEM a témához kapcsolódó hozzászólás, kimeríti a flodolás, vmit flame war fogalmait is.
2.14. Az adott szakmai témához tartozó területeken, így különösen a KVX, Szoftver, Hardver, HiFi, Hangfalak, TV-plazma-LCD-projektor, HD, Csináld magad al-Fórumokban kizárólag csak a meghatározott Témákban lehet hozzászólásokat írni.

Aszpirin írta:
ráadásul egy idős ember kiegészítő megélhetési forrásáról beszélünk, ebből a nézőpontból én némi empátiát várnék el a tisztelt fórumtagságtól - de ez a magánvéleményem.
Úgy tudtam a fórúm szabályzata mindenki számára egyformán érvényes, függetlenül életkortól, anyagi helyzettől...
3.1. Fontos, hogy tudd: A Fórum szabályzatában foglaltak nem képezhetik vita tárgyát, ezek a szabályok minden Felhasználóra egyformán érvényesek.
Valamint a szabályzat kimondja továbbá hogy előjogok sincsenek... elvileg
3.9. A Fórumon nincsenek előjogok... Ez itt az internet, itt a való világban élt életed és eredményeid nem számítanak hivatkozási alapnak.

Aszpirin írta:

Cables simán kimeríti az általános topikokba beírt hozzászólásaival a lentebbi 3 tiltott viselkedési formát
11.4. A „trollkodás”, „flodolás”, „flame war” megelőzése érdekében akár azonnali kitiltás is alkalmazható.
Pontosan ugyanezért a beírásáért, már figyelmeztetve lett nemrég! Erre most megint itt tartunk az Általában hifiről topikban is
tonee73 írta:
2025.10.31., pén. 00:09
cables írta:
2025.10.30., csüt. 23:08

És nem igaz, hogy csak én beszélek a csupasz kábelek előnyeiről. A Hi-Fi Magazin főszerkesztője ezt már évtizedekkel ezelőtt megtette.
Igen, megtette - de te itt ezt megint csak arra használod, hogy bújtatva reklámozd / önigazold a saját magad által gyártott kábelek hype-ját. gondolkodik.gif
Aszpirin írta:
Szomorúnak tartom ezt a fajta kettős mércét, hogy csak adjátok alá a lovat, és gyakorlatilag mindent megengedtek neki, mert jajj szegény... öreg... stb... akinek tényleg a megélhetése függne ettől, annak pont, hogy alázattal kellene a fórum szabályzatát betartania, nem pedig újra és újra visszaélni a moderátorok jóindulatával... éppen elégnek kellene lenni, hogy engeditek itt az erősen kétes eredetű seftelését... szvsz
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Aszpirin írta:
a.gabriel írta:
Ha azt a haragos funkciot beteszed akkor nem fogod erteni a kovetkezo ketto oldalt. Nem a tevekenyegevel van baj hanem ahogy reklamozza azt es ezzel felrevezethet masokat. Tudunk a tortenelemben elofordult esetekrol mikor valaki vakul hitt valamiben ami valojaban nem ugy volt vagy csak reszben volt igaz.
Ennyi erovel lehetnenek felreinformalt hirdetesek amik nem fedik a valosagot.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3614

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Aszpirin írta:
.. önreklámmal és a hülyeségei ismételgetésével nem követ el szabálysértést, ráadásul egy idős ember kiegészítő megélhetési forrásáról beszélünk, ebből a nézőpontból én némi empátiát várnék el a tisztelt fórumtagságtól -
Hát ez különös. Ez a fórum valami segélyszervezet is lenne, ahol támogatunk erre rászoruló idős, alacsony nyugdíjból(?) élő fórumlakókat? Ha így lenne, akkor hogy van az, hogy aki támogatásra szorul, az 10-en éve már szórja hülyeségekkel a fórumot topicokon át? Hidd el, lehet itt több rászoruló alacsony jövedelmű hifi-zene barát is, akik csendes résztvevők csupán. Vagy talán aki erre nem olcsó hobbira adja jövedelmét, az csak felső kasztból származhat? Úgy össze vagyok zavarodva. Akkor most cables hova is tartozik?

Hülyeségekről jut eszembe. Lakott itt sok évvel ezelőtt Tigris nick nevű fórumtag, aki tényleg sok butasággal szórta tele a topicokat, még Béla idejében. Semmi rosz szándék, semmi érdek nem volt mögötte. Ja, és tényleg rászoruló volt, vagy azzá vált, de még sem alakult ki körülette ilyen hájp, mint cables mester mellett.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11199
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

a.gabriel írta:

Nem hiszem, hogy létezik olyan magyar vállalkozó, aki az AVX fórumon reklám céljából, vagy üzleti szándékból lenne jelen. Még az amúgy sem nagy hazai piacon belül is nagyon kicsi már ez a közösség, akik itt beszélgetnek. Ráadásul sok éve "ismerjük" egymást, marketing szöveggel itt bárkit is meggyőzni... Irreális elképzelés. A csendes olvasókról persze nem sokat tudunk, ők bizonyára többen vannak, de nem hiszem (illetve nem akarom hinni), hogy az éveken át ismételgetett mantra bárkire is hat. Vagy ha mégis, akkor nem pozitív irányba.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

a.gabriel írta:

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”