Felhívtam Ferit....hogy mennék válogatni...mondta, persze, de kivisz még valahová egy lejátszót...
Vagy 3x hívott, mindig tájékoztatott, épp hol jár....hogy kicsit késik, igyak meg egy kávét a kontójára.
Na megérkeztünk, találka....először láttam, 3 perc múlva, mintha 20 éve ismernénk egymást...
Nem, köszönöm....bort egyelőre nem, de persze este lecsúszik egy üveg száraz nálam is...és ez milyen lemez Feri?
Ez felejtős....de azt mindenképp hallgasd meg...!
Mindent elmond, egyikre azt, hogy anélkül ne menjek el, a másikat felejthetőnek (persze az ízlésem tudatában)....aztán, hogy melyik milyen felvétel...gyorsan válogatok, persze szeretnék a két ünnep közé pár jó Coltrane-t, MJQ-t vagy egy jó Rollinst... na mikor kipipáltam, akkor jött a meghalgatás...hű de jó ez az Ellington-Coltrane...itt Coltrane nem annyira izgága...na most egy Art Pepper, aztán ez a Mulligan is szenzációs...
Közben kimosott pár lemezem is...maradj még...magasztalt...nem, nem...vár az asszony, dolgaim vannak, de persze szívem szerint maradnék még...
Na számoljunk!....elvégezte, maga ellen alkudott kissé (vagy nagyon)....majd megkérdeztem, hogy a mosást beszámolta-e...sértődötten közölte, hogy ezt most nem hallotta...jót mosolyogtunk...
Kikísért...bevallotta, csak kedvtelés...már csak amolyan életben tartás gyanánt....az anyagiakról inkább ne is beszéljünk...kézfogás, ünnepi jókivánságok...
Egy kihalófélben lévő embertípus...az igazi "jókereskedő", akit mindenki szeret...remélem még sokáig teszi a "dolgát", én biztosan meglátogatom, amíg tudom...
Egy igazi élmény volt...