Luxor Audio írta: ↑2025.12.01., hétf. 10:08
wasiliy888 írta: ↑2025.11.30., vas. 10:52
Juss el minden héten legalább egy előadásra, én csak ennyit kívánok neked!
Ez kedves tőled. Törekszem rá, heti 2 össze szokott jönni, szívesebben költök ilyesmire, mint kütyükre, de én is több időt töltök otthoni zenehallgatással, mint koncertekkel. Nem értem, miért kellene szembe állítani a kettőt. Odáig merészkedem a kérdésben, hogy aki igazán vonzódik a muzsikához, az szerintem keresi a direkt, élő élményeket is, nem elégszik meg konzervvel, mégha az otthoni fotel kényelmesebb is.
Onnan indultunk, hogy a zenészek szerinted nem kompetensek HiFi témában, aztán gyorsan eljutottál a szerinted drága 9e forintos koncertjegyekig. Nehéz ezt követni.
Nem, nem onnan indultunk, csak szerinted. De igen, egyébként tartom, hogy semennyivel nem jobban kompentensek, mint akárki más. Főleg nem a hifi témával kapcsolatban, de még a zenével kapcsolatban sem. Nagyszerű dolgokat művelnek, amikor játszanak, hál' istennek, hogy számtalan alkalommal vissza tudjuk hallgatni a felvételek segítségével, amiket többnyire szintén nem zenészek készítenek, mert ők abban sem kompetensek. De ha már azzal villogunk kinek milyen hülyeséget hord össze zenész ismerőse: a családomban van elismert kortárs zeneszerző, ő például utálja Beethovent, annyira unalmasnak és kiszámíthatónak tartja a zenéjét, de ez engem egyáltalán nem érdekel, mert nekem viszont tetszik.
És igenis, drága a 9000Ft egy jegyért, ha ebből kijön a roon előfizetés + plusz tidal családi előfizetés egy hónapra. Itt sem láttad a többi számot, csak ezt az egyet, na mindegy. Ezért amikor van egy, kevés szabadidőm (van hogy hétből hat nap reggeltől estig munkával vagyok elfoglalva, de ez az én bajom) azt hallgatok itthon, amihez csak kedvem van, "kütyüzés" nélkül jelentsen ez bármit is.
És a legkevésbé sem érdekel hol tudok ingyen hallgatni egy felújított orgonát, mert utálom a szóló orgonazenét. Kísérő hangszerként okés számomra, de mindenkinek más az ízlése.
Az élőzene hallgatást meg nem kellene (nem is lehet) szembeállítani az otthoni zenehallgatással, pont ezt mondom én is, mégis ezt rendszeresen megteszi(te)k itt sokan. Ahogyan a Hifi Showról szóló topikban is erre sikerült kilyukadni, hogy mindhiába a többszázmilliót kóstáló rendszer lám mit sem ér annak hangja egy élő koncerthez képest, megmondta ezt nem tudom kicsoda ismerőse is, aki zenész.
Remélem, túljutsz a nehézségeken, és megérted végre, amit írtam.