Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 625

Re: Off

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

tonee73 írta:
2025.11.29., szomb. 20:59
Mythos írta:
2025.11.29., szomb. 20:58
Ne legyél mérges, közeledik a karácsony :-) Azt hittem az off topicba meg mondhatod a véleményed hiszen off :-)
Egyébként én nyugiba vágom magam csak az öregtől vegyétek el a billentyűt :-)
Az off az nem attól off, hogy itt lehessen személyeskedni.
És a másikat alázni ezerrel...
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6440

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Mythos írta:
2025.11.29., szomb. 20:58
Ne legyél mérges, közeledik a karácsony :-) Azt hittem az off topicba meg mondhatod a véleményed hiszen off :-)
Az off az nem attól off, hogy itt lehessen személyeskedni.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Mythos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Mythos »

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

dumdum, Mythos - intézzétek innentől privátban egymás közt. Ha nem megy, mehettek pihenőre mindketten. :smile30:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 82

Re: Oppo UDP-205 allrounder audiofile Bluray lejátszó eladó

Hozzászólás Szerző: dumdum »

gyeniko írta:
2025.11.25., kedd 19:54
Ezt látta szerintem:

Oppo.png
Nem ezt láttam, ez agyament... :rolleyes:
Ott volt a link, 700 €-ért hirdetve.
Már a B oldal forog így 60 felett...

Mythos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Mythos »

Gyeniko :-)

2.036.181 forint biztosan nem 700 euro :-) Vagy ma csúnyán bedőlt a forint :-)

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 126

Hozzászólás Szerző: József1960 »

dumdum írta:
2025.11.25., kedd 13:21
tonee73 írta:
2025.11.25., kedd 13:11
fusti73 írta:
2025.11.25., kedd 11:35
Oppo UDP-205 kuriózum bluray lejátszóm nagyon szép, újszerű állapotban, távkapcsolójával eladó.
Egy tisztítást azért megérdemelt volna, pláne így eladás előtt... gondolkodik.gif
A por emeli az értékét.... :D
Az nem por, hanem patina! :D

gyeniko
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 282

Hozzászólás Szerző: gyeniko »

Ezt látta szerintem:
Oppo.png
Oppo.png (207.4 KiB) Megtekintve 456 alkalommal
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

fusti73 írta:

Az árát a külföldi beszerezhetőség kettő milliós árához képest határoztam meg. Link mellékelve.

Ára: 1.200.000 Ft. (vagy 3000 Euró)

Link a külföldi vásárlási lehetségről:
ttps://www.ubuy.hu/hu/product/12YM5IN6-oppo-ud ... s-5Mnbunuv

Ez az állításod nem igaz, első találat 700 €-ért, alles tüchtig........
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... -175-28688

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

tonee73 írta:
2025.11.25., kedd 13:11
fusti73 írta:
Oppo UDP-205 kuriózum bluray lejátszóm nagyon szép, újszerű állapotban, távkapcsolójával eladó.
Egy tisztítást azért megérdemelt volna, pláne így eladás előtt... gondolkodik.gif
A por emeli az értékét.... :D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Re: Naim Mu-So QB (2.gen)

Sati26 írta:
2025.11.21., pén. 07:26
Visszatéve Adminnal egyeztetve komment szekcióban: Valóban ez a korrekt útja a dolgoknak: 229.990FT
Úgy látom nem értetted: nem az ár változatatásával van baj, hanem a játékkal.
Ez már a off-ban van, itt folytatható - a topikiból kiszedtem a "felesleget".

Sati26
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Sati26 »

Visszatéve Adminnal egyeztetve komment szekcióban: Valóban ez a korrekt útja a dolgoknak: 229.990FT

Sati26
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

tonee73 írta:
2025.11.20., csüt. 08:21
Sati26 írta:
2025.11.20., csüt. 05:18
Ha valaki alkudni akar, szerintem meg fogja tenni privátban, tehát egyáltalán nem gondolom, hogy bárkivel is inkorrekt voltam......
Sati26 írta:
2025.11.20., csüt. 05:16
Már elnézést, de miért nem fair? Egy bolt is van, hogy leakcióz egy terméket, majd visszateszi ugyanarra az árra. Ezen az áron lett meghirdetve, leakcióztam, majd vissza.
Addig o.k., hogy te határozod meg, hogy mennyiért árulsz valamit - sőt még az is, hogy az ár változtatása érdemi infonak minősül s így az utolsó hozzászólástől számított 7 napon belül előre hozhatod a hirdetésed.
De: 9 nap alatt 4-szer változtattad az árát - úgy hogy a végén vsszatetted az eredetire.Ez csak lebegtetés - ha 229.990-ért nem volt érdeklődőd akkor 259.990-ért majd valószínűleg lesz, ugye? Na ez a nem fair...és ezért kértem, hogy ne így.
Értem. Rendben.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sati26 írta:
2025.11.20., csüt. 05:18
Ha valaki alkudni akar, szerintem meg fogja tenni privátban, tehát egyáltalán nem gondolom, hogy bárkivel is inkorrekt voltam......
Sati26 írta:
2025.11.20., csüt. 05:16
Már elnézést, de miért nem fair? Egy bolt is van, hogy leakcióz egy terméket, majd visszateszi ugyanarra az árra. Ezen az áron lett meghirdetve, leakcióztam, majd vissza.
Addig o.k., hogy te határozod meg, hogy mennyiért árulsz valamit - sőt még az is, hogy az ár változtatása érdemi infonak minősül s így az utolsó hozzászólástől számított 7 napon belül előre hozhatod a hirdetésed.
De: 9 nap alatt 4-szer változtattad az árát - úgy hogy a végén vsszatetted az eredetire.Ez csak lebegtetés - ha 229.990-ért nem volt érdeklődőd akkor 259.990-ért majd valószínűleg lesz, ugye? Na ez a nem fair...és ezért kértem, hogy ne így.

Sati26
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sati26
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sati26 írta:
2025.11.19., szer. 21:19
Visszaárazva: 259.990
Ezzel tényleg nem kellene játszani, nem fair a többiekkel szemben. :smile30:

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sati26 írta:
2025.11.19., szer. 21:19
Szia!

Nem kellene az ár csikicsukival tolnod a hirdetésedet, 3 nap alatt 3x nyomod.
Vagy mi indokolja, hőmérséklet esetleg napkitörés...? gondolkodik.gif

Sati26
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1429

Re: Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Óóóóó, a drága Búth Emília+ 36_3_1.gif

Köszönet az idézetért.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7794

Re: Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Nem csak a drótjai, a (drót)király is meztelen...

Búth Emília
A KIRÁLY MEZTELEN

Majd úgy írok róla,
hogy nem írok róla.

A mesebeli takácslegények
szőttek ígyen a semmiből kelmét.
A mesebeli szabócskák szabtak,
varrtak így a semmiből palástot.

Leláncolt karon, lábon
visszafojtott mozdulattal
az ablak síkjában állok,
lélekzettelen.

Az üveg elhomályosul.
Maszatos lesz.
Betörik.

Örökkétlen örökig így,
mozdulatlanul,
lélegzettelen,
pedig
a király…
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 835

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ANDS »

ANDS írta:
2025.11.07., pén. 23:33
Aszpirin írta:
2025.11.07., pén. 07:39

Mellesleg nem hülyeség, hogy ma a diplomákhoz már megkövetelik egy idegen nyelv legalább középfokú ismeretét,…

A felsőoktatási intézmények diplomához minimum a B2- es szintet követelik meg (ritka kivételes esetekben elfogadnak egy B1- es vizsgát is).

Bocsánat, sajnos kiment a fejemből, hogy időközben megváltoztatták a törvényt.
Ha valakit érdekelne:
2022 óta nem kötelező törvényi előírás egy darab B2- es nyelvvizsga megléte sem a diplomához. Az egyetemek maguk dönthetik el, van egyetem, ahol nem kérnek nyelvvizsgát, és van, ahol kérnek (pl. ELTE), de nem mindegyik szakon.

Ennek előzménye, hogy 2020- ban a covid miatt elrendelt nyelvvizsga- amnesztiát kihasználva kiadtak 110.000 beragadt, nyelvvizsga nélküli diplomát. 2021- ben az újabb amnesztia miatt megint kiadtak 25.000 nyelvvizsga nélküli diplomát.
Azóta az évente nyelvvizsgázók száma lecsökkent.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2025.11.08., szomb. 00:36

Ez mind igaz, de most őszintén: mivel lett volna értehtőbb a mondanivalóm, ha azt írom, hogy legalább B2 szint szükséges egy diplomához? Szerinted - ha elovasod amit írtam - ez volt a lényeg? A "középfokú"-nak van a magyar nyelvben egy természetes értelme, és ez kb független attól, hpgy anno vizsgarendszerben - amiben még én is nyelvvizsgáztam - mit jelentett.
A munkahelyemen én az elmúlt 22 éveben alsó hangon kb 150 embert - köztük frissen végzetteket - interjúztattam (nálunk egykötrös aszemélyes interjú, a HR-es, a majdani menedszer és a szakmai vinterjúzttó is ott van /utóbbi szerepkörben szoktam ott lenni én/), és ennek alapján _én_ azt állítom, hogy a legkisebb gond azzal van, hogy milyen nyelvtudástjelent a B2 szint, akik eljutnak hozzám, azok mind teljesen használható angol és/vagy német nyelvtudással rendelkeznek

A fordításról itt nem volt szó, mindkét fordítás, ami be lett téve, gépi. Mi nem azt várjuk el, hogy egy szöveget valaki lefordítani, hanem hogy értelmezni tudjon. A régi ("Rigó utcai" kétnyelvű) rendszerben kapott. két felsőfokú C-típusú nyelvvizsgával is rendelkezem, és én nagyon de nagyon úgy elékszem hogy fordítási feladat a felsőfokún aem volt - középfokúról nem tudok nyilatkozni, mert olyant nem szenvedtem el. A fordítás egy külön szakma, nem volt, és a mai, egynyelvű vizsgákmál természetszerően nem is lehet - egy nyelvvizsga követelménye. A kényelvű rendszerben a kétnyelvűség írásbelin azt jelentette, hogy idegen nyelvű szöveg alapján magyar kérdéseket kellett megválaszolni magyarul, és fordítva magyarul megfogalmazzott témáról idegen nyelvű esszét kellett írni, a szóbelin pedig magyarul elmondott szituációt idegen nyelven kellett eljátszani. Egynyelvű rendszerben értelemszerűen ilyen elvárás még a C2 szinten sincs. A mai A1 - C2 skálán azt mérik, hogy a delikvens mennyire boldogul el az adott nyelven, és én a tapasztalatai alapján auzt állítom hogy a B2 szintű vizsgát frissen abszolváló delikvensek már egész jól elboldogulnak az adott idegen nyelven, mondhatni megvan a társalgási szint.
(azt hozzátenném még, hogy az én gyakorlatomban nagy ívben lesz.tuk, hogy valakinek egy adott - elvárt - nyelvtudásról milyen papírja van, mert a nyelvtudás szintjénekelégséges volta egy személyes interjún pofonegyszerűen ellenőrizhető - az interjú adott nyelven való lefolytatásával.

SZERINTEM.
A mondandódat mindkét esetben lehet érteni. Csak nem ugyanazt a tudást jelöli a két vizsga szintje. Emiatt mentem már ki céghez frissen felvett fiatalember tudását felmérni, a főnök azt hitte, hogy megvette a bizonyítványát. Megnéztem a tudását, és megvigasztaltam a főnököt, hogy a tudása valódi B2- es, nem vette a bizijét. Ő meglepődött, hogy ilyen kevés tudás kell a B2- höz, ês azt kérdezte, ezzel hogy küldje ki tárgyalni? Ezzel (B2- vel) sehogy, ahhoz C1- es szint kell.

A középfokú nyelvvizsga magasabb szintű tudást jelölt, mint a B2.
10 év alatt kb. 5000 embert vizsgáztatunk le, a nagy többsêg egynyelvű, B2- es vizsgát tesz. Szóban ez a makogás szintje. Ha nem érti félre a feladatot, akkor az már jó, és ha érhetően válaszol, akkor átment.
A gyakorlatban ez a tudás sokaknál a makogás.

Az erősebb középiskolánknál a tanulók 80-90%- os eredménnyel teszik le a B2- t, ami magaszintű tudást jelez,
de sok tanuló 60- 65%- os eredménnyel megy át, ami kb. a makogás. Mindkét esetben B2 a jelölés, csak óriási a tudásbeli különbsêg.

A régi felsőfokhoz fordítani is kellett, pl. magyarról angolra.
Angolról magyarra is kellett fordítani, de nyelvvizsgák különböztek, volt, ahol szövegösszefoglalást kellett írni idegen nyelven, vagyis leírni rövidebben a cikk lényegét.
Szóbelin középfokon magyarul kellett elmondani, amit hallottál, amit megértettél, felsőfokon angolul.

A felsőfok kb. megfelel a C1- es szintnek.
Az alapfok régen sokkal alacsonyabb követelményeket tartalmazott, mint a mostani B1.
A középfok meg magasabb szintű vizsga volt, mint a mostani B2.

Ha hozzátok olyanok jutnak el, akik már jól elboldogulnak a B2- es tudásukkal, akkor jól csináltok valamit:))

A kábeles topicban azon indult a vita, hogy a “termination” szó csatlakozót vagy lezárást jelent adott szövegkörnyezetben? Az AI értelmezése szerint végződésre, fizikai helyre utalhat. Az eredeti szövegben szerintem a kábel végén csatlakozó van (ami kicsit furcsán hangzik magyarul, hogy a kábel lezárása, de nagyjából ugyanazt jelenti szerintem). Ezt persze lehet vitatni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6195

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ANDS írta:
2025.11.07., pén. 23:33
Aszpirin írta:

Mellesleg nem hülyeség, hogy ma a diplomákhoz már megkövetelik egy idegen nyelv legalább középfokú ismeretét,…
2008- ig volt érvényben a nyelvtudás szintjének meghatározására az:
- alapfok,
- középfok,
- felsőfok.

Azóta ezt felváltotta a KER rendszer (CEFR). A KER rendszer szerint egy nyelv tudásának 6 szintje van:
A1, A2, B1, B2, C1, C2.
Ebből itthon a B1, B2, és C1 vizsgát fogadják el (ismerik el). 2014 óta az A2- t is.

A felsőoktatási intézmények diplomához minimum a B2- es szintet követelik meg (ritka kivételes esetekben elfogadnak egy B1- es vizsgát is).

A mai B2- es szintet sokan megfeleltetik a régi középfokú nyelvvizsgával, ami sajnos nem igaz, mert lényegesen kisebb nyelvtudással lehet letenni. A középfokhoz régen kb. tárgyalási szintű nyelvismeret kellett, ma a B2 inkább egy társalgási szinthez áll közelebb. Aki átcsusszan a B2- es vizsgán, 61%- al, az nagyon messze van a tárgyalási szintű nyelvtudástól.

A hivatalos állásfoglalás szerint a B2- szintet már használható nyelvtudásként jellemzik.
Különbséget kell tenni a nyelvvizsgák között is, mert nem mindegyiknek része a fordítási készség mérése (vagyis aki sikeresen letesz egy B2- es vizsgát, egyáltalán nem biztos, hogy le tud fordítani egy szöveget).

Bővebben:
nyelviskola.hu
nyak.oh.gov.hu
Ez mind igaz, de most őszintén: mivel lett volna értehtőbb a mondanivalóm, ha azt írom, hogy legalább B2 szint szükséges egy diplomához? Szerinted - ha elovasod amit írtam - ez volt a lényeg? A "középfokú"-nak van a magyar nyelvben egy természetes értelme, és ez kb független attól, hpgy anno vizsgarendszerben - amiben még én is nyelvvizsgáztam - mit jelentett.
A munkahelyemen én az elmúlt 22 éveben alsó hangon kb 150 embert - köztük frissen végzetteket - interjúztattam (nálunk egykötrös aszemélyes interjú, a HR-es, a majdani menedszer és a szakmai vinterjúzttó is ott van /utóbbi szerepkörben szoktam ott lenni én/), és ennek alapján _én_ azt állítom, hogy a legkisebb gond azzal van, hogy milyen nyelvtudástjelent a B2 szint, akik eljutnak hozzám, azok mind teljesen használható angol és/vagy német nyelvtudással rendelkeznek

A fordításról itt nem volt szó, mindkét fordítás, ami be lett téve, gépi. Mi nem azt várjuk el, hogy egy szöveget valaki lefordítani, hanem hogy értelmezni tudjon. A régi ("Rigó utcai" kétnyelvű) rendszerben kapott. két felsőfokú C-típusú nyelvvizsgával is rendelkezem, és én nagyon de nagyon úgy elékszem hogy fordítási feladat a felsőfokún aem volt - középfokúról nem tudok nyilatkozni, mert olyant nem szenvedtem el. A fordítás egy külön szakma, nem volt, és a mai, egynyelvű vizsgákmál természetszerően nem is lehet - egy nyelvvizsga követelménye. A kényelvű rendszerben a kétnyelvűség írásbelin azt jelentette, hogy idegen nyelvű szöveg alapján magyar kérdéseket kellett megválaszolni magyarul, és fordítva magyarul megfogalmazzott témáról idegen nyelvű esszét kellett írni, a szóbelin pedig magyarul elmondott szituációt idegen nyelven kellett eljátszani. Egynyelvű rendszerben értelemszerűen ilyen elvárás még a C2 szinten sincs. A mai A1 - C2 skálán azt mérik, hogy a delikvens mennyire boldogul el az adott nyelven, és én a tapasztalatai alapján auzt állítom hogy a B2 szintű vizsgát frissen abszolváló delikvensek már egész jól elboldogulnak az adott idegen nyelven, mondhatni megvan a társalgási szint.
(azt hozzátenném még, hogy az én gyakorlatomban nagy ívben lesz.tuk, hogy valakinek egy adott - elvárt - nyelvtudásról milyen papírja van, mert a nyelvtudás szintjénekelégséges volta egy személyes interjún pofonegyszerűen ellenőrizhető - az interjú adott nyelven való lefolytatásával.

SZERINTEM.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:

2008- ig volt érvényben a nyelvtudás szintjének meghatározására az:
- alapfok,
- középfok,
- felsőfok.

Azóta ezt felváltotta a KER rendszer (CEFR). A KER rendszer szerint egy nyelv tudásának 6 szintje van:
A1, A2, B1, B2, C1, C2.
Ebből itthon a B1, B2, és C1 vizsgát fogadják el (ismerik el). 2014 óta az A2- t is.

A mai B2- es szintet sokan megfeleltetik a régi középfokú nyelvvizsgával, ami sajnos nem igaz, mert lényegesen kisebb nyelvtudással lehet letenni. A középfokhoz régen kb. tárgyalási szintű nyelvismeret kellett, ma a B2 inkább egy társalgási szinthez áll közelebb. Aki átcsusszan a B2- es vizsgán, 61%- al, az nagyon messze van a tárgyalási szintű nyelvtudástól.

A hivatalos állásfoglalás szerint a B2- szintet már használható nyelvtudásként jellemzik.
Különbséget kell tenni a nyelvvizsgák között is, mert nem mindegyiknek része a fordítási készség mérése (vagyis aki sikeresen letesz egy B2- es vizsgát, egyáltalán nem biztos, hogy le tud fordítani egy szöveget).

Bővebben:
nyelviskola.hu
nyak.oh.gov.hu

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”