Írott lemezeket gond nélkül olvassa? A lemez tálca működik rendesen?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Re: Cd játszók
Néztem a D300-at, de az írott lemezeket nem szereti. Nekem meg csak az van.mishow írta: ↑2025.11.29., szomb. 15:37A 600-as sorozat még beleférhet a keretedbe. Ezeknél arra kell figyelni, hogy a tálcanyitó fogaskerék elkopik. Ha találsz olyat, amiben már kicserélték, az jó.Leo66 írta: ↑2025.11.29., szomb. 15:23Melegebb hangzású kellene, nem olyan fémes, mint a Cambridge colt. Típus számokat tudnál írni, melyiket érdemes nézni a Philipsből.frenki485 írta: ↑2025.11.29., szomb. 14:36
Az a baj, hogy az általad megadott összeg elég kevés, főleg futómű/DAC kombónak...
Én személy szerint régi Philipseket vennék TDA1540/1541/1543 DAC-kal építettet.
Én ezeknek szerettem a hangját, DAc is "ilyesmi" van most is.
De míg pár éve ezeket a remek Philipseket fillérekért meg lehetett venni, mára, az igazán jóknak rendesen felment az ára.
Hangban -hogy milyen- , na abban meg nehéz tanácsot adni, ugye nem egyformák az elvárásaink a hang milyenségét illetően.
Van most a hirdetőben egy régi Cambridge, egy d300-as. Nagyon olcsó, egy próbát megérhet, az elvileg még a klasszikus brit hifi hang, nem lenne szabad magasba húznia.
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 478
- Kapcsolat:
Szia! Mennyi az áruk?stx írta: ↑2025.11.29., szomb. 15:39Szia, nekem van egy 614-es és egy 618-as. Olcsók, jó a hangjuk.Leo66 írta: ↑2025.11.29., szomb. 15:23Melegebb hangzású kellene, nem olyan fémes, mint a Cambridge colt. Típus számokat tudnál írni, melyiket érdemes nézni a Philipsből.frenki485 írta: ↑2025.11.29., szomb. 14:36
Az a baj, hogy az általad megadott összeg elég kevés, főleg futómű/DAC kombónak...
De míg pár éve ezeket a remek Philipseket fillérekért meg lehetett venni, mára, az igazán jóknak rendesen felment az ára.
Hangban -hogy milyen- , na abban meg nehéz tanácsot adni, ugye nem egyformák az elvárásaink a hang milyenségét illetően.
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 478
- Kapcsolat:
Szia, nekem van egy 614-es és egy 618-as. Olcsók, jó a hangjuk.Leo66 írta: ↑2025.11.29., szomb. 15:23Melegebb hangzású kellene, nem olyan fémes, mint a Cambridge colt. Típus számokat tudnál írni, melyiket érdemes nézni a Philipsből.frenki485 írta: ↑2025.11.29., szomb. 14:36Az a baj, hogy az általad megadott összeg elég kevés, főleg futómű/DAC kombónak...
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2585
A 600-as sorozat még beleférhet a keretedbe. Ezeknél arra kell figyelni, hogy a tálcanyitó fogaskerék elkopik. Ha találsz olyat, amiben már kicserélték, az jó.Leo66 írta: ↑2025.11.29., szomb. 15:23Melegebb hangzású kellene, nem olyan fémes, mint a Cambridge colt. Típus számokat tudnál írni, melyiket érdemes nézni a Philipsből.frenki485 írta: ↑2025.11.29., szomb. 14:36Az a baj, hogy az általad megadott összeg elég kevés, főleg futómű/DAC kombónak...
Van most a hirdetőben egy régi Cambridge, egy d300-as. Nagyon olcsó, egy próbát megérhet, az elvileg még a klasszikus brit hifi hang, nem lenne szabad magasba húznia.
Melegebb hangzású kellene, nem olyan fémes, mint a Cambridge colt. Típus számokat tudnál írni, melyiket érdemes nézni a Philipsből.frenki485 írta: ↑2025.11.29., szomb. 14:36Az a baj, hogy az általad megadott összeg elég kevés, főleg futómű/DAC kombónak...
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 624
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 696
Ha csak futóműnek használod a lejátszót, kvázi mindegy lehet, ami Neked tetszik hangzásra.Leo66 írta: ↑2025.11.29., szomb. 12:31Lehet, hogy jó lenne, de nem akarok még külön dac-ot is. Azt se tudom milyen lenne jó a Philipshez.
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
Lehet, hogy jó lenne, de nem akarok még külön dac-ot is. Azt se tudom milyen lenne jó a Philipshez.
- GTomi
- V.I.P.

Szerintem, lehet egy külső dac sokat javítana a hangzáson, akár egy olcsóbb cd lejátszóval is (pl Philips 723 - ezt úgy tudom tuning alapnak is használják), és miután cd-t hallgatsz, nem is kell, hogy nagyfelbontást tudjon a dac. Szvsz.
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
Nem. Össze van kötve analóg kábellel az erősítővel és úgy használom.
- GTomi
- V.I.P.

A lejátszót futóműnek használod?
Igen, csak ezek drágák nekem. 100 ezret nem akarok költeni egy lejátszóra
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 770
CD 104 és CD 304.Ezek elnyűhetetlenek és a szervíz is megoldott.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Bocsánat! Nem jól írtam a lejátszót. Nem is CD lejátszó, hanem CA 650BD. 340C-ét, csak szerettem volna venni.
- mishow
- V.I.P.

Ok, így teljesen tiszta!
Nekem ebben az a fura, hogy az általam (régebben) hallott alsóbb kategóriás Cambridge CD-k inkább tompán szóltak, és nem éles hangon.
Úgy emlékszem, anno fülelek fórumtárs (Szabó Zoltán / Hivox) elég sikeresen tuningolta a 340-eseket, először lehet megkeresném őt, talán a magasba húzó hang okát is segít megtalálni
Nekem ebben az a fura, hogy az általam (régebben) hallott alsóbb kategóriás Cambridge CD-k inkább tompán szóltak, és nem éles hangon.
Úgy emlékszem, anno fülelek fórumtárs (Szabó Zoltán / Hivox) elég sikeresen tuningolta a 340-eseket, először lehet megkeresném őt, talán a magasba húzó hang okát is segít megtalálni
Mindegy akkor milyen CD lejátszó. 30-40 ezret szánnék rá. Van egy Cambridge Audio 340C CD lejátszóm és az a bajom vele, hogy a magasai élesen, fémesen szólnak, ami nem tetszik. Cserélgettem a hangfalakat, erősítőket, de ez a probléma mindig fent állt. Rengeted CD lemezem van én írogattam őket Flac fájlokból. Tudom nem mindegyik jó felvétel, de ez van. Valamilyen nem drága réz kábelem van, még itt vettem a fórumon a nevére már nem emlékszem, de lehet, hogy Gotham. Erősítőm egy régi Denon PMA 560. A lényeg, hogy ez az éles, fémes hang eltűnjön.
- mishow
- V.I.P.

Erre így szinte lehetetlen válaszolni. Mi az hogy “jó”? Mi neked a “középkategória”? És pláne nem tudjuk, neked mi az ami “szépen szól”?
Induljunk onnan, hogy mennyit szánnál rá, mennyi cd-d van, és milyen láncba kerülne?
Ja és miért pont Philips?
Ha arra gondolsz, hogy Philips mechanikás cd-ket keresel, nekem a korai Arcam gépekkel vannak jó tapasztalataim, és van pár Marantz is, amit érdemes kipróbálni.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Philips Cd lejátszók közül melyik jó? Egy középkategóriás megfelelne nekem, de lehet más márka is, ami szépen szól.
Sziasztok
Pioneer PDR-05 cd felvevővel a következő problémáim vannak.
Az cd tartó tálca nem mindig jön ki, most már végleg csukva maradt.
A cd lejátszás jól indul, de a lemez közepétől már ugrál, meg van hogy nem játszik le.
Ezek otthon javítható problémák?
Köszönöm
Pioneer PDR-05 cd felvevővel a következő problémáim vannak.
Az cd tartó tálca nem mindig jön ki, most már végleg csukva maradt.
A cd lejátszás jól indul, de a lemez közepétől már ugrál, meg van hogy nem játszik le.
Ezek otthon javítható problémák?
Köszönöm
-
cécó
- Fórumlakó

- Értékelés: 125
Kérünk,sőt követelünk egy beszámolót majd!edzoba írta: ↑2025.11.11., kedd 12:29megrendeltem:)fülelek írta: ↑2025.10.09., csüt. 16:51Van új is, ami nagyon jó: https://www.audiophonics.fr/en/cd-playe ... 20546.html
Én nem vennék használtat, mert az olvasófej állapota ismeretlen, beszerzése nehézkes. Ez a fenti cucc biztos, hogy simán eléri a régebbi nagy cd futóműveket, mert sokkal jobb az elektronikája, tápja, sokkal kisebb jitter, stb. Egy jó hálózati kábel kell még hozzá és jöhetnek a cédák![]()
HydraSound tápellátás - Furutech e TP60E NCF - Naim Power Line - Naim CD5i-2/SR Pink/ - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2/H.T.Diamond/ - Naim Naca5/Furutech FT212r/ - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 175
- Kapcsolat:
megrendeltem:)fülelek írta: ↑2025.10.09., csüt. 16:51Van új is, ami nagyon jó: https://www.audiophonics.fr/en/cd-playe ... 20546.html
Én nem vennék használtat, mert az olvasófej állapota ismeretlen, beszerzése nehézkes. Ez a fenti cucc biztos, hogy simán eléri a régebbi nagy cd futóműveket, mert sokkal jobb az elektronikája, tápja, sokkal kisebb jitter, stb. Egy jó hálózati kábel kell még hozzá és jöhetnek a cédák![]()
S.M.S.L. PL200T+LHY Audio LPS ǀ iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40 Soner tuning+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra, Huber+Suhner kábelek