Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4028

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Aszpirin írta:
2025.11.19., szer. 22:19
kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 22:02
RAG-os chatbot a megoldás. :)
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Ilyent már én is csináltam, igaz csak hands-on workshopban az AWS re:Inventen :D. (3 óra alatt megvolt, de a külső knowledge base-ként használt anyagot adták hozzá, úgy kb 1800 oldalnyi útikönyv formájában.) Ha jó a knowledge base, akkor király, ha nem, akkor rengeteget fog hallucinálni. Gondolom a jó knowledge base összerakása miatt írod, hogy "talán" még idén elkészül.
De ez egy Pandóra-szelence. Teszteljétek valóban hozzánemértővel, mert titeket megvezet az, hogy tudjátok, mit kell kérdezni... De bocs, szerintem ezt tudod Te is.
A RAG segít valamennyit a hallucináció elkerülésében, na meg a megfelelő tudásbázis is. Amúgy egy könyvelővel teszteljük legközelebb, aki soha nem használta még a mobiltelefonja kameráját sem :)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6191

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

kaef2 írta:
2025.11.19., szer. 22:02
Ilyent már én is csináltam, igaz csak hands-on workshopban az AWS re:Inventen :D. (3 óra alatt megvolt, de a külső knowledge base-ként használt anyagot adták hozzá, úgy kb 1800 oldalnyi útikönyv formájában.) Ha jó a knowledge base, akkor király, ha nem, akkor rengeteget fog hallucinálni. Gondolom a jó knowledge base összerakása miatt írod, hogy "talán" még idén elkészül.
De ez egy Pandóra-szelence. Teszteljétek valóban hozzánemértővel, mert titeket megvezet az, hogy tudjátok, mit kell kérdezni... De bocs, szerintem ezt tudod Te is.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4028

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Aszpirin írta:
2025.11.19., szer. 20:23
pali923 írta:
2025.11.19., szer. 20:11
A neten látok akár oktató videókat is minden hasonló rendszerről, érdemes lenne keresgélni a YT-on. Sőt, akár lehetne folyamodni a végső, legkétségbeesettebb megoldáshoz: elő kell venni a használati utasítást. :rolleyes: :D
Hé, hol élsz te? :D
Használati utasítás 2025-ben már nincs. Pontosabban van, de nem nyomtatott formában, hanem az is az autó rendszerén (tisztelet a kivételnek). Na tudod ki ül ott folyamatosan és böngészgeti az autó kijelzőjén.... találtam valamit a neten, de hát bétran állítom, hogy az új Volvo-k használati utasításánál szarabbat én még nem láttam. Ha nem hiszed, nézz utána. Botrányos. És most ez a trendi. A szervizkönyv után a használati utasítást is bedarálta a "digitalizáció".
Az Android Automotive egyéként nem olyasmi ami egy autó infotainment rendszerének szoftvere alatt fut, henm ő maga az autó infotainment rendszerének szoftvere. Ebben különbözik az Android Auto-tól. Olyan, mintha maga az autó lenne a telefon. Szerintem okos dolog.
Most csinálunk egy több kamerás, green boxos videó stúdióhoz (amit videóhoz nem értők fognak használni) egy chatbotos user manualt vagy inkább hívhatnánk asszistensnek is. Elég hatékonynak tűnik egyelőre. Talán még idén elkészül.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1242

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Aszpirin írta:
2025.11.19., szer. 20:23
Használati utasítás 2025-ben már nincs.
Én még kaptam az autóhoz. :D Az a baj a mostani autós manualokkal, hogy minden autónak kismillió változata van, attól függően, milyen extrákat raktak a te autódba. De a könyvben mindegyik benne van, azzal a megjegyzéssel, "hogyha rendelkezésre áll" (vagy ilyesmi). Aztán találd ki, hogy a tiedben abból a funkcióból melyik változat van, a gyengébb, a jobb vagy az extra, mindegyiket máshogy kell használni persze, és mást is tud. A felépítésük is botrányos valóban, megtalálni valamit lehetetlen. A pdf-ben könnyebb keresni, még szerencse, hogy azt is le lehet tölteni. Vagy keresni kell az oktató videókat.
Az enyémben pl. van e-pedal funkció, jelentsen ez bármit is (ez egy spéci hibrid). Vagy nagyon béna vagyok, vagy nem úgy működik, mint ahogy leírják, vagy mint amit mindenféle videóban mondanak róla. Minden esetre a használatával már nem is erőlködök.
A másik bajom, hogy állandóan zenél valamit, és ezt letiltani némelyik riasztásnál lehetetlen. Pl.ha súrolom a felezőt, asszonypajtás felriad álmából és rémüldözik, pedig semmi nem történt, csak valami szignál megszólal. Minden indulás előtt le kell tiltanom, hogy ne hangoskodjon mindenért, de nem lehet mindegyiket elhallgattatni. Szörnyű.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

pali923 írta:
2025.11.19., szer. 20:11
A neten látok akár oktató videókat is minden hasonló rendszerről, érdemes lenne keresgélni a YT-on. Sőt, akár lehetne folyamodni a végső, legkétségbeesettebb megoldáshoz: elő kell venni a használati utasítást. :rolleyes: :D
Használati utasítás 2025-ben már nincs. Pontosabban van, de nem nyomtatott formában, hanem az is az autó rendszerén (tisztelet a kivételnek). Na tudod ki ül ott folyamatosan és böngészgeti az autó kijelzőjén.... találtam valamit a neten, de hát bétran állítom, hogy az új Volvo-k használati utasításánál szarabbat én még nem láttam. Ha nem hiszed, nézz utána. Botrányos. És most ez a trendi. A szervizkönyv után a használati utasítást is bedarálta a "digitalizáció".
Az Android Automotive egyéként nem olyasmi ami egy autó infotainment rendszerének szoftvere alatt fut, henm ő maga az autó infotainment rendszerének szoftvere. Ebben különbözik az Android Auto-tól. Olyan, mintha maga az autó lenne a telefon. Szerintem okos dolog.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2025.11.19., szer. 18:34
A rendszert Android Automotive-nak hívják,
Ez autónként nagyon változó manapság, még azt is el tudom képzelni, hogy egy-egy típuson belül is megjelenik majd valamilyen fejlesztés, szoftverfrissítés, akármi. Nekem egy új Nissanom van (áprilisi), abban "csak" az A. Auto megy, ahogy leírtam. Azt írja az újság, hogy a Renault Austral-nak saját Renault rendszere van OpenR néven, amiben mindenféle gugli szolgáltatás bele van építve, de erről nincs tapasztalatom. Még az is lehet, hogy lehet akár Tidalt is hallgatni rajta. Az A. Auto viszont megy rajta, Automotive azon sem.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

pali923 írta:
2025.11.18., kedd 20:43
st81 írta:
2025.11.18., kedd 20:32
Autócserét követően az új járgányban google alapú fedélzeti rendszer van (Renault Austral). Le lehet tölteni alkalmazásokat is.
Az autódban működik az Android Auto. Le kell tölteni a telefonodra ezt az alkalmazást, onnantól csatlakozik az autódhoz bluetoth vagy usb segítségével is. A kijelzőn a telefonodat fogod látni, és használhatod ugyanúgy.
Lehet, hogy a saját Androidjával is tudsz varázsolni, de talán ez a legegyszerűbb megoldás.
Hogy az autódhoz milyen adatkeret jár, azt nem tudom, de szerintem az nem neked van kitalálva, hanem az autó saját ügyeihez. Persze a tévedés jogát fenntartom.
A rendszert Android Automotive-nak hívják, nekem is az van az idén újan átvett Volvo-ban. Szerintem ez az autós rendszerek jövője, nem az Android Auto vagy Apple Carplay. A Volvo-mban nem is használok Apple Carplay-t, az Android Automotive sokkal jobban integrált, z autónak saját Volvo-navigációs rendszere nincs is, alapból a Google Maps van fenn de én rátöltöttem a Waze-t is. Tök jól megy minden.

Az Apple már rég bejelentett egy hasonló, autóba integrált rendszert, ami a kormány mögötti kijelzőre is küld tartalmat.... a Google meg is csinálta, és terjed... A Volvókban már ez van, és most olvasom, hogy már az új Renault-kban is, meg még ki tudja hány autógyártó veszi át, mert saccra sokkal gazdaságosabb, mint saját rendszert fejleszteni.

Ja, a lényeg: az autó saját adatkeretéből simán hallgatom a Youtube Music-ot meg a TuneIn-t. Youtube Premium előfizetésem van, azzal "ingyen" jár a Youtube Music, eddig soha nem hallgattam, de így tök jól kihasználom a Youtube Music-ot is... Tidal előfizum nincs, szóval arról nem tudok nyilatkozni (Qobuz-om van itthon Roon-ba és audirvanába integrálva, de az az itthoni mobilos store-okban nem elérhető, ezért nem lehet telepíteni az autó androidjára sem. A Youtube Music viszont nekem tökéletes autóba, és bár telefonon rajta van (történelmileg, trükközve) a qobuz, nem használom, mert az Apple Carplay-t már nagyon unom, annyira nem fejlesztik sehová... Minden egyebet lemondtam, még az Apple Music-ot is.
Ja, két évre szóló korlátlan adatkerete van az autónak (emkékeim szerinte a Telekomnál, még a kereskedőnél /Ivanics/ élesítettük átvételkor), fogalmam sincs 2 év múlva mibe kerül majd a további adatkeretre való előfizetés... :)

Zolee6969
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 51

Hozzászólás Szerző: Zolee6969 »

Album vagy lejátszasi lista mellett rákattintasz a ...-ra és ott kijön a "Download" opció.

Ezekután net nélkül is tudsz Tidal-t hallgatni.
Screenshot_20251119_143610_TIDAL.jpg
Screenshot_20251119_143210_TIDAL.jpg
T+A PA3100HV integrált; SABO STREAMER 23 SIGNATURE GOLD, Wilson Audio Yvette hangfal,Transrotor Fat Bob S TMD lemezjátszó, TMP-TEP phono; EMT JSD Pure Black,TR5009 hangkar,TEP kábelek,TEP trafó, Sony CDP XA50ES CD;Finalizer Lite,Hydra Ceramic Natural LAN

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: st81 »

Köszönöm az információt! Már csak 1 kérdésem van, hogy hogyan lehet a tidal-ről letölteni számokat, hogy net nélkül is hallgatható legyen?
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

pali923
V.I.P.
V.I.P.

st81 írta:
2025.11.18., kedd 20:32
Autócserét követően az új járgányban google alapú fedélzeti rendszer van (Renault Austral). Le lehet tölteni alkalmazásokat is.
Az autódban működik az Android Auto. Le kell tölteni a telefonodra ezt az alkalmazást, onnantól csatlakozik az autódhoz bluetoth vagy usb segítségével is. A kijelzőn a telefonodat fogod látni, és használhatod ugyanúgy.
Lehet, hogy a saját Androidjával is tudsz varázsolni, de talán ez a legegyszerűbb megoldás.
Hogy az autódhoz milyen adatkeret jár, azt nem tudom, de szerintem az nem neked van kitalálva, hanem az autó saját ügyeihez. Persze a tévedés jogát fenntartom.

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: st81 »

Üdvözletem!

Gondoltam, milyen jó lenne a rádió helyett tidal-t hallgatni. A kérdés, hogy hogyan?
Letöltöttem a tidal-t, azonban nem lép be a felületre (kiírja hogy login szükséges a tidal belépéshez, de tovább már nem tudok lépni, üres képernyő fogad). A navigáció is a netet használja ami a kocsihoz jár.
Lehet, hogy a telefonra kellene letölteni az alkalmazást és annak mobilnetjével, vezetéken összekötve lehetne hallgatni?
Jobb lenne ha a kocsihoz tartozó adatkeretet használná a telefon helyett...

A segítséget előre is köszönöm!
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2582

Hozzászólás Szerző: mishow »

GTomi írta:
2025.11.05., szer. 12:54
Köszi a tippet!
Nem tudtam, hogy van van ez így :)
A Tidal keresője agyrém. Ha látszólag nincs fenn valami, nem szabad azonnal feladni.
Volt, hogy gugglival kerestem rá egy album betűpontos címére, és akkor - tadááámmm! :rolleyes:

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 695

Hozzászólás Szerző: GTomi »

vlaca írta:
2025.11.05., szer. 12:27
GTomi írta:
2025.11.03., hétf. 13:17
A Tidal-ról levették még régebben, a felkerülése után viszonylag hamar, José James - Amsterdam 2024 - koncertjét, egyszer sikerült csak meghallgatnom.
Borító ott van a tartalom nem.

Más szolgáltatóknál elérhető, vagy ott sem? Kérném nézzetek rá :) köszönöm!
Hi!
Írd be a tidal keresőbe, nekem megtalálta, le is játtsza.(Valószínűleg frissítették és neked még a régi link van elmentve, az "ürült ki".N ekem is volt ilyen már több albumnál is.)

Köszi a tippet!

Nem tudtam, hogy van van ez így :)
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

GTomi írta:
A Tidal-ról levették még régebben, a felkerülése után viszonylag hamar, José James - Amsterdam 2024 - koncertjét, egyszer sikerült csak meghallgatnom.

Hi!
Írd be a tidal keresőbe, nekem megtalálta, le is játtsza.(Valószínűleg frissítették és neked még a régi link van elmentve, az "ürült ki".N ekem is volt ilyen már több albumnál is.)
Kép. 2025. 11. 05. - 12.24.jpeg
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11152
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

GTomi írta:
Spotifyon és Qobuzon is fent van, utóbbin 96kHz/24bit felbontásban.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer

robi20064
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1410

Hozzászólás Szerző: robi20064 »

Akinek mar elerheto a lossless opcio Spotify alatt es van Spotify Connect kepes eszkoze annak ajanlott eszkozonkent ellenorizni hogy ne "Automatic" hanem "Lossless" legyen a beallitas minden esetben. Ilyenkor a Spotify alkalmazasban az eszkoz neve mellett a Lossless felirat is meg fog jelenni lejatszaskor. Naim/KEF/Teac(Lumin) eszkozokon teszteltem, a streamerhez rendelt alap beallitas mindig "Automatic" volt, a "Settings and privacy" / "Media quality" alatti valtoztatas csak az adott eszkozre (telefon, tablet, stb) vonatkozik.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 885

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Ugy nez ki, hogy az AWS vegett volt a leallas, eleg sok weboldalt erintett.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 139

Hozzászólás Szerző: Block »

Ok,...köszi..
Most cédézek....:)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 885

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Block írta:
2025.10.20., hétf. 10:27
Üdv!

Nálatok sem működik a Tidal?
Se mobil aplikacio es se a webes felulet nem mukodik.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 139

Hozzászólás Szerző: Block »

Üdv!

Nálatok sem működik a Tidal?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
2025.10.17., pén. 15:10
Jol latom ez egy r8brain upsampling-et takar es egy mas buffert?
En minimal buffert szoktam hasznalni, upsampling nem az en vilagom.
Én csak próbálgatom, nem vagyok benne "okos".

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: wittao »

Jol latom ez egy r8brain upsampling-et takar es egy mas buffert?
En minimal buffert szoktam hasznalni, upsampling nem az en vilagom.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Audirvana-ban beállítottam egy ilyet (AI segítségével, ami a netről összeszedett tapasztalatokat, véleményeket, persze, ez lehet egy felhasználóé is, de "tényként" tálalja) aminek a képét csatoltam. (Ezt speciel a Dacmagic 200M-hez "ajánlotta")

Tudom fül, meg saját rendszer, de fórumtársak közül ki milyen kísérletezésben van éppen, Audirvana beállításokban?
Csatolmányok
audirvana.aremote.png

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 112

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Mézga Aladár írta:
2025.10.05., vas. 10:31
Bodnapet írta:
2025.10.05., vas. 08:33
Mézga Aladár írta:
2025.10.04., szomb. 17:23

Nálam is ugyanez Win/Android/iPadOS rendszeren. Családi Prémium csomag.
Most olvastam, hogy országon belül sem egyszerre kapja meg mindenki. Amire még figyelni kell, hogy nem elég egyszer beállítani a lossless lejátszást, azt minden hardver eszköz esetén (Spotify connect) meg kell tenni. Én Luminon próbáltam, a minőség hát na… Marad a Tidal a Luminon Roonnal…
A Lumin-on mit állítasz be? gondolkodik.gif
Ott semmit. A Spoti appban kell a telefonon minden hardver esetén a lossless lejátszást beállítani.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”