Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általános csevegő

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 146

Re: Általános csevegő

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Zseniális videó
Az Accuphase gyárban | Miért a japán erősítők a legjobbak a világon

https://www.youtube.com/watch?v=SKV02KefC5U

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9508

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

BA.Andras írta:
2025.11.16., vas. 15:04
Sziasztok,
egy ilyenben gondolkodom mint első kezdő set, mi a véleményetek?

- Cayin MT-45MK3
- WiiM ULTRA hálózati lejátszó
- Dynaudio Emit 30 vagy Dynaudio Emit 50

Köszi a válaszokat!
A Cayin-t felejtsd el. Keress hozzá tisztességes (ebb) erősítőt és jó lesz. :tutiok:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

BA.Andras
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: BA.Andras »

Sziasztok,
egy ilyenben gondolkodom mint első kezdő set, mi a véleményetek?

- Cayin MT-45MK3
- WiiM ULTRA hálózati lejátszó
- Dynaudio Emit 30 vagy Dynaudio Emit 50

Köszi a válaszokat!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11152
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Snipi írta:
2025.11.11., kedd 10:24
Nincs álláspontom.
Pedig nagyon úgy tűnik, hogy van. ;)

Steven Wilson kiemelkedő zenészként és zenei producerként jól ismeri az említett zenekarok életműveit, az alkotók és a jogtulajdonosok felhatalmazásával és utólagos jóváhagyásával módosította a felvételek összetételét, hangzását. Nem csak a szokványos remasteringet követte el, hanem teljes remixing történt, az anyag belső struktúráját is módosította.

A kezei alatt születő kiadványok számomra is fogyaszthatóbbak és élvezetesebbek lettek az eredetiekhez képest. Szándékosan nem azt írom, hogy JOBBAK lettek. Azt firtatni, hogy néhol eltérnek az eredeti zenei és hangzási koncepciótól, öncélú lenne, mivel ha az alkotók jóváhagyták az új verziókat, azzal kifejezték, hogy egyetértenek velük. Én hallgatóként miért próbáljam meg ezt cáfolni? Csak mert nekem valamilyen szubjektív szempontból nem tetszik? Nem tartozom azok közé, akik a világot kizárólag saját szájízük szerint tudják elképzelni, zenehallgatásnál is az alkotók szándékai érdekelnek, nem a magam ízlését akarom simogatni.

Ismert könyvek megfilmesítésénél is sokan lovagolnak azon, a mozi mennyire maradt hű az írott szöveghez. Mivel két külön alkotásról van szó, miért bosszankodjak azon, hogy a film alkotóinak is voltak saját kreatív gondolataik? Addig örüljünk, míg vannak ilyenek és egyelőre nem bíznak mindent az AI-ra!

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 623

Hozzászólás Szerző: Snipi »

KLajos írta:
2025.11.11., kedd 10:51
Snipi írta:
2025.11.11., kedd 09:21

Azért én egyet mondok : Stewen Wilson remixei. (vesszőparipám :D ) Pl. Jethro Tull albumok. Tudom miről beszélek mert jó pár megvan eredetiben, és az ő "tollából". Ég és föld minőségileg.
Azért az említett keverőmester munkái elég véleményesek.
Ezer éve ismerem a Yes Fragile-jét (is), a belső hallásomban minden hangja úgy szól, ahogy 50 éve ismerem, a nevezett remixe pedig felborított minden szólamot, teljesen más zenei arányokkal teli lett a végeredmény, mintha nem azt az albumot hallgatnám. :-(( Nyomokban emlékeztet csak az eredetire.
Nem a hangmérnököt akartam a mennybe meneszteni, csak a feltett kérdésre válaszoltam, hogy azok jók. Ettől még a Yes lemezei lehetnek nem jók. A Yes általam nem annyira szeretett, így ezeket a kiadványokat nem ismerem.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

kaef2 írta:
2025.11.11., kedd 10:39
Snipi írta:
Luxor Audio írta:
2025.11.11., kedd 09:26

Igen jó példák ezek, így megköszönöm, ha kifejted az álláspontod.
Nincs álláspontom. Például a Bursting Out (koncertlemez) megvan eredetiben. Nem indiai vagy jugoszláv, hanem nyugatnémet (rá is van írva hogy Made in WEST Germany :D). Egy szürke, jellegtelen, tompa, élettelen hangzás. Anno sem tetszett. Aztán nemrég megjelent ugyanez a lemez Stewen Wilson remixében (nem biztos, és most lusta vagyok átmenni a másik szobába elővenni a lemezt, de mintha az tripla lenne, vagyis három lemezre (ritkábban) vágták rá ugyanazt, de ez mondom nem biztos) és lett egy tényleg élő (szinte érzem Anderson szájszagát :D ) hangzás belőle.
További álláspontot nem tudok kifejteni, a technikai háttér nekem fehér folt. Azóta ezt a lemezt (vagy mondjuk a Heavy Horses-t is) élvezettel hallgatom. Najó a zene az a régin is jó, de nem ugyanaz a gyenge hangminőség miatt. Hiányzott belőle valami amit most itt nem akarok az elcsépelt szavakkal jellemezni (bugifaktor, vagy tomisén mi) de az biztos, hogy Wilson "tolmácsolásában" sokkal élvezetesebb a zenehallgatás.
Hallgasd meg egyszer ezt az albumot is. :smile53:
A maga műfajában kiváló zene és kiváló hangmérnöki, produceri munka. Igaz ez még 2008-ban készült. A 2016 után készültek már valamivel rosszabbak, nekem legalábbis kevésbé jönnek be.

Screenshot 2025-11-11 at 10.34.37.jpg
Nincs stream-om. Szóval vagy csak megvenni tudnám LP-n vagy YT-n meghallgatni ... és hát az nem ugyanaz.

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: KLajos »

Snipi írta:

Azért én egyet mondok : Stewen Wilson remixei. (vesszőparipám :D ) Pl. Jethro Tull albumok. Tudom miről beszélek mert jó pár megvan eredetiben, és az ő "tollából". Ég és föld minőségileg.
Azért az említett keverőmester munkái elég véleményesek.
Ezer éve ismerem a Yes Fragile-jét (is), a belső hallásomban minden hangja úgy szól, ahogy 50 éve ismerem, a nevezett remixe pedig felborított minden szólamot, teljesen más zenei arányokkal teli lett a végeredmény, mintha nem azt az albumot hallgatnám. :-(( Nyomokban emlékeztet csak az eredetire.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4028

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Snipi írta:
Luxor Audio írta:
Snipi írta:
Nincs álláspontom. Például a Bursting Out (koncertlemez) megvan eredetiben. Nem indiai vagy jugoszláv, hanem nyugatnémet (rá is van írva hogy Made in WEST Germany :D). Egy szürke, jellegtelen, tompa, élettelen hangzás. Anno sem tetszett. Aztán nemrég megjelent ugyanez a lemez Stewen Wilson remixében (nem biztos, és most lusta vagyok átmenni a másik szobába elővenni a lemezt, de mintha az tripla lenne, vagyis három lemezre (ritkábban) vágták rá ugyanazt, de ez mondom nem biztos) és lett egy tényleg élő (szinte érzem Anderson szájszagát :D ) hangzás belőle.
További álláspontot nem tudok kifejteni, a technikai háttér nekem fehér folt. Azóta ezt a lemezt (vagy mondjuk a Heavy Horses-t is) élvezettel hallgatom. Najó a zene az a régin is jó, de nem ugyanaz a gyenge hangminőség miatt. Hiányzott belőle valami amit most itt nem akarok az elcsépelt szavakkal jellemezni (bugifaktor, vagy tomisén mi) de az biztos, hogy Wilson "tolmácsolásában" sokkal élvezetesebb a zenehallgatás.
Hallgasd meg egyszer ezt az albumot is. :smile53:
A maga műfajában kiváló zene és kiváló hangmérnöki, produceri munka. Igaz ez még 2008-ban készült. A 2016 után készültek már valamivel rosszabbak, nekem legalábbis kevésbé jönnek be.
Screenshot 2025-11-11 at 10.34.37.jpg

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2025.11.11., kedd 08:36
...Nem tudom, van-e arról széles körű konszenzus hogy azok az erősen túltolt felvételek jól szólnak-e, vagy ez már túlzás.../quote]

Amennyiben a HiFi (értsd természethű hangközlés) eredeti értelmezését tekintjük követendőnek - akkor ezek a manipulált felvételek messze állhatnak a valóságtól...
Részemről az tartom helyesnek, hogy a bemutatókra vitt CD lemezeim gyári sorozat kiadványok, nincs semmilyen "túlzás" rajtuk. :smile53:
viewtopic.php?f=52&t=205698&start=100
TJ.
Vannak műfajok, amiket nem lehet elképzelni utómunka és masztering nélkül nyilvánvalóan.
De vannak olyanok is, ahol lehetséges élőben felvenni az előadást és amik nem feltétlenül igénylik, hogy az utómunkával kisimogassuk, megváltoztassuk az élő előadást. Szándékosan nem hangzást, hanem előadást írtam.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Luxor Audio írta:
Snipi írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Snipi írta:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Luxor Audio írta:
2025.11.10., hétf. 17:32
Aszpirin írta:
2025.11.10., hétf. 16:27
A Bassface Swing Trio lemezek - amennyire tudom - élő stúdiófelvételek, Direct Cut technológiával készültek, tehát - ha jól értelmezem é a tevhnológiát . nem volt utólagos belenyúlás, és techniakilag is nagyon rendben vannak...
Nem feltétlenül neked szánom, csak a Te soraidból következik...

Tudom, hogy mostanában elindult errefelé egy vonulat, ami az utómunkát egyfajta káros mozzanatként, roncsolásként próbálja feltűntetni, de jó lenne a kérdést logikusabban kezelni. Én magam semmilyen összefüggést nem látok az utómunka léte/mellőzése és a végeredmény minősége között. Ezernyi példát sorolhatok alláspontom alátámasztására, ha valaki igényli ezt, de magamtól nem csapnék bele.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3002

Hozzászólás Szerző: tunerman »

...Nem tudom, van-e arról széles körű konszenzus hogy azok az erősen túltolt felvételek jól szólnak-e, vagy ez már túlzás.../quote]

Amennyiben a HiFi (értsd természethű hangközlés) eredeti értelmezését tekintjük követendőnek - akkor ezek a manipulált felvételek messze állhatnak a valóságtól...
Részemről az tartom helyesnek, hogy a bemutatókra vitt CD lemezeim gyári sorozat kiadványok, nincs semmilyen "túlzás" rajtuk. :smile53:
viewtopic.php?f=52&t=205698&start=100
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1242

Hozzászólás Szerző: pali923 »

alto írta:
2025.11.10., hétf. 16:39
Végül is ha technikai értelemben jó egy felvétel, akkor lehet vele demózni, akkor is, ha művészi értelemben gyenge.
Abban egyetértünk, hogy vannak a szakmában olyan kereskedők, akik nemigazán értenek a zenéhez.
Nem tudom, van-e arról széles körű konszenzus hogy azok az erősen túltolt felvételek jól szólnak-e, vagy ez már túlzás, és olyan, mint a parasztvakítás, mindenből (magasból, mélyből) van bennük jó sok. De még az is lehet, hogy nem is igaz, amit leírtam.
Minden esetre az én kedvenceim ebben a témában az ALR Jordan 3 demo cd-je (pl. https://www.discogs.com/release/9808901 ... Collection). Szerintem elég jó zenék vannak rajtuk, és jól is szólnak, de az is lehet, hogy ezeken is mindenféle túlvezérelt zene van. Nekem tetszik, mea culpa.
Nem vagyok kereskedő, de az az elméletem, hogy a kereskedők az új vevőket akarják elkápráztatni az ilyen felvételekkel, az meg nem baj, ha elsőre jól szólnak. A házimozisok is kizárólag olyan filmrészletekkel demóznak, ahol remeg az ablak a robbanásoktól.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2025.11.10., hétf. 16:27
A Bassface Swing Trio lemezek - amennyire tudom - élő stúdiófelvételek, Direct Cut technológiával készültek, tehát - ha jól értelmezem é a tevhnológiát . nem volt utólagos belenyúlás, és techniakilag is nagyon rendben vannak...
Nem feltétlenül neked szánom, csak a Te soraidból következik...

Tudom, hogy mostanában elindult errefelé egy vonulat, ami az utómunkát egyfajta káros mozzanatként, roncsolásként próbálja feltűntetni, de jó lenne a kérdést logikusabban kezelni. Én magam semmilyen összefüggést nem látok az utómunka léte/mellőzése és a végeredmény minősége között. Ezernyi példát sorolhatok alláspontom alátámasztására, ha valaki igényli ezt, de magamtól nem csapnék bele.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3314
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

pali923 írta:
2025.11.10., hétf. 15:00
alto írta:
2025.11.10., hétf. 14:10
Ettől a Sarah K-tól meg az Allan Taylortól kiráz a hideg, annyira gyenge produkció.
Hát én ezt nem értem. Ahány hifisón voltam, minimum minden 3. szobában ezek szóltak. Ezek a kereskedők nem értenek ehhez. :P 31_1_21.gif
Végül is ha technikai értelemben jó egy felvétel, akkor lehet vele demózni, akkor is, ha művészi értelemben gyenge.
Abban egyetértünk, hogy vannak a szakmában olyan kereskedők, akik nemigazán értenek a zenéhez.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6191

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

alto írta:
Ettől a Sarah K-tól meg az Allan Taylortól kiráz a hideg, annyira gyenge produkció. Viszont a The Bassface Swing Trio-t szeretem, még ha nem is ők jelentik a műfaj csúcsát, de kellemes, hallgatható zene.
Satra K mondjuk nekem sem a kedvencem, de Allan Taylor-t gyakran hallgatok autóban, a z egyik McKinley Black album (Beggars, Fools and Thieves) pedig nálam a Top10-ben van "agyonhallgatás" terén :)
A Bassface Swing Trio lemezek - amennyire tudom - élő stúdiófelvételek, Direct Cut technológiával készültek, tehát - ha jól értelmezem é a tevhnológiát . nem volt utólagos belenyúlás, és techniakilag is nagyon rendben vannak. A Gershwin-lemezük szintén a sokat hallgatott kategóriában van nálam.
Hozzászoktam, hogy itt savazni szokás a Stockfisch-t és kiadványait, erre azért nagyjából immunis vagyok, egyszerűen szeretem az említetteket. Van két-három más Stockfisch-em is, 2x45-ös LP-n, de azoknak még a nevére sem emlékszem, futottak még nálam....
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

arzachel írta:
2025.11.10., hétf. 15:06
kaef2 írta:
2025.11.10., hétf. 11:27
Snipi írta:
2025.11.10., hétf. 09:45
Ez utóbbit (Sara K. Nautilus koncert) még a Pennások demózták a Krisztus előtti időkben.
A Feri talán még emlékszik is rá ... :D
Már ha jól emlékszem ... :D
Akkor én még nem dolgoztam ott, de emlékszem rá. Mint ahogy az első Nautilus bemutatóra az Atrium-Hyatt Hotel alagsorában is. :smile53:

Aki számított az ott volt.. ;peace;
Ráadásul akkor még fiatal voltam és ki tudtam magam húzni. (Csak később a bíróságon már sehogyse ... 31_1_21.gif )

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 758

Hozzászólás Szerző: arzachel »

kaef2 írta:
2025.11.10., hétf. 11:27
Snipi írta:
Ez utóbbit (Sara K. Nautilus koncert) még a Pennások demózták a Krisztus előtti időkben.
Akkor én még nem dolgoztam ott, de emlékszem rá. Mint ahogy az első Nautilus bemutatóra az Atrium-Hyatt Hotel alagsorában is. :smile53:

Aki számított az ott volt.. ;peace;
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1242

Hozzászólás Szerző: pali923 »

alto írta:
Ettől a Sarah K-tól meg az Allan Taylortól kiráz a hideg, annyira gyenge produkció.
Hát én ezt nem értem. Ahány hifisón voltam, minimum minden 3. szobában ezek szóltak. Ezek a kereskedők nem értenek ehhez. :P 31_1_21.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3314
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Aszpirin írta:
2025.11.08., szomb. 11:25
Snipi írta:
2025.11.07., pén. 09:48
tunerman írta:
2025.11.07., pén. 09:25

[OFF - katt ide ha látni akarod]
...mint a hangtechnika elmúlt évtizedei mutatják, a hangmérnökök sem tudták, hogy mikor készítettek éppen "legendás" High End felvételeket :D
TJ.
Hát azért van hogy igen. Lásd Pierre Verany, Proprius, Opus, Stockfish, 2L ... (folytathatnám)
Más kérdés, hogy ezeknél a felvételeknél 90%-ban az előadók csapnivalóak ...
Kövezzetek meg, de én a Stockfisch-előadók jó részét annyira kedvelem, hogy igen gyakran hallgatom is (Allan Taylor, McKinley Black, Sarah K, The Bassface Swing Trio, ...). Lehet a Stockfisch-kiadványokat műmájernek, hatásvadásznak felcédulázni, de ettől még az előadóik - szerintem - remek zenészek. A direct-cut lemezeikre pedig (pl. a Gerschwin albumuk) a műmájerséget sem lehet ráfogni. Tudom, az AVX-szószólók körében ezzel a véleménnyel kilógok...
Ettől a Sarah K-tól meg az Allan Taylortól kiráz a hideg, annyira gyenge produkció. Viszont a The Bassface Swing Trio-t szeretem, még ha nem is ők jelentik a műfaj csúcsát, de kellemes, hallgatható zene.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:

Akkor kezdtem el erősen érdeklődni a saját felvételkészítés iránt és aztán nem sokkal később megvettem az első dCS A/D, D/D, D/A konvertereket is, meg egy DAT magnót a DSD felvételek készítéséhez (Brauner nagy felületű kondenzátor mikrofonokkal, Milenia Media és DW Fearn mikrofon erősítőkkel).
A kilencvenes évek második felében. :smile53:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
2025.11.08., szomb. 11:25
Snipi írta:
2025.11.07., pén. 09:48
tunerman írta:
2025.11.07., pén. 09:25

[OFF - katt ide ha látni akarod]
...mint a hangtechnika elmúlt évtizedei mutatják, a hangmérnökök sem tudták, hogy mikor készítettek éppen "legendás" High End felvételeket :D
TJ.
Hát azért van hogy igen. Lásd Pierre Verany, Proprius, Opus, Stockfish, 2L ... (folytathatnám)
Más kérdés, hogy ezeknél a felvételeknél 90%-ban az előadók csapnivalóak ...
Kövezzetek meg, de én a Stockfisch-előadók jó részét annyira kedvelem, hogy igen gyakran hallgatom is (Allan Taylor, McKinley Black, Sarah K, The Bassface Swing Trio, ...). Lehet a Stockfisch-kiadványokat műmájernek, hatásvadásznak felcédulázni, de ettől még az előadóik - szerintem - remek zenészek. A direct-cut lemezeikre pedig (pl. a Gerschwin albumuk) a műmájerséget sem lehet ráfogni. Tudom, az AVX-szószólók körében ezzel a véleménnyel kilógok...
Nincs ezzel semmi gond. Szerintem senki nem fog megkövezni érte. Én biztos nem. Amúgy nem műmájernek, hatásvadásznak mondtam ezeket a kiadványokat, csak hogy a rajtuk szereplő zenészek nem jók.
Nekem egy Stockfish lemezem van, azt is inkább a zene miatt vettem meg, mert az egyik kedvenc stílusom (na jó a kedvenc, de az a Loreena McKennitt) van rajta, úgy hívják, hogy Tony Christie & Rangari, mondom ez jó eklektikus ír-kelta zene, és amikor hallgattam először piszokul nem tetszett. Annyira csapnivalóan adták elő énekelték pl. a Carrickfurges-t vagy a Raglan Road-ot, a County Down-t a She Moved Trough the Far, és a Parting Glass-t (direkt írtam le ezeket, mert ezeket Loreena McKennit is előadja : ég és föld, de mondhattam volna ezek közül Sarah McLachlan vagy Lisa Gerrard előadásában hallott darabokat is, de akár a Corrs-t is.) hogy majdnem behánytam tőle. Mondom mi ez a sz&r? Akkor még nem tudtam, hogy ez Stockfish lemez, bár magát a céget ismeretem, de mint mondom a zene miatt vettem meg, és nem is néztem a kiadót. Szóval nem voltak előítéleteim. Aztán amikor hallottam milyen csapnivalóan rossz az előadás, már megnéztem a kiadót, és mindent megértettem ...
Ezek az audiofíl kiadók általában kis cégek, amik nem rendelkeznek jelentős költségvetéssel, így a valamire való zenészeket nem igazán tudják megfizetni, és azzal próbálják eladhatóvá tenni a lemezeiket (stream-jaikat, CD-iket stb.) hogy próbálják azt minél jobb hangminőségben előállítani.
Üdítő kivétel lehet ezalól az olyan kiadó akik jó minőségben jó előadóktól is ki tudnak adni hanghorozókat. De ehhez - gondolom - már több anyagi ráfordítás kell. (Lásd pl. a 70-80 évek megboldogult Telarc felvételeit. Abból van jópár LP-is meg CD is, bár a hozzájutásom mikéntje nem túl vidám.)
Ui. : tényleg az egész ízlés dolga ... de az Általad említett előadók zenéi sem igazán jönnek be. Nem a kiadó miatt ... (Pl. Sara K.-nak van az általam nagyon kedvelt B&W "Nautilus" koncertje az sem jön be, hiába B&W sőt Nautilus.)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3002

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Van a "megtörtént esemény felvétele" :smile53: és ennek az ellenkezője a "meg nem történt esemény felvétele" :smile29: ...
Melyik lehet High End?
Mindenkire rábízom a döntést.
TJ.

youtu.be/voiv2AWjLvw
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”