Soha nem az infláció figyelembevételével...
Visszakérdezek. Itt miért a külföldi árak alapján határozzák meg sokan ahol minimális az infláció a hazaihoz viszonyítva..?
"Az aranyat reg el lehet felejteni ebbol a szempontbol...."
Pont ezért írtam..)))
Arany fedezet? Hol?)))) Ne már ilyet. Az USA dollárnak volt valamikor, nagyon régóta nincs.
Digitális fizetőeszközök tekintetében soha nem is lesz.
Az avultatási kalkulátort miért felejtitek el, már itt magyar viszonylatban...)
Csak egy példa, nemrég meghirdettek egy erősítőt (velem egykorút) totál leharcolt esztétikai állapotban. Pont kétszeres áron amennyiért máshol hirdetik ami nagyon szép megőrzött állapotban van és valóban bevizsgálva, kicserélve benne amit kellet mert erről bizonylat is van. Nem úgy mint itthon a róka rege róka...
Kedves Dumdum és Fórumtársak!
Igen, az ár kialakítása nem egyszerű kérdés. Elsődlegesen szerintem majdnem mindenki a horgony hatásra hagyatkozva megnézi, mennyiért árulják ugyanazt a terméket máshol. Első körben én is így tettem, viszont nem az ár meghatározása volt a cél, hanem tudni szerettem volna, hogy az általam elképzelt ár mennyire reális. Mivel hazai piacon egy ritkaságnak számító termékből egy ugyanolyat találni nem egyszerű (ha csak nem lehetetlen), ezért én a hifisharkot választottam. Plusz kecsegtető volt az eredmény, mivel a legolcsóbban hirdetett Orchestra is sokkal drágább volt, mint annyiért én végül meghirdettem.
Második körben rákerestem, hogy mennyi most egy hasonló termék, lehetőleg ugyanettől a gyártótól, újonnan (Ez váltható ki az eredeti ár jelen értékének kiszámításával, ehhez nyújt támaszt az infláció kalkulátor. Ha nem is tökéletesen pontos, de egy nagyjábóli érték meghatározására alkalmas). Ez is bíztató volt, mivel az ár négyszerese alatt nem nagyon lehet semmi hozzá hasonlót találni.
Következő lépés a műszaki állapot figyelembevétele lett. Ez viszonylag egyszerű volt, mivel nemrég volt karbantartva és nagyon szép állapotúnak állapította meg a mesterember. A használt csövek állapota is jó még (plusz van egy bontatlan végfok szett hozzá), a kimenő trafók állapota is tökéletes (nincs menetzárlat), és esztétikailag is jó allapotban van. Szóval ez is pipa.
És végül azt is számításba vettem, hogy ez még mindig az eredeti állapotában van, nem lett házilag tunningolva, módosítva. Gondolkodtam a csövek cseréjén, vagy a megfolyt előlap lecserélésén, de végül az eredeti állapot mellett döntöttem, mivel így éri a legtöbbet. Az, hogy a következő tulajdonosa már mit csinál vele, az az ő dolga.
Nálam így ment a dolog, de ha van bármi olyan szempont amit szerintetek figyelembe kell venni, írjátok meg.