Snipi írta: ↑Tegnap,  08:58
Azt, hogy itt nincs számomra semmi jelentősége és nem zavar, de azért tegyük a dolgokat a helyére ...

Nos, akkor tegyük.
(egyébként "dislike-ról" mint funkcióról beszéltem, nem arról, hogy a szövegbe miket tehetsz bele. Ide is lehet bármilyen emotikont, nem csak a felkínáltakat: 

).
Mivel messze nem ismerem mindegyik közösségi felületet, megkérdeztem a ChatGPT-t (5-ös):
Jelenleg van dislike vagy down-vote funkció a következő platformokon: TikTok, Instagram (tesztelés alatt), X / Twitter (részben, válaszokra), YouTube (korlátozottan, nem nyilvános számlálóval), Reddit, Quora, Vimeo (régebbi formában); míg nincs ilyen funkció a Facebook, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, WhatsApp, Tumblr, Discord, Twitch, Medium, Telegram és Discord Forums (natív módon) platformokon.
Szólj, kérlek, ha valamit rosszul tud. 
Én nem látom azt a "szinte mindegyik"-et, de ez persze az én megítélésem. Látok viszont zárójeles megjegyzéseket ("tesztelés alatt", "részben", "korlátozottan" stb).
Egyébként a ChatGPT-t utasítanom kellett, hogy röviden válszoljon Volt ennél egy sokkal-sokkal hosszabb válasz, ahol kéretlenül is felsorolta a dislike közösségi hátrányait. Ha kívánod, bemásolom ide.
Más, egy napi szinten felmerülő félreértést szeretnék tisztázni:
- a z AVX fórumon a moderátorok kizárólag tartalmi és moderációval kapcsolatos kérdésekben illetékesek, külön egy-egy fórumban (kék színnel megjelenített regnév) vagy globálisan, minden fórumra kiterjedően (zöld). 
- a kiemelt moderátorok (bordó) bizonyos keretek közöttt apróbb testreszabásokat tudnak végezni a felületen, ez nagyon sokrétű, de nem programozás jellegű... emellett törölni tudnak tagokat, be tudják állítani a jogosultságokat több szinten is, ilyenek .... ezek közül semmi sem programozás a klasszikus értelemben.
- az adminok (narancssárga) ezeken felül tudtommal a háttér-infrastruktúrához is hozzáférnek (konkrétan a fórumgépezet fájlrendszeréhez és adatbázisaihoz, ezzel karbantartási munkákat is el tudnak végezni).
Nagy lélegzetvételű programozást az AVX rendszerén az itt a fórumon levő, megjelenő szerepkörrel rendelkezők közül senki sem csinál. A fórummotor maga nem általunk programozott, hanem egy kész, nyílt forráskódú, phpBB nevű alapszoftverből és hozzáadott, szintén nyílt forráskódú nem általunk készített kiterjesztésekből áll össze. 
Csandaz-nak rengeteg dolgot köszönhetünk  

, de tudtommal ő sem tesz nagyobb lélegzetvételű módosításokat a fórummotor forráskódjában. 
A fentiek azt jelentik, hogy nagyon korlátosak a lehetőségeink a technikai igények kielégítésére.
Nem azért, mert nincs semmi know-how hozzá (jómagam is informatikus vagyok, elboldogulnék akár én is vele), hanem mert a csapat minden tagja ingyen, a szabadidejében "dolgozik" az AVX fórumon, és a szabadidőt a moderáció is bőven elviszi...
Ettől függetlenül, hobbiból,én dolgoztam két  nagyobb lélegzetű dolgon az AVX fórumnak, de sajnos egyik sem sült el jól, teljesen különböző okoból:
1. WYSIWYG hozzászólás-szerkesztő (ez egy mozaikszó, keress rá guglin, ha nem ismered). Ezt azóta hiányolom, amióta ezt a fórummotort használjuk, mert őszintén trének tartom, hogy egy nem geek-ekből álló célközönség a 21. században BBCode-okkal kell bajlódjon a szöveg megformázása, hivatkozások, videók, stb beszúrása céljából, és az eredményt nem látja szerkesztés közben... A WYSIWYG-editor projektemen hétvégéket dolgoztam végig, éjszakákba nyúlóan, és elkészült. Elküldtem Csandaznak, aki feltette, de én "nyomtam meg" végül az aktiváló gombot, éles teszt, hátradőlés, és izgatottan vártam a reakciókat. Háááát. azt a leszarozást, amit kaptam, nem teszem ablakba. Pedig szerintem egészen jó lett, csak becsúszott egy hibq (minden idézés után beszúrt egy plusz üres sort, többwzörös idézéseknél ez tényleg vacakul tudott kinézni). Két-három napig üzemelt a fórumon élesben (szerintem sokan észre sem vették, hogy más szerkesztő van, annyira természetesen kéz alá simuló tud lenni egy WYSIWYG-szerkesztő), de a hiuba miatt levettük. Rávetettem magam, tudtam melyik forrásfájlban kb hol van a hiba, de a hiba egy rejtélynek bizonyult, nem tudtam rájönni az okára. Ezért kitettem a teljes forráskódot github-ra, és egy felhívást tettem közzé, hogy aki tud, segítsen, több szem többet lát. Bár a nagy számok törvénye alapjűn biztos vagyok, hogy több programozó/informatikus is van a tagságban, mégis egyetlen jelentkező volt, ő is tanulási céllal teljesen kezdőként, és abból sem lett tett. Iszonyatos demotivált az egész,  a többhétvégés munkám mai napig a githubon várja a szebb napokat, talán egyszer....
2. Kitölthető form a hirdetési topikok indításához, ami ráerőltette volna a kötelező információkat a hirdetőkre, így nekünk moderátoroknak egy halom munkát megspórolva. Ez is elkészült egy bizonyos szintig, már használható állapotban volt, a tavaly az első Audio Expón megmutattam Vinklernek, megegyeztünk, hogy jó az úgy, ahogy van, menjen. Es akkor még mielőtt ráértem volna kinyomni élesbe, a Mac-es Docker egy automatikus frissítésébe (a Docker fejlesztői által elkövetett) becsúszott hiba használhatatlannul és visszafordíthatatlanul tönkretette azt a konténert, amiben a teljes phpBB-tesztkörnyezetemet felépítettem, és amiben a munkám volt... igencsak amatőr hiba volt ezt nem elmenteni vagy kipusholni github-ra, de hát ahogy a mondás tartja "shit happens". Egyszer tslán újra megcsinálom, mert ez jóval kevesebb munka volt, mint az editor...
A fenti két, dugába dőlt, valódi programozáson kívül én csak apróságokat tettem hozzá, pl. nekem köszönhetitek az "off" funkciót.
Szóval nem, mi nem programozzuk a fórumot, ez a lényeg, na