Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

ottoisis
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: ottoisis »

Köszi az infót!
Időközben én is megtaláltam Z-plexi név alatt a vinyl.hu kínálatában 23e Ft-ért.
LPj: Townshend Elite Mk II Rock + Moth-RB-250/AN-Ai karkábel + Roksan Corus Black
CD: Cyrus dAD-7, Erősítő: Palotás phono, TMP ANT, Dobozok: Audio Note AX-Two
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 256

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

ottoisis írta:
2025.11.23., vas. 14:43
Michell Uncover vagy hasonló jellegű lemezjátszó plexi fedelet keresek, korrekt áron!
Köszi!
PM vagy 30/311-95-46
A Soulines Kubrick-nak nagyon hasonló a plexije szerintem, és olyat lehet is venni külön a Szekeres Istvánnál (3345.hu).
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

ottoisis
Fórumlakó
Fórumlakó

Igen! - Unicover akart lenni, csak eltoltam.... :smile51:
LPj: Townshend Elite Mk II Rock + Moth-RB-250/AN-Ai karkábel + Roksan Corus Black
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos

ottoisis
Fórumlakó
Fórumlakó

Michell Uncover vagy hasonló jellegű lemezjátszó plexi fedelet keresek, korrekt áron!
Köszi!
PM vagy 30/311-95-46

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

,,A nagy, kiálló csavarnak a használati útmutató szerint „biztosíték a mozgatáshoz” a neve.
Az szabályozza a szürke „alaplap” magasságát. Ha nagyon becsavarom, súrlódik a tányér.
A lemezalátét a helyén van. Igen, az a gond, hogy a karlift eléri a kart a lejátszáskor.
Csatolom a képeket és én köszönöm a segítséget."

A szállítás-rögzítő csavarokat használatkor el kell távolítani, vagy ütközésig kilazítani....
A gondolkodás nem megerőltető...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3002

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Rock60 írta:
2025.11.15., szomb. 18:05
ELEX írta:
2025.11.11., kedd 16:54
De valamennyi Japánból jött készülékhez erősen ajánlott egy ilyen trafó használata a gyári 100V-os transzformátor cseréje helyett.
Akartam már egyszer kérdezni, most úgy is témánál vagyunk...

Miért jobb egy 220/110 voltos trafót utólag a készülék elé akasztani ?

Csak mert egyszerűbb azt kivitelezni mint a gyárit kicserélni 220 - asra és megőrzi így a készülék az eredeti jellegét ?
Vagy, valamilyen konkrét pozitív műszaki oka is van a trafóhalmozásnak a fenti szempontokon túl ?

( Nekem alapesetben szimpatikusabb 1 db. 230 - as trafó, bánja a kánya az eredetiséget.)

Ezt könnyű kézzel beírtad, de akinek van egy igen értékes (esetleg retró) készüléke, az nagyon nem akarná azt szétbombázni...

Ugyanis azok a gyári belső trafók méretre, minőségre egyedi tervezésűek, és NEM mindig rendelhető bele 230 voltos verzió. Főleg akkor nem, ha csak a Japán belpiacra gyártott készülékekről van szó.

Az autotransformer akkor inkább legyen a készülék előtt, azzal az előnyével, hogy csak 50Hz-es működésre tervezték, a nagyfrekvenciás zavarokat nem igazán viszi át. :smile29:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1466

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

ELEX írta:
2025.11.11., kedd 16:54
De valamennyi Japánból jött készülékhez erősen ajánlott egy ilyen trafó használata a gyári 100V-os transzformátor cseréje helyett.
Akartam már egyszer kérdezni, most úgy is témánál vagyunk...

Miért jobb egy 220/110 voltos trafót utólag a készülék elé akasztani ?

Csak mert egyszerűbb azt kivitelezni mint a gyárit kicserélni 220 - asra és megőrzi így a készülék az eredeti jellegét ?
Vagy, valamilyen konkrét pozitív műszaki oka is van a trafóhalmozásnak a fenti szempontokon túl ?

( Nekem alapesetben szimpatikusabb 1 db. 230 - as trafó, bánja a kánya az eredetiséget.)

Buzna_V
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Buzna_V »

Sziasztok!
Egy fórumtárstól vásároltam egy Pro-ject RPM5-öt. Verejtèkes hangszedő install közben a headshell vezetèkek lecsúsztak a csatlakozókról. Ismertek Budapest belvárosi kerületeiben olyan szervizt, ahol megcsinálnák a headshell vezetèk cserèjèt? Esetleg van közöttünk valaki, aki vállal ilyet ès egyúttal segít a beállításban?

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: ELEX »

tunerman írta:
2025.11.11., kedd 16:12
Ritka alkalom, hogy egy 240v/100v-os DIY autotransformer bedobozolt fotói jelennek meg ebben a topikban - de a japán 100 voltos import lemezjátszók mindenképpen igénylik ezt a kiegészítő készüléket :D
Ez tökéletesen igaz. A héten helyeztem üzembe egyik kedves barátomnál egy Micro Seiki RX-5000-es/RY-5500-as 100 V-os lemezjátszót, ami Japánból jött. Természetesen 230/100V-os transzformátorral, hogy ne kelljen a gyári transzformátorát kicserélni. De valamennyi Japánból jött készülékhez erősen ajánlott egy ilyen trafó használata a gyári 100V-os transzformátor cseréje helyett.
Csatolmányok
20251107_210440.jpg
20251107_210627.jpg
20251107_210545.jpg

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3002

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Ritka alkalom, hogy egy 240v/100v-os DIY autotransformer bedobozolt fotói jelennek meg ebben a topikban - de a japán 100 voltos import lemezjátszók mindenképpen igénylik ezt a kiegészítő készüléket :D

Marantz 240/220/120/100v-os hálózati transzformátor (kb. 250VA) primer tekercs leágazása adja az energiát a 100v-os Technics SP-10 MKII lejátszó SH-10E tápegységének. Az alu profilokból álló doboz teteje külön rezgéscsillapítást kapott - csend is van mint éjfélkor a temetőben...
TJ.
Csatolmányok
DIY 240v-100v autotransformer front.jpg
DIY 240v-100v autotransformer rear.jpg
DIY 240v-100v autransformer internal.jpg
DIY 240v-100v autoransformer vibration elimination.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

TI2025

Hozzászólás Szerző: TI2025 »

SoundMania írta:
2025.11.02., vas. 04:22
TI2025 írta:
2025.11.01., szomb. 21:17
SoundMania írta:
2025.11.01., szomb. 19:01

Szerintem írd le az egész történetet pontosan.... Lehet kiderül, hogy nem is jó hozzá a most benne lévő hangszedő (mert nem elég magas) és/vagy nem elég vastag a lemezalátét a tányéron....
A karlift lemegy egyáltalán annyira, hogy nem éri el már a kart amikor a hangszedő a lemezen van? Csinálhatsz pár képet is...
Sajnos nem megy le, eléri a kart.
Csatolok egy képet a jelenlegi állapotról.tű.jpg
Csavargattam a karliftnél található kis csavart, meg a képen látható nagyobbat, így most eléri a tű lemezt a legtöbb esetben.
Pár lemeznél már az első dalnál is akadásmentes a lejátszás, de a legtöbb esetben akad(vagy a tű el sem éri a lemezt). A másodiktól szinte soha nincs gond.
Az fura, hogy egy adott lemeznél az A oldalnál semmi gond nincs, a B-nél viszont tekergetni kell a csavarokat, hogy az első számot hibátlanul lejátssza. Szóval javult a helyzet, de a tökéletestől messze van a lemezjátszó műkődése.
Köszönöm, hogy foglalkozol a problémával.
Hol, melyik csavarokat kell tekerni? Például a lemeztányér meg a kar mögött ami kiálló csavar látszik a képeden az mi? Ezekről is tennél fel fotót? A kar hogyan áll amikor felteszed a hangszedőt a lemez elejére? Mennyire vízszintes? Amit még írtam a tányéron levő lemezalátét is fent van a helyén?
A karliftnek lejjebb kell mennie annyira hogy a kart semmiképp nem érheti el lejátszáskor.
"csak" azt kell kideríteni, hogy ez most miért nincs így, de ehhez majd írj a fenti részletekről....
Esetleg a tű állásáról is csinálhatsz fotót hogyan áll amikor már rajta van lemezen és már le is tudja játszani, hogy látható legyen mennyire fekszik le, mennyire mozdul el a terheletlen állapothoz képest. És ilyenkor kb mennyi hézag lehet a kar és a lift között?
Köszi!
A nagy, kiálló csavarnak a használati útmutató szerint „biztosíték a mozgatáshoz” a neve.
Az szabályozza a szürke „alaplap” magasságát. Ha nagyon becsavarom, súrlódik a tányér.
A lemezalátét a helyén van. Igen, az a gond, hogy a karlift eléri a kart a lejátszáskor.
Csatolom a képeket és én köszönöm a segítséget.
1.jpg
2.jpg
3.jpg

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

mishow írta:
2025.11.02., vas. 10:59
TI2025 írta:
Csatolok egy képet a jelenlegi állapotról.
Csavargattam a karliftnél található kis csavart, meg a képen látható nagyobbat, így most eléri a tű lemezt a legtöbb esetben.
Pár lemeznél már az első dalnál is akadásmentes a lejátszás, de a legtöbb esetben akad(vagy a tű el sem éri a lemezt). A másodiktól szinte soha nincs gond.
Figyelj, szerintem ne csavargass semmit, főleg ha ennyire nem vagy otthon a lemezjátszó beállításában.
A fotó alapján úgy látom, a karlift nem megy le teljesen, vélhetően szorul, akad, vagy egyszerűen lejjebb kellene állítani. Erre is látok ott egy csavart, de ha nem tudod, mit csavarsz vele, akkor azt se tekergesd ötletszerűen.
Ez távirányítással nem fog menni! Látom zalaegerszegi vagy, szerintem csak van a közelben olyan segítőkész lemezezős fórumtárs, aki megnézi neked.
Az is lehet, hogy a tűerő túl kicsi, azt is mérleggel lenne legjobb ellenőrizni.
Szerintem kérj segítséget helyben!
Mivel a kar hozzáér a karlifthez leengedve is, nem hiszem , hogy a tűerőnek ehhez most köze van.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2582

Hozzászólás Szerző: mishow »

TI2025 írta:
Figyelj, szerintem ne csavargass semmit, főleg ha ennyire nem vagy otthon a lemezjátszó beállításában.
A fotó alapján úgy látom, a karlift nem megy le teljesen, vélhetően szorul, akad, vagy egyszerűen lejjebb kellene állítani. Erre is látok ott egy csavart, de ha nem tudod, mit csavarsz vele, akkor azt se tekergesd ötletszerűen.
Ez távirányítással nem fog menni! Látom zalaegerszegi vagy, szerintem csak van a közelben olyan segítőkész lemezezős fórumtárs, aki megnézi neked.
Az is lehet, hogy a tűerő túl kicsi, azt is mérleggel lenne legjobb ellenőrizni.
Szerintem kérj segítséget helyben!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

TI2025 írta:
SoundMania írta:
TI2025 írta:
2025.10.28., kedd 19:48

Igen, benne volt. Az ellensúly meg egy kis zacskóban. Megnéztem újra, semmit sem írnak az ellensúly felhelyezéséről.
Szerintem írd le az egész történetet pontosan.... Lehet kiderül, hogy nem is jó hozzá a most benne lévő hangszedő (mert nem elég magas) és/vagy nem elég vastag a lemezalátét a tányéron....
A karlift lemegy egyáltalán annyira, hogy nem éri el már a kart amikor a hangszedő a lemezen van? Csinálhatsz pár képet is...
Csatolok egy képet a jelenlegi állapotról.tű.jpg
Az fura, hogy egy adott lemeznél az A oldalnál semmi gond nincs, a B-nél viszont tekergetni kell a csavarokat, hogy az első számot hibátlanul lejátssza. Szóval javult a helyzet, de a tökéletestől messze van a lemezjátszó műkődése.
Hol, melyik csavarokat kell tekerni? Például a lemeztányér meg a kar mögött ami kiálló csavar látszik a képeden az mi? Ezekről is tennél fel fotót? A kar hogyan áll amikor felteszed a hangszedőt a lemez elejére? Mennyire vízszintes? Amit még írtam a tányéron levő lemezalátét is fent van a helyén?
A karliftnek lejjebb kell mennie annyira hogy a kart semmiképp nem érheti el lejátszáskor.
"csak" azt kell kideríteni, hogy ez most miért nincs így, de ehhez majd írj a fenti részletekről....
Esetleg a tű állásáról is csinálhatsz fotót hogyan áll amikor már rajta van lemezen és már le is tudja játszani, hogy látható legyen mennyire fekszik le, mennyire mozdul el a terheletlen állapothoz képest. És ilyenkor kb mennyi hézag lehet a kar és a lift között?
Köszi!

TI2025

SoundMania írta:
TI2025 írta:
mishow írta:
2025.10.28., kedd 19:32

A fej benne volt a karban fixen? Mert ha igen, akkor az ellensúlynak is fix helye kell legyen. Keress rá a kezelésiben, ott lesz az valahol!
Igen, benne volt. Az ellensúly meg egy kis zacskóban. Megnéztem újra, semmit sem írnak az ellensúly felhelyezéséről.
tű.jpg

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

TI2025 írta:
mishow írta:
TI2025 írta:
2025.10.28., kedd 19:04

Arra gondoltam én is, hogy nem kellene a tűnyomás beállításával bajlódnom. De akkor miért tették be a dobozba az ellensúlyt? A használati utasításban egy szót sincs az ellensúlyról, azonkivül, hogy az egyik képen szerepel. De a beállításáról nem írnak.
A fej benne volt a karban fixen? Mert ha igen, akkor az ellensúlynak is fix helye kell legyen. Keress rá a kezelésiben, ott lesz az valahol!

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1428

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"Álltalában lehet állítani a kar magasságát a tengelyen."
Sajnos általában nem lehet. Főleg ebben a kategóriában. leborulok.gif
A karemelő mechanizmuson kell valami machinálni. :tutiok:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Álltalában lehet állítani a kar magasságát a tengelyen. Amit én láttam, kis imbuszkulccsal.
A lényeg, hogy amikor a tű felfekszik a lemezre, a kar pont vízszintesen álljon.
A másik, hogy a hangszedő felfogatásánél a lyuk ovális, ha előrébb tolod, talán le fog érni.
Persze ez nem garantálja, hogy az érintőre pont 90 fokra lesz.

Juvell
Értékelés: 1
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Juvell »

TI2025 írta:
2025.10.29., szer. 23:14
frankoo írta:
2025.10.29., szer. 20:03
Ha ilyen, akkor azt be kell állítani!

IMG_3554.png

TI2025 írta:

Igen, ilyen.

Szia, ha egyensúlyba tudod helyezni a kart hangszedővel és ellensúlyal akkor be kéne tudnod állítani a tű nyomást csak az antiskate legyen nulla a mérés alatt.
SME 30/12A - Benz LP S - soulution 750 - Ayre series 8 - Paradigm 9h / LP12 select - Shelter 7000 - VAC Sigma 170i iQ - Harbeth HL C7ES-3

TI2025

frankoo írta:
2025.10.29., szer. 20:03

IMG_3554.png

TI2025 írta:
mishow írta:

Igen, ilyen.

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: frankoo »

IMG_3554.png

TI2025 írta:
mishow írta:
TI2025 írta:

Arra gondoltam én is, hogy nem kellene a tűnyomás beállításával bajlódnom. De akkor miért tették be a dobozba az ellensúlyt? A használati utasításban egy szót sincs az ellensúlyról, azonkivül, hogy az egyik képen szerepel. De a beállításáról nem írnak.
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Thiel CS2.4 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV

TI2025

mishow írta:
TI2025 írta:
mishow írta:
2025.10.28., kedd 18:30

Szerintem ezek a készülékek un. "plug&play" rendszerűek, azaz bedugod és megy.
A legritkábban kell állítani rajtuk bármit is, főleg nem szokás a tűnyomást állítgatni. Ha az ellensúly eleve nincs rajta, akkor általában egy fix pontig kell rádugni és kész.
Az a gyanúm, hogy a szállítási rögzítő "pöcköket" és távtartókat kellene végignézni, illetve a saját hozzáadott papírjaiban nagyon alaposan át kellene nézni a "kicsomagolás, üzembehelyezés" fejezetet, mindjárt az elején. A jelenség azt mutatja, hogy a karlift nem engedi le a tűt, vagyis a rendszer valahol akad. Ennek néznék utána a helyedben először.
A linkelt videók nem erről szólnak, azzal szerintem neked nincs dolgod!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2582

Hozzászólás Szerző: mishow »

TI2025 írta:
mishow írta:
2025.10.28., kedd 18:30
TI2025 írta:
2025.10.28., kedd 14:51
Auna Birmingham HiFi sztereo rendszert. Nincs vele gond, csak a tűbeállítással nem boldogulok.
A youtube-os tűnyomás beállításra vonatkozó videókban látottakat követve, akárhogy tekergetem, akármilyen értékre állítom be az ellensúlyt(a készülék használati utasítása nem tartalmaz a tűnyomásra vonatkozó adatot), a tű nem éri el a lemezt lejátszáskor. Felette van pár milliméterrel.
Szerintem ezek a készülékek un. "plug&play" rendszerűek, azaz bedugod és megy.
A legritkábban kell állítani rajtuk bármit is, főleg nem szokás a tűnyomást állítgatni. Ha az ellensúly eleve nincs rajta, akkor általában egy fix pontig kell rádugni és kész.
Az a gyanúm, hogy a szállítási rögzítő "pöcköket" és távtartókat kellene végignézni, illetve a saját hozzáadott papírjaiban nagyon alaposan át kellene nézni a "kicsomagolás, üzembehelyezés" fejezetet, mindjárt az elején. A jelenség azt mutatja, hogy a karlift nem engedi le a tűt, vagyis a rendszer valahol akad. Ennek néznék utána a helyedben először.
A linkelt videók nem erről szólnak, azzal szerintem neked nincs dolgod!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757

Hozzászólás Szerző: Big »

TI2025 írta:
2025.10.28., kedd 19:05
Big írta:
2025.10.28., kedd 18:45
Ezt a szállítási biztosító csavart kioldottad?
Névtelen.jpg
Igen.
Küldtem pü-t.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

TI2025

Big írta:
2025.10.28., kedd 18:45
Ezt a szállítási biztosító csavart kioldottad?
Névtelen.jpg
Igen.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”