Ne off-oljátok már légyszi az ATC topicot!wittao írta: ↑2025.10.25., szomb. 21:49Ha jol emlekszem most is egy linearis tapos, JCAT kartyas szervert hasznalsz.
Ott egy jo szoftvercsomaggal azert mar szep dolgokat ki lehet hozni.
Youtube-rol kerdeznek kicsit…
Ugy szeretned hasznalni, hogy PC-n es kozben szoljon a sztereo rendszereden, a kepet pedig nezned a TV-den?
Szukseged van hozza remote-ra, vagy a TV-en touchpad-es billentyuzettel is elvagy?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ATC hangsugárzók
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9436
Re: ATC hangsugárzók
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ha jol emlekszem most is egy linearis tapos, JCAT kartyas szervert hasznalsz.
Ugy szeretned hasznalni, hogy PC-n es kozben szoljon a sztereo rendszereden, a kepet pedig nezned a TV-den?
Szukseged van hozza remote-ra, vagy a TV-en touchpad-es billentyuzettel is elvagy?
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 882
Az alairasomban latod a rendszerem, en ilyet keresek mindenegyben ezert nyitott lennek egy ilyen kutyu osszehasonlitasaban a rendszeremben de megint ott van, hogy youtube-ot nem jatszik le, nagyon nehez kerdes ez. Amugy ez az ha nem hallottam volna, na de az ember mar csak ilyen, hogy kivancsi es meghallgat ezt-azt meg irasok alapjan fejlesztget. De jo tema lenne sörözgetés mellett es ha meg egy ilyesmi rendszer is szolna "hatterben". :)wittao írta: ↑2025.10.25., szomb. 16:36Nekem gyartokent nem illik egyetpen masik gyarto termeket sem minositenem, semmilyen formaban. Alapvetoen nem szimpatizalok azzal a vonallal, amit pl. egy HifiRose kepvisel: nagy kepernyo, latvanyos, Androidot ala azon minden fut, de elfogadom ha valaki ezzel megtalalja a szamitasat. Ennel szimpatikusabb az Eversolo A10-ese, amelyiknek a formavilaga es a belso dolgai is tetszenek. A hangja pl. nem az en vilagom, de ha nem foglalkoznek semmilyen szinten elektronikakkal, ralatasom sem lenne mibol epulnek fel ezek, akkor kinezet es szolgaltatasok alapjan szerintem egy A10-zel nagyon boldog lennek. Sot, ahhoz illo erositojukkel, valami hangfallal egy egyszeru, sokoldalu rendszert lehet birtokolni.
Amikor kiprobaltam, engem nem nyugozott le egyik sem (tuning tapos valtozat sem), de lehet h. sokkal ingerszegenyebb kornyezetben azt mondanam jojjenek csak es maradnak sokaig.
Szoval ezert nehez masok review-i alapjan elmenni, mert annyira mast keresunk sokszor, annyira mashogy halljuk ugyanazt, mashol vannak a sulypontok, amugy en mar nem is szivesen ajanlgatok. Nekem mas, az biztos.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Nekem gyartokent nem illik egyetpen masik gyarto termeket sem minositenem, semmilyen formaban. Alapvetoen nem szimpatizalok azzal a vonallal, amit pl. egy HifiRose kepvisel: nagy kepernyo, latvanyos, Androidot ala azon minden fut, de elfogadom ha valaki ezzel megtalalja a szamitasat. Ennel szimpatikusabb az Eversolo A10-ese, amelyiknek a formavilaga es a belso dolgai is tetszenek. A hangja pl. nem az en vilagom, de ha nem foglalkoznek semmilyen szinten elektronikakkal, ralatasom sem lenne mibol epulnek fel ezek, akkor kinezet es szolgaltatasok alapjan szerintem egy A10-zel nagyon boldog lennek. Sot, ahhoz illo erositojukkel, valami hangfallal egy egyszeru, sokoldalu rendszert lehet birtokolni.
Amikor kiprobaltam, engem nem nyugozott le egyik sem (tuning tapos valtozat sem), de lehet h. sokkal ingerszegenyebb kornyezetben azt mondanam jojjenek csak es maradnak sokaig.
Szoval ezert nehez masok review-i alapjan elmenni, mert annyira mast keresunk sokszor, annyira mashogy halljuk ugyanazt, mashol vannak a sulypontok, amugy en mar nem is szivesen ajanlgatok. Nekem mas, az biztos.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Jo de ezt nyugott szivvel melle tudnad tenni amit gyartotok, hogy hasonlo hangzast nyujt? Igy ertettem. Olvastam sokat errol az Eversolo-rol de egyenlore a felmagasztalasa zajlik. Nem mer senki oszinten irni rola nehogy aztan ne tudja eladni par honap hallgatas utan.wittao írta: ↑2025.10.25., szomb. 15:40Itt a leirasokban eleg szep dolgokat igergetnek a keszulekrol:
https://www.eversolo.com/Product/index/ ... %3D.html#/
3.800€ kornyeke.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Itt a leirasokban eleg szep dolgokat igergetnek a keszulekrol:
3.800€ kornyeke.
3.800€ kornyeke.
Nem nagyon neztem mostanaban a kinalatot, de mintha Eversolo vagy HifiRose kapcsan jelentek volna meg ilyen arsavban keszulekek.tottyi írta: ↑2025.10.25., szomb. 14:18Olyat nem lehet, hogy forras/dac/elofok egyben legyen? Jobb ha minden kulon van? Ha kitalalnatok egy ilyen minden egyben-t es meg youtubot is lehetne rajta engedni ugy, hogy a hangminoseg ne romoljon az nagy attores lenne szerintem es ne keruljon pl 5 ezer euronal tobbe.wittao írta: ↑2025.10.25., szomb. 14:02CA DAIDO (itt valt majd Reference-re) forrastottyi írta: ↑2025.10.25., szomb. 13:41
Igen, a kep kicsit csal mert szelesedik a ketto vege es nem latni a hangszorokat amibol be lehet azonositani. :) Az Aries-t fogja hasznalni mint elofok, ha minden mas megy? Mert elektroncsoves es meg az ATC-nal is irtak, hogy ha lehet ne elektroncsoves elektronikat hasznaljanak hozza.
Aries Cerat Kassandra DAC
ELOFOK (meg kerdojel ATC helyett mi lesz)
ATC 50-esek![]()
Nekunk majd jovo ev elejere jon ki egy ARM-alapu streamer/DAC/hangeroszabalyzos keszulek, de felek 5.000€-ba nem fog beleferni.
DAC/elofok nelkuli olyan 6.000€ kornyeke.
Szoval olyan gyarto, amelyik 10.000-es tetelekben gyartja ezeket, ott lehet jobb arakra vadaszva keszulekeket talalni. A hngminoseget meg mindenki eldonti maganak mi jon be.
- tottyi
- Hazajáró lélek

Olyat nem lehet, hogy forras/dac/elofok egyben legyen? Jobb ha minden kulon van? Ha kitalalnatok egy ilyen minden egyben-t es meg youtubot is lehetne rajta engedni ugy, hogy a hangminoseg ne romoljon az nagy attores lenne szerintem es ne keruljon pl 5 ezer euronal tobbe.wittao írta: ↑2025.10.25., szomb. 14:02CA DAIDO (itt valt majd Reference-re) forrastottyi írta: ↑2025.10.25., szomb. 13:41Igen, a kep kicsit csal mert szelesedik a ketto vege es nem latni a hangszorokat amibol be lehet azonositani. :) Az Aries-t fogja hasznalni mint elofok, ha minden mas megy? Mert elektroncsoves es meg az ATC-nal is irtak, hogy ha lehet ne elektroncsoves elektronikat hasznaljanak hozza.wittao írta: ↑2025.10.25., szomb. 13:26
Ugy emlekszem 50-es ATC-i vannak, de majd megnezem.
A tobbi cucc azert van ott, mert sokmindent kiprobalt forrasbak Aurenderek, Rockna forrasok, korabban Goldmund, Gobel stb. eleg komoly motyoi szoktak lenni.
Most a mi szerverunket hasznalja az ARIES KASSANDRA mkii dac-kal, tobbi menni fog.
ATC 50-esek
CA DAIDO (itt valt majd Reference-re) forrastottyi írta: ↑2025.10.25., szomb. 13:41Igen, a kep kicsit csal mert szelesedik a ketto vege es nem latni a hangszorokat amibol be lehet azonositani. :) Az Aries-t fogja hasznalni mint elofok, ha minden mas megy? Mert elektroncsoves es meg az ATC-nal is irtak, hogy ha lehet ne elektroncsoves elektronikat hasznaljanak hozza.wittao írta: ↑2025.10.25., szomb. 13:26Ugy emlekszem 50-es ATC-i vannak, de majd megnezem.tottyi írta: ↑2025.10.25., szomb. 12:53
ATC 100-asnak neznek ki ATC subal es ATC SCA2 elofokkal de a tobbi homalyos, nem lehet latni. Szoljal neki nem-e akarja kiprobalni masik elofokkal mert sok helyen olvasom, hogy az SCA2 elegge visszafogja a hangfalakat. Nekem most Benchmark HPA4 van de ki akarok probalni egy Mola Mola Makua elofokot, allitolag szebben szol vele, a Benchmark tul steril hozza kepest.
A tobbi cucc azert van ott, mert sokmindent kiprobalt forrasbak Aurenderek, Rockna forrasok, korabban Goldmund, Gobel stb. eleg komoly motyoi szoktak lenni.
Most a mi szerverunket hasznalja az ARIES KASSANDRA mkii dac-kal, tobbi menni fog.
ATC 50-esek
- tottyi
- Hazajáró lélek

Igen, a kep kicsit csal mert szelesedik a ketto vege es nem latni a hangszorokat amibol be lehet azonositani. :) Az Aries-t fogja hasznalni mint elofok, ha minden mas megy? Mert elektroncsoves es meg az ATC-nal is irtak, hogy ha lehet ne elektroncsoves elektronikat hasznaljanak hozza.wittao írta: ↑2025.10.25., szomb. 13:26Ugy emlekszem 50-es ATC-i vannak, de majd megnezem.tottyi írta: ↑2025.10.25., szomb. 12:53ATC 100-asnak neznek ki ATC subal es ATC SCA2 elofokkal de a tobbi homalyos, nem lehet latni. Szoljal neki nem-e akarja kiprobalni masik elofokkal mert sok helyen olvasom, hogy az SCA2 elegge visszafogja a hangfalakat. Nekem most Benchmark HPA4 van de ki akarok probalni egy Mola Mola Makua elofokot, allitolag szebben szol vele, a Benchmark tul steril hozza kepest.
Ugy emlekszem 50-es ATC-i vannak, de majd megnezem.tottyi írta: ↑2025.10.25., szomb. 12:53ATC 100-asnak neznek ki ATC subal es ATC SCA2 elofokkal de a tobbi homalyos, nem lehet latni. Szoljal neki nem-e akarja kiprobalni masik elofokkal mert sok helyen olvasom, hogy az SCA2 elegge visszafogja a hangfalakat. Nekem most Benchmark HPA4 van de ki akarok probalni egy Mola Mola Makua elofokot, allitolag szebben szol vele, a Benchmark tul steril hozza kepest.
- tottyi
- Hazajáró lélek

ATC 100-asnak neznek ki ATC subal es ATC SCA2 elofokkal de a tobbi homalyos, nem lehet latni. Szoljal neki nem-e akarja kiprobalni masik elofokkal mert sok helyen olvasom, hogy az SCA2 elegge visszafogja a hangfalakat. Nekem most Benchmark HPA4 van de ki akarok probalni egy Mola Mola Makua elofokot, allitolag szebben szol vele, a Benchmark tul steril hozza kepest.
Egy indiai vasarlonk rendszere.
-
mikro makro
- Nincs visszaút

- Értékelés: 16
Nagyban függ a zene keverésétől és a hallgatási távolságtól, de egyébként én is azt vettem észre, hogy folyamatosan hangosítom az az atc-ket, mert elbírja a fül - kimegyek valamiért, visszamegyek 5 perc múlva, elindítom ugyanazt a hangerőt és túl hangosnak tűnik..
- tottyi
- Hazajáró lélek

Hi, erdekes dolog ez, hogy milyen hangosan hallgassunk zenet ugy, hogy jelen legyen az osszes infomracio ami a felvetelen van. Egy srac csinalt mereseket egy ATC SCM 150 ASL hangfallal es 84 db jott ki neki. En is magamon azt vettem sokszor eszre, hogy csak hangositom es hangositom a zeneket amikor mar magamra eszmelek, hogy ez mar tul hangos lehet a szomszedok szerint. :) Az asszony is szokta mondani mikor jon haza, hogy mar a bejaratban is lehet hallani egesz jol, hogy mi szol.
Ezt irta:
Egy korábbi kérdés kapcsán – a hangerőszintekről és arról, hogy a 70 dB-es átlagos hallgatási szint elég jó-e ahhoz, hogy teljes tartományú hangzást kapjunk – azt mondtam, készítek néhány egyszerű tesztet.
1. kép: Housecurve mérés
2. kép: Háttérzajszint – 40 dB
3. kép: dB referencia táblázat
4. kép: Egészségügyi figyelmeztetés
5. kép: 73 dB átlag – kellemes, dinamikus, bőven elég hangos
6. kép: 87,5 dB átlag – hatalmas. Tiszta. Dinamikus. Kicsit túl hangos.
7. kép: 84 dB átlag – „arany középút”. Számomra épp tökéletes.
Az egészségügyi figyelmeztetések fontosak, mert az ATC hangszórók általános jellemzője, hogy torzítás nélkül, tisztán szólnak nagy hangerőn is, így gyakran jóval hangosabban hallgatod őket, mint hinnéd. Csak akkor veszed észre, milyen hangos valójában, amikor megpróbálsz beszélni valakihez, és rájössz, hogy kiabálnod kell, hogy meghalljanak.
Vigyázzatok a drága, arany fületekre!
Forras es a kepek hozza: https://www.reddit.com/r/audiophile/com ... ibelx_app/
Ezt irta:
Egy korábbi kérdés kapcsán – a hangerőszintekről és arról, hogy a 70 dB-es átlagos hallgatási szint elég jó-e ahhoz, hogy teljes tartományú hangzást kapjunk – azt mondtam, készítek néhány egyszerű tesztet.
1. kép: Housecurve mérés
2. kép: Háttérzajszint – 40 dB
3. kép: dB referencia táblázat
4. kép: Egészségügyi figyelmeztetés
5. kép: 73 dB átlag – kellemes, dinamikus, bőven elég hangos
6. kép: 87,5 dB átlag – hatalmas. Tiszta. Dinamikus. Kicsit túl hangos.
7. kép: 84 dB átlag – „arany középút”. Számomra épp tökéletes.
Az egészségügyi figyelmeztetések fontosak, mert az ATC hangszórók általános jellemzője, hogy torzítás nélkül, tisztán szólnak nagy hangerőn is, így gyakran jóval hangosabban hallgatod őket, mint hinnéd. Csak akkor veszed észre, milyen hangos valójában, amikor megpróbálsz beszélni valakihez, és rájössz, hogy kiabálnod kell, hogy meghalljanak.
Vigyázzatok a drága, arany fületekre!
Forras es a kepek hozza: https://www.reddit.com/r/audiophile/com ... ibelx_app/
Lehet, hogy inkább a mögötte pihenő kis pindurkát hallgatnám inkább... Ennél durvább anti-dizájnt nehezen lehet elkövetni, mint ami ennek a szerencsétlen ATC-nek sikerült. De biztos meg van az oka, szerencsémre nem nekem kell nézni 
- tottyi
- Hazajáró lélek

Egy ujabb kinai gyongyszem. ATC 100
Ez nem így működik, főleg egy ATC kaliberű gyártónál. Az előlap módosítása (nem a színére gondolok) egyértelműen befolyásolja a hangot. Szóval egy másik előlappal már gyakorlatilag egy másik hangsugárzót kapsz. A képen szerintem is egy DIY megoldás látható.
- tottyi
- Hazajáró lélek

En csak azt tudom elkepzelni, hogy igy kerte az ATC-tol , hogy gyartsak le, ami elolap van az ATC-en azt kihoztak egeszen a szeleig mint a Pro valtozatoknal csak ott le van kerekitve. Igen tudom, hogy a Pro-n az csak egy keret de lehet igy megcsinaltak es aztan raktak ra furnert.
Most nyitottak azt a studiot, konnyen lehet, hogy ez egy Pro verzio egyedileg nekik keszitve.
Most nyitottak azt a studiot, konnyen lehet, hogy ez egy Pro verzio egyedileg nekik keszitve.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9436
Szerintem is az. Ilyen dobozt nem készít az ATC, meg ilyen reflexcsövet sem használnak.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Olyan mintha valami diy doboz lenne
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- tottyi
- Hazajáró lélek

Erdekes kivitelezes, ilyet meg nem lattam.
Forras: https://www.alpha-audio.net/nl/achtergr ... ivestudio/
Forras: https://www.alpha-audio.net/nl/achtergr ... ivestudio/
-
mikro makro
- Nincs visszaút

Elsősorban olyan véleménye érdekel, akinek van ezzel tapasztalata, próbálta illetve így használja. 
Hát ennek a nemes feladatnak a kiderítése rád vár.mikro makro írta: ↑2025.07.15., kedd 09:24Bi-wiringnak van bármi hallható hatása a hangra atc passzívok esetén ? Ha igen, pontosan mi ?
Én eleve nem ismertem olyat aki passzív ATC-t hallgat.
Szóval hajrá.
Legalább első kézből lesz infód.
Amit aztán megoszthatsz magaddal
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
-
mikro makro
- Nincs visszaút

Bi-wiringnak van bármi hallható hatása a hangra atc passzívok esetén ? Ha igen, pontosan mi ?