Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11127
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Shimano írta:
2025.10.18., szomb. 09:26
Egyszerűen nem hiszem el,hogy azt aki a saját portékáját nyomja az általános topikban is,az ellen ne lehetne tenni valami akármit is.
Jelzem, a fórum üzemeltetői felkínálták a fórumot anyagilag támogató vállalkozásoknak, hogy alkalmanként a saját portékájukról publikálhatnak az általános részen is. Más kérdés, hogy ezzel Rudi bácsin kívül senki nem él, pláne így, hogy a fórum tagsága erről a lehetőségről nem tud, sőt hozzád hasonlóan fel is szólalnak ellene.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1465

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Shimano írta:
2025.10.18., szomb. 10:31

Látom én is a folyamatot,itt vagyok már régóta.A véletlenül rálelt régi rézdrót esete forog itt már mióta itt van,és ezzel semmi probléma nem lenne ha ez a helyén kezelve,és bizonyos kereteken belül,jelen esetben a saját topikban menne...
És már megint az ő szekerét toljuk,mint ahogyan eddig is. :smile51: A gerilla marketing ismét elérte a célját,vajon még meddig fogja. gondolkodik.gif
Értelek és persze Alex - et is, de áruld már el, látsz itt mozgó szekeret ?
Hány Fórumot olvasgatónak mond újat az " öreg vékony drót a jó " ?
Aki innen vett már drótot Cables-től, azt úgy sem érdekli már a habverés, aki nem, az nem is fog.
De, mondjátok csak - ha nincsen más - engem szórakoztat... :kiss: :smile49:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2365

Hozzászólás Szerző: cables »

Én és a Hi-Fi Magazin

Őszintén szólva abban az időben, amikor megjelent a Hi-Fi Magazin nem volt rá pénzem. Nagyon rosszul kerestem, két kis gyereket neveltünk, anyámat is támogatnom kellett, szóval tudtam a kiadványról, de nemigen olvastam. Később, meg időm nem nagyon volt rá. Az idei EXPO után került elém A kábelkigyó című írása, majd ma délután A bűvészinas.

http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM2607.HTM

Megdöbbentő, hogy Darvas, akinek nem volt elektromos végzettsége milyen jó szakmai érzékkel, nyitottsággal és logikával kísérletezett. Lebilincselő olvasmány annak, akit érdekel az audio és benne a kábelezés.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

cables írta:
2025.10.18., szomb. 11:51
Shimano írta:
Egyszerűen nem hiszem el,hogy azt aki a saját portékáját nyomja az általános topikban is,az ellen ne lehetne tenni valami akármit is.Unalmas,és bicskanyitogatóan bosszantó is ezeket a minden más sz@r csak az enyém jó marhaságokat itt-is olvasni.
Aki kábelt farag,az maradjon a saját topikjaiban,és nyomja ott a süket dumát,csak ennyi lenne az elvárás. ;)
Nem értem miről beszélsz? A feledhetetlen Darvas László kísérleteiről volt szó. Semmiféle saját portékáról nem esett szó. A fóbiádat ne keverd ide!
Ugyan már Rudi! Képes vagy Darvas emlékét felhasználni a kábeleid dicsőítésére, aztán meg letagadni? Hogy nem is érted?! Akkor már rég abba kellett volna hagynod a nyilvános megnyilatkozásokat!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Shimano írta:
Egyszerűen nem hiszem el,hogy azt aki a saját portékáját nyomja az általános topikban is,az ellen ne lehetne tenni valami akármit is.Unalmas,és bicskanyitogatóan bosszantó is ezeket a minden más sz@r csak az enyém jó marhaságokat itt-is olvasni.
Aki kábelt farag,az maradjon a saját topikjaiban,és nyomja ott a süket dumát,csak ennyi lenne az elvárás. ;)
Nem értem miről beszélsz? A feledhetetlen Darvas László kísérleteiről volt szó. Semmiféle saját portékáról nem esett szó. A fóbiádat ne keverd ide!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2186

Hozzászólás Szerző: Shimano »

istvan01 írta:
2025.10.18., szomb. 09:40
Shimano írta:
Ebben van még durva momentum
[OFF - katt ide ha látni akarod]
ezt a zugvállalkozói marketing okosságot terjeszti kevés büntető hetes pihenőkkel megszakítva, mióta 2012-ben regisztrált az AVX-re. Ha egy mondatban írnánk le marketing lózungját: A világ minden hifis kábel gyártója szándékosan tévúton félrevezeti a felhasználóit, ahelyett hogy a R.R kábeleit vinné el kipróbálni.
Látom én is a folyamatot,itt vagyok már régóta.A véletlenül rálelt régi rézdrót esete forog itt már mióta itt van,és ezzel semmi probléma nem lenne ha ez a helyén kezelve,és bizonyos kereteken belül,jelen esetben a saját topikban menne,de basszus nem ez van,és ez a baj,mert nincs olyan téma ebben a topikban,ami előbb utóbb ne a régi rézdrótra lelt ember agymenéseire váltana.Unalmas,és ez a lehető legfinomabban megfogalmazott jelző és kritika,szerintem.
Szerintem szándékosan csinálja ezt a provokációt.Ha én admin lennék,akkor szintén így tennék,szándékosan kidobnám innét.
És már megint az ő szekerét toljuk,mint ahogyan eddig is. :smile51: A gerilla marketing ismét elérte a célját,vajon még meddig fogja. gondolkodik.gif

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3552

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Shimano írta:
Ebben van még durva momentum
ezt a zugvállalkozói marketing okosságot terjeszti kevés büntető hetes pihenőkkel megszakítva, mióta 2012-ben regisztrált az AVX-re. Ha egy mondatban írnánk le marketing lózungját: A világ minden hifis kábel gyártója szándékosan tévúton félrevezeti a felhasználóit, ahelyett hogy a R.R kábeleit vinné el kipróbálni.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2186

Hozzászólás Szerző: Shimano »

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3977

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

cables írta:
2025.10.18., szomb. 07:47
Nemrég volt a 2. Audio Expo, ahol igen dicséretes módom megemlékeztek a magyar audió "történelem" nagy alakjairól, többek között Darvas Lászlóról a Hi-Fi Magazin főszerkesztőjéről. Kiváló újságíró volt és kivételesen nyitott gondolkodású, önmaga is kísérletező ember. Műszakiakat megszégyenítő logikus gondolkodással és kitartással jött rá arra, hogy mi rontja a kábelek hangját. Talán ott tévedett egyedül, hogy azt hitte a huzalok zománc szigetelése ront a hangon. Ezért az általa legjobbnak talált "légvezeték" a csupasz, vékony huzal zárlat veszélyes volt. De a hangminőségre tett alábbi megállapításai igazak és érvényesek ma is. Ezt írta a köpeny nélküli IC és a hangfal kábel hangjáról átmérőjéről és anyagáról.

Idézet Darvas László A kábel hűllő.jpg

Darvas László hangfal kábelről.jpg
Látom sikerüt a 2 nappal ezelőtti posztommal lendületet adni a marketing gépezetnek, a kábelhüllős cikk felemlegetésével.

viewtopic.php?p=2976332#p2976332
Screenshot 2025-10-18 at 8.12.22.jpg
Szivesen.

A történethez hozzátartozik az is, hogy élete utolsó húszegynéhány évében Darvas Laci olyan komplett Naim rendszert használt, amiben gyári Naim (DIN csatlakozós) kábelek voltak (előbb a SNAIC, később a Hi-Line sorozatból, még a gyári öntött tápkábeleket is lecserélte ezekre), 8m-es NACA5 hangfalkábellel.

A kábelhüllős kísérletben mennybe menesztett csupasz kábelek közül nem volt a rendszerében egy darab sem...
A történelmi hűség kedvéért, még ha off topik is, azt is megjegyezném, hogy a 2023-as Hifi Shown sokak közreműködésével életmű-díjat adtunk Lacinak és HFM szerkesztőségének.

A mostani audio expos topikban erről írtam is részletesebben. Akit érdekel keresse meg.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Nemrég volt a 2. Audio Expo, ahol igen dicséretes módom megemlékeztek a magyar audió "történelem" nagy alakjairól, többek között Darvas Lászlóról a Hi-Fi Magazin főszerkesztőjéről. Kiváló újságíró volt és kivételesen nyitott gondolkodású, önmaga is kísérletező ember. Műszakiakat megszégyenítő logikus gondolkodással és kitartással jött rá arra, hogy mi rontja a kábelek hangját. Talán ott tévedett egyedül, hogy azt hitte a huzalok zománc szigetelése ront a hangon. Ezért az általa legjobbnak talált "légvezeték" a csupasz, vékony huzal zárlat veszélyes volt. De a hangminőségre tett alábbi megállapításai igazak és érvényesek ma is. Ezt írta a köpeny nélküli IC és a hangfal kábel hangjáról átmérőjéről és anyagáról.

Idézet Darvas László A kábel hűllő.jpg
Idézet Darvas László A kábel hűllő.jpg (116.59 KiB) Megtekintve 2982 alkalommal
Darvas László hangfal kábelről.jpg
Darvas László hangfal kábelről.jpg (79.06 KiB) Megtekintve 2982 alkalommal

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

cables írta:
2025.10.17., pén. 10:17
Alex_Aston írta:
2025.10.17., pén. 07:51
cables írta:
2025.10.17., pén. 07:24
Teszteléssel el lehet dönteni!
Így van.
De akkor ne te döntsd el, hogy melyik a jobb. ;)
Nem is én. Az ügyfelek döntik el. Tessék véleményeket olvasni!
Szerintem majd meg kellene hallgatnod bizonyos "KSL" öregbítési technológiával készített kábeleket és ezeket is megmutatni az "ügyfeleidnek" is, hogy na akkor ezt véleményezzék!
Én és pár ismerősöm már megtette ezeket az összehasonlításokat. Csak a töredékét mertem leírni! :)
Összegezve: majd ha csinálsz olyan drótokat, ami csak a közelébe ér azoknak, akkor lesz miről beszélni!
Üdvözlettel SM

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 504

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Rock60 írta:
2025.10.17., pén. 16:41
Nagyon rendben lehet mindenkinél minden, hogy jobb téma nem akad, mint Cables " régi drót " filozófiáján csoportosan rugózni. gondolkodik.gif
Van, akinél újdonság, hogy a régi rézkábelek tisztasága nagyobb, mint a mai újrahasznosított Kína - orientált világunkban általában természetes ?

Azon mi az érthetetlen, hogy Cables kábeleinek hangjáról esetleg nem Őt, hanem a felhasználókat - vannak jó néhányan - kell faggatni ?
( Kliens, ügyfél, üzletfél, kuncsaft, vásárló, felhasználó - tessék választani... :D )
Neked mennyi kábeled van tőle?
Ha kérdésed van: 20/3383456

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6380

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Rock60 írta:
Nagyon rendben lehet mindenkinél minden, hogy jobb téma nem akad, mint Cables " régi drót " filozófiáján csoportosan rugózni. gondolkodik.gif

Mivel megint bedobta magát a gerillamarketinggel ide, az általános kábeles topikba, így még érthető is. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 199

Hozzászólás Szerző: merida »

Alex_Aston írta:
2025.10.17., pén. 16:48
Rock60 írta:
Nagyon rendben lehet mindenkinél minden, hogy jobb téma nem akad, mint Cables " régi drót " filozófiáján csoportosan rugózni. gondolkodik.gif....
Senki sem azon rugózik.
Hanem (én legalabb is) azon, hogy ezt beállitja "verhetetlenekk"-nek.

Célszerű olvasni, értelmezni, aztán kijelenteni valamit. Ez úgy önmagában sosem árt, javítja a normális kommunikációt, vagy a vitának értelmet ad.
E nélkül csak az ember magáról állít ki sokadszorra is bizonyítványt, azon felül, hogy felesleges posztokat generál.
Felesleges posztok terén, ön sem áll rosszul, uram.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3666

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Rock60 írta:
Nagyon rendben lehet mindenkinél minden, hogy jobb téma nem akad, mint Cables " régi drót " filozófiáján csoportosan rugózni. gondolkodik.gif....
Senki sem azon rugózik.
Hanem (én legalabb is) azon, hogy ezt beállitja "verhetetlenekk"-nek.

Célszerű olvasni, értelmezni, aztán kijelenteni valamit. Ez úgy önmagában sosem árt, javítja a normális kommunikációt, vagy a vitának értelmet ad.
E nélkül csak az ember magáról állít ki sokadszorra is bizonyítványt, azon felül, hogy felesleges posztokat generál.
Csak a Marantz! :-D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Van, akinél újdonság, hogy a régi rézkábelek tisztasága nagyobb, mint a mai újrahasznosított Kína - orientált világunkban általában természetes ?

Azon mi az érthetetlen, hogy Cables kábeleinek hangjáról esetleg nem Őt, hanem a felhasználókat - vannak jó néhányan - kell faggatni ?
( Kliens, ügyfél, üzletfél, kuncsaft, vásárló, felhasználó - tessék választani... :D )

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

istvan01 írta:
2025.10.17., pén. 10:29
cables írta:
Ügyfelek??? Ezt is úgy kell komolyan venni mint a "régen" (70éve) minden jobb volt, kábelben is? Vagy tényleg ügyfelekről lenne szó?

"A közigazgatási jogban az ügyfél (latinul kliens) az a természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet lehet, akinek jogát vagy jogos érdekét az adott közigazgatási eljárásban szereplő közigazgatási hatósági ügy érinti, akit hatósági ellenőrzés alá vontak, illetve akire nézve a hatósági nyilvántartás adatot tartalmaz"
A Vásárló(k) talán jobban hangzana.(?)

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 949

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

cables írta:
Alex_Aston írta:
cables írta:
Így van.
Netán sorba is állnak érte?
"Az igazi barát szemből támad."

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3552

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

cables írta:
Ügyfelek??? Ezt is úgy kell komolyan venni mint a "régen" (70éve) minden jobb volt, kábelben is? Vagy tényleg ügyfelekről lenne szó?

"A közigazgatási jogban az ügyfél (latinul kliens) az a természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet lehet, akinek jogát vagy jogos érdekét az adott közigazgatási eljárásban szereplő közigazgatási hatósági ügy érinti, akit hatósági ellenőrzés alá vontak, illetve akire nézve a hatósági nyilvántartás adatot tartalmaz"

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:

Te írtad, hogy az általad (is) használt régi kábelek verhetetlenek. Ergo te írtad, és kijelentettél valamit, amit ugye nem tudsz igazolni.
Az pedig, hogy a vevőid írnak pozitív dolgot a termékedről, az lenne a mérvadó és örök referencia, amihez mindenki másnak igazodni kell? Nem pedig csak egy (néhány) vélemény?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Alex_Aston írta:
cables írta:
Így van.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
Így van.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5266

Hozzászólás Szerző: fülelek »

cables írta:
2025.10.16., csüt. 12:13
Az audió világa annyira összetett, hogy nagyon könnyű eltévedni és rossz kővetkeztetésekbe bonyolódni. Huzal témában különösen érdemes vigyázni. A nagyon régen (50-70 éve) gyártott, lenyugodott kristály-szerkezetű huzalok jelkábeleknél verhetetlenek.
Ezt akárhányszor leírod, akkor sem igaz.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

MrCollector írta:
2025.10.16., csüt. 21:23

Szerintem meg pont a készülékek, a hangfalak/fejhallgatók, illetve a zenei anyagok minősége fejlődött olyan szintre, hogy a rendszerek igénylik az igazán jó kábeleket. Ezt aknázzák ki (jó esetben) a kábelgyártók, akik egyre többen vannak. Ezáltal a marketingben is gyakrabban találkozik a hifista a kábelekkel. Bár emlékszem megvolt ez a 90-es években is, csak közel sem ilyen szinten, mint most.
Szerintem nem készülék, hanem rendszer szinten kell nézni az arányokat. Azért a drágább rendszerek tulajdonosai is nehezebben adnak ki milliókat kábelre (általánosságban), mint készülékre. Pedig ők tudnak belőle a legjobban "profitálni".
Ez is igaz, bár meg kell mondjam, hogy a 35 éves Rock Reference és a 40 éves Quad ESL63 is nagyon örül az új tápkábeleknek, mikor születtek, PC drótnál nem találkozhattak jobbal.
Nyilván félreérthetően fogalmaztam, hiszen nekem is voltak már az ősidőkben is VdH és AN interconnectjeim és hsz kábeleim, de a tápkábelekből a PC dróttal kellett beérjék - a példa kedvéért - még az ARC SP11 - nek, a Klimo OTL - nek, vagy az AN Ongaku - nak is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”