Nyilván erre a kérdésre a részletek ismerete nélkül nem lehet jó választ adni. Van amikor olcsóbb rendszerben is nagyon jó hatása van a kb 3x drágább kábelnak és van amikor többmilliós rendszerbe is mindegy mit teszel, mert nincs/alig van különbség és semmivel nem fog jobban szólni. Az előbbire szoktam emlegetni, hogy Arcam erősítő Vz kábellel mennyivel jobb hangot tud. Szóval csak ennyiből kiindulva is a 0-tól a többszörös árig bármi előfordul. Kár is erre máshogy gondolni.seribery írta: ↑2025.10.16., csüt. 12:3815 éve vagyok tag, de már 30 éve foglalkoztat a hifi világa - és ennek semmi köze a kérdésemhez :-) Sajnos, ahogy a mutatóimból is látszik, keveset kommunikálok és nem követem rendszerességgel a témákat. Köszönöm a válaszokat, tényleg érdekel, hogy ki-milyen értékű rendszerhez vesz igazán drága kábeleket. Nyilván az elektronikába a legtöbb ember nem nyúl bele, marad hát a kábelekkel, szűrőkkel, akusztikával stb. való kísérletezés.Rock60 írta: ↑2025.10.15., szer. 21:35Engem maga a kérdés lep meg 15 évnyi fórumozásod után.seribery írta: ↑2025.10.14., kedd 11:42Sziasztok! Ahogy látom itt a fórumon is elég jól mennek a nem ritkán több millió forintos IC/hangfal/hálózati táp kábelek. Kíváncsi lennék, milyen össz értékű rendszernél van értelme ilyen értékű kábelt betenni? Vagy a rendszer integritás ilyenkor nem szempont? Tehát sokan inkább vesznek egy drága kábelt, mert erre még van pénzük, de egy drágább rendszer komponensre már nincs? Korábban volt egy olyan íratlan szabály nálam, hogy egy komponens 10%-át költöm kábelre. Ti hogy álltok ezzel?
Ez a téma már annyiszor ki lett tárgyalva és csontig rágva, minimum havonta fellobanva, hogy több oldalnyi választ kapsz, ha egy kicsit visszatekergetsz.
A lényeg, hogy mindenki másképp gondolja...
Amióta hallottam egy háromszázezer forintos dobozt szólni egy kétszázezres, majd egy egymillió forintos hangfalkábellel, vagy a négyszázezres AN VZ - t bármivel, azóta nincsen kérdés...
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, alsó-közép kategóriás rendszeremben a készülékek árának kb. a 40 - 50 % - át teszi ki a kábelezésük.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1275
Re: Kábelezzünk
-
seribery
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 7
15 éve vagyok tag, de már 30 éve foglalkoztat a hifi világa - és ennek semmi köze a kérdésemhez :-) Sajnos, ahogy a mutatóimból is látszik, keveset kommunikálok és nem követem rendszerességgel a témákat. Köszönöm a válaszokat, tényleg érdekel, hogy ki-milyen értékű rendszerhez vesz igazán drága kábeleket. Nyilván az elektronikába a legtöbb ember nem nyúl bele, marad hát a kábelekkel, szűrőkkel, akusztikával stb. való kísérletezés.Rock60 írta: ↑2025.10.15., szer. 21:35Engem maga a kérdés lep meg 15 évnyi fórumozásod után.seribery írta: ↑2025.10.14., kedd 11:42Sziasztok! Ahogy látom itt a fórumon is elég jól mennek a nem ritkán több millió forintos IC/hangfal/hálózati táp kábelek. Kíváncsi lennék, milyen össz értékű rendszernél van értelme ilyen értékű kábelt betenni? Vagy a rendszer integritás ilyenkor nem szempont? Tehát sokan inkább vesznek egy drága kábelt, mert erre még van pénzük, de egy drágább rendszer komponensre már nincs? Korábban volt egy olyan íratlan szabály nálam, hogy egy komponens 10%-át költöm kábelre. Ti hogy álltok ezzel?
Ez a téma már annyiszor ki lett tárgyalva és csontig rágva, minimum havonta fellobanva, hogy több oldalnyi választ kapsz, ha egy kicsit visszatekergetsz.
Amióta hallottam egy háromszázezer forintos dobozt szólni egy kétszázezres, majd egy egymillió forintos hangfalkábellel, vagy a négyszázezres AN VZ - t bármivel, azóta nincsen kérdés...
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, alsó-közép kategóriás rendszeremben a készülékek árának kb. a 40 - 50 % - át teszi ki a kábelezésük.
És egy 85-ben gyártott kábelt, ha elrakok a fiókba, akkor 10 év múlva már jó lesz? Vagy egy mai csúcs kábelt rakjak el az unokáimnak?
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3632
Magyarán egyik neves gyártó terméke sem jöhet szóba, ha jó hangot akarok, hogy ha csak max. 40-45 éve léteznek? Mert ők ugye új kábellekkel dolgoznak, akkor azok meg nem jók gondolom.
És egy 85-ben gyártott kábelt, ha elrakok a fiókba, akkor 10 év múlva már jó lesz? Vagy egy mai csúcs kábelt rakjak el az unokáimnak?
Csak a Marantz! :-D
Az audió világa annyira összetett, hogy nagyon könnyű eltévedni és rossz kővetkeztetésekbe bonyolódni. Huzal témában különösen érdemes vigyázni. A nagyon régen (50-70 éve) gyártott, lenyugodott kristály-szerkezetű huzalok jelkábeleknél verhetetlenek.
Magam a nyolcvanas évek végén, az egyetem elvégzése után kiautóztam Köln környékére (kis polszkival, friss jogostvánnyal), egy német gyártóhoz, hogy a mostani Audio Consultinghoz hasonló nagyon vékony ezüst drótokat vegyek interkonnekt kábeles kisérletezési célokból. Vass Andrási Gyurival próbálkoztunk sokat, az egyetemi Hifi Klubnak ez már olyan 1986 táján témája volt.
A nyolcvanas évek végén Bese Attila már dolgozott a audiofil kábelszabadalmán, amit aztán a kilencvenes évek közepén hivatalosan el is fogadtak.
De ne felejtezzünk meg a Hifi Magazinról sem, a híres Kábelhüllő című cikkről. Amivel tulajdonképpen elindította idehaza a kábeltémát.
http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM2303.HTM
Vagyis ha nem is ilyen erővel, mint most, de azért tudni lehetett arról, hogy a kábeleknek van hatása a hangzásra.
A nyolcvanas években már létezett Siltech, Kimber, Fulton, Gotham, Cardas, Furutech, Audio Note (Kondo) is, és ne felejtkezzünk meg az egyik legismertebbről, a Monsterről, aki már a hetvenes évek végén létezett. 1977–1980 körül Mitsuo Ohno fejlesztette ki az OCC (Ohno Continuous Cast) technológiát, aminek az egyik első felhasználója Kondo volt. 1985 táján már használja a Furutech is.Rock60 írta: ↑2025.10.16., csüt. 10:38Talán nagyobb idő-intervallumra gondoltam, és való igaz, inkább analóg vonalon.kaef2 írta: ↑2025.10.16., csüt. 10:05
Az elmúlt 30-40 évben a vezetőanyagok (OCC réz, ezüst, jobb szigetelés, geometria) persze finomodtak, de ezek inkább precizitási és gyártástechnikai javulások, nem forradalmak.
A kábel továbbra is fontos, de nem ott történt a nagy ugrás, hanem az audio rendszerek egészében.
A nyolcvanas - kilencvenes években már olyan kiemelkedő futóművek és erősítők léteztek, amiért ma is összetenné a két kezét az egyszeri hifista.
És milyen tápkábellel a seggükben ? Filléres PC dróttal.
Mire tudtad cserélni ? Másik PC drótra.
A mai állapothoz képest erre gondoltam.
Magam a nyolcvanas évek végén, az egyetem elvégzése után kiautóztam Köln környékére (kis polszkival, friss jogostvánnyal), egy német gyártóhoz, hogy a mostani Audio Consultinghoz hasonló nagyon vékony ezüst drótokat vegyek interkonnekt kábeles kisérletezési célokból. Vass Andrási Gyurival próbálkoztunk sokat, az egyetemi Hifi Klubnak ez már olyan 1986 táján témája volt.
A nyolcvanas évek végén Bese Attila már dolgozott a audiofil kábelszabadalmán, amit aztán a kilencvenes évek közepén hivatalosan el is fogadtak.
De ne felejtezzünk meg a Hifi Magazinról sem, a híres Kábelhüllő című cikkről. Amivel tulajdonképpen elindította idehaza a kábeltémát.
http://hifimagazin.hu/HFMCD/HFM/CIKKEK/HFM2303.HTM
Vagyis ha nem is ilyen erővel, mint most, de azért tudni lehetett arról, hogy a kábeleknek van hatása a hangzásra.
Talán nagyobb idő-intervallumra gondoltam, és való igaz, inkább analóg vonalon.kaef2 írta: ↑2025.10.16., csüt. 10:05
Az elmúlt 30-40 évben a vezetőanyagok (OCC réz, ezüst, jobb szigetelés, geometria) persze finomodtak, de ezek inkább precizitási és gyártástechnikai javulások, nem forradalmak.
A kábel továbbra is fontos, de nem ott történt a nagy ugrás, hanem az audio rendszerek egészében.
A nyolcvanas - kilencvenes években már olyan kiemelkedő futóművek és erősítők léteztek, amiért ma is összetenné a két kezét az egyszeri hifista.
És milyen tápkábellel a seggükben ? Filléres PC dróttal.
Mire tudtad cserélni ? Másik PC drótra.
A mai állapothoz képest erre gondoltam.
Robikának minden faszság, amit én mondok, de ez már csak így van rendjén...
Már megijednék, ha valamivel egyetértene, akkor azt gondolnám, hogy most aztán tényleg nagy baromságot mondtam.
Na, de ez nem is érdemel többet, tonképpen ennyit sem...
Hanem, ami a lényeg, hogy elbirtokoltam tottyi fórumtársunktól szakadatlan hirdetett két darab 2 méteres Ákos - féle RXV HC V2 tápkábelét.
Immáron 3 darabra nőtt a készlet, eme két példány az ESL63 - ba szállítja a delejt.
Mi változott ? Összességében minden szempontból jobb egy kicsit a Duelund/Oyaide kombóhoz képest.
Kicsivel több mikrorészlet, élénkebb magas, több mély, bizonyos hangok jobban kihallatszanak a háttérből, mint eddig...
Viszont érzek benne egy pici mechanikusságot.
A lényeg az, hogy sok kicsi sokra megy, összességében jobb kábel, mint a Duelund, de visszapróbánál sem dőltem a kardomba, tehát nem véletlenül hallottam nagyon jónak anno az elkészült Duelund DIY fonatot...
Annyi varia van még a projektben, hogy a Duelund - ot felsőpolcos Oyaide dugókkal szereltem.
Tudom, hogy a dugó - kérdésnek sokan nem tulajdonítanak jelentőséget, sokan viszont igen, nagyon is, és nem véletlenül.
Szóval lehet, hogy szentségtörés, de keríteni fogok az RXV - re is Oyaide dugókat. Erősen sanszosnak tűnik, hogy az elegáns, fém házas csili-vili gyári dugók helyére szerelve, ismeretlen magasságokba repítik majd a kábelt.
Már megijednék, ha valamivel egyetértene, akkor azt gondolnám, hogy most aztán tényleg nagy baromságot mondtam.
Na, de ez nem is érdemel többet, tonképpen ennyit sem...
Hanem, ami a lényeg, hogy elbirtokoltam tottyi fórumtársunktól szakadatlan hirdetett két darab 2 méteres Ákos - féle RXV HC V2 tápkábelét.
Immáron 3 darabra nőtt a készlet, eme két példány az ESL63 - ba szállítja a delejt.
Mi változott ? Összességében minden szempontból jobb egy kicsit a Duelund/Oyaide kombóhoz képest.
Kicsivel több mikrorészlet, élénkebb magas, több mély, bizonyos hangok jobban kihallatszanak a háttérből, mint eddig...
Viszont érzek benne egy pici mechanikusságot.
A lényeg az, hogy sok kicsi sokra megy, összességében jobb kábel, mint a Duelund, de visszapróbánál sem dőltem a kardomba, tehát nem véletlenül hallottam nagyon jónak anno az elkészült Duelund DIY fonatot...
Annyi varia van még a projektben, hogy a Duelund - ot felsőpolcos Oyaide dugókkal szereltem.
Tudom, hogy a dugó - kérdésnek sokan nem tulajdonítanak jelentőséget, sokan viszont igen, nagyon is, és nem véletlenül.
Szóval lehet, hogy szentségtörés, de keríteni fogok az RXV - re is Oyaide dugókat. Erősen sanszosnak tűnik, hogy az elegáns, fém házas csili-vili gyári dugók helyére szerelve, ismeretlen magasságokba repítik majd a kábelt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.10.16., csüt. 10:42-kor.
Szerintem azt érdemes különválasztani, hogy miben fejlődtek ténylegesen a kábelek, és miben csak a környezet változott meg körülöttük.
Az elmúlt 30-40 évben a vezetőanyagok (OCC réz, ezüst, jobb szigetelés, geometria) persze finomodtak, de ezek inkább precizitási és gyártástechnikai javulások, nem forradalmak. A legtöbb elv (twisted pair, coax, litz, star-quad stb.) már évtizedek óta ismert. A gyártási folyamatok kézben tartásában, precizitásában ás hatékonyságában is voltak ipari méretű változások, de ezek leginkább költségcsökenés oldalon játszottak szerepet (aminek a hatása mondjuk pont nem látszik az árakon).
Ami valóban újat hozott, az a digitális jelfeldolgozás korszaka és a streaming, mondjuk a CD megjelenése és a digitális utómunka elterjedése kapcsán. Az informatika bejövetele miatt ma sokkal több a digitális összeköttetés (USB, Ethernet, HDMI, stb). Itt a cél nemcsak a „hangzás” alakítása lehet, hanem az adatátvitel stabilitása és az elektromos zajok csökkentése is. Emiatt születtek a LAN- és USB-audióra optimalizált kábelek, meg a földleválasztó, optikai, aktív megoldások. Általában az egyre magasabb frekvenciájú és változatos spektrumú zajok kezelése egyre fontosabbá vált.
Tehát fejlődés volt – de inkább alkalmazási oldalról, új digitális technológiák megjelenése miatt, nem fizikai áttörésként. A készülékek (DAC, streamer, erősítő) technológiai szempontból sokkal nagyobb lépést tettek előre.
A digitális eszközök, a DSP, FPGA, a processzálási sebesség növekedése és általában az informatikai megoldások és a streaming megjelenése mellett nem mondanám, hogy az eszközök kevesebbet fejlődtek, mint a kábelek.
Szerintem azt érdemes különválasztani, hogy miben fejlődtek ténylegesen a kábelek, és miben csak a környezet változott meg körülöttük.
Az elmúlt 30-40 évben a vezetőanyagok (OCC réz, ezüst, jobb szigetelés, geometria) persze finomodtak, de ezek inkább precizitási és gyártástechnikai javulások, nem forradalmak. A legtöbb elv (twisted pair, coax, litz, star-quad stb.) már évtizedek óta ismert. A gyártási folyamatok kézben tartásában, precizitásában ás hatékonyságában is voltak ipari méretű változások, de ezek leginkább költségcsökenés oldalon játszottak szerepet (aminek a hatása mondjuk pont nem látszik az árakon).
Ami valóban újat hozott, az a digitális jelfeldolgozás korszaka és a streaming, mondjuk a CD megjelenése és a digitális utómunka elterjedése kapcsán. Az informatika bejövetele miatt ma sokkal több a digitális összeköttetés (USB, Ethernet, HDMI, stb). Itt a cél nemcsak a „hangzás” alakítása lehet, hanem az adatátvitel stabilitása és az elektromos zajok csökkentése is. Emiatt születtek a LAN- és USB-audióra optimalizált kábelek, meg a földleválasztó, optikai, aktív megoldások. Általában az egyre magasabb frekvenciájú és változatos spektrumú zajok kezelése egyre fontosabbá vált.
Tehát fejlődés volt – de inkább alkalmazási oldalról, új digitális technológiák megjelenése miatt, nem fizikai áttörésként. A készülékek (DAC, streamer, erősítő) technológiai szempontból sokkal nagyobb lépést tettek előre.
Annyit még az előzőhöz, hogy mivel egy kábel kevésbé meghatározó esztétikai komponens, mint egy hangsugárzó, vagy erősítő, amelyekhez amúgy is inkább kötődünk, ezért azok cseréje, az azokkal való kísérletezés sokkal nagyobb teret kap, mint ( jóval ) korábban.
Én pl. készüléket nem cseréltem 4 éve - nagy részük 35 éve a birtokomban van - kábelek meg azért jönnek - mennek...
Szerintem maguk a kábelek sokkal többet fejlődtek az évtizedek alatt, mint a kiszolgált készülékek.
A 10 % nem igen értelmezhető. Ha van egy 80 ezer forintért vásárolt használt erősítő, milyen az a 8 ezer forintos kábel ? Kb. semmire nem jó.
Ebből is látszik, hogy olcsóbb rendszerekben, a készülékek árát bőven meghaladó kábel sem túlzás...
Drága rendszerekben ez az arány nyilván arányosan csökken(het).
Jó a poszt, de ez tényszerűen nem helyes.
Nekem is volt - talán az enyém volt az első pár Magyarországon - drága is volt, de megközelítőleg sem került egy autó árába. Talán egy robogóéba.
Engem maga a kérdés lep meg 15 évnyi fórumozásod után.seribery írta: ↑2025.10.14., kedd 11:42Sziasztok! Ahogy látom itt a fórumon is elég jól mennek a nem ritkán több millió forintos IC/hangfal/hálózati táp kábelek. Kíváncsi lennék, milyen össz értékű rendszernél van értelme ilyen értékű kábelt betenni? Vagy a rendszer integritás ilyenkor nem szempont? Tehát sokan inkább vesznek egy drága kábelt, mert erre még van pénzük, de egy drágább rendszer komponensre már nincs? Korábban volt egy olyan íratlan szabály nálam, hogy egy komponens 10%-át költöm kábelre. Ti hogy álltok ezzel?
Én most cseréltem Luxor-ról Crystal Cable-re a fejhallgatós rendszerben táp- és ic kábelt. Jól hallható változás (teresebb, testesebb a hangszerek hangja, háromdimenziósabb az előadás) történt. Ha új kori árat számolok (meg inflációt), akkor kb. az erősítő és fejhallgató együttes értékének felel meg nagyjából a két kábel ára, tehát nálam kb. 1:1 az arány. Innen már nem szándékozok feljebb lépni kábel tekintetében.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable
Látom kell a vita. Mindenesetre leírom ahogy én látom. Szigorúan saját vélemény, és alátámasztás.
A szabályok azért vannak, hogy megszegd őket.
Hangfalkábelnél például a hangfalat, vagy az erősítőt veszed alapul? Ha cseréled az alapot, egyből cserélsz kábelt is?
Én a magam részéről úgy vagyok, hogy ha valamiért képbe kerül egy kábel, az árát úgy érzem megéri (javulás szempontjából) és van rá keret megveszem. Így egyszerű, nekem. Pedig tanultam statisztikát 3 évig.
Fogalmam sincs minek hogy változik a piaci ára. Nekem például Van den Hul D300S hangfalkábelem (is) van. Anno az egy középkategóriás autó árán vásárolható csúcsmodell volt. Most 100 ezer alatt meg lehet venni. Most akkor az újkori, vagy a jelenlegi árát vegyem figyelembe, esetleg átlagoljam a kettőt? Mi van, ha van egy rendszerem, de nem egyformán változnak a piaci árak? Cseréljek?
Nem annyira életszerű ez a 10%
Egy Heed fan jellemzően pro vagy olcsóbb kábeleket fog venni. Egy másik hifista agyonkábelezi a rendszerét.
A lényeg a lelki béke. Azt vegyél amiben bízol, ami megnyugtat. Béke.
A szabályok azért vannak, hogy megszegd őket.
Hangfalkábelnél például a hangfalat, vagy az erősítőt veszed alapul? Ha cseréled az alapot, egyből cserélsz kábelt is?
Én a magam részéről úgy vagyok, hogy ha valamiért képbe kerül egy kábel, az árát úgy érzem megéri (javulás szempontjából) és van rá keret megveszem. Így egyszerű, nekem. Pedig tanultam statisztikát 3 évig.
Fogalmam sincs minek hogy változik a piaci ára. Nekem például Van den Hul D300S hangfalkábelem (is) van. Anno az egy középkategóriás autó árán vásárolható csúcsmodell volt. Most 100 ezer alatt meg lehet venni. Most akkor az újkori, vagy a jelenlegi árát vegyem figyelembe, esetleg átlagoljam a kettőt? Mi van, ha van egy rendszerem, de nem egyformán változnak a piaci árak? Cseréljek?
Nem annyira életszerű ez a 10%
Egy Heed fan jellemzően pro vagy olcsóbb kábeleket fog venni. Egy másik hifista agyonkábelezi a rendszerét.
A lényeg a lelki béke. Azt vegyél amiben bízol, ami megnyugtat. Béke.
-
seribery
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 7
Sziasztok! Ahogy látom itt a fórumon is elég jól mennek a nem ritkán több millió forintos IC/hangfal/hálózati táp kábelek. Kíváncsi lennék, milyen össz értékű rendszernél van értelme ilyen értékű kábelt betenni? Vagy a rendszer integritás ilyenkor nem szempont? Tehát sokan inkább vesznek egy drága kábelt, mert erre még van pénzük, de egy drágább rendszer komponensre már nincs? Korábban volt egy olyan íratlan szabály nálam, hogy egy komponens 10%-át költöm kábelre. Ti hogy álltok ezzel?
A túlzóan drága kábelekről,(főleg most újra megtapasztalva azt hogy viszonylag olcsón is lehet nagyon jó hang,meglepően is jó) sem változott a véleményem,mert ezek árai olyan messze vannak attól amit én még racionálisnak tartok,hogy arra szavaim sincsenek,
de ha van rá kereslet,már pedig van,akkor legyenek,mert van helyük a hifi világában.
Amiről írsz,arra én azt mondom hogy 50 50,mert kell a fizikai járatás is,és kell az összeérés is,tehát kb az hogy együtt,és eggyé válva rezegjen a rendszer összes eleme.Mindkettőhöz idő kell.
Nincs ebben semmi érdekes,ami új azt járatni kell,ezzel semmi újat,és az eddigi véleményemtől eltérőet sem írtam.wasiliy888 írta: ↑2025.10.11., szomb. 08:56
Érdekes, hogy ezeket írod, én eddig azt gondoltam, hogy nem tartod szükségesnek a túlzóan drága kábeleket, illetve némileg a szemfényvesztés kategóriába sorolod őket. (De lehet, hogy félreértettelek.)
Ehhez képest viszont furcsa nekem, hogy a bejáratást, "beégetést" fontosnak véled. Sőt, azon túl is, a saját rendszeredben.
Nem vitatkozni akarok, inkább egy másfajta megközelítéséről írtam ennek, egy másik topicban. (Persze, lehet, hogy ez ostobaság. A Kábelbarátság °2-re gondolok.)
search.php?keywords=K%C3%A1belbar%C3%A1 ... sf=msgonly
A túlzóan drága kábelekről,(főleg most újra megtapasztalva azt hogy viszonylag olcsón is lehet nagyon jó hang,meglepően is jó) sem változott a véleményem,mert ezek árai olyan messze vannak attól amit én még racionálisnak tartok,hogy arra szavaim sincsenek,
Amiről írsz,arra én azt mondom hogy 50 50,mert kell a fizikai járatás is,és kell az összeérés is,tehát kb az hogy együtt,és eggyé válva rezegjen a rendszer összes eleme.Mindkettőhöz idő kell.
Ehhez képest viszont furcsa nekem, hogy a bejáratást, "beégetést" fontosnak véled. Sőt, azon túl is, a saját rendszeredben.
Nem vitatkozni akarok, inkább egy másfajta megközelítéséről írtam ennek, egy másik topicban. (Persze, lehet, hogy ez ostobaság. A Kábelbarátság °2-re gondolok.)
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 169
Érdekes, hogy ezeket írod, én eddig azt gondoltam, hogy nem tartod szükségesnek a túlzóan drága kábeleket, illetve némileg a szemfényvesztés kategóriába sorolod őket. (De lehet, hogy félreértettelek.)Shimano írta: ↑2025.10.10., pén. 17:20A rendszer be van kapcsolva állandóan,de lehet tényleg jobb lenne pár napra az előfok és a monoblokkok közé tenni.Még agyalok rajta, egyelőre éjjel fog menni folyamatosan,aztán meglátjuk.Ez ugyan már be van égetve egy bejárató kútyüvel,de az az eddigi tapasztalat,hogy ennek ellenére is kell még a rendszerben is járatni pár napot,amire most semmi időm sem volt.istvan01 írta: ↑2025.10.10., pén. 14:51erősítőt nem kell hozzá bekapcsolni. de ha analóg RCA kábelként használod pár napig, akkor azzal gyorsabban bejáródhat. abban nagyobb a jelfeszültség, impedancia függő mekkora áram halad rajta. RCA analógban viszont a felső határfreki jóval alacsonyabb, de ez bejáródásban kevésbé szempont.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
Az Oyaide kítűnő minőségű DC dugót gyárt, 2.5 és 2.1 - es belsővel.DeProtector írta: ↑2025.10.09., csüt. 20:34Kis segitséget kérnék.
Honnan tudnék normális minőségű DC táp csatlakozót beszerezni? Switch és router elé tennék rendes tápot, de gyártanom kell kábelt hozzá. A kácsában csak egy félét látok, azt is 8e-ért, azt kissé sokallom.
Nagyon hallani a hangbéli eltérést a " futottak még " képességűekhez képest.
Az ára egy tízes körüli, ami a kétezerhez képest tényleg több, a kvalításához képest viszont aprópénz.
A rendszer be van kapcsolva állandóan,de lehet tényleg jobb lenne pár napra az előfok és a monoblokkok közé tenni.Még agyalok rajta, egyelőre éjjel fog menni folyamatosan,aztán meglátjuk.Ez ugyan már be van égetve egy bejárató kútyüvel,de az az eddigi tapasztalat,hogy ennek ellenére is kell még a rendszerben is járatni pár napot,amire most semmi időm sem volt.istvan01 írta: ↑2025.10.10., pén. 14:51erősítőt nem kell hozzá bekapcsolni. de ha analóg RCA kábelként használod pár napig, akkor azzal gyorsabban bejáródhat. abban nagyobb a jelfeszültség, impedancia függő mekkora áram halad rajta. RCA analógban viszont a felső határfreki jóval alacsonyabb, de ez bejáródásban kevésbé szempont.
erősítőt nem kell hozzá bekapcsolni. de ha analóg RCA kábelként használod pár napig, akkor azzal gyorsabban bejáródhat. abban nagyobb a jelfeszültség, impedancia függő mekkora áram halad rajta. RCA analógban viszont a felső határfreki jóval alacsonyabb, de ez bejáródásban kevésbé szempont.
Sziasztok!
Jól gondolom hogy egy spdif digit kábelnek elég az is a bejáratásához,ha ismétlő funkcióval megy a futómű,viszont teljesen lehalkított erősítővel?.Van nálam egy zsír új digit kábel,és egy pár éjjel járatnám így is ha ez jó megoldás.
Jól gondolom hogy egy spdif digit kábelnek elég az is a bejáratásához,ha ismétlő funkcióval megy a futómű,viszont teljesen lehalkított erősítővel?.Van nálam egy zsír új digit kábel,és egy pár éjjel járatnám így is ha ez jó megoldás.
DC tápkábelekhez én mindenképp olyan csatlakozót javaslok amiben csavaros a huzalbefogás. Persze ahány DC táp annyi féle csatlakozót kíván. Fillérekbe kerülnek. Még valami: igazán jó DC tápkábelt nem könnyű csinálni.
- DeProtector
- Fórumlakó

- Értékelés: 251
Kis segitséget kérnék.
Honnan tudnék normális minőségű DC táp csatlakozót beszerezni? Switch és router elé tennék rendes tápot, de gyártanom kell kábelt hozzá. A kácsában csak egy félét látok, azt is 8e-ért, azt kissé sokallom.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
- SoundMania
- V.I.P.

- SoundMania
- V.I.P.

Re: Jack-rca kábelek
cables írta: ↑2025.10.03., pén. 00:46Nincs rangsor, a te füled az igazán jó mérték, ha te fogod használni a kábeltZebulon írta: ↑2025.10.02., csüt. 23:09Sziasztok!
Segítsetek pls! Jack-rca kábel vásárlás előtt állok és érdekelne, hogy mely márkákat illetve típusukat kellene meghallgatnom.
Nordost Heimdall 2 Ikable, Supra Biline MP, Audioquest (Tower, Evergreen, Golden Gate, Big Sure, Sydney)? Illetve ha ezeket rangsorolni kellene hangminőség szempontjából akkor mik lennének a legjobbak?
Re: Jack-rca kábelek
Nincs rangsor, a te füled az igazán jó mérték, ha te fogod használni a kábeltZebulon írta: ↑2025.10.02., csüt. 23:09Sziasztok!
Segítsetek pls! Jack-rca kábel vásárlás előtt állok és érdekelne, hogy mely márkákat illetve típusukat kellene meghallgatnom.
Nordost Heimdall 2 Ikable, Supra Biline MP, Audioquest (Tower, Evergreen, Golden Gate, Big Sure, Sydney)? Illetve ha ezeket rangsorolni kellene hangminőség szempontjából akkor mik lennének a legjobbak?