Ha képminőség és az ár fontos, akkor a Sony 5000.Kobak írta: ↑2025.11.06., csüt. 16:19Köszönöm a részletes választ.
Azóta nézelődöm folyamatosan, meg érdeklődöm mindenkinél, aki már látott ezt azt. Arra jutottam, hogy ha már veszek, akkor lézeres projektort vennék.
Ebből nagyjából arra jutottam, hogy újonnan 3 gép ami szóba jöhet, teljesen hasonló áron (kb. 4000 Euro). Epson Eh-LS12000; Sony VPL-XW5000ES vagy JVC DLA-NZ500 (ez még drágább, így kevésbé opciós).
A tesztekből amit néztem az jön ki, hogy a natív Sonynak szebb, részletgazdagabb a képe, de az Epson jóval fényesebb, ami nálam nappali körülmények között nem jön rosszul, az Epsonnak elektromos a lencsevédője meg az élesség állítás, a Sonynál mindkettő manuális.
Hajlanék erősen a Sony felé, de kérdés, hogy nekem megfelelő lesz e a 0,8-as vászonnal, fehér mennyezettel vagy kicsit engedjek a képminőségből és legyen az e-shiftes Epson?
Ki melyiket javasolná? Ha van más opció is, akkor ne tartsátok magatokban.
A lézeres Epson szinte ugyanaz képminőségre, mint egy Epson 9400 és attól mindenben jobb a Sony. 110"ra elegendő a fényerő is hdr-re az sdr-ben meg elég az 50% fényerő beállítás is.
A manuális lencse egyáltalán nem hátrány, egyszer kell a vászonra lőni a képet.