Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ok-ok!! Marad a StandArt!isteni.gif 

Na azé
Egy 5-10 centit kinntebb, benntebb húztam. Mi bajod a márvánnyal? Az eredeti fém keret tüskével sem stabilabb. Így a tüskék nem egy-egy érmém vannak, hanem a kövön és három különálló tüskén áll. Kisgyerekeknek meg eddig nem sikerült felborítani.
Egyrészt próbaképpen húzd ki addig,amig engedi a kábel úgy,hogy kb.2m bázistávolság legyen,ennek megfelelő hallgatási pozícióba ülj,és tapassz terosztát,vagy ahhoz hasonló anyagot a doboz és a márvány közé!
Tudom ez hosszútávon nem egy gyerek és zasszonybiztos,de arra jó,hogy meghalld a cuccodban lévő potenciált,mielőtt bármi "újításon"agyalnál. Majd lehet azon tanakodni,hogy hogy oldodjon meg ez a problem.Emlékezz,hogy nálam is az a szitu,hogy be a szoba közepére.(megéri)

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Rag »

Ok-ok!! Marad a StandArt!

Végül is ti is hallgattátok már nálam.

Doki!
Egy 5-10 centit kinntebb, benntebb húztam. Mi bajod a márvánnyal? Az eredeti fém keret tüskével sem stabilabb. Így a tüskék nem egy-egy érmém vannak, hanem a kövön és három különálló tüskén áll. Kisgyerekeknek meg eddig nem sikerült felborítani.

Leva!
Lehet, hogy majd belemegyek egy kis kábeljátékba, de itt volt egy kis eszmecsere a kábelekről és marad a CAT egy ideig.
(Most két új házimozi frontra gyúrok,hogy külön legyen a két rendszer teljesen, vagyis az apeh-re várok)
Ha már itt tartok, csak egy rövid off:

Ránéztem az annex oldalára, hogy megnézem vannak-e még jamo cuccaik. Mit látok TAVASZ AKCIÓ, hajrá nézzük...
DE gyorsan gyanús lett és felhívtam őket...
A homelapon a TAVALYI akció van még mindig kinnt. NAGYON nagyot zuhant a szememben egy márkakereskedés, hazai képviselet, stb mit tudom én mi még
bekap6od.gif

Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: topeti »

Hát sajnos proacot 150-200 körül nem kapni
Mellorn Góliát is talán 240 környéke.
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Félve kérdezem, hogy Proac-ot hallottál már? Őt szokták mégdícsérni. Én sajna még nem hallottam, de a helyedben megfülelném.

ProAc-ot többször hallottam mát röbb helyen.
Az igazság az, hogy ha egy Response 1-et meg tudnék venni nagyokat ugrálnék örömömben. Sajnos még nem az én árkategóriám.
Kb. 150-nél kell megálljak, esetleg max. 200-ig.
A Mellorn doboz is 200 fölött van úgy tudom.

Vendég

Heed Audio termékek

Sziasztok 
Félve kérdezem, hogy Proac-ot hallottál már? Őt szokták még
dícsérni. Én sajna még nem hallottam, de a helyedben megfülelném.

Üdv

Nem occsó kategória!

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: topeti »

Egyenlőre System Audio, Epos van tervben.Ha valakinek van még ötelete ne tartsa magában.

Sziasztok

Félve kérdezem, hogy Proac-ot hallottál már? Őt szokták még
dícsérni. Én sajna még nem hallottam, de a helyedben megfülelném.

Üdv
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Vendég

Heed Audio termékek

Hallgatta már valaki Etalon hangfallal? 
Hangfal kérdés már bennem is felvevődött igaz eddig nem találtam elfogadható állót, de én maradnék valami magyar terméknél....

Rag

Szia!

Nehogy belemenj valami meggondolatlan hangfal balhéba!Szvsz. Nálad nem a hangfallal,sem az elé kötött elektronikával van baj,hanem egyszerűen,ha azt akarod,hogy legyen tér is,és ne döngedezzen a "jobboldal",ahhoz előszöris be kell húzni a sugárzókat egy olyan helyre,ahol kielégítő hangzás van,illetve a márványt alóla nagyívbe...

Egyébkén az etalon cuccai(már amiket itt-ott hallottam)nem szólnak rosszul.

Vendég

Heed Audio termékek

Ha valakinek van még ötelete ne tartsa magában.

gyere el debrecenbe. hozd az erőlködődet is és megmutatom az AZ2-t. igen meglepődsz. pesten most nem tudok bemutatódarabot,de ha belegondolok,hogy zoknit is külhonból veszek,nem nagy út 2óra autózás egy jó hangfalat megfülelni. vonat 2h 30m.

Vendég

Heed Audio termékek

Hangfal kérdés már bennem is felvevődött igaz eddig nem találtam elfogadható állót, de én maradnék valami magyar terméknél....

Rag

Mi bajod a Standart-al?
Nagyon jó kis doboz! Adj neki inkább vmi jobb kábelt. Megérdemli...

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Rag »

Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: blaki »

Különben hangfal után kutakodom. Jó lenne valami "kis" Envoy, de olyan nincs sajnos.Pár helyre valószínűleg elviszem az Obelisket hangfalhallgatózásilag.
Egyenlőre System Audio, Epos van tervben.

Hogy egyesek hajnalban nem tudnak aludni

Üdv
zz7

Hát ha ki tudod várni akkor 1x lesz "kis" envoy csak kérdés mikor...
Amit már régebben is ajánlottam PMC, Totem vagy pedig amit sikerült itthoni körülmények között is fülvégre kapni majd 1 hét erejéig az a Mellorn cég Goliath állványos doboza, az egyik legjobb monitor doboz amit hallottam (a 906-os electrat, a 12.2-es epost is maga mögé utasította nálam és még szerintem jó pár nálánál drágább hangfalat lezenél) szerintem mindenképp érdemes felvenni a listára és az Obeliskkel együtt nagyon nagyon jó párost alkotnak.
A400, Dactilus, 575A, M12.2

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

zz7! 
Bár a kérdés nem nekem szól, de mivel éppen ez ügyben van friss tapasztalatom, azért leírom.
Szal az új Obelisk az nagyon jó kis darab. Én egy Luna-régi Nexus S80 párossal vetettem össze, és nem maradt igazán alul az Obelisk, ami szvsz. nagyon nagy szó! Nagyon lendületes, telt és gzdag hangja van az Obelisknek ami meglepően erölködés nélküli megszólalással párosul. Hosszabb távon azért a Luna-Nexus dinamikája, részletgazdagása és persze a valódi hangtömege kijön, de az Obelisk úgy egyben és azért az árért nagyon jó darab. Nagyon hangulatos az előadásmódja, nagyon jó hallgatni! És nagyon meglepő az is, hogy egy nálánál sokkal komolyabb hangfallal is minden nehézség nélkül elboldogul.
Szvsz.

Köszönöm Alfonz!

Nagy szerencsémre már én is új Obelisk tulajdonosnak mondhatom magam és hasonlóak a tapasztalataim.
Igaz nekem szerényebb hangfalam van, de még azon is nagyon sokat tudott lendíteni egy HK 630 után.
Zsoltnál meg Envoy elé kötve egyszerűen fantasztikus volt (na ez itt az ingyenreklám:)). Hallottam már az Envoyt Nexusokkal, de nekem csak hangtömegben volt több. Igaz nem éltem vele együtt, hosszabb távon valószínűleg több minden kijön.

Különben hangfal után kutakodom. Jó lenne valami "kis" Envoy, de olyan nincs sajnos.
Pár helyre valószínűleg elviszem az Obelisket hangfalhallgatózásilag.
Egyenlőre System Audio, Epos van tervben.

Hogy egyesek hajnalban nem tudnak aludni

Üdv
zz7

Senki Alfonz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Senki Alfonz »

zz7!

Bár a kérdés nem nekem szól, de mivel éppen ez ügyben van friss tapasztalatom, azért leírom.
Szal az új Obelisk az nagyon jó kis darab. Én egy Luna-régi Nexus S80 párossal vetettem össze, és nem maradt igazán alul az Obelisk, ami szvsz. nagyon nagy szó! Nagyon lendületes, telt és gzdag hangja van az Obelisknek ami meglepően erölködés nélküli megszólalással párosul. Hosszabb távon azért a Luna-Nexus dinamikája, részletgazdagása és persze a valódi hangtömege kijön, de az Obelisk úgy egyben és azért az árért nagyon jó darab. Nagyon hangulatos az előadásmódja, nagyon jó hallgatni! És nagyon meglepő az is, hogy egy nálánál sokkal komolyabb hangfallal is minden nehézség nélkül elboldogul.
Szvsz.

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

blaki!

Milyennek hallod az Envoy-on az új Obelisket a Nexushoz képest?

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

"ezekről mondhatom el talán azt hogy a legkevésbé szóltak bele a hangképbe 1xüen csak vezetőként szólgáltak az erősítő és a hangfal között"
Ezt honnan tudod, mi volt a referencia?

nálam a CAT5 volt a referencia kábel, na most lehet fikázni

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Lpfan »

"ezekről mondhatom el talán azt hogy a legkevésbé szóltak bele a hangképbe 1xüen csak vezetőként szólgáltak az erősítő és a hangfal között"
Ezt honnan tudod, mi volt a referencia?
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

fogadjunk,hogy a canopus tulajok legalább fele,ki fogja próbálni,lehet-e a rendszert speckábellel turbózni. sőt,szerintem a canopus(de nem csak canopus. obelisk,stb...) tulajok legalább fele így használja,csak nem ír fórumokra. én ismerek párat...
még messzire se mentem.

blaki aláírása:

Integrált: Heed Audio Obelisk 2005 + tápegység Előfok: Heed Audio Nexus C100 Végfok: Heed Audio Nexus S100 CD : THETA Data Basic II + THETA DS Pro Prime II Front: Heed Envoy Projektor: Toshiba MT-200 Vászon: Projecta Homescreen DVD: Denon 1920 Kábelek:CAT5 Bi-wire, Madrigal, Koltay,Siltech

Ha már az én aláírásomat vetted példának kicsit rakjuk tisztába a dolgokat. Én per pill 2 rendszert használok/hallgatok itthon, az egyik az Obelisk a tápegységgel ezek közé nem kell semmilyen IC a másik pedig az új Nexus elő-végfok, itt értelemszerűen kell ic. Az utóbbi esetnél maradva én is kipróbáltam az elő-végfok között különböző kábeleket, az 1000ft-os audiolinktől kezdve a nordost blue heaven , red dawn kábeleken át a madrigal IC-ig bezárólag, csináltam A-B tesztet és
kipróbáltam úgy hogy 1-2 hétig volt bekötve az egyik kábel utána meg a másik stb stb és ÉN hangsúlyozom ÉN az ÉN fülem nem hallott különbséget az 1000ft-os és a 100e ft-os IC között de itt szigorúan az elő-végfok esetéről beszélek. CD és az előfok között és az integrált és az CD között is kipróbáltam ezeket a dolgokat és ott volt különbség nem is kicsi de ha erről bárki megkérdezett ugyanezt mondtam neki(itt most lehet azzal jönni hogy nem elég jó a rendszerem felbontó képessége - ezt azért kétlem - vagy nem jó a fülem, bevallom nem érdekel amíg NEKEM nincs különbség addig....

Hangfalkábel... itt mint látható CAT5-öt használaok, itt is volt próbára sok kábel (teljesség igénye nélkül:red dawn, hovland, xindak, voodoo, siltech, kimber), igaz ezekkel csak 2-3 napig tudtam együtt "élni", különbség persze itt is volt de legtöbbszor NEKEM negatív értelemben - ami ezek közül nagyon tetszett az a voodoo és a xindak ezekről mondhatom el talán azt hogy a legkevésbé szóltak bele a hangképbe 1xüen csak vezetőként szólgáltak az erősítő és a hangfal között - aztán visszakötöttem a CAT5-öt nem azt mondom hogy jobb mint az említett két kábel de 1-2 nap után mindenfajta hiányérzet nélkül tudtam vele együttélni (mindettől függetlenül ha lesz pénzem az említett 2 kábel közül fogok választani csak készüljenek el a nexus monoblokkok )
Mindettől függetlenül persze lehet hogy a KSL kábelek tényleg mindenhol pozitív hatást fejtenek ki ezt nem tudhatom mert azokat tényleg nem próbáltam de ha kapok kölcsön belőlük ic-t és hangfalkábelt és tényleg vélek változást - legyen az negatív vagy pozitív - felfedezni akkor azt is úgyanúgy le fogom írni.

ui: bár asszem nem kell magyarázkodnom de azért az aláírásomhoz 1-2 szó: a siltech kábelek a thetahoz vannak így kaptam őket így is használom valahogy tényleg szükségük van rá (kikpróbáltam sima pc kábellel hát szóval nem volt az igazi ), az IC-t meg a cd és az ersítő között használom...

Bármi kérdés van...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4573
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: revox »

Ha lenne "készülék"aláírásom(persze nincs,mert nem látom értelmét),abban egy árva kukkot sem tennék a spagócákról,mert az én rendszeremben "nem a farok csóválja...".
Ennyi,ezeket a dolgokat szerintem kár túlragozni,Te úgy gondolod,ahogy ,más meg máshogy.

ui.:egyébkén azért ajánlanám elolvasásra a "Fehér Bélás" cikkeket a tisztánlátás végett.

pontosan doki!

és ahogy látod,míg Te az egyik,más pedig a másik 50%-ba tartozik. a nagy számok törvénye alapján a potenciális hifi után érdeklődők között ugyanígy meg lesz ez a megoszlási arány(ami persze nem reprezentatív felmérés eredménye,csak úgy hasra). minek fosszuk meg ennek lehetőségétől a publikumot

ui: és ha valaki félreértené,ez most egy revox féle fanyar humor lesz. olvasni lehet a tisztánlátáshoz, kábelt meg lehet venni a tisztánhalláshoz
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Ez voltaképp igaz, csak többen elkezdtek irogatni, hogy miért is népszerüsíted az AN dolgokat. Másrészről pedig te elkezdtél AN példákat felhozni, aminek szerintem nem teljesen itt a helye. Elismerem nagyon határeset a dolog.

ezt az AN-t lezárandó,ott volt a sorokban,hogy egy előző kábeles véleményét vadász AN példákkal támasztotta alá(nem a dvd-centeren írta). volt benne sok nem teljesen igaz állítás,avagy mondjuk úgy,megkérdőjelezhető. ezek újbóli előcitálása végett kértem meg,ha máskor kábelekről ír,eme példáját hagyja ki. hogy ebból ki hogy kever AN népszerűsítést,az nem az én dolgom.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Vendég

Heed Audio termékek

fogadjunk,hogy a canopus tulajok legalább fele,ki fogja próbálni,lehet-e a rendszert speckábellel turbózni. sőt,szerintem a canopus(de nem csak canopus. obelisk,stb...) tulajok legalább fele így használja,csak nem ír fórumokra. én ismerek párat...
még messzire se mentem.

blaki aláírása:

Integrált: Heed Audio Obelisk 2005 + tápegység Előfok: Heed Audio Nexus C100 Végfok: Heed Audio Nexus S100 CD : THETA Data Basic II + THETA DS Pro Prime II Front: Heed Envoy Projektor: Toshiba MT-200 Vászon: Projecta Homescreen DVD: Denon 1920 Kábelek:CAT5 Bi-wire, Madrigal, Koltay,Siltech

Ha lenne "készülék"aláírásom(persze nincs,mert nem látom értelmét),abban egy árva kukkot sem tennék a spagócákról,mert az én rendszeremben "nem a farok csóválja...".
Ennyi,ezeket a dolgokat szerintem kár túlragozni,Te úgy gondolod,ahogy ,más meg máshogy.

ui.:egyébkén azért ajánlanám elolvasásra a "Fehér Bélás" cikkeket a tisztánlátás végett.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

pontosan annyi köze van a heed-hez,mint bármi máshoz. adott egy tézis,miszerinte a heed elektronikák nem igénylenek "drága kábelt" és én az ellenkezőjét állítottam. ez nem off,hanem heed téma.
Ez voltaképp igaz, csak többen elkezdtek irogatni, hogy miért is népszerüsíted az AN dolgokat. Másrészről pedig te elkezdtél AN példákat felhozni, aminek szerintem nem teljesen itt a helye. Elismerem nagyon határeset a dolog.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

2. Azonban ez itt a Heed topik, ennek egy másik téma kellene. Ha megírom a kábeles cikket, annak sem igazán itt lenne a helye. (Erre egyébként lehet, hogy nem is kerül sor. A néhai H&T-ban megjelent egy 3 részes cikksorozat Fehér Béla tollából, ahol sokkal részletesebben le van írva mindaz, amit én is szeretnék. Azok a cikkek pedig hamarosan fenn lesznek a neten. Tehát lehet, hogy a "cikkem" nem lesz más, mint egy link.)
A legjobb az lenne ha lenne mindkettő. Saját beírás és link is. Akármilyen jó cikksorozat is volt, vadász bitosan leír egy-két olyan dolgot ami ott nincs vagy valamilyen más esetleg heed specifikus aspektusa van.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

még messzire se mentem.

blaki aláírása:

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

2. az egész vitának nincs helye a heed topicban és szerintem el kéne innen mozgatni
gandalf!

pontosan annyi köze van a heed-hez,mint bármi máshoz. adott egy tézis,miszerinte a heed elektronikák nem igénylenek "drága kábelt" és én az ellenkezőjét állítottam. ez nem off,hanem heed téma. fogadjunk,hogy a canopus tulajok legalább fele,ki fogja próbálni,lehet-e a rendszert speckábellel turbózni. sőt,szerintem a canopus(de nem csak canopus. obelisk,stb...) tulajok legalább fele így használja,csak nem ír fórumokra. én ismerek párat...
halfnote.hu

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2891

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Bár nem én indítottam ezt a topikot, úgy gondolom, hogy Gandalfnak igaza van.
1. Revox - legalábbis legutóbbi beírásában - teljesen normális hangvételben mondta el, amit elmondott.
2. Azonban ez itt a Heed topik, ennek egy másik téma kellene. Ha megírom a kábeles cikket, annak sem igazán itt lenne a helye. (Erre egyébként lehet, hogy nem is kerül sor. A néhai H&T-ban megjelent egy 3 részes cikksorozat Fehér Béla tollából, ahol sokkal részletesebben le van írva mindaz, amit én is szeretnék. Azok a cikkek pedig hamarosan fenn lesznek a neten. Tehát lehet, hogy a "cikkem" nem lesz más, mint egy link.)
Az AudioDIY-en eddig mindig 2-3 témaidegen beírás után az ADMIN nyitott egy új témát, és átrakta oda az egészet.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”