mennyire kell nyomorultnak lenni, de most komolyan

Alex_Aston írta: ↑Ma, 19:51Tehát adott egy erősítő, amin az a fejlesztés, hogy kapott egy plexi lapot, gamer világítást, meg egy kijelzőt úszkáló delfinekkel...?
Ez volt a vágya minden tagnak, nem pedig esetleg a hang javítása?
Gondolom full szimmetrikus felépítésű, mert azt írják, kizárólag azért nem került rá XLR, mivel nem fért el a kompakt házon...
A plexi lap, meg a változtatható színű világítás az elődön is rajta volt. Egyébként meg a TPA3255-ből tényleg lehet szimmetrikus felépítésű erősítőt készíteni, mert 4 darab erősítőt tartalmaz 1 chipben.Alex_Aston írta: ↑Ma, 19:51Tehát adott egy erősítő, amin az a fejlesztés, hogy kapott egy plexi lapot, gamer világítást, meg egy kijelzőt úszkáló delfinekkel...?
Ez volt a vágya minden tagnak, nem pedig esetleg a hang javítása?
Gondolom full szimmetrikus felépítésű, mert azt írják, kizárólag azért nem került rá XLR, mivel nem fért el a kompakt házon...
Tehát adott egy erősítő, amin az a fejlesztés, hogy kapott egy plexi lapot, gamer világítást, meg egy kijelzőt úszkáló delfinekkel...?
Ez nagyon szubjektív, kinek mi tetszene, én erre felé nézelődnék:g.brczk írta: ↑Tegnap, 14:05Sziasztok!
Nemrég sikerult hozzájutnom egy Dali Helicon 800MK1 hangfalpárhoz, amit jelenleg egy Denon PMA-1560 hajt, ugyan nem rossz eredménnyel, de szeretnék egy hozza passzoló erősítőt, ami nem hagy benne tartalékot. Alapvetően egy Accuphase E5000 lenne az endgame minden tekintetben, mind osszeszerelési minoseg, anyaghasználat, a műszerek. Viszont nalam relativ sokat megy elektronikus zene, ugy olvastam a Hegel-ek erre eléggé jók, nagy teljesítmény, magas damping factor. Viszont az osszeszerelesi minoseg es a kullem nem említhető egy lapon az Accu-val, de ugye ezt az ára is tükrözi.
Nyugi, volt a hozzászólásodban több (igaz) állítás is, de ezek a megkeseredett, féltollú lájkolók biztos mindenben csak a rosszat látják. Szerencsére vannak még a hifikulturhának őrzői, akik rendet tesznek a fejekben.DeProtector írta: ↑Tegnap, 17:06
Azt remélm viszont, hogy nem rám céloztál azzal, hogy örömet váltott ki ez valahogy nálam.
Engem speciel érdekelt, köszönöm a kiigazítást.ELEX írta: ↑Tegnap, 16:35Bocsánat, hogy beleszólok a beszélgetésbe, de a tévinformációk láthatóan örömet váltottak ki néhány tájékozatlan fórumtársban, így megakadályoznám annak további terjedését a köztudatban (már ha érdekel ez egyáltalán valakit is).DeProtector írta: ↑2025.09.10., szer. 20:22A Linn Classic-ot konkrétan nem ismerem, de volt 2250-es végfokom, az is korai D osztályos Linn termék. Azoknak azért tud műanyag hangja lenni, ott még komoly hátrány volt szerintem a D osztály.
A LINN 2250-es két csatornás teljesítmény erősítő NEM D-OSZTÁLYÚ!
Sosem volt az, ahogy a Linn egyéb végfokai sem voltak azok. AB osztályú analóg erősítő.
Nem keverendő a D-osztályú kifejezés a kapcsoló üzemű tápegységekkel, amit a Linn már nagyon régóta használ.
A 2250-es végfokban is ilyen tápegység található.
A Linn Chakra erősítői mind ilyenek kettőtől hat csatornáig bezárólag.
A Chakra egy Linn szabadalom analóg AB osztályú teljesítmény erősítők kivitelezésére. Ennek részletezésébe most nem mennék bele.
A Linn végerősítők kis mérete nem a "D-osztály"-ból fakad, hanem a Slimline PSU-ból (kapcsoló üzemű táp), amit alkalmaztak, majd ezeknek tovább fejlesztett változata volt a Dynamik táp, ami a későbbi típusokban (Akurate, Majik, Klimax) már alap volt, de a régebbi típusokba upgrade-ként rendelni lehetett. Használták a forrásokban, erősítőkben egyaránt különböző teljesítménnyel.
A Linn PSU-knak azért vannak még speciális trükkjeik, hogy a hatásfokot növeljék és az AB osztályú végfokok hőtermelését csökkentsék. Zajtermelésük egészen minimális, a hálózati ingadozásokra érzéketlenek.
A Linn végfokok hangminőségének okát nem a "D-osztály"-ban kell keresni, mert nem azok.
Mint minden elektronika hangi megítélése teljesen szubjektív. Sokaknak tetszik, másoknak meg nem.
Feltehetően a Linn saját hangkaraktere elég széles körben tetszést okozott a felhasználókban, különben a Linn cég nem vált volna Európa egyik legmeghatározóbb gyártójává.
Bocsánat, hogy beleszólok a beszélgetésbe, de a tévinformációk láthatóan örömet váltottak ki néhány tájékozatlan fórumtársban, így megakadályoznám annak további terjedését a köztudatban (már ha érdekel ez egyáltalán valakit is).DeProtector írta: ↑2025.09.10., szer. 20:22A Linn Classic-ot konkrétan nem ismerem, de volt 2250-es végfokom, az is korai D osztályos Linn termék. Azoknak azért tud műanyag hangja lenni, ott még komoly hátrány volt szerintem a D osztály.
Csatlakozom mishow rosszosztályraemlékszünk csoportjához, mert nemis D.
Nekem a Wiim Amp-al van nagyon jó tapasztalatom (még az 1. verzió van nekem).kupecke írta: ↑2025.09.06., szomb. 19:14Régi és új, tegnap és ma dícsért készülékek. Irodám mindíg egy kísérleti terep volt, bármi jöhetett, mert háttérzene szól, de tapasztalatszerzésnek megfelelt, ha valami megtetszett. Most éppen van régebbi erősítőm ( BT vevő rákötve), tunerem, cd-m, de egyszrűsítenék. Szemezgetek pl egy Linn Classik egybegéppel, de itt vannak az új "csodák" pl egy Tangent Ampster BT 2. Telóról ki tudom küldeni a rádióadást, Spoty-t, Tidal-t stb. Van ebben valakinek konkrét tapasztalata ( és esetleg meg is osztaná) .Gondolom pl a Tangent biztos nem lesz üzemben 25 év múlva, mint a Linn, persze árban fele, de hát annyi mindent írnak az új technikai fejlődésől, dacoknál , erősítőknél, D osztály, de talán 1-2 éve egy Meridian dac nekem kellemes meglepetés volt a jelenlegi áráért, aztán lehet a fülem is boomer.
Az Ampster BT nagyon ügyes kis cucc, az áráért főleg, de úgy általában is. Én egy chromecast audioval használtam optikaival egy mkI kivitelt. NEM D osztály, sok helyen tévesen írják.kupecke írta: ↑2025.09.06., szomb. 19:14Régi és új, tegnap és ma dícsért készülékek. Irodám mindíg egy kísérleti terep volt, bármi jöhetett, mert háttérzene szól, de tapasztalatszerzésnek megfelelt, ha valami megtetszett. Most éppen van régebbi erősítőm ( BT vevő rákötve), tunerem, cd-m, de egyszrűsítenék. Szemezgetek pl egy Linn Classik egybegéppel, de itt vannak az új "csodák" pl egy Tangent Ampster BT 2. Telóról ki tudom küldeni a rádióadást, Spoty-t, Tidal-t stb. Van ebben valakinek konkrét tapasztalata ( és esetleg meg is osztaná) .Gondolom pl a Tangent biztos nem lesz üzemben 25 év múlva, mint a Linn, persze árban fele, de hát annyi mindent írnak az új technikai fejlődésől, dacoknál , erősítőknél, D osztály, de talán 1-2 éve egy Meridian dac nekem kellemes meglepetés volt a jelenlegi áráért, aztán lehet a fülem is boomer.
A kérdés átkerült a helyére.echo001 írta: ↑2025.09.01., hétf. 17:21Remélem tudtok segíteni :)
Kérdés melyiket a jobb mert google nem nagyon segít :(
Mi a különbség a két verzió között.
1 Technics SU-C1000M2 SE-A1000M2 páros
2 Technics SU-C1000 SE-A1000 páros
melyiket éri meg jobban beszerezni stb. sajnos semmilyen összehasonlítást nem találtam.
Előre is köszönöm