Jenő azért nem a heedas szekta tagja! :)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1263
- SoundMania
- V.I.P.
Re: Jack-rca kábelek
cables írta: ↑2025.10.03., pén. 00:46Nincs rangsor, a te füled az igazán jó mérték, ha te fogod használni a kábeltZebulon írta: ↑2025.10.02., csüt. 23:09Sziasztok!
Segítsetek pls! Jack-rca kábel vásárlás előtt állok és érdekelne, hogy mely márkákat illetve típusukat kellene meghallgatnom.
Nordost Heimdall 2 Ikable, Supra Biline MP, Audioquest (Tower, Evergreen, Golden Gate, Big Sure, Sydney)? Illetve ha ezeket rangsorolni kellene hangminőség szempontjából akkor mik lennének a legjobbak?

Nincs rangsor, a te füled az igazán jó mérték, ha te fogod használni a kábeltZebulon írta: ↑2025.10.02., csüt. 23:09Sziasztok!
Segítsetek pls! Jack-rca kábel vásárlás előtt állok és érdekelne, hogy mely márkákat illetve típusukat kellene meghallgatnom.
Nordost Heimdall 2 Ikable, Supra Biline MP, Audioquest (Tower, Evergreen, Golden Gate, Big Sure, Sydney)? Illetve ha ezeket rangsorolni kellene hangminőség szempontjából akkor mik lennének a legjobbak?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6326
A kérdés átkerült a helyére.Zebulon írta: ↑2025.10.02., csüt. 23:09Sziasztok!
Köszönöm!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Re: Kábelezzünk
Ez a magyar fordítás borzalmas és megnehezíti az egyébként is kicsit túlbonyolított szöveg megértését. De ami a lényeg benne az tényleg nagyon fontos: a fülünk és agyunk a hangjel egészen finom, méréssel nem észlelhető torzulásaira is nagyon érzékeny.
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 4
Jack-rca kábelek
Sziasztok!
Köszönöm!
Köszönöm!
ja, legalább 5 éve - bár Szíjjártóék úgy láCCik, csak most vették észre

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Ne viccelj !
Ez már óriási haladás a " nem a kábel csinálja a hangot, jó oda a PC drót is " - hoz képest.

- SoundMania
- V.I.P.
Inkább....tunerman írta: ↑2025.10.01., szer. 16:28SoundMania írta: ↑2025.10.01., szer. 16:04Ennyi pénzért lényegesen(!) jobbakat lehet kapni! Ez a kábel nem ide való.....
Tudom.
(Ideiglenes installáció, csak összeraktam, hogy legyen valami bedugható hálózati kábel...inkább legyen otthon a fiókban?)
TJ.
Tudom.
(Ideiglenes installáció, csak összeraktam, hogy legyen valami bedugható hálózati kábel...inkább legyen otthon a fiókban?)
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2945
SoundMania írta: ↑2025.10.01., szer. 16:04Ennyi pénzért lényegesen(!) jobbakat lehet kapni! Ez a kábel nem ide való.....
Tudom.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- SoundMania
- V.I.P.
Klassz...

Akkor még is csak számít a tápkábel, és ez lehet, hogy jobb, mint a PC drót ?

Már csak azt a full gagyi IEC dugót kellene elvarázsolni. Meg a másikat...

- tunerman
- V.I.P.
Tolom tovább a szekeret
készítettem egy IEC hálózati kábelt egy régi, 2 méteres Kondo KSL SPz darabból
TJ.

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
A hangzás eldöntéséhez pedig mindenkit szívesen látok a 307-es szobában.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
Jól kötöttem be, működik rendesen

A hangzás eldöntéséhez pedig mindenkit szívesen látok a 307-es szobában.
TJ.
És jó is lett ?
Vagy csak valami ?
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- tunerman
- V.I.P.
Ugyan a hétvégi Audio Expo-val kapcsolatos ez az információ, de témájában viszont ide tartozik.
Elkészítettem a Kondo KSL SPz kábel vezetékeiből a StellaVox SP8-as magnóm szimmetrikus kimenetére csatlakozó kábeleket
TJ.
Elkészítettem a Kondo KSL SPz kábel vezetékeiből a StellaVox SP8-as magnóm szimmetrikus kimenetére csatlakozó kábeleket

TJ.
- SoundMania
- V.I.P.
Már mióta mondom, hogy "kezdjetek el" jó kábeleket használni!? :) Nincs mit csodálkozni....wasiliy888 írta: ↑2025.09.18., csüt. 14:30Valamiért azt gondoltam, hogy a Limetree is megvan még a fiók mélyén, de akkor ez félreértés volt.Alex_Aston írta: ↑2025.09.18., csüt. 13:50
Nem egészen értem, hogy milyen forrás egy szintre hozásra gondolsz? A meglévő Marantz CD-17MKII és a Musicbook Source-ra gondolsz?
...
A hang egyszerre volt nyugodtabb és energikusabb
...
Pontosan ez az én tapasztalatom is Valhalla kábellel kapcsolatban, csak usb-vel. Egészen döbbenetes volt számomra, ez a kettősség, amik látszólag ellentmondásban vannak, de ez a kábel mégis tudja ezt. Másfél évvel ezelőtt Ákos topicjába szinte szóról szóra ugyanezt írtam az ezüst usb kábeléről.
Azért az AgPt kábelek nem belépő szint, még akkor sem, ha már kb 15 évesek.
Kösz, még egyszer a leírást, és gratula a döntésedhez!
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 168
Valamiért azt gondoltam, hogy a Limetree is megvan még a fiók mélyén, de akkor ez félreértés volt.Alex_Aston írta: ↑2025.09.18., csüt. 13:50
Nem egészen értem, hogy milyen forrás egy szintre hozásra gondolsz? A meglévő Marantz CD-17MKII és a Musicbook Source-ra gondolsz?
...
A hang egyszerre volt nyugodtabb és energikusabb
...
Pontosan ez az én tapasztalatom is Valhalla kábellel kapcsolatban, csak usb-vel. Egészen döbbenetes volt számomra, ez a kettősség, amik látszólag ellentmondásban vannak, de ez a kábel mégis tudja ezt. Másfél évvel ezelőtt Ákos topicjába szinte szóról szóra ugyanezt írtam az ezüst usb kábeléről.
Azért az AgPt kábelek nem belépő szint, még akkor sem, ha már kb 15 évesek.
Kösz, még egyszer a leírást, és gratula a döntésedhez!
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
Aztán a Musicbook helyretette az erőviszonyokat, ami persze nem is csoda, hiszen az már nagyon nem egy belépő szintű kis dobozka (persze a Limetree sem volt hallgathatatlan, sőt, ma sem vágnám fel az ereimet, ha az kellene hallgatnom). Azóta a CD szinte már csak szobadísz, nem láttam értelmét hallgatni, csak 1-2 olyan lemezzel néha, ami nincs fent a Deezeren.
Pár dologgal viszont akkor még kiegészítem a saját pancser tesztemet, hátha kicsit több infót ad.
A tesztelést úgy végeztem, hogy kiválasztottam jó pár kedvenc dalomat, amiket nagyon szeretek, én ezeket hallgatom, nem pedig "teszt zenékkel", amiket az ember előszeretettel hallgat bemutatókon, de otthon nem ül le azokat már hallgatni. Szóval olyanokat tettem a listába, amiket napi, vagy heti szinten hallgatok. Utána kábel csere, és ugyanezeket a számokat meghallgattam ismét, elejétől, a végéit. Majd kábelek vissza, és újra minden számot.
A zenék, amik tudom, hogy sem audiofil, pláne nem high end "stílusúak", de engem ezek, és a hasonlók érdekelnek:
Depeche Mode - Fly on the windscreen
Depeche Mode - Question of lust
Zucchero - Everybody's Got To Learn Sometime
Jain - Makeba
The Cure - Lullaby
John Van Der Veer - 911
Eagles - Hotel California - Live On MTV, 1994
Nem játszogattam, hogy egyesével ide, vagy oda rakosgatom a kábeleket, hanem az erősírtőhöz ajánlott Valhalla AgPt AMP oda is került, az Valhalla Aura Reference V2/2 pedig a Musicbook fenekébe. Mindkettő készülék előtt ez idáig Neotech hármasfonat kábel volt, ami egyébként tök jó kis kábel, főleg annyi pénzért, amibe kerül. Azok is messze jobbak voltak már, mint a Van Damme - General Cavi, amit még anno a PC táp kábel helyett használtam.
Szóval amikor a kábelek cserére kerültek, szinte már az első számnál rögtön éreztem, hogy hallani pozitív változást. Azután minél több számot hallgattam, annál inkább egyértelművé vált. A hang egyszerre volt nyugodtabb és energikusabb, minden kis részlet jobban kihallhatóvá vált, de nem tolakodóan, vagy fárasztóan, hanem csak úgy természetes módon ott volt minden a helyén. Talán picit megfogottabb is lett minden. Jó, mondom akkor cseréljük vissza, és bizony beigazolódott, hogy nem csak placebo volt az érzés, hanem egyértelmű változást hozott a kábel csere. Ami persze számomra nem kategória ugrásnyi változást jelent (lehet másnak már a fele is), amennyire vissza tudok emlékezni a Limetree és a Musicbook csere messze több változást adott, de azért mégis annyira azért hallható volt a különbség, hogy rögtön töprengeni kezdtem, megérné e a csere. Sokat nem tököltem, még aznap kedd este írtam Ákosnak, hogy ha jól látom, pont ilyen kábele is van a turkálóban, ugyan megvan e még, meg mellé valami olyan, ami nagyon hasonló visszavett termék. Megvolt még a kábel (azóta már "elkelt" státuszt kapott...
), és mellé a másik is. Mivel Füzesabony nekem most pont kiesik, nincs arra felé munkám sem, ezért futárral küldi nekem, holnap meg is érkeznek, aztán véglegesen helyükre kerülnek ezek a combos tápkanócok.
Ezt azért nem árt kihangsúlyozni, hogy a kábelek bár szinte (ha jól tudom) belépő szintűek a Valhalla kategóriában, de már így is eléggé helyigényesek, nem árt, ha bőségesen van hely mind az elosztó, mint a készülékek környékén. Nekem még épp elférnek, pedig egyáltalán nem passzentos a polcom (majd csatolok fotót). Szóval csak olyan helyre ajánlott, ahol ahol szellős az elrendezés.
Remélem tudtam válaszolni a kérdéseidre (vagy akár másnak is).
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3566
Nem egészen értem, hogy milyen forrás egy szintre hozásra gondolsz? A meglévő Marantz CD-17MKII és a Musicbook Source-ra gondolsz? Nem volt ilyen elképzelésem, hogy kábelekkel játsszak ezek miatt, hogy mikor, melyik lesz esetleg jobb a másiknál miatta. Nem is gondolnám, hogy ez bármilyen eredményre vezetne. Annyit azért el tudok mondani, hogy amikor a Limetree volt még meg, akkor azért lehetett hallani a Marantz hangbéli fölényét, hiába kapott a kis streamer TMP analóg tápot, és a PC tápkábel helyett jobbat. Ezután is a Marantz a saját gyári PC kábelével is kellemesebb hangot produkált.wasiliy888 írta: ↑2025.09.17., szer. 23:47Én Alexet szeretném megkérni, hogy ha van ideje, és már hallgatta, próbálta a tápkábeleket eleget, írjon egy bővebb beszámolót....
Aztán a Musicbook helyretette az erőviszonyokat, ami persze nem is csoda, hiszen az már nagyon nem egy belépő szintű kis dobozka (persze a Limetree sem volt hallgathatatlan, sőt, ma sem vágnám fel az ereimet, ha az kellene hallgatnom). Azóta a CD szinte már csak szobadísz, nem láttam értelmét hallgatni, csak 1-2 olyan lemezzel néha, ami nincs fent a Deezeren.
Pár dologgal viszont akkor még kiegészítem a saját pancser tesztemet, hátha kicsit több infót ad.
A tesztelést úgy végeztem, hogy kiválasztottam jó pár kedvenc dalomat, amiket nagyon szeretek, én ezeket hallgatom, nem pedig "teszt zenékkel", amiket az ember előszeretettel hallgat bemutatókon, de otthon nem ül le azokat már hallgatni. Szóval olyanokat tettem a listába, amiket napi, vagy heti szinten hallgatok. Utána kábel csere, és ugyanezeket a számokat meghallgattam ismét, elejétől, a végéit. Majd kábelek vissza, és újra minden számot.
A zenék, amik tudom, hogy sem audiofil, pláne nem high end "stílusúak", de engem ezek, és a hasonlók érdekelnek:
Depeche Mode - Fly on the windscreen
Depeche Mode - Question of lust
Zucchero - Everybody's Got To Learn Sometime
Jain - Makeba
The Cure - Lullaby
John Van Der Veer - 911
Eagles - Hotel California - Live On MTV, 1994
Nem játszogattam, hogy egyesével ide, vagy oda rakosgatom a kábeleket, hanem az erősírtőhöz ajánlott Valhalla AgPt AMP oda is került, az Valhalla Aura Reference V2/2 pedig a Musicbook fenekébe. Mindkettő készülék előtt ez idáig Neotech hármasfonat kábel volt, ami egyébként tök jó kis kábel, főleg annyi pénzért, amibe kerül. Azok is messze jobbak voltak már, mint a Van Damme - General Cavi, amit még anno a PC táp kábel helyett használtam.
Szóval amikor a kábelek cserére kerültek, szinte már az első számnál rögtön éreztem, hogy hallani pozitív változást. Azután minél több számot hallgattam, annál inkább egyértelművé vált. A hang egyszerre volt nyugodtabb és energikusabb, minden kis részlet jobban kihallhatóvá vált, de nem tolakodóan, vagy fárasztóan, hanem csak úgy természetes módon ott volt minden a helyén. Talán picit megfogottabb is lett minden. Jó, mondom akkor cseréljük vissza, és bizony beigazolódott, hogy nem csak placebo volt az érzés, hanem egyértelmű változást hozott a kábel csere. Ami persze számomra nem kategória ugrásnyi változást jelent (lehet másnak már a fele is), amennyire vissza tudok emlékezni a Limetree és a Musicbook csere messze több változást adott, de azért mégis annyira azért hallható volt a különbség, hogy rögtön töprengeni kezdtem, megérné e a csere. Sokat nem tököltem, még aznap kedd este írtam Ákosnak, hogy ha jól látom, pont ilyen kábele is van a turkálóban, ugyan megvan e még, meg mellé valami olyan, ami nagyon hasonló visszavett termék. Megvolt még a kábel (azóta már "elkelt" státuszt kapott...

Ezt azért nem árt kihangsúlyozni, hogy a kábelek bár szinte (ha jól tudom) belépő szintűek a Valhalla kategóriában, de már így is eléggé helyigényesek, nem árt, ha bőségesen van hely mind az elosztó, mint a készülékek környékén. Nekem még épp elférnek, pedig egyáltalán nem passzentos a polcom (majd csatolok fotót). Szóval csak olyan helyre ajánlott, ahol ahol szellős az elrendezés.
Remélem tudtam válaszolni a kérdéseidre (vagy akár másnak is).

Csak a Marantz! :-D
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 98
Nem csak téged, ezért van a topic. Tapasztalat csere.wasiliy888 írta: ↑2025.09.17., szer. 23:47Én Alexet szeretném megkérni, hogy ha van ideje, és már hallgatta, próbálta a tápkábeleket eleget, írjon egy bővebb beszámolót. Kíváncsi lennék, hogy az eredeti elképzelése szerint a streamereinél volt-e olyan kábel, ami a két különböző forrást kb egy szintre tudta hozni? Illetve, hogy cd-játszó, előfok, végfok, vagy más eszköznél mit tapasztalt, esetleg kábeltípusokat is lehetne írni. Szerintem többeket érdekelhet, de ha nem, jó nekem privátban is. Köszönöm!
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 168
Én Alexet szeretném megkérni, hogy ha van ideje, és már hallgatta, próbálta a tápkábeleket eleget, írjon egy bővebb beszámolót. Kíváncsi lennék, hogy az eredeti elképzelése szerint a streamereinél volt-e olyan kábel, ami a két különböző forrást kb egy szintre tudta hozni? Illetve, hogy cd-játszó, előfok, végfok, vagy más eszköznél mit tapasztalt, esetleg kábeltípusokat is lehetne írni. Szerintem többeket érdekelhet, de ha nem, jó nekem privátban is. Köszönöm!
Dynavox X4000