Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3790

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Akusztikai elemek használata egy japán kiadó zongorafelvételénél.

554781577_1195265969305147_428772073381320672_n.jpg

555547509_1195265972638480_3694070879272204891_n.jpg
Csatolmányok
556249509_1195273355971075_1076721079762624935_n.jpg

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1439

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

GTomi írta:
2025.09.26., pén. 09:25
twinastir írta:
2025.09.26., pén. 00:19
Pár erős állítás.....

Az audiofilek 40%-a hamarosan eltűnhet, és senki sem fogja őket helyettesíteni
A YouTube adatai azt mutatják, hogy a legtöbb audiofil öreg fickó, aki olyan felszereléseken vitatkozik, amiket senki másnak nem kell.
Csodálkozol :D hacsak itt a kábeles topikba betéved(t) egy fiatal már frászt kap és sikoltozva törli ki az emlékét is az oldalnak :D

De amúgy valóban, minek tököljön? Készen kap meg dolgokat, max vesz a laptophoz egy külső gyufásdoboznyi dac-ot, aztán kész, azon keresztül hallgatja a zenét, ha úgy érzi, hogy kell a kis plusz.
Meggyőződésem, hogy nem mi vagyunk annyira mások, mint a mai fiatalok, hanem a mi fiatalkori technikai lehetőségeink voltak azok.
Valószínűleg az idősődő hifisták nagy része is más hobbi után nézett volna anno, ha régen is össze lehetett volna tolni egy hallgatható kis cuccot üveggyöngyökért.
( A szoftveres rész lényegében ingyenes hozzáférhetősége az LP-hez képest meg amúgy is pont elég lenne indoklásnak.)

És persze olyan vetülete is lehet a dolognak, hogy általában az ember arra vágyik ami nincsen, vagy legalábbis ami nehezen realizálható.
Annak idején megküszködtünk azért - nem sznobériából, hanem saját magunk miatt - hogy a rendszerünk jobb legyen, mint amit az átlag nagyközönség normálisnak tartott.
A külső szemlélő már akkor is azt gondolta, hogy nem vagyunk teljesen normálisak,de a mi bajunk, mi meg azt gondoltuk, hogy az ő bajuk.
Most is úgy gondolom.
Mi ezt a hobbit mindig természetesnek tartottuk, most meg megörököltük, ha úgy tetszik saját magunktól, így érezzük jól magunkat benne.

Parányit sem izgat, hogy a kábeles topicba tévedő fiatal éppen frászt kap, vagy sem. Az Ő dolga.
Én sem látogatok olyan oldalakat, amik nem érdekelnek, de még csak meg sem próbálom, még a végén frászt kapnék tőlük.
Az meg az én dolgom. :D
Ja, és roppantul nem érdekel, hogy mi lesz majd a trendi 50 év múlva, amikor a mai nagyokosokat fogják majd lesajnálni az akkori fiatalok...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 680

Hozzászólás Szerző: GTomi »

twinastir írta:
Pár erős állítás.....

A YouTube adatai azt mutatják, hogy a legtöbb audiofil öreg fickó, aki olyan felszereléseken vitatkozik, amiket senki másnak nem kell.
Csodálkozol :D hacsak itt a kábeles topikba betéved(t) egy fiatal már frászt kap és sikoltozva törli ki az emlékét is az oldalnak :D

De amúgy valóban, minek tököljön? Készen kap meg dolgokat, max vesz a laptophoz egy külső gyufásdoboznyi dac-ot, aztán kész, azon keresztül hallgatja a zenét, ha úgy érzi, hogy kell a kis plusz.

Amúgy én úgy látom, vannak fiatalok, nyilván a 40+ jobban reprezentálja magát pl. klasszikus vagy jazz koncerteken, meg ha a fiatal szereti is a zenét, nem biztos hogy szeretne egy rendszer építgetni magának, ha előben is hallgathat , no meg pluszban a streamek, ami kielégíti ezirányú igényét egy fülesen keresztül akár.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2324

Hozzászólás Szerző: cables »

twinastir írta:
Pár erős állítás.....

https://www.headphonesty.com/2024/09/au ... gone-soon/
Jó ez a cikk, köszi a belinkelést. Ez a kijelentés a cikkben szerintem nagyon fontos:

Szembe kell néznünk vele: az audiofil hobbinak imázsproblémája van.

twinastir
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 139

Hozzászólás Szerző: twinastir »

Pár erős állítás.....

https://www.headphonesty.com/2024/09/au ... gone-soon/

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3225
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Közkeletű hiedelem, hogy az északi féltekén a lefolyóban áramló víz iránya mindig az óramutató irányával ellentétes, a délin meg ezzel megegyező, ez azonban nem mindig van így, mivel a lefolyó geometriája és a dugó kihúzásának pillanatában okozott zavar erősebben befolyásolja a víz örvénylésének forgásirányát, mint a Coriolis-erő, ami ezekhez a hatásokhoz képest parányi (statisztikusan igaz lehet az állítás, ha a lefolyónyílás elég kicsi, és a víz áramlása zavartalan).
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

Snipi írta:
2025.09.23., kedd 11:04
GTomi írta:
2025.09.23., kedd 10:23
Ausztráliában szerintem a víz folyik le fordítva, és ott is az "over" irány a nyerő inkább :)
Én még sosem jártam a déli féltekén, de ismerek olyat aki igen (Peru, és a lányom) ...
Ő azt mondta, hogy ez a "fordítva folyik a víz" csak legenda, nem így van.
https://netfizika.hu/tudas/node/10114

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

GTomi írta:
Ugye ez már totál off, akár át is mehetne oda, de ez egy levédett szabadalom 1891-ből, tehát elvileg mindig így "kell" lennie, de nyilván izlés és higéniai dolgok kérdése is, ki merre teszi.

Ausztráliában szerintem a víz folyik le fordítva, és ott is az "over" irány a nyerő inkább :)
A viz lefolyni csak egyirányba tud, szerintem. gondolkodik.gif

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 591

Hozzászólás Szerző: Snipi »

GTomi írta:
Én még sosem jártam a déli féltekén, de ismerek olyat aki igen (Peru, és a lányom) ...
Ő azt mondta, hogy ez a "fordítva folyik a víz" csak legenda, nem így van.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Ugye ez már totál off, akár át is mehetne oda, de ez egy levédett szabadalom 1891-ből, tehát elvileg mindig így "kell" lennie, de nyilván izlés és higéniai dolgok kérdése is, ki merre teszi.

Csatolmányok
wc_.jpeg
wc_.jpeg (64.83 KiB) Megtekintve 620 alkalommal
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Re: Kábelezzünk

fererencz írta:
2025.09.22., hétf. 14:17
juliush írta:
2025.09.22., hétf. 14:00

Gondolom a Zewa túl kommersz, csak a high-end "tekercsekkel" szól igazán jól a rendszer.
Az a durva, hogy az itt vázolt elveket követve hatással van a hangra a papír anyaga, de még az iránya is!
Kép
Bizony!
És ráadásul az sem mindegy, hogy melyik féltekéről van szó/hol tartózkodunk! Ausztráliában, a képen mutatott irány ellenkezője a jó!

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 897

Hozzászólás Szerző: fererencz »

juliush írta:
2025.09.22., hétf. 14:00

Gondolom a Zewa túl kommersz, csak a high-end "tekercsekkel" szól igazán jól a rendszer.
Az a durva, hogy az itt vázolt elveket követve hatással van a hangra a papír anyaga, de még az iránya is!
Kép
Nem szotkam hibázni.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4159

Hozzászólás Szerző: juliush »

fülelek írta:
2025.09.22., hétf. 09:42
diy kábeltartó -no comment...
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Eunos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 76

Hozzászólás Szerző: Eunos »

Így az sem gond ha a különbségtől besz....

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

fülelek írta:
2025.09.22., hétf. 09:42
A rezgéscsillapítási tulajdonságai viszont kiválóak. :tutiok: :smile29:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Csatolmányok
wcp.jpg

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Elképzelhető persze, most délelőtt még nem volt "tele zajjal" a fülem, és a füles kimenetet próbáltam az erősítőmőn (sose használtam még), és az 1000x hallgatott Yello számon (The Expert), egy újabb plusz effektet sikerült meghallanom, aztán ugyanúgy a dac füles kimenetén is csekkolt, hogy tuti-e , tehát ott volt eddig is, csak valamiért nem hallottam meg :D

A hangfalon keresztűl viszont nem hallottam ki, aminek lehet oka a fülem (majd megkérem a fiam, hogy az ifjonti fülével észreveszi-e), a kábelezés, és egyéb körülmények.

Viszont ez egy újabb probléma elé állított a jövőre nézve ("hallgatva" :) ) : kábelezés, hangfal, életkorral járó hallásromlás, rossz akusztika, légnyomás, páratartalom változás,etc.

Sose lesz vége ennek, tudjuk jól :D

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 311

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9252

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

wasiliy888 írta:
2025.08.29., pén. 11:13
Lehet, hogy nem ide való kérdés, majd adminok kiszedik:
Az idei év Audio Expo kiállításnak nem lesz saját topicja, ahol a tavalyinak is van?
Parancsolj.
viewtopic.php?f=52&t=219629
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Lehet, hogy nem ide való kérdés, majd adminok kiszedik:
Az idei év Audio Expo kiállításnak nem lesz saját topicja, ahol a tavalyinak is van?
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3556

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

PgSpa írta:
2025.08.27., szer. 11:52
Egy nagyon láma kérdés, és tegyétek off-ba, ha nem ide való: Ha van egy okostévém, és az rá van dugva coax kábellel az One hálózatára, ugye a splitter egyik ágán. A másikon megy a jel a modembe. Ha én HBO, vagy Disney műsort nézek, az a wifiről megy, vagy közvetlenül a kábelen?
Ez esetben WiFi.
Kell egy Ethernet kábel a TV-be a routerből.
Csak a Marantz! :-D

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 437

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Egy nagyon láma kérdés, és tegyétek off-ba, ha nem ide való: Ha van egy okostévém, és az rá van dugva coax kábellel az One hálózatára, ugye a splitter egyik ágán. A másikon megy a jel a modembe. Ha én HBO, vagy Disney műsort nézek, az a wifiről megy, vagy közvetlenül a kábelen?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

alto írta:
2025.08.27., szer. 09:18
Igen, egyetértek.
Ugyanakkor szerintem is érthetetlen, ha egy mai modern 8K képes TV-t 10/100 Mbps porttal látnak el.
Egy 8K video stream sávszélesség igénye H.265 kódolással 50-60 Mbps, H.264 esetén több mint 100 Mbps, az előbbit még éppen hogy, de az utóbbit már nem tudja kiszolgálni a 10/100- as hálózat, ahhoz már gigabites hálózat kell.
Én speciel nem 8K tévéről beszéltem, nem tudom, hogy a 8K-soknál milyen Ethernet port van, de kb mindegy, mert a 8K jól láthatóan gyorsabban kihal (ha még nem történt meg), mint anno a 3D.
Az okok teljesen nyilvánvalóak: nincs kb semmilyen tartalom (ltekintve a demóktól), nincs "eladható" formátum (értsd: nincs olyan mint a 4K UHD volt), nincs megfelelő streaming formátum, és tévéadásoknál még a 4K is épphogy "kullog". Ami a legfontosabb: egyszerűen nincs rá igény, amit megértek, mert még értelmetlenebb, mint a 100 megapixeles fényképezőgép-szenzor :D
És mindezek mellett még jön is a HDMI 2.2-es szabvány, aminek a legfontosabb újítása, hogy 16K-t is nagy képváltási frekivel "visz" - MINEK????
Amúgy mi a jóistenért kódolnának H.264-be egy 8K-s videót?

Ami a 10/100-as Ethernetet illeti: a fillérbaszásról Faló és én is kifejtettük már a nagyon sommás véleményünket, és azzal is egyetértek, hogy a WiFi jobb lehet, de ne feledjük, hogy a WiFi messze nem olyan stabil, mint egy Ethernet-kapcsolat. A jóbarátomék házába bevezette az optikát végre két-három évvel ezelőtt a Telekom, de a tetőn vitték be (3 szintes a ház), és a minél kevesebb fúrás miatt olyan brutálisan idióta helyre tetták le a wifi-modemet, hogy konkrétan a nappalijukban a tévénél az akár 700-750 Mbps duplexre is képes WiFi 6-os router a tévénél jó ha 10 Mbps-et "ad", pedig az is "tud" WiFi 6-ot... Ha egy házban meg van oldva (falban vagy falon kívül) az Ethernet-bekábelezés (mint pl. nálam), akkor az elég sok esetben stabilabb választás, és ez független a korosztályoktól és a trendektől. Nálam pl. a hálószobában (ahová a korábban a nappalit ékesítő 8 éves 55 colos LG OLED B7 került - aminek szintén 100 Mbps-es ethernet-portja van) a tévé jóval lassabb WiFi-n mint Etherneten, pedig ott van tőle másfél méternyire a bridge módba kapcsolt kiegészítő "jelerősítő" routerem, csak valamiért nem akarja azt használni, inkább a sokkal gyengébb jelűre kaad rá - sejtem is hogy miért, de nem foglalkozok vele, mert a kiegészítő Wifi-Router ethernet switchként is üzemel, és annyira nem zavar az a plusz egy kábel....

Amit akartam írni, az az, hogy nem mindenhol Jobb a WiFi, ezen persze mindenhol lehet javítani extra kábelezés nélkül is (mesh repeater/routerrel vagy - azonos fázis esetén - powerline modulátor/demodulátoros Wifi-router párokkal), de ha egyébként van már ott ethernet, akkor minek a drága mesh repeater/router vagy powerline?)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3225
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Luxor Audio írta:
2025.08.27., szer. 08:24
Alex_Aston írta:
2025.08.26., kedd 20:08
Ha minden második vevő reklamálna a cégnél, valószínű változtatnának ezen, de amíg nem jelentkezik erre tömeges igény, úgy sem változtatnak rajta. Valószínű pont amiatt sem, mert manapság kábelen már csak az "öregek" szenvednek, a fiatalságot már csak a BT és a Wifi érdekli.
Nem hiszem, hogy életkori kérdésről lenne szó, inkább az általános igényszintről. Ha megnézzük a filmletöltő oldalak, streaming szolgáltatók statisztikáit, legtöbben még mindig a 720p felbontást választották a közelmúltban, csak mostanában előz a 1080p, a 4K pedig - megjelenése után másfél évtizeddel - még mindig csak egy szűk kisebbséget érdekel. Persze sokaknál nem tudatos ez a döntés, egyszerű műszaki tájékozatlanság miatt van, de a végeredményt tekintve ez mindegy. Ugyanez érvényes az audio világban is, a többség jól elvan az alacsony bitrátákkal. A minap adtam át egy középkategóriás lejátszó rendszert, ahol a Spotify lesz a fő műsorforrás homlokom ráncolása ellenére is. Megszokták, elégedettek vele, nem akarnak váltani.

Volt szerencsém több televízió csatornánál is átélni a Full HD váltást. Mikor mi geek arcok rendre felvetettük műszaki megbeszéléseken, miért nem állunk már át nagyobb felbontásra, miközben maga a stúdió (kamerák, videó rendszer, közvetítő hálózat) többnyire alkalmas volt már rá, mindig az volt a válasz a döntéshozóktól, hogy a nézők részéről nincs rá igény. Több helyen is csak akkor történt meg a váltás, amikor a tartalomfogyasztó lakosság 20-25 %-a rendelkezett már fullHD TV-vel, ez 2015-2018 között következett be. Ehhez persze az is kellett, hogy addigra jóval olcsóbbá váltak a szükséges beruházások, mint pár évvel korábban, pl. az MTV esetében 2012-ben, ahol már akkor sem volt szempont a takarékoskodás. 4K váltást tudtommal egyik hazai társaság sem tervez, mert mire tömeges igény mutatkozna rá, a hagyományos lineáris televíziós műsorszolgáltatás vélhetően megszűnik.

Szerintem szintén nem a fiatalság miatt van így, de a modern TV készülékeknél a WiFi nagyobb sávszélességet biztosít, mint a kábeles ethernet csatlakozás. Nálam 530 vs 95 Mbps ez az arány, de a WiFi esetében magasabb a latency, hálózati válaszidő. És hogy a kábel CAT5e vagy CAT6, az itt, de még gigabites hálózatnál is mindegy, a beszélgetés valahol innen indult.
Igen, egyetértek.
Ugyanakkor szerintem is érthetetlen, ha egy mai modern 8K képes TV-t 10/100 Mbps porttal látnak el.
Egy 8K video stream sávszélesség igénye H.265 kódolással 50-60 Mbps, H.264 esetén több mint 100 Mbps, az előbbit még éppen hogy, de az utóbbit már nem tudja kiszolgálni a 10/100- as hálózat, ahhoz már gigabites hálózat kell.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
2025.08.26., kedd 20:08
Ha minden második vevő reklamálna a cégnél, valószínű változtatnának ezen, de amíg nem jelentkezik erre tömeges igény, úgy sem változtatnak rajta. Valószínű pont amiatt sem, mert manapság kábelen már csak az "öregek" szenvednek, a fiatalságot már csak a BT és a Wifi érdekli.
Nem hiszem, hogy életkori kérdésről lenne szó, inkább az általános igényszintről. Ha megnézzük a filmletöltő oldalak, streaming szolgáltatók statisztikáit, legtöbben még mindig a 720p felbontást választották a közelmúltban, csak mostanában előz a 1080p, a 4K pedig - megjelenése után másfél évtizeddel - még mindig csak egy szűk kisebbséget érdekel. Persze sokaknál nem tudatos ez a döntés, egyszerű műszaki tájékozatlanság miatt van, de a végeredményt tekintve ez mindegy. Ugyanez érvényes az audio világban is, a többség jól elvan az alacsony bitrátákkal. A minap adtam át egy középkategóriás lejátszó rendszert, ahol a Spotify lesz a fő műsorforrás homlokom ráncolása ellenére is. Megszokták, elégedettek vele, nem akarnak váltani.

Volt szerencsém több televízió csatornánál is átélni a Full HD váltást. Mikor mi geek arcok rendre felvetettük műszaki megbeszéléseken, miért nem állunk már át nagyobb felbontásra, miközben maga a stúdió (kamerák, videó rendszer, közvetítő hálózat) többnyire alkalmas volt már rá, mindig az volt a válasz a döntéshozóktól, hogy a nézők részéről nincs rá igény. Több helyen is csak akkor történt meg a váltás, amikor a tartalomfogyasztó lakosság 20-25 %-a rendelkezett már fullHD TV-vel, ez 2015-2018 között következett be. Ehhez persze az is kellett, hogy addigra jóval olcsóbbá váltak a szükséges beruházások, mint pár évvel korábban, pl. az MTV esetében 2012-ben, ahol már akkor sem volt szempont a takarékoskodás. 4K váltást tudtommal egyik hazai társaság sem tervez, mert mire tömeges igény mutatkozna rá, a hagyományos lineáris televíziós műsorszolgáltatás vélhetően megszűnik.

Szerintem szintén nem a fiatalság miatt van így, de a modern TV készülékeknél a WiFi nagyobb sávszélességet biztosít, mint a kábeles ethernet csatlakozás. Nálam 530 vs 95 Mbps ez az arány, de a WiFi esetében magasabb a latency, hálózati válaszidő. És hogy a kábel CAT5e vagy CAT6, az itt, de még gigabites hálózatnál is mindegy, a beszélgetés valahol innen indult.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”