Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9314

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

asebestyen írta:
2025.10.01., szer. 17:52
pärt írta:
2025.10.01., szer. 15:19
AAttila írta:
2025.10.01., szer. 15:11
Nah, nekem lehet a B terv jöhet szóba. Pénteken lesz a szülinapom és most hívott anyu, hogy a hétvégét nálunk töltik. Gondolom nem lenne illő itthagyni őket, mégiscsak én vagyok az ünnepelt. :rolleyes:
Bár az én ünnepem, az legyen, ami nekem jó :fekverohog:
Más, esetleg?
Úgy tűnik, a példátlan érdeklődésre való tekintettel létszámküszöböt kell állítanunk. :P
Egy tárcsafékes, villanyvaltos rendezvényt szerveztünk akkora már. 31_1_21.gif
Műanyag vázzal és műanyag kerékkel? gondolkodik.gif
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7701

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

pärt írta:
2025.10.01., szer. 15:19
AAttila írta:
Nah, nekem lehet a B terv jöhet szóba. Pénteken lesz a szülinapom és most hívott anyu, hogy a hétvégét nálunk töltik. Gondolom nem lenne illő itthagyni őket, mégiscsak én vagyok az ünnepelt. :rolleyes:
Más, esetleg?
Úgy tűnik, a példátlan érdeklődésre való tekintettel létszámküszöböt kell állítanunk. :P
Egy tárcsafékes, villanyvaltos rendezvényt szerveztünk akkora már. 31_1_21.gif
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5107

Hozzászólás Szerző: pärt »

AAttila írta:
Más, esetleg?

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3584

Hozzászólás Szerző: AAttila »

pärt írta:
2025.10.01., szer. 14:44
Úgy tudom, eladta az összes országútit, már csak bmx-ezik a telepi kölykökkel.
Nem , mert már a bmx is a múlté. Az új trükkjeit már a görgőn/re fejleszti 31_1_21.gif

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt
Őslakos
Őslakos

Úgy tudom, eladta az összes országútit, már csak bmx-ezik a telepi kölykökkel.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Revi teljesen eltűnt. Belegabalyodott a drótjaiba vagy a szingó ragasztótól kerékkel a kezén nem tud írni vajon?

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1324

Hozzászólás Szerző: Rotox »

pärt írta:
2025.10.01., szer. 11:08
Aktuális előrejelzés vasárnapra a Kékestetőre...
Addig is bemelegítésképpen egy kicsit más műfaj múlt vasárnapról, innen délről (sajnos nem én voltam az operatőr ;)):

youtu.be/tR7Ev6SnuTE

pärt
Őslakos
Őslakos

Aktuális előrejelzés vasárnapra a Kékestetőre 13 fok némi esővel - esetleg délutánra lehet melegebb, szárazabb - a jövő vasárnapra 18 fok eső nélkül. Persze az még nagyon odébb van, még ez a közelebbi vasárnap is változhat, mindenesetre okt.12. lehetne a B-terv.
Hogy állunk, ki tud jönni?

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 461

Hozzászólás Szerző: geza123 »

AAttila írta:
2025.09.20., szomb. 23:55
pärt írta:
2025.09.20., szomb. 21:55
Nos, urak, október 5. jó lesz?
Látok rá esélyt :rolleyes:
Srácok, előre is elnézést mindenkitől. Tudom, hogy főként miattam lett október 5.-re tervezve a következő HFBZK túra. Viszont rajtam kívül álló ok miatt (sajnos, majdnem inkább belül álló) nem tudok menni. Egyik reggel megálltam a kocsimmal egy zebránál, hogy sulis gyerekeket engedjek át, a mögöttem jövő kamiont meg én állítottam meg, elbambult a jobbágy, és rommá törte a kocsimat. Ami totálkáros lett, én megúsztam pár zúzódással (nem is értem, hogyan). A biztosító már fizetett, így bérautó már nem játszik, az új (használt) kocsim még valahol Németországban kering, a baráti csereautók meg pont a hétvégére fogytak el. Így ki kell hagynom, jó tekerést!
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

AAttila írta:
2025.09.28., vas. 09:25
gianni321 írta:
2025.09.28., vas. 08:23

Szóval egyelőre egy öröm egy boldogság, hosszabb távon meg majd meglátjuk.

20250926_215152.jpg
Szerintem jól döntöttél. ;) Elég tapasztalt vagy ahhoz,hogy 38 kili alatt is érezd,alapvetően ez a megfelelő bicó a számodra. Ha most vigyorogva tekersz, 100 kili után sem lesz másképp. :smile32: Ha pedig úgy érzed fejleszteni kell,dobsz rá másik kerékszettet,de már így sem rossz.
Az a legfontosabb (szerintem),hogy újra élvezed a tekerést. Ez mentálisan rohadt sokat ad a teljesítményhez,észre sem veszed és könnyedebben tekersz. Nem fáradsz annyira és oda tudsz figyelni más,általad választott dolgokra.
Gratulálok és sok kellemes kilométert kívánok! :napsut:
Köszi Ati!
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

gianni321 írta:
2025.09.28., vas. 08:23

20250926_215152.jpg
Szerintem jól döntöttél. ;) Elég tapasztalt vagy ahhoz,hogy 38 kili alatt is érezd,alapvetően ez a megfelelő bicó a számodra. Ha most vigyorogva tekersz, 100 kili után sem lesz másképp. :smile32: Ha pedig úgy érzed fejleszteni kell,dobsz rá másik kerékszettet,de már így sem rossz.
Az a legfontosabb (szerintem),hogy újra élvezed a tekerést. Ez mentálisan rohadt sokat ad a teljesítményhez,észre sem veszed és könnyedebben tekersz. Nem fáradsz annyira és oda tudsz figyelni más,általad választott dolgokra.
Gratulálok és sok kellemes kilométert kívánok! :napsut:

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Néztem ezt a bringát már a Canyon vásárlása előtt is, de akkor még drágának találtam, aztán most csütörtök este megláttam, hogy jelentősen lejjebb vitték az árát, úh péntek reggel hirtelen felindulásból elindultam megnézni és gyorsan meg is vettem. Arra számítottam, hogy a hosszabb fejcső, meg 2 spacer a fejcső és a stucni között egy alapvetően kényelmesebb testtartást fog eredményezni. Egyelőre egy péntek délutáni gyors 38 kilis tekerés van benne. Ennek alapján úgy érzem, ez a beállítás nem kényszerít olyan testtartásba, mint a Canyon a levágott villanyak miatt. Ez azért fontos nekem, mert év elején kiderült, van 3 kezdődő nyaki gerinc sérvem, amit gyógytornával sikerült tünetmentessé tenni, viszont a Canyonon eltöltött 1-1,5 hónapnyi kényszertartás újra hasonló tüneteket generált, amitől kicsit se voltam boldog. Nem tudom, hogy vagytok vele, én az amerikai hifik hangjában mindig érzek egyfajta stabilitást, szilárdságot, rendíthetetlenséget. Azt nem gondoltam, hogy ezt az érzést egy bringa is fogja hozni, meg azt is, amit az amerikai hifi már kevésbé tud, hogy vigyorgok tőle. Érzérsre olyan ez a bringa, mint egy tank, persze az országúti kerékpárok univerzumában. Hogy milyen érzés? Mint amikor a kedvenc farmermárkád boltjába bemégy, tudod a méretet és tudod, hogy egyet kell felpróbálni és jó lesz. Egy tekerés után nem merem a tökéletes szót használni, de egy olyan bringásnak, mint én, aki minden apró sz@rságot észrevesz a bringán és a Canyonnal 1 hónap múltán is imbuszkulcsokkal a zsebemben indultam el tekerni, itt meg eszembe se jut, hogy itt vagy ott állítgatni kéne, annak ez nagyon nagy dolog! Hogy kemény-e? Kemény, de nem ez a jó szó rá, inkább az, hogy magabiztosan tart. Ez nem nyeklik-nyaklik sehol, nem nyúlik, csak teszi a dolgát. Hogy gyors-e? Nem lassú, de nincs olyan gyors, mint az Aeroad. Igen, az a 3-4 év előny.... Ahhoz 40 körüli tempónál érezhetően kevesebb energia kell, hogy tartsam a sebességet. Persze ez lehet a kerék is, abban egy Fulcrum Speed 40c van, dömpikében meg egy Fulcrum Quattro Carbon, ami egy egész jó kerék, de a Speed azért más kategória. Még egy dolog: alsó fogásban nagyobb sebességnél (40+) idáig minden bringán azt éreztem, hogy a kormányba is jut a karjaimon keresztül a hajtási energiámből és ettől az eddigi alukormányaim mind eléggé hajlottak, mozogtak. Ez kifejezetten zavart. Persze ez gondolom abból is következik, hogy amikor erőlködik az ember, ott már kevésbé tudja még a felső testét is kontrollálni, hogy szép maradjon a mozgás. A Specin ezt el lehet felejteni. Oké, ez egy karbon kormány, a felső polcról, de ez végre nem nyeklik-nyaklik, csak tart és teszi a dolgát és nincs vele az a bizonytalan érzés. (Pl. nekem AAttila ahogy ültél a bringán és amilyen könnyedséggel tekertél, az nagyon tetszett, nagyon jó volt, látni.)
Íme dömpike:

20250926_215152.jpg
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2025.09.25., csüt. 22:18
gianni321 írta:
2025.09.25., csüt. 20:06
Nem tudjátok véletlenül, hol lehet olyan kalkulátort találni, ami kidobja, egy adott méret milyen testmagassághoz passzol? Egy Speci S-Works Venge disc-et nézegetek 58-as méretben, és a Speci oldalán lévő kalkulátor vmiért nem működik. Érzésem szerint nagy lenne nekem az 58-as váz, de szeretnék biztosra menni, mielőtt jobban bele mélyednék az adott bringába.
Tényleg nem működik a kalkulátor. Mindenesetre az az 58 elég nyújtózkodós méret. Nem tudom, milyen évjárat, ezek a 2017-es és 2019-es geo-k. Kis eltérés van, de lényegében közeli adatok. Ha a mostani gépeden a reach hasonló, akkor jó lehet, feltéve persze, hogy a villanyak nincs túl rövidre szabva. Screenshot_2025-09-25-21-12-19-38_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpgScreenshot_2025-09-25-21-59-50-68_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
A jelenlegi bringám adatai:
viber_kép_2025-09-25_22-30-40-672.jpg
viber_kép_2025-09-25_22-30-40-803.jpg
És a bringa, totál levágott villával:
viber_kép_2025-09-17_11-06-41-966.jpg
Azon viszont amit kinéztem, még bőven miből vágni:

https://magicbike.hu/wp-content/uploads ... ar-00.webp

pärt
Őslakos
Őslakos

gianni321 írta:
2025.09.25., csüt. 20:06
Nem tudjátok véletlenül, hol lehet olyan kalkulátort találni, ami kidobja, egy adott méret milyen testmagassághoz passzol? Egy Speci S-Works Venge disc-et nézegetek 58-as méretben, és a Speci oldalán lévő kalkulátor vmiért nem működik. Érzésem szerint nagy lenne nekem az 58-as váz, de szeretnék biztosra menni, mielőtt jobban bele mélyednék az adott bringába.
Tényleg nem működik a kalkulátor. Mindenesetre az az 58 elég nyújtózkodós méret. Nem tudom, milyen évjárat, ezek a 2017-es és 2019-es geo-k. Kis eltérés van, de lényegében közeli adatok. Ha a mostani gépeden a reach hasonló, akkor jó lehet, feltéve persze, hogy a villanyak nincs túl rövidre szabva.
Screenshot_2025-09-25-21-12-19-38_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Screenshot_2025-09-25-21-59-50-68_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 283

Hozzászólás Szerző: st81 »

Nem tudom mennyire akkurátus az ilyen kalkulátor. Nekem a Wilier esetében pont két méret határán voltam (a magasságomhoz képest a lábhosszom rövidebb és a felsőtestem hosszabb), ezért csak a személyes próba tudott pontot tenni az ügy végére. Szerencsémre akkoriban mindkét méretből volt összerakott kerékpár az üzletben.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AAttila írta:
2025.09.22., hétf. 21:45
Vinkler írta:
2025.09.22., hétf. 21:25

Jópár éve, (kb 20) hagytam abba.......
Köszönöm szépen leborulok.gif Számomra megtisztelő, hogy vetted a fáradságot és begépelted ezeket a sorokat. Őszintén gratulálok Neked is és Ákosnak is, mert nagyon közös ez a munka. :kiss:
Remélem a következő évértékelődik tudunk együtt gurulni (semmiféle megmérettetés nélkül ;)) majd ha úgy érzed...
Nincs benne semmi titok. Köszönöm, remélem a következő évben is haladok ezen az úton. :tutiok:

Rajtam nem múlik, bár az előírt edzéseken kívül nem nagyon van időm egyéb tekerést beiktatni, ha pedig pihenőnapokon mennék, az befolyásolná az edzésmunkát. Szerintem jövőre már lesz olyan vasárnapi hosszabb endurance tekerésem, ami már élvezhető másnak is és nem kaparja szét az arcát az unalomtól.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

AAttila írta:
2025.09.22., hétf. 21:45
Vinkler írta:

Köszönöm szépen leborulok.gif Számomra megtisztelő, hogy vetted a fáradságot és begépelted ezeket a sorokat. Őszintén gratulálok Neked is és Ákosnak is, mert nagyon közös ez a munka. :kiss:
Remélem a következő évértékelődik tudunk együtt gurulni (semmiféle megmérettetés nélkül ;)) majd ha úgy érzed...
Az én szerepem Tomi fejlődésében marginális. Tényleg.
Nekünk bevezetni az életünkbe az edzést, az tényleg nem könnyű dolog és ez a sportoló feladata 100%-ig. A rekreációs sport az más. Ha jó idő van, ha kedvem van, ha... kimegyek és tekerek egyet, az is tök jó dolog, de nem összevethető az edzéssel, ahol a következő edzés az előző edzésből jött fejlődésre épül. Mindezt család, munka és minden egyéb mellett. Ugyanakkor tény, hogy ha sikerül egy az egyén életébe illeszthető volument és gyakoriságot beállítani, akkor az hoz egy olyan következetességet, ami a fejlődés kulcsa és mégsem az edzés köré épül az illető élete.
Nagyon büszke vagyok a kis csapatom minden tagjára és hogy tényleg csak jó arcok vannak benne. Máshogy nem is tudnám/akarnám ezt csinálni.
Én azt gondolom, Tomi túl van a legnehezebb részén, az emberek java itt elbukik. Én a külső motivációban - bár nagyon jól hangzik - nem hiszek. A belső tűz az, aminek jól kell égni, sem kialudni, se teljes lángon nem szabad huzamosan égni. Ebben tudok én segíteni jó esetben, illetve a rövidebb távú célok kitűzésében. Persze a kettő összefügg. Ha jól van kitűzve a cél és azt sikerül megközelíteni/elérni/enyhén túllépni, az hozza a sikerélményt, ami táplálja a belső motivációt.
Aztán ha már túllépi Tomi (vagy bárki a csapatból) az én (edzői)szintemet, jó szívvel adom át egy nálam jobb edzőnek, hogy tovább fejlődhessen. :smile53:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AAttila írta:
2025.09.22., hétf. 07:38
Vinkler írta:
2025.09.21., vas. 21:04
Most tudatosult bennem, hogy egy éve és egy hete kezdtem újra tekerni. :rolleyes:
Akkor légyszíves írj egy kis szösszenetet az első évedről! :smile53: Engem biztosan érdekel,de szerintem másoknak is lehet tanulságos.
Jópár éve, (kb 20) hagytam abba a kerékpározást és akkor annyira meg is utáltam, hogy azt hittem soha többet nem ülök bringára. Nem értem marconi szintig soha, de azért toltam tisztességgel. Nyilván amikor jöttek a gyerekek vettem egy trekkinget és ezzel jöttünk-mentünk családi tekerések alkalmával, illetve vittem a gyerekeket gyerekülésbe bölcsibe. Jó volt ez így.
Aztán szépen elhíztam, közel 130 kilóra, mindehhez társult 202 cm-es magaság is. A család férfi tagjai nem mentesek a szívproblémáktól, nekem is elég magas lett a vérnyomásom. Egy ideje gondolkodtam, h kéne tenni valamit, mert ez így nem a hosszú élet titka. Nekem viszont van egy szép családom, akikkel szeretnék hosszú és minőségi életet élni. Engem nem érdekel már a megmérettetés, nem érdekelnek mások. Ez az én utam és csak magamért teszem.
Ekkor jött Ákos és azt mondta: értem és így is kellene tenni, miért nem teszed? Miért nem csinálod meg? Én segítek benne, de akarnod kell!
Mivel régebb óta érlelődött a gondolat, belevágtam. Első körben beszereztem az alapvető kellékeket, görgő, pulzusmérő pánt és vártam a fejleményeket.
Az első időszak olyan siralmas volt az állapotom miatt, hogy konkrétan elszégyelltem magam. Ez nem volt másképen a 2. 3. Hónapban sem. Meg lehet nézni az adatokat a stravan, minden nyilvános.
Olyan mélyen voltam fizikailag, hogy tényleg úgy éreztem az utolsó utáni pillanatban karolt fel Ákos. Én folyamatosan fintorogtam, Ő folyamatosan bíztatott.
Aztán vettem egy új országútit. Egy belépő szintű Merida Scultura Endurance 6000-et. Nem ezt szerettem volna, de hamar tudatosult, hogy az én méretemben az van, amim van, nem pedig az, amit szeretnék. Nem bántam, mert beleszerettem a színébe, most az, h nem Ultegrás, hanem 105-ös szettel szerelt, de DI2, nekem kb. mindegy volt. Így utólag egyáltalán nem bánom. Imádom ezt a bringát, főleg mióta sikerült teljesen személyre szabnom. A Ritchey WCS kormány, az új Newmen-DT kerék szett maximálisan hozta azt, amit szerettem volna. Ismét köszönet Ákosnak, mindkettő az Ő ötlete volt! A GP 5000 is bevált, pedig sokáig tiltakoztam ellene. 32-es méretet választottam és milyen jól tettem! Iszonyat kényelmes és nagyon jó visszajelzést ad.
Ez a komplett bringa, így ahogy van, a kerékkel, mindennel hozza a belépő szintű használható országútik színvonalát. Nekem bőven elég, jelenleg sok is.
Node ezzel együtt szépen fejlődtem én is. Nem úgy ahogy szerettem volna, de ez csak az én hibám. Időközben munkakört váltottam. Felsővezetőként jóval kevesebb időm van és jóval több stresszt kell átélnem. Ez nem tett jót az életvitelemnek, de nem adtam fel, csináltam és csinálom tovább.
Elég foodie srác vagyok és ez is hatalmas probléma. A táplálkozás az oroszlánrésze ennek a folyamatnak. Ez is változik szép lassan, de sajnos a hangsúly a lassan-on van. Ezért lehet az, hogy havi kb 1 kiló ment le, még annyi sem. Erre helyezek nagyobb hangsúlyt a jövőben. Szeretnék még 16-18 kilót leadni a következő évben, úgy, hogy közben erősödök is.
Rengeteg mindenen mentem át az elmúlt egy évben. Mentálisan nehéz volt kezelni, de álltam a sarat, ismételt köszönet az edzőnek is. Sokszor frusztrált viselkedésem rajta csattant, mely miatt ezennel is elnézését kérem! De le a kalappal, mindig segített, ha segíteni kellett, és nem, ha nem kellett, csak picsogtam. És ez így van jól!
Nem tudom mit tudnék még elmondani, most méginkább azt érzem, hogy az út elején vagyok, de megyek, megyünk tovább! ;peace;
Egy év múlva értékelek majd megint.

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1324

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Vinkler írta:
2025.09.19., pén. 21:30
pärt írta:
2025.09.19., pén. 21:18
... Ezzel ha akarsz sem tudsz 30-as átlag alá menni. :tutiok:
25 lenne a cél végre. :D
Akkor lassan már világbajnokságon is indulhatsz. :rolleyes:
(Félre ne értsetek, tisztelem és becsülöm ezeket az "amatőr", :smile32: nyilván közel sem ideális körülmények közt nevelkedett és a versenyre mégis - a lehetőségeikhez mérten (vagy akár azon túl) - felkészült srácokat. Tényleg! :smile53:)
Csatolmányok
FB_IMG_1758563570209.jpg

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Az érzéseit vártam volna, semiképpen sem wattokat vagy ilyesmiket. Sikerült-e annyit fogyni, amennyit kitűzött az első évre? Azt a feelinget hozza- e a tekerés, mint amit anno kapott? Szóval ilyesmire gondoltam, nem adatokra. Csak van/volt valami elképzelés, hiszen anélkül Te sem foglalkoznál Tomival. És nyilván van előrelépés, hiszen rengeteg munkát tett bele 1 év alatt, de engem inkább a fejben történtek érdekeltek volna jobban. :smile53:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

AAttila írta:
2025.09.22., hétf. 07:38
Vinkler írta:
Most tudatosult bennem, hogy egy éve és egy hete kezdtem újra tekerni. :rolleyes:
Akkor légyszíves írj egy kis szösszenetet az első évedről! :smile53: Engem biztosan érdekel,de szerintem másoknak is lehet tanulságos.
Jó könnyű feladat. :smile29: ;peace;

Egyébként nem tudom, pontosan mit vársz Tomitól ezügyben és azt sem, Ő mit szeretne megosztani, meg ugye nincs is ehhez semmi közöm. Tanulságos szerintem nem lesz (érdekes néhányaknak biztosan). Mindenkinek a saját céljai felé kell mennie, ahhoz kell a megfelelő eszközöket megkeresni és használni és mindenkinek a saját nehézségeivel kell szembenéznie, legyen az bármi. :napsut:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”