Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 284

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: st81 »

Nem tudom mennyire akkurátus az ilyen kalkulátor. Nekem a Wilier esetében pont két méret határán voltam (a magasságomhoz képest a lábhosszom rövidebb és a felsőtestem hosszabb), ezért csak a személyes próba tudott pontot tenni az ügy végére. Szerencsémre akkoriban mindkét méretből volt összerakott kerékpár az üzletben.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Nem tudjátok véletlenül, hol lehet olyan kalkulátort találni, ami kidobja, egy adott méret milyen testmagassághoz passzol? Egy Speci S-Works Venge disc-et nézegetek 58-as méretben, és a Speci oldalán lévő kalkulátor vmiért nem működik. Érzésem szerint nagy lenne nekem az 58-as váz, de szeretnék biztosra menni, mielőtt jobban bele mélyednék az adott bringába.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9332

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

AAttila írta:
2025.09.22., hétf. 21:45
Vinkler írta:
2025.09.22., hétf. 21:25

Jópár éve, (kb 20) hagytam abba.......
Köszönöm szépen leborulok.gif Számomra megtisztelő, hogy vetted a fáradságot és begépelted ezeket a sorokat. Őszintén gratulálok Neked is és Ákosnak is, mert nagyon közös ez a munka. :kiss:
Remélem a következő évértékelődik tudunk együtt gurulni (semmiféle megmérettetés nélkül ;)) majd ha úgy érzed...
Nincs benne semmi titok. Köszönöm, remélem a következő évben is haladok ezen az úton. :tutiok:

Rajtam nem múlik, bár az előírt edzéseken kívül nem nagyon van időm egyéb tekerést beiktatni, ha pedig pihenőnapokon mennék, az befolyásolná az edzésmunkát. Szerintem jövőre már lesz olyan vasárnapi hosszabb endurance tekerésem, ami már élvezhető másnak is és nem kaparja szét az arcát az unalomtól.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7710

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

AAttila írta:
2025.09.22., hétf. 21:45
Vinkler írta:

Köszönöm szépen leborulok.gif Számomra megtisztelő, hogy vetted a fáradságot és begépelted ezeket a sorokat. Őszintén gratulálok Neked is és Ákosnak is, mert nagyon közös ez a munka. :kiss:
Remélem a következő évértékelődik tudunk együtt gurulni (semmiféle megmérettetés nélkül ;)) majd ha úgy érzed...
Az én szerepem Tomi fejlődésében marginális. Tényleg.
Nekünk bevezetni az életünkbe az edzést, az tényleg nem könnyű dolog és ez a sportoló feladata 100%-ig. A rekreációs sport az más. Ha jó idő van, ha kedvem van, ha... kimegyek és tekerek egyet, az is tök jó dolog, de nem összevethető az edzéssel, ahol a következő edzés az előző edzésből jött fejlődésre épül. Mindezt család, munka és minden egyéb mellett. Ugyanakkor tény, hogy ha sikerül egy az egyén életébe illeszthető volument és gyakoriságot beállítani, akkor az hoz egy olyan következetességet, ami a fejlődés kulcsa és mégsem az edzés köré épül az illető élete.
Nagyon büszke vagyok a kis csapatom minden tagjára és hogy tényleg csak jó arcok vannak benne. Máshogy nem is tudnám/akarnám ezt csinálni.
Én azt gondolom, Tomi túl van a legnehezebb részén, az emberek java itt elbukik. Én a külső motivációban - bár nagyon jól hangzik - nem hiszek. A belső tűz az, aminek jól kell égni, sem kialudni, se teljes lángon nem szabad huzamosan égni. Ebben tudok én segíteni jó esetben, illetve a rövidebb távú célok kitűzésében. Persze a kettő összefügg. Ha jól van kitűzve a cél és azt sikerül megközelíteni/elérni/enyhén túllépni, az hozza a sikerélményt, ami táplálja a belső motivációt.
Aztán ha már túllépi Tomi (vagy bárki a csapatból) az én (edzői)szintemet, jó szívvel adom át egy nálam jobb edzőnek, hogy tovább fejlődhessen. :smile53:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3584

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AAttila írta:
2025.09.22., hétf. 07:38
Vinkler írta:
2025.09.21., vas. 21:04
Most tudatosult bennem, hogy egy éve és egy hete kezdtem újra tekerni. :rolleyes:
Akkor légyszíves írj egy kis szösszenetet az első évedről! :smile53: Engem biztosan érdekel,de szerintem másoknak is lehet tanulságos.
Jópár éve, (kb 20) hagytam abba a kerékpározást és akkor annyira meg is utáltam, hogy azt hittem soha többet nem ülök bringára. Nem értem marconi szintig soha, de azért toltam tisztességgel. Nyilván amikor jöttek a gyerekek vettem egy trekkinget és ezzel jöttünk-mentünk családi tekerések alkalmával, illetve vittem a gyerekeket gyerekülésbe bölcsibe. Jó volt ez így.
Aztán szépen elhíztam, közel 130 kilóra, mindehhez társult 202 cm-es magaság is. A család férfi tagjai nem mentesek a szívproblémáktól, nekem is elég magas lett a vérnyomásom. Egy ideje gondolkodtam, h kéne tenni valamit, mert ez így nem a hosszú élet titka. Nekem viszont van egy szép családom, akikkel szeretnék hosszú és minőségi életet élni. Engem nem érdekel már a megmérettetés, nem érdekelnek mások. Ez az én utam és csak magamért teszem.
Ekkor jött Ákos és azt mondta: értem és így is kellene tenni, miért nem teszed? Miért nem csinálod meg? Én segítek benne, de akarnod kell!
Mivel régebb óta érlelődött a gondolat, belevágtam. Első körben beszereztem az alapvető kellékeket, görgő, pulzusmérő pánt és vártam a fejleményeket.
Az első időszak olyan siralmas volt az állapotom miatt, hogy konkrétan elszégyelltem magam. Ez nem volt másképen a 2. 3. Hónapban sem. Meg lehet nézni az adatokat a stravan, minden nyilvános.
Olyan mélyen voltam fizikailag, hogy tényleg úgy éreztem az utolsó utáni pillanatban karolt fel Ákos. Én folyamatosan fintorogtam, Ő folyamatosan bíztatott.
Aztán vettem egy új országútit. Egy belépő szintű Merida Scultura Endurance 6000-et. Nem ezt szerettem volna, de hamar tudatosult, hogy az én méretemben az van, amim van, nem pedig az, amit szeretnék. Nem bántam, mert beleszerettem a színébe, most az, h nem Ultegrás, hanem 105-ös szettel szerelt, de DI2, nekem kb. mindegy volt. Így utólag egyáltalán nem bánom. Imádom ezt a bringát, főleg mióta sikerült teljesen személyre szabnom. A Ritchey WCS kormány, az új Newmen-DT kerék szett maximálisan hozta azt, amit szerettem volna. Ismét köszönet Ákosnak, mindkettő az Ő ötlete volt! A GP 5000 is bevált, pedig sokáig tiltakoztam ellene. 32-es méretet választottam és milyen jól tettem! Iszonyat kényelmes és nagyon jó visszajelzést ad.
Ez a komplett bringa, így ahogy van, a kerékkel, mindennel hozza a belépő szintű használható országútik színvonalát. Nekem bőven elég, jelenleg sok is.
Node ezzel együtt szépen fejlődtem én is. Nem úgy ahogy szerettem volna, de ez csak az én hibám. Időközben munkakört váltottam. Felsővezetőként jóval kevesebb időm van és jóval több stresszt kell átélnem. Ez nem tett jót az életvitelemnek, de nem adtam fel, csináltam és csinálom tovább.
Elég foodie srác vagyok és ez is hatalmas probléma. A táplálkozás az oroszlánrésze ennek a folyamatnak. Ez is változik szép lassan, de sajnos a hangsúly a lassan-on van. Ezért lehet az, hogy havi kb 1 kiló ment le, még annyi sem. Erre helyezek nagyobb hangsúlyt a jövőben. Szeretnék még 16-18 kilót leadni a következő évben, úgy, hogy közben erősödök is.
Rengeteg mindenen mentem át az elmúlt egy évben. Mentálisan nehéz volt kezelni, de álltam a sarat, ismételt köszönet az edzőnek is. Sokszor frusztrált viselkedésem rajta csattant, mely miatt ezennel is elnézését kérem! De le a kalappal, mindig segített, ha segíteni kellett, és nem, ha nem kellett, csak picsogtam. És ez így van jól!
Nem tudom mit tudnék még elmondani, most méginkább azt érzem, hogy az út elején vagyok, de megyek, megyünk tovább! ;peace;
Egy év múlva értékelek majd megint.

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1331

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Vinkler írta:
2025.09.19., pén. 21:30
pärt írta:
2025.09.19., pén. 21:18
... Ezzel ha akarsz sem tudsz 30-as átlag alá menni. :tutiok:
25 lenne a cél végre. :D
Akkor lassan már világbajnokságon is indulhatsz. :rolleyes:
(Félre ne értsetek, tisztelem és becsülöm ezeket az "amatőr", :smile32: nyilván közel sem ideális körülmények közt nevelkedett és a versenyre mégis - a lehetőségeikhez mérten (vagy akár azon túl) - felkészült srácokat. Tényleg! :smile53:)
Csatolmányok
FB_IMG_1758563570209.jpg

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Az érzéseit vártam volna, semiképpen sem wattokat vagy ilyesmiket. Sikerült-e annyit fogyni, amennyit kitűzött az első évre? Azt a feelinget hozza- e a tekerés, mint amit anno kapott? Szóval ilyesmire gondoltam, nem adatokra. Csak van/volt valami elképzelés, hiszen anélkül Te sem foglalkoznál Tomival. És nyilván van előrelépés, hiszen rengeteg munkát tett bele 1 év alatt, de engem inkább a fejben történtek érdekeltek volna jobban. :smile53:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7710

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

AAttila írta:
2025.09.22., hétf. 07:38
Vinkler írta:
Most tudatosult bennem, hogy egy éve és egy hete kezdtem újra tekerni. :rolleyes:
Akkor légyszíves írj egy kis szösszenetet az első évedről! :smile53: Engem biztosan érdekel,de szerintem másoknak is lehet tanulságos.
Jó könnyű feladat. :smile29: ;peace;

Egyébként nem tudom, pontosan mit vársz Tomitól ezügyben és azt sem, Ő mit szeretne megosztani, meg ugye nincs is ehhez semmi közöm. Tanulságos szerintem nem lesz (érdekes néhányaknak biztosan). Mindenkinek a saját céljai felé kell mennie, ahhoz kell a megfelelő eszközöket megkeresni és használni és mindenkinek a saját nehézségeivel kell szembenéznie, legyen az bármi. :napsut:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Köszönöm Ákosnak, hogy motivált, hogy edzett, hogy elviselte a hülyeségeimet! :kiss:
Sok minden történt ezalatt az egy év alatt, és egy év múlva már talán hasonlítani is fogok egy kerékpároshoz! ;peace;
Szóval az évfordulóra érett össze velem a gép. Jól van ez így!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Hát ez is bejött! ;peace;
IMG_8565.jpeg
IMG_8573.jpeg
IMG_8577.jpeg
IMG_8587.jpeg
IMG_8590.jpeg

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5108

Hozzászólás Szerző: pärt »

Vinkler írta:
2025.09.21., vas. 09:22
Ott villog a főbanner az oldal tetején. :rolleyes:
Nem is a rendszerépítésről szól ez. Na mindegy is, megyek tekerni… :D
Passz, reklám negatív vagyok. Ha hirdetésben beharangoznák a világvégét, egy hét késéssel értesülnék róla.
Én is megyek tekerni! ;peace;

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2025.09.21., vas. 00:03
Vinkler írta:
2025.09.20., szomb. 22:10

Kiállítás hétvége, de ettől még lehet jó a többieknek. :rolleyes:
Valami hifis dzsembori lesz? gondolkodik.gif Két éve is rászerveztek a BZK ride-ra, Revi majdnem ki is hagyta miatta, de aztán jobb belátásra tért. :P
Felnőtt emberek vagyunk, aki ilyen korára nem tudott összerakni egy értelmes, hallgatható rendszert, az tényleg jobb, ha csak biciklizik. :rolleyes:
Ott villog a főbanner az oldal tetején. :rolleyes:
Nem is a rendszerépítésről szól ez. Na mindegy is, megyek tekerni… :D

pärt
Őslakos
Őslakos

Vinkler írta:
2025.09.20., szomb. 22:10

Valami hifis dzsembori lesz? gondolkodik.gif Két éve is rászerveztek a BZK ride-ra, Revi majdnem ki is hagyta miatta, de aztán jobb belátásra tért. :P
Felnőtt emberek vagyunk, aki ilyen korára nem tudott összerakni egy értelmes, hallgatható rendszert, az tényleg jobb, ha csak biciklizik. :rolleyes:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

pärt írta:
2025.09.20., szomb. 21:55
Nos, urak, október 5. jó lesz?
Látok rá esélyt :rolleyes:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2025.09.20., szomb. 21:55
Nos, urak, október 5. jó lesz? Hányan leszünk?
Mindenesetre lemostam az Attila-féle HFBZK Mátra vándordíjat - csúnyán belepte a por, tavaly egy métert sem gurultunk együtt - ideje, hogy új polcra vándoroljon. ;peace; IMG20250920215237.jpg

pärt
Őslakos
Őslakos

Nos, urak, október 5. jó lesz? Hányan leszünk?
Mindenesetre lemostam az Attila-féle HFBZK Mátra vándordíjat - csúnyán belepte a por, tavaly egy métert sem gurultunk együtt - ideje, hogy új polcra vándoroljon. ;peace;
IMG20250920215237.jpg

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2025.09.20., szomb. 17:18
AAttila írta:
2025.09.20., szomb. 16:48
Vinkler írta:
2025.09.20., szomb. 16:26
Nah ez is pipa. :D

.
IMG_8560.jpeg
Na ez egyre jobban néz ki, de ami fontosabb, hogy sokkal jobb is, mint volt. ;peace;
Hogy jobb, vagy rosszabb, azt nem tudom, csakis funkcionális fejlesztéseket csináltam. Egy célom volt, magamra hangolni a bringát.
A nyereg nem volt kérdés. A kormány is bevált a gyárihoz képest ég és föld. Ez a kerékfejlesztés is a teljes racionalizmus jegyében zajlott. Kinézetre lehetett volna diszkósabbat is venni, de nem ez volt a cél. Funkcionálisan remélem tökéletes lesz. A DuraAce tárcsákra is kíváncsi vagyok. Holnap kiderül.
Szerintem,ha sikerül magadra hangolni a gépet, akkor az egyértelműen jobb lesz. Nekünk nem egy csúcsrajáratott bicó kell, hanem amivel "kényelmesen " letekerünk akár 100-150km-t is, úgy, hogy meg sem érezzük. ;) A hobbistáknak az ilyen a legjobb gép, csak sokan nem vallják be.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

AAttila írta:
2025.09.20., szomb. 16:48
Vinkler írta:

.
IMG_8560.jpeg
Na ez egyre jobban néz ki, de ami fontosabb, hogy sokkal jobb is, mint volt. ;peace;
Hogy jobb, vagy rosszabb, azt nem tudom, csakis funkcionális fejlesztéseket csináltam. Egy célom volt, magamra hangolni a bringát.
A nyereg nem volt kérdés. A kormány is bevált a gyárihoz képest ég és föld. Ez a kerékfejlesztés is a teljes racionalizmus jegyében zajlott. Kinézetre lehetett volna diszkósabbat is venni, de nem ez volt a cél. Funkcionálisan remélem tökéletes lesz. A DuraAce tárcsákra is kíváncsi vagyok. Holnap kiderül.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:

.
IMG_8560.jpeg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

.
IMG_8560.jpeg

Vinkler