Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3584

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
2025.09.20., szomb. 16:26
Nah ez is pipa. :D

.
IMG_8560.jpeg
Na ez egyre jobban néz ki, de ami fontosabb, hogy sokkal jobb is, mint volt. ;peace;

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9341

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Nah ez is pipa. :D

.
IMG_8560.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

pärt írta:
2025.09.19., pén. 21:18
Vinkler írta:
2025.09.19., pén. 20:24
Ez már biztosan többet számít. A mi szintünkön is. :smile29:
IMG_8544.jpeg
Pöpec. Ezzel ha akarsz sem tudsz 30-as átlag alá menni. :tutiok:
25 lenne a cél végre. :D

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5108

Hozzászólás Szerző: pärt »

Vinkler írta:
2025.09.19., pén. 20:24
IMG_8544.jpeg
Pöpec. Ezzel ha akarsz sem tudsz 30-as átlag alá menni. :tutiok:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

IMG_8544.jpeg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

gianni321 írta:
2025.09.19., pén. 14:27
Vinkler írta:
2025.09.18., csüt. 22:43
Meglátjuk, hogy gurul. :rolleyes:

.
IMG_8528.jpeg
Nagyon jól, de a mi szintünkön nem számít a tekkknika, ugyebár... :D
Egy Vittoria Corsa egyébként sztem ettől jobban gurul, de én pl. 3 éve csak ezt használom, (előtte GP4000SII) nagyon szeretem, le nem cserélném másra. Na jó, esetleg egy Corsara. :smile53:
Nem! Valóban.
Engem a gurulási komfort és viselkedés jobban érdekel, nekem az fontos, hogy hogyan viselkedik alattam az abroncs. Pusztán az adatok hidegen hagynak. Ja és még valami! A defektvédelem. Nincs kedvem bringázás közben szerelgetni. :rolleyes:

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Vinkler írta:
2025.09.18., csüt. 22:43

.
IMG_8528.jpeg
Nagyon jól, de a mi szintünkön nem számít a tekkknika, ugyebár... :D
Egy Vittoria Corsa egyébként sztem ettől jobban gurul, de én pl. 3 éve csak ezt használom, (előtte GP4000SII) nagyon szeretem, le nem cserélném másra. Na jó, esetleg egy Corsara. :smile53:
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

gondolkodik.gif
IMG_8529.jpeg
IMG_8530.jpeg
IMG_8531.jpeg
IMG_8532.jpeg
IMG_8533.jpeg
IMG_8533.jpeg (110.81 KiB) Megtekintve 606 alkalommal

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

.
IMG_8528.jpeg

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1333

Hozzászólás Szerző: Rotox »

A sok off-ot követően, csak hogy még kevésbé legyen egyszerű...
(Anélkül, hogy bármiféle véleményt formálnék, vagy állást foglalnék.)
Csatolmányok
FB_IMG_1758204796551.jpg

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 600

Hozzászólás Szerző: Snipi »

st81 írta:
2025.09.18., csüt. 09:46
[OFF - katt ide ha látni akarod]
A biciklis részt hirtelen felindulásból írtam, mert láttam a közvetítést és belegondoltam ha én tekernék ott, milyen rosszul esne az ilyen konfrontáció. Utána már lecsillapodtam, de addigra már megírtam a "szösszenetet".
Mindenféle hátsó gondolat nélkül : 2022 februárban a Gazprom prokonti csapattól is elbúcsúztunk amikor az oroszok háborút kezdeményeztek. Pedig azoknak még benne se volt a nevükbe az országnév.
Emlékszem a 2022-es UAE tour-on nyertek is egy szakaszt. De legalább a Lidl-Trek jól járt, mert Vacek személyében szereztek egy kiváló kerekezőt ... :D

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 284

Hozzászólás Szerző: st81 »

A biciklis részt hirtelen felindulásból írtam, mert láttam a közvetítést és belegondoltam ha én tekernék ott, milyen rosszul esne az ilyen konfrontáció. Utána már lecsillapodtam, de addigra már megírtam a "szösszenetet".
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2893

Hozzászólás Szerző: trane »

pärt írta:
2025.09.17., szer. 16:52
Az ilyesmi aktivizmussal több probléma is van, pontosabban csak az van. Egyrészt a támogatott ügynek ártanak, mivel az akció jellegétől függően bosszúságot, anyagi kárt, akár életveszélyt okoznak, ami sok olyan embernél is elutasítást okoz, aki amúgy egyetértene velük. Másrészt sohasem azokat támadják, akik a tiltakozásuk kiváltói, hanem akikhez legkisebb akadályoztatással hozzáférhetnek, illetve akiket az általuk bírált jelenséggel, eseménnyel kapcsolatba hoznak, illetve ahol a leghatékonyabb médiamegjelenést érhetik el. (A "logika" talán az, hogy a hatalmi pozícióban levők majd jól elszégyellik magukat, amiért a tetteik súlya az alattuk levőkre nehezedik.) Olyan alapon, hogy a Gázában történtek ellen biciklisták ijesztgetésével, egy verseny bonyolításának ellehetetlenítésével, bukások okozásával tiltakoznak, akár a haifai piaci kofák macskáin is elégtételt vehetnének, a képviselt üggyel kapcsolatban éppúgy nem lesz relevanciája az akciónak (eredménye még kevésbé). Ha pedig egy ügy melletti kiállás kapcsán biciklisták buknak és kofamacskák fulladnak vízbe, akkor az aktivizmus eredményessége kizárólag az elesett biciklisták és vízbefúlt kofamacskák számával írható le, ami vajmi kevés segítséget jelent a gázaiaknak.
vannak dolgok, amiknél nem a felszínt kellene csak kapiskálni gondolkodik.gif - meg persze fölmerül a kérdés, vajon a szétveremafejüketavaZSbiciGlimmel-attitűd mé' nem képezi kritika tárgyát... :smile33: de jówanezígy :noproblemo:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

pärt
Őslakos
Őslakos

trane írta:
2025.09.15., hétf. 18:40

attól tartok, valójában fogalmad nincs, mivel kapcsolatban nyilvánítasz véleményt, tezsvírem :yingyang: > a Ludditákat
tudod, kik voltak? (de ez csak egy költői kérdés :noproblemo: ). most és ezek a spanyol Emberek azzal kapcsolatban voltak kénytelenek - tkp., és végső elkeseredésükben tehetetlenül - véleményt nyilvánítani, ami Gaza-ban történt és történik :smile33: :smile30: . persze ha az neked rendben van, az más tészta... uvegajto.gif
Az ilyesmi aktivizmussal több probléma is van, pontosabban csak az van. Egyrészt a támogatott ügynek ártanak, mivel az akció jellegétől függően bosszúságot, anyagi kárt, akár életveszélyt okoznak, ami sok olyan embernél is elutasítást okoz, aki amúgy egyetértene velük. Másrészt sohasem azokat támadják, akik a tiltakozásuk kiváltói, hanem akikhez legkisebb akadályoztatással hozzáférhetnek, illetve akiket az általuk bírált jelenséggel, eseménnyel kapcsolatba hoznak, illetve ahol a leghatékonyabb médiamegjelenést érhetik el. (A "logika" talán az, hogy a hatalmi pozícióban levők majd jól elszégyellik magukat, amiért a tetteik súlya az alattuk levőkre nehezedik.) Olyan alapon, hogy a Gázában történtek ellen biciklisták ijesztgetésével, egy verseny bonyolításának ellehetetlenítésével, bukások okozásával tiltakoznak, akár a haifai piaci kofák macskáin is elégtételt vehetnének, a képviselt üggyel kapcsolatban éppúgy nem lesz relevanciája az akciónak (eredménye még kevésbé). Ha pedig egy ügy melletti kiállás kapcsán biciklisták buknak és kofamacskák fulladnak vízbe, akkor az aktivizmus eredményessége kizárólag az elesett biciklisták és vízbefúlt kofamacskák számával írható le, ami vajmi kevés segítséget jelent a gázaiaknak.

pärt
Őslakos
Őslakos

Kb. 75 km, szint 1200 körül lehet, változatos százalékokkal, a morcosabb részeken 5-6-7% körül, de Mátraházáról Kékesre 3 km végig 9-10%. De a Strava-sok mondanak majd pontos számokat. Alföld után nyilván szokatlan, de lehet szeretni. A Kékes mászást ki is hagyhatod, ha kezd lefőni a kávé: megvárod, míg a harci kakasok kinyúvasztják magukat, aztán együtt legurulunk Parádra (idáig mindenki felrugdosta magát, aki előtte lebegtette, hogy vagy feljön vagy sem :D).

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Tisza-tavat 1x már kerültem veletek, (mikor Revi elé még a legelején belépett egy női hölgy...) viszont a Mátrában bringával még nem jártam. Mennyi szokott lenni a táv és mennyi szint szokott benne lenni? Csakhogy egyáltalán érdemes-e benne gondolkoznom. No meg persze a tempó... mielőtt még - ahogy Pärt mondja - "leszáll a köd", ha értitek... :D :smile53:
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2893

Hozzászólás Szerző: trane »

st81 írta:
2025.09.15., hétf. 20:17
... Szerinted jogos fizikai erőszakot alkalmazni egy izraeli csapatban tekerő, más nemzetiségű sportoló ellen?
leírtam leborulok.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

st81 írta:
2025.09.16., kedd 10:53
Na, örülök hogy van más Wilier-es márkatárs is:-)
Az enyém is GTR team, 2017-ből. Csak a kerékszettet cseréltem 3 éve Fulrcum Racing 3-ra és kopás miatt a gumit Pirelli-re.
Gondolkodtam egy bringacserén (tárcsafék, elektromos váltó...) de az előttem írókkal egyetértve, valójában az én szintemen a meglévő bringa is "röhög" az igénybevételen. Tudatosabb étrenddel, gyakoribb és - kicsit- felkészültebb edzéssel pl. 2017 óta a legjobb időeredményeket értem el idén azon a versenyeken, amin indulni szoktam.
Már csak volt, azóta eladtam. De nagyon jó szívvel gondolok rá. : )

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Én meg nem is edzek, csak az új cuccokat próbálgatom élesben! ;peace;

pärt
Őslakos
Őslakos

asebestyen írta:
2025.09.16., kedd 11:05
Nekem egyik időpont se jó, még könyvekből tanulok kerékpározni. :D
Hozd el őket, majd Parádon a No.1-ban felolvasol nekünk belőlük kaja közben. ;peace;
Esetleg alternatív időpont? Mindenképp gyere, jobb, ha a negatív példákat élőben figyelheted meg. :D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7715

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

pärt írta:
2025.09.16., kedd 10:44
gianni321 írta:
2025.09.16., kedd 10:01
Hogy áll most ez a Mátrázós-ügy?
Mindenki bőszen edz rá.
Ati vasárnapokon ér rá, Geza123-nak okt. 5. az első alkalmas vasárnap. Többiek még nem jeleztek.
Nekem egyik időpont se jó, még könyvekből tanulok kerékpározni. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 284

Hozzászólás Szerző: st81 »

Na, örülök hogy van más Wilier-es márkatárs is:-)
Az enyém is GTR team, 2017-ből. Csak a kerékszettet cseréltem 3 éve Fulrcum Racing 3-ra és kopás miatt a gumit Pirelli-re.
Gondolkodtam egy bringacserén (tárcsafék, elektromos váltó...) de az előttem írókkal egyetértve, valójában az én szintemen a meglévő bringa is "röhög" az igénybevételen. Tudatosabb étrenddel, gyakoribb és - kicsit- felkészültebb edzéssel pl. 2017 óta a legjobb időeredményeket értem el idén azon a versenyeken, amin indulni szoktam.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

pärt
Őslakos
Őslakos

gianni321 írta:
2025.09.16., kedd 10:01
Mindenki bőszen edz rá.
Ati vasárnapokon ér rá, Geza123-nak okt. 5. az első alkalmas vasárnap. Többiek még nem jeleztek.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2025.09.15., hétf. 23:06
pärt írta:
2025.09.15., hétf. 22:26
Mostanában elég sokat nézegetem az aprót -amolyan Rotox üzemmódban :D - mert piszkál a kíváncsiság, hogy tárcsa, szélesebb gumi, aero váz...miegymás. De amikor hazajövök egy tekerésből, és belegondolok, hogy van-e valami hiányérzetem, akkor mindig csak az ugrik be, hogy ma jobban esett, jól gurult a gép, jobb formában vagyok, végig élveztem, máskor meg - ha éppen kicsit csirkébb voltam - akkor meg kevésbé. Az viszont soha, hogy a technika hátráltatott volna bármiben, úgyhogy idáig még nem ugrottam bele valami kétes végkimenetelű vásárlásba .
Ráadásul mint kényelemorientált hobbista erősen tartok attól, hogy a mostani vázam komfortját nem hozná maradéktalanul egy másik gép. Azért ha az élet felém dob egy tárcsás titángépet, lehet, hogy nem hajolok el. :D
A mi szintünkön szinte mindegy a tecnika. Ezerszer elmeséltem már talán azt, amikor fiatalabb koromban néha eljött velünk Taki tekerni hétvégén a Pilisbe. Valami lepukkant Puch-al, vagy egy összekukázott váltós tanyabájkkal, de néha úgy meglószolt, h csillagokat láttunk.

Ugyan titán vázas tapasztalatom nincs, de ez a CFIII-as műanyag váz nagyon jól nyeli a rezgéseket és mellette elég merev is. Meg van ez “hydroformingolva” kérem. A design fontos merevítési szempontok szerint készült és ezt érezni is lehet. Ugyan nem aero váz, de endurance mivolta miatt baromi kényelmes, meglepően! Engem a teljesen rejtett “bowdenezés” levett a lábamról, kifejezetten tetszik a régebbi mindenhol valami kiáll, mára már skeleton oldschool design-nak számító bringákkal szemben. A tárcsa meg… szerintem érdemes kipróbálni, főleg, hogy így tudsz szép műanyag felnit illeszteni a műanyag vázhoz, mindamellett, hogy a fékkomfort, egész más szint. :rolleyes:
Néhány napja, tekerés végén, már bent voltam a "faluban", elkapott az eső. Fulcrum Speed 40C karbon kerék, felnifékes. Nem olcsó. Imádom. Cult kerámia csapágyas, elöl karbon agy. Gyors, nem érzékeny a szélre, nem zabálja le az energiát a lábamból, ugrik ha kell és mégis kényelmes. Na mondom, nézzük.... első fékezés, egész jó, nem lesz itt baj. Ahogy egyre vizesebb lett az út és ezzel együtt a kerék is, drasztikusan csökkent a fékhatás. Mire haza értem, a szárazon elérhető fékhatás kb.10%-a maradt. Húztam a féket, alig történt bármi. Ultegra 8110 direct mount fékek, kifejezetten a felnimhez való fèkpofák és vizesen a fékerő egy kib....ott vicc volt. Ott úgy azért eszembe jutott, ha ez hegyről lefelé történik, mi a bánatot csinálok..? A súlyom miatt az utóbbi 3-4 évben csak síkon mentem, egy 50-60 kilis tekerésben itt van összvissz vagy 160-180 méter szint, az semmi, szóval ide a tárcsa felesleges.
Amikor megjelentek az első tárcsás gépek, kifejezetten ocsmánynak láttam őket. Sőt, magamban - mivel számomra ha kerékpárról van szó, csak egyféle létezik és azt úgy hívják, hogy országúti - rendesen szentségtörésnek :D gondoltam a tárcsát. Most ott tartok, hiába nincs rá különösebben szükségem, rákívántam.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”