Találjátok ki az időpontot, és ha tudok, megyek én is.
A szóban forgó vasárnap, egyből nem jó, meg amúgy is eléggé be vagyok táblázva hétvégente , ezért is ne alkalmazkodjatok hozzám. De kedvem az lenne!
Találjátok ki az időpontot, és ha tudok, megyek én is.

Akkor célozzunk be egy vasárnapot. Jelen állás szerint pl. szept. 21. száraznak ígérkezik.
Nekem nem biztos,hogy belefér,mert hétvégente egy építkezésen vagyok. Pontosabban szombatonként. Ez november elejéig tart. De ha összehoztok egy vasárnapi Mátrát, lehet/talán meg tudom oldani. Addig még a hétköznapi edzéseimet sem nagyon tudom sajnos.

Engem a tudatlanság nem boldogít, pedig mennyivel könnyebb lenne...

De nemám!asebestyen írta: ↑2025.09.10., szer. 17:02De nem is hookless?

GP5000-ből nincs szingó.

Szingó?Vinkler írta: ↑2025.09.10., szer. 10:36
Valóban, de elég konzekvensen tudok viselkedni ilyen témákban, meg nem is nagyon van mit lecserélni, amit kellett lecseréltem.
Egy szerelt szett.
DT Swiss 350 Straightpull agyak
DT Swiss küllők
Newmen R38 Advanced karbon felnik
Ami még rámegy, DuraAce féktárcsa és Conti GP5000 gumma

Valóban, de elég konzekvensen tudok viselkedni ilyen témákban, meg nem is nagyon van mit lecserélni, amit kellett lecseréltem.

Pedig van. nekem is volt még régebbi rendszereken, de meg nem mondom a gyártóját.pärt írta: ↑2025.09.10., szer. 07:20
Én nem ismerek más, hasonló elven működő szemet. Ez nem helyére pattanva rögzül - ami ugye pár szétszedés után kikopik - hanem csak egy olyan szögben lehet összecsúsztatni, amilyenbe utána a lánc nem tud magától behajlani.
Én vax előtt is mindig leszedtem tisztításhoz, nálam már akkor is hasznos volt.
Nyilván érvényes érv, hogy ha valaki nem szokta leszedni, úgymond fölösleges kunszt a végtelen számú bonthatóság. Jó hír: úgy is használható, hogy sosem szeded szét.![]()

Ha jól látom, pl. itt az elv hasonló és nem Connex:

Én nem ismerek más, hasonló elven működő szemet. Ez nem helyére pattanva rögzül - ami ugye pár szétszedés után kikopik - hanem csak egy olyan szögben lehet összecsúsztatni, amilyenbe utána a lánc nem tud magától behajlani.Vinkler írta: ↑2025.09.09., kedd 23:31Van másnak is hasonló, DE!
Én ugye nem vaxolom a láncot, így nincs is értelme a sokszori szétszedés lehetőségének. A Shimano által kapott patentszemmel összerakom és leszedem, ha cserélni kell. In case, meg benne van a lehetőség a leszedéshez. Nekem jóvanazúgy.![]()

Van másnak is hasonló, DE!
Próbát megér. Elég masszívnak tűnik. A KMC egyszer nagyon stabil, de a lánc nyúlása sablonnal nem értelmezhető,mérve max 0,2 lehet, a patentszem már hulla (volt, mikor felraktam, azóta meg valahol a pusztában van, végképp megpihenve

KMC is max 3, de ez szerintem kb annyi lehetett. De a KMC 10es pakkban is árulja, lehet nem véletlen. Kb 3 bontással már fogó nélkül szét tudtam szedni. De nem esküszöm a 3ra, de nem régi lánc... bespájzolok egy tizest. Nem találtam az új patentszemet, egy új lánc volt, nem akartam abból kivenni, de csak az lett a végeVinkler írta: ↑2025.09.09., kedd 20:10Ha jól emlékszem a shimano patentszem max 3x bontható.revox írta: ↑2025.09.09., kedd 19:40Már többször. KMC amúgy, de már ki volt kopva. Láttam, hogy problémás lehet, de mentem vele egy bükki kaptatóst, bírta, gondoltam, jó ez még. Rá is baxtam
Sose volt ilyen bajom eddig, most sikerült :) mondjuk nem szétcsúszott, elszakadt a szem, de benne van, hogy a laza zárás miatt kimoccanhatott és úgy befeszült, abnormális helyzetben.
Az nem fog segíteniasebestyen írta: ↑2025.09.09., kedd 19:21Majd ragasztunk turbo tape-t a térdedhez, aztán szakadnak a láncok. Csak a vázat el ne törje...![]()

Ha jól emlékszem a shimano patentszem max 3x bontható.revox írta: ↑2025.09.09., kedd 19:40Már többször. KMC amúgy, de már ki volt kopva. Láttam, hogy problémás lehet, de mentem vele egy bükki kaptatóst, bírta, gondoltam, jó ez még. Rá is baxtam
Sose volt ilyen bajom eddig, most sikerült :) mondjuk nem szétcsúszott, elszakadt a szem, de benne van, hogy a laza zárás miatt kimoccanhatott és úgy befeszült, abnormális helyzetben.