Az én tapasztalatom, hogy az a jó lemeztörlő kefe, ami le van földelve. Pl. az erősítő "gnd" csatlakozójához, ill. a burkolatot tartó bárme4ly csavarhoz.
Régen ilyen volt a "Lencostatic", ma a Pro-Ject - is - gyárt ilyet.
Az én tapasztalatom, hogy az a jó lemeztörlő kefe, ami le van földelve. Pl. az erősítő "gnd" csatlakozójához, ill. a burkolatot tartó bárme4ly csavarhoz.

Majd vedd észre, hogy nem antisztatikus! Halottnak csók.... A kar elég. Kefe mellé már antisztatizáló Zerostat is kell! Nem ezek a jó irány.teddysnow írta: ↑2025.10.02., csüt. 21:43Ilyen karon gondolkodtam én is, de a karbon kefét is tartanék mellette az antisztatikus hatása miatt.SoundMania írta: ↑2025.10.02., csüt. 20:23Pl valamelyik Projektet. Azok jól működnek Az olcsó "analogis" (meg hasolók) nem túl stabilan mennek.
Ilyen karon gondolkodtam én is, de a karbon kefét is tartanék mellette az antisztatikus hatása miatt.SoundMania írta: ↑2025.10.02., csüt. 20:23Pl valamelyik Projektet. Azok jól működnek Az olcsó "analogis" (meg hasolók) nem túl stabilan mennek.

Szerintem tegyél fel fotót, hogy a tied pontosan melyik kefe. Ilyen problémával nem találkoztam és az enyém szerintem 20 éves. Inkább több. De nem is kell ilyeneket használni. Kell venni egy kefés törlőkart helyette. A keféd több kárt csinál mint amennyi haszna van! Mindenkit csak lebeszélni tudok róla.teddysnow írta: ↑2025.10.02., csüt. 14:45Sziasztok,
ehhez hasonló, noname karbon kefét használok. Egy hónapja azt vettem észre, hogy valami csillog a lemezjátszó tányér körül. Közelebbről nézve ezek a csillogók a kefe darabkái.
Kérdésem, ezeknek a keféknek van egy kb éves élettartamuk, ami után már töredeznek és újat kell venni? Ha márkásabbat veszek, az tovább bírja?

Köszi.frenki485 írta: ↑2025.09.19., pén. 17:15Szekeres István elég nagy lemezjátszó és AT lejátszó szakértő, mert forgalmazza is őket.
Én őt keresném:
https://lemezjatszok.blog.hu/

Folytatólagosan...

Üdv! (én hülye elsőre kihagytam)

Szekeres István elég nagy lemezjátszó és AT lejátszó szakértő, mert forgalmazza is őket.

Kínai O gyűrű.Az Ali-n megveheted gombokért..mishow írta: ↑2025.09.10., szer. 09:47Az ebay egyébként leggyakrabban ezeket "Perform" márkájú szilikon szíjakat dobja fel leginkább, ezzel van tapasztalata valakinek?
https://www.ebay.co.uk/itm/383451049558

Ez jó hír

Elsőre az ugrott be, hogy ez a "Gudyir" vmi izlandi márkanév lehet...

Köszi! Azt néztem én is, de a Reference jelenleg a magyar forgalmazónál nem kapható. Sajnos egyelőre csak az Advanced EBLT szíj rendelhető. A szilikon szíjakkal van valakinek tapasztalata?